Záloha na půjčení svatebních šatů

Profilova fotka
Holky, minulý týden jsem si zamluvila v jednom pražském svat. salonu svat. šaty a zaplatila na ně zálohu. Dnes jsem byla náhodou ještě v jednom sv. salonu a šaty mi tam sednou lépe a více se mi líbí. Svatbu máme za 6 týdnů a a jsem v 5 měsíci těhotenství... Jak by jste se svat. salonem, kde mám zamluveny šaty z minulého týdne řešili vrácení zálohy - v rezerv. smlouvě je, že záloha je nevratná a nepřevoditelná na jiný model - řešily jste něco takového?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud to máš ve smlouvě, černé na bílém a ještě tebou podepsané, tak asi smůla. Zeptat se můžeš, ale asi nepochodíš.
Odpovědět
Ano, pokud je ve smlouvě psáno, že záloha je při zrušení smlouvy nevratná, pak nenaděláš nic.
Odpovědět
Profilova fotka
a myslíš, že by záloha šla převést na jinou nevěstu - jde o sv. salon Adina...
Odpovědět
Ahoj, většina salonů zálohu nevrací, já to mám tak, že do třech dnů jsem mohla smlouvu zrušit a strhli by mi 10 % z ceny půjčovného. Pokud bych musela posunout termín svatby, záloha by mi platila až 1rok. Co mně ale zaráží je to, že to není možné použít na jiný model, to mi nabídli v salonu automaticky, prý hlavně u těhotných nevěst se to dělá často. Ale jak píše tanulinkaaa, jestli to mají ve smlouvě, asi s tím nic neuděláš.
Odpovědět
Profilova fotka
@ludul Nejlépe uděláš, když tam osobně zajdeš a slušně se zeptáš. Tady stejně můžeme jen spekulovat.
Odpovědět
nějak tyhle otázky pořád nechápu... k čemu by ta záloha asi byla, pokud by se v případě, že se nevěsta rozmyslí, vracela??
Odpovědět
Profilova fotka
@genelady - dočetla jsi můj dotaz do konce? Otázka zní, jestli jste to nějaká řešila a popř. jak jste se salonem vyřešila...pokud jsi neřešila a nemáš s tím zkušenost, nebyla ti otázka určena...děkuji za pochopení a odpovídání na dotaz a ne rýpaní se v tom.
Odpovědět
Profilova fotka
@tanulinkaaa jj, zkusím to, jen jsem chtěla vědět, jestli některá z nevěst už řešila a jak to dopadlo, zítra se v Adině stavím....
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim ze pokud nejsou ochotni zalohu prevest ani na jiny model tak urcite nepujde ani prodat jine neveste.. A penizky ti urcite nevrati.. Tu zalohu si berou prave pro tyto pripady - aby si to nevesty nakonec nerozmyslely
Odpovědět
Profilova fotka
@ludul mam v adine take rezervaci a ve smlouve mam napsalo, ze zalohu nelze prevest na jine saty, ale nevztahuje se to na nevesty - maminky, ktere jsou tehotne. Jak je to s uplnym stornem zalohy nevim. Ale pokud cekas miminko a primo v adine si vyberes jiny model, dle informaci, co jsem se docetla na smlouve by ti melo byt ok.
Odpovědět
Spíše nechápu, proč někdo ještě chodí do salonu, když má vybrané šaty. Vždycky se může stát, že objeví nějaké jiné a může to mrzet ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@weka nešla jsem do jiného salonu vybírat šaty pro sebe, ale pro kamarádku a měly tam šaty, které mi prostě sedy líp....
Odpovědět
Článek se načítá
@ludul my jsme taky nejdřív obrazili asi 8 salonu a pak se teprv rozhodovali. Když už máš vybráno. STOP lézt někam jinám do salónu. Já bych pak byla zbytečně naštvaná.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?