Vyspravení šatů

Profilova fotka
Ahoj, prosím o váš názor, jak dalece je možné upravit velikost šatů tak, aby pěkně seděly a nikde nic nebylo vidět. Objednala jsem si tyto šaty s tím, že paní v salonu říkala, že jsou sice na mě větší, ale uděláme záševky a korzet bude sedět. Kolegyně v práci mě však říkala, že byla poučena o tom, že tyto úpravy se dají udělat max o 2 velikosti, jinak už je to prý vidět a korzet nesedí na místě, kde by měl. Nevím už přesně, kolik tyto šaty jsou, mám velikost 34, jsou max 38 (spíš myslím, že 36). Prosím tedy o váš pohled, mám těď velké dilema, jestli do nich jít nebo ne. Moc se mě líbí, ale chci aby vše sedělo pěkně a nebyly nikde vidět žádné tlusté záševky a podobně. Myslíte, že to v tomto případě půjde? JAk se tyto úpravy vůbec dělají. Jde to opravdu tak zamaskovat? Díky moc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zapomněla jsem dodat, že na první fotce je paní schovaná za mnou a šaty mě v pase drží.
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem švadlena a říkám, že se šaty dají upravit max o 1 velikost aby to sedělo a nedělalo neplechu. Navíc záševky se dají na šatech s kosticemi dělat jen velmi pracně. Pokud to má nějak slušně vypadat. Při větší velikosti nikdy nebudou dobře sedět přes prsa.
Odpovědět
Profilova fotka
korzet jde zmensit klidne o 4 velikosti...teda aspon nase svadlena to zvladne.Stejne jako velikost pres prsa se da upravit.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, záleží na tom, jak je korzet ušitý - podle fotky dost dobře nepoznám, zda se jedná o způsob ušití korzetu a jeho následného dozdobení (to by znamenalo vše odpárat, zmenšit korzet a následně opět našít aplikace), nebo zda se jedná o způsob méně náročný - tedy sešití jednotlivých dílů spodní i vrchní látky najednou. Pokud se jedná o první způsob a někdo to bude zmenšovat jinak, než jsem výše popsala, bude úprava vidět. Pokud je to vyrobeno druhým (jednodušším způsobem) nevidím v tom problém.
Odpovědět
Pokud by se jednalo o zmenšení o jednu velikost, to znamená přes prsa o 4cm, tak by možná šlo korzet zmenšit u šněrování, udělat nové o kousek dál. Záleží to na tom, jak vám bude sedět přes prsa, ale při těch čtyřech cm by to mohlo být v pořádku. Pokud ne, musí se zmenšit přiměřeně všechny díly, což je pracné a tím pádem drahé. Také se před úpravou korzetu musí odpárat sukně, to je další práce navíc. Vše je třeba konzultovat s krejčovou, která bude úpravu dělat. Možná bych se domluvila na objednání menších šatů.
Odpovědět
@lucineni Zmenšit korzet jde i o víc velikostí, pokud ho celý rozpářete a ušijete znovu. Ale vyplatí se to?
Odpovědět
Profilova fotka
Znovu opakuji, není možné předělat tak aby to nebyl pakvil šaty o nekolik velikostí. Je přeci rozdíl ve střihu živůtku pokud má někdo velikost 36 a jiný střih , jinak tvarován je u velkých velikostí. Možná nějaká nezodpovědná švadlena , která chce vydělat za každou cenu to prostě zabere třeba o 15 cm. ale jak potom může sedet korzet...
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak Linie má pravdu... Celý korzet a sukni rozebrat a zmenšit a znovu od základu přešít... No paráda. To už raději šít nové šaty.
Odpovědět
Profilova fotka
Já sice nejsem švadlena, ale přece nemůžete čekat jednoduché zmenšení, když je ten korzet na Vás evidentně obrovský, musel by se celý přešít jestli chcete aby Vám seděl, hlavně přes prsa, ty košíčky jsou velké..Korzet by měl padnou skoro jako ulitý a pak jen dotahnout jinak bude vždycky někde něco trčet a nebude to vypadat hezky. Radši bych hledala dál :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, momentálně máme ve výprodeji podobný model ve vel. 34. Tady si můžete prohlédnout tento model na reálných nevěstách. Šaty vypadají myslím lépe ve skutečnosti než na modelce. http://www.svatbasnu.cz/svatebni-kout... http://www.svatbasnu.cz/svatebni-kout... (Druhá nevěsta měla větší velikost tohoto modelu).
Odpovědět
Profilova fotka
@linie_praha Tak slecna pise,ze si je objednala,tak nevim zda na pujceni nebo na koupi. Pokud si nevesta saty kupuje,je naprosto bezny ze se upravi,protoze v 99% pripadech saty nesednou a pokud ma nekdo velky boky a maly prsa napriklad tak se musi upravit vic nez jedna velikost.
Odpovědět
Profilova fotka
@annakar, pokud plánujete půjčit šaty ve velikosti 34, můžete se podívat k nám do salonu. Máme velký vyběr menších velikostí. Na fotkách jsou podobné šaty ve Vaši velikosti, které máme k zapůjčení (na fotce je uvedena cena půjčovného). Těšíme se na Vaši návštěvu! P.S. Šaty Musa máme bez mašle :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Úplně souhlasím s @barter - když potřebujete zmenšit velikost, nejde jen o šírku. Košíčky, jejich velikost a "poloha" se u každé velikosti liší. Pokud šaty jsou příliš velké, boky se dá upravit (a může to vypadat i dobře), ale košíčky to prozradí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahooj, budu mít úplně stejné šaty jako Ty (viz mé album). Nosím konfekční velikost 36 a svatební šaty mám 32-34. A sedí mi skvěle. Na tvém místě bych si raději vybrala šaty, které nebudou muset upravovat.
Odpovědět
Odkud jsi? Ve Zlíně u Svozílků je mají ve velikosti 32, tak jestli to nemáš daleko...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?