Výběr ze svatebních kolekcí českých návrhářů

Nechaly jste si šaty ušít na míru nebo si vybraly ze svatebních kolekcí českých návrhářů? Můžu poprosit o výsledek, přibližné cenové rozmezí a vůbec průběh spolupráce s konkrétním návrhářem? Díky!:-)
Odpovědět
Nechávám si šít šaty u Petry Pitelkové - www.petitee.cz. Je moc milá, šikovná a má neuvěřitelnou trpělivost :)) Cenové rozmezí je zhruba od 20.000 Kč za minimalističtější šaty do 40.000 Kč za celokrajkové modely z dražších materiálů. Má showroom, kde si můžeš vyzkoušet různé typy šatů a na základě toho si udělat představu, co by se ti asi tak líbilo. Rozkreslí ti pak tři návrhy, které nacení a z nich si buď vybereš, nebo budete pátrat dále, jako to bylo v mém případě :) Existuje i varianta nechat si ušít šaty za poloviční cenu, a po svatbě jí je přenechat do showroomu. Moje šaty jsou zatím rozpracované, ale na stránkách a na fb/Instagramu má spoustu fotek ze svateb, veletrhů apod. Kdyby ses ještě na něco chtěla zeptat, dej vědět :)
Odpovědět
@anwen Děkuju moc za tip, šaty od Petry vypadají nádherně!:-) Nemám právě úplně konkrétní představu o svých šatech, tuším, co se mi líbí a nelíbí, ale dost se mi to mění od rukávu bez rukávu, holá záda zakrytá záda, takže je super, že je s paní návrhářkou taková skvělá komunikace a spolupráce. Pro jaký typ šatů ses nakonec rozhodla ty?:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hodně podobné funguje salon Pearls v Berouně
Odpovědět
Já jsem byla moc spokojená s Eliškou Tomkovou: https://www.elisha-mode.cz/nevesty/ Velmi milá a je s ní super domluva. Pokud máš představu, tak zrealizuje podle Tvých přání, pokud nemáš, doporučí...Je z Jižní Moravy, ale má ateliér i v Praze. Cena za mé šaty byla cca 20tis.
Odpovědět
@sosake Šaty jsou krásné! Přesně můj vkus, už jsem se bála, že tady ani jiné než korzetové šlehačky neobjevím:)) Můžu se zeptat na použitý materiál na tvých šatech, hlavně sukně, je pouze z 1 vrstvy nebo více na sobě? Děkuji:-)
Odpovědět
Mně se moc líbí šaty Terezy Sabáčkové
Odpovědět
Já si nechala šaty sit právě v Peerless v Berouně a velká spokojenost, máte volbu, jestli si šaty nechat ušít a jen půjčit nebo odkoupit, tím pádem se dají pořídit za solidní cenu (na půjčení ušité mně na míru za 14000)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, ráda bych Vám doporučila nás. :) Jsme dvě návrhářky vystupující pod jednou značkou. Šijeme a navrhujeme podle přání nevěsty, materiálu, typu postavy, tak aby se nevěsta cítila a vypadala opravdu vyjímečně. Žádné kruhové spodnice. :) Pro bližší info nám klidně napište email a nebo mrkněte na naše stránky - gloriousthreads.cz. :-)
Odpovědět
@tarell08 Najít správný materiál bylo náročnější. Chtěla jsem něco lehkého, pružného a hlavně, aby to nebylo lesklé, což se mi nelíbí. Nevzpomínám si, jak se materiál jmenuje, ale Eliška říkala, že ho jinak používá na šití kostýmků. Sukně je z 1 vrstvy, vršek vepředu pošitý krajkou, vzadu jen krajka.
Odpovědět
@sosake nebylo to ,,rongo”?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@atehcz :) souhlasím, jen se mi zdá, že látka trosku prosvitá (na kostýmky), tak mě to jen napadlo podle popisu (pružné, matné) a ptám se :) Nic více... Saty jsou jinak naprosto nádherné!
Odpovědět
Článek se načítá
@krchna Uz si bohuzel opravdu nepamatuju, co to bylo. :-| ale latka urcite neprosvitala..
Odpovědět
@tarell08 Bohužel musím vzít zpět a Petru rozhodně nedoporučuji, pokud chceš složitější šaty a záleží ti na detailech. Několikrát nerespektovala, na čem jsme se na zkouškách dohodly a šaty pokaždé upravila jinak, než jsem chtěla. Teď už jsou šaty ustřižené a změny nevratné :( A ještě navíc mi to dává za vinu. Ano, moje chyba je, že jsem jí po každé zkoušce nenapsala mail se shrnutím, na čem jsme se domluvily a více si to nepohlídala, ale tohle bych čekala spíše z její strany. Vlastně mě vůbec nenapadlo, že by tohle mohl být problém, ale ukázalo se, že je to problém skutečně veliký a až zpětně mi došlo, že tak to bylo úplně od začátku. Já jsem prostě jen viděla tu látku a představu svých šatů a ignorovala signály, že to moc nefunguje. No, to by bylo na dlouhé povídání... Ať už si vybereš kohokoliv, doporučuji si tohle pohlídat a dávat vše písemně :)
Odpovědět
@anwen Ahoj, bohuzel mam stejnou zkusenost, ne s Petrou ale jinou navrharkou. Merim 180cm takze nechat si saty sit pro me byla temer nutnost... Chtela jsem dokonale saty vyladene do detailu, proto jsem za ne byla ochotna dat 60 tis. Tyhle veci proste o detailech jsou a pani navrharka je naprosto ignoruje. Vcera po treti (mela byt posledni) zkousce mi zbyly oci pro plac. Saty nesedi, ustrihli mi je kratke (nevratne), vystrih na zadech je uplne jinak- odstava a je to nehezke, proste to neni ono a ten vysledny efekt se nedostavil. Spise se citim jakoby mi je sila nejaka pani z Horni Dolni a to za 60 nechces:((( Uz to nejde vzit zpet a jsem z toho zklamana.
Odpovědět
Svatební šaty jsou velmi specifický oděv, nejen co do návrhu, ale i zpracování. Většinou se šijí z materiálů, s kterými krejčové běžně nepracují a tudíž je ani neumí zpracovat. I v krejčovině jsou specializace, jako v každém jiném oboru - někdo umí perfektní saka, jiná je dobrá na kalhoty a jiná na šaty. Je třeba ušit desítky svatebních šatů z různých látek, než se naučíte, co který materiál udělá a umíte jeho vlastnosti využít tak, aby byl výsledek co nejlepší. Svatební šaty šiji přes třicet let a stále se učím. Navíc to není jen o řemeslné dovednosti, ale je třeba u každé postavy vystihnout její přednosti a nedostatky potlačit. To jinak než zkušenostmi nezískáte. Málokdo má perfektní postavu, malé nedostatky má každý. Jde třeba o špatné držení těla, vychýlená páteř, nestejné boky - to vše se u šatů objeví. V tričku a džínách nebo v úpletových šatech se to ztratí, vypasované šaty odhalí vše. Školy chrlí každý rok " návrhářky" a ty se pod dojmem snadného výdělku dají na šití svatebních šatů, ale málokdy bývá výsledek takový, jaký si nevěsta přeje. Sleduji konkurenci a mohu doporučit jen několik krejčových z celé republiky. O návrhářkách je u nás trochu sporné mluvit, v zahraničí jsou pro toto označení jasná pravidla, mimo jiné pravidelné přehlídky a účast na odborných akcích.
Odpovědět
@linie_praha Mohu se prosím zeptat na Vase doporucení? Jen by me zajímal nazor odborníka, jaké navrhárky v ČR považujete za profesionaly co se svatebnich satu tyka? Zajimalo by me totiz jestli zazni jmeno to me, ktera je renomovanou modni navrharkou a ma sve prehlidky take v cizine (nechci prozatim zminovat jmeno protoze resime reklamaci).
Odpovědět
Víte, mít přehlídku v cizině není zárukou kvality, ale jen peněz a známostí.
Odpovědět
Profesionálně nás šije svatební šaty jen doslova pár, tím myslím desítky svatebek ročně: v Ostravě Magda Samlíková, v Olomouci Jana Jelínková, v Brně Marie Mukařovská a duo Kabelková-Oplocká, ve Slaném Marta Jordánová. Jen z fotek vím o Haně Buráňové ze Starého Hrozenkova, Monice Srovnalové z Olomouce a Peerless z Berouna. Výrobce je jen jeden, Madora z Mikulova a jsou rok od roku lepší, letos i vystavovali na odborných zahraničních veletrzích.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer. Plně se ztotožňuji s názorem paní Floriánové - linie_praha, že dobrých návrhářek, či krejčových je u nás velmi málo. Nevěsty které si nechávají šít své svatební šaty u kterékoli krejčové, nebo návrhářky, by měly předem vědět, že šaty ve výsledku nemusejí do detailu vypadat úplně přesně tak, jako šaty na modelce z předlohy na obrázku. Vzhled ovlivní více faktorů, jako např. jiný materiál, vyztužení a fakt, že každá postava, jak již bylo uvedeno linií je jiná a může mít nedostatky o kterých se zde psalo. Zklamání z výsledku potom nemusí být vinou toho, kdo je šil. Denně to v salónech vidíme, každá máte jinou postavu, každé sluší něco jiného. I když objednáme od různých firem zdánlivě podobné šaty, každé z nich na stejné postavě budou sedět jinak. Pokud jste opravdu náročné bude pro Vás lepší si koupit již hotové šaty, které si vyzkoušíte a hned vidíte jestli padnou, nebo ne a tím předejdete následnému zklamání.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jo. Zrovna paní Floriánová z linie Praha by si měla zamést před vlastním prahem. Moje setkání s ní děs a hrůza do teď jsem se neoklepala... To, že se mě někdo nezeptá ani na mojí představu a rovnou mi cpe že s mojí postavou a věkem nemohu mít šaty, ale mám se vdát v kostýmku barvy co si jako šedo zašedlá či vyblitě růžová pěkně děkuji. Ano možná je málo kvalitních krejčových či švadlen možná návrhářek, ale určitě jsou takové které umí vyjít vstříc a poslouchat přání klientů ne jim cpát svůj názor... Takže já hledala a našla jsem.
Odpovědět
@wanessa1 KAŽDÉ nevěsty se ptám na její představu a žádám je o zaslání fotografií šatů ještě před první schůzkou. Někdy se snažím jejich přání vzhledem k postavě upravit tak, aby jim to na svatbě slušelo. Byla by i moje ostuda, kdyby ne. Rozhodně nikomu nic nenutím, jen navrhuji možnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@linie_praha Já se s Vámi setkala vím jak to setkání probíhalo, nebudu tady vypisovat co a jak ať si každý udělá názor sám, žádné fotky jste po mě nechtěla ani vidět natož poslat a to jsem v době kdy jsem u Vás byla měla odzkoušené šaty ve dvou salonech. Možná jsem Vám byla nesympatická nebo nevím, vím, že my bylo netaktně naznačeno, že nemám rozměry a věk nevěsty. I když jsem Vám řekla, že kostýmek mít nemohu protože plánuji jet na koni trvala jste si na svém. Tak asi tak jediné co Vás ještě zajímalo bylo kolik mám peněz na ušití šatů... Jak říkám tato zkušenost se mnou dost otřásla. Věřím, že najdete spokojené zákaznice. Po té co jsem od Vás viděla a slyšela vím jedno já jí nebudu.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@atehcz tak předpokládám, že všechny ženy ví jak vypadají nebo aspoň já to vím. Ono šlo spíš než o postavu o věk dost netaktně mi bylo řečeno, že na nevěstu jsem stará ( 35) mám o svých šatech dost jasnou představu chci šaty se šněrováním korzetem který bude tak pevný aby mi udržel poprsí jinak velikost mám 44/46 a bylo mi zděleno že to nejde, že to nebude fungovat, že jediné nějaká paní která šíje korzety s ocelovými kosticemi... Je zajímavé že jiná krejčová tedy ta obvykle šije pro chlapy) tedy švadlena s tím problém nemá a ne jedná po paní z Floriánové jsem mluvila s dalšími třemi než jsem vybrala a žádná neřekla že to nejde. Mimo to podívejte se na fotky zde šaty se nevěstám krčí v přípravcích a podobně. Hauck domluvil jsem.
Odpovědět
Profilova fotka
@atehcz a ano rozpočet na šaty ke důležité, to jo dělám historický šerm nechávám si šít kostýmy bohužel paní co mi je šije je mimo ČR. Ale ne dotaz typu a kolik jako na ty šaty máte... Spíš bych čekala to co jsem zažila jinde tak představa tak a tak ten a ten material cena cca tolik. Ne kolik na to máte ať vím jak to mohu natáhnout...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@wanessa1 Na vaši návštěvu si vzpomínám a jsem ráda, že jste si vybrala někoho jiného. Nemá cenu to tu rozebírat, byly jsme u toho jen my dvě a obě máme ze setkání rozdílný dojem. Na cenu se ptám vždy na začátku, některá děvčata si myslí, že je možné šaty ušít za stejnou cenu jako na internetu. Cena také ovlivní volbu materiálu a krajky, pokud je menší rozpočet, zvolí se levnější, i když také kvalitní látka nebo méně pracné zpracování. Rozhodně ceny nenatahuji, naopak děvčatům radím, jak se dá cena snížit. A ani zdaleka nejsou mé ceny jako u zde zmiňované Petitee, ostatně mám je na Fleru. Letos dělám dvoje krátké šaty z bavlněného damašku pod pět tisíc. Moje původní profese je jiná, toto dělám, protože mě to baví víc, ale také se tím musím uživit. Svatební šaty se šijí v průměru 50 hodin, často i více. Kdybych chtěla pracovat za stovku na hodinu, půjdu do kasy samoobsluhy.
Odpovědět
Profilova fotka
@linie_praha ha, jiná profese a baví Vás to. No super mě mě taky baví spousta věcí a rozhodně neříkám, že jsem nejlepší. @atehcz pokud by jste četla co píšu přečetla by jste si, že s sítím na míru mám dost zkušeností jen paní co mi stabilně šíje je mimo ČR a bohužel nemohu jezdit na zkoušky do Velké Británie kdyby byla v Německu nebo Maďarsku tak si za ní klidně těch 8-10 dojedu...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?