Vrácení zálohy za šaty, když se ruší svatba?

Chci se zeptat, zda s tím některá nemáte zkušenost. Vrátili Vám ve svatebním salonu zálohu za šaty, když se ruší svatba? Nebo záloha propadne? Moc děkuji za odpovědi 😊
Odpovědět
Ahoj, já myslím, že záloha propadne. Možná by ale bylo možné se salonem domluvit, že by se záloha vybrala na něco jiného než svatební šaty- třeba společenské.
Odpovědět
Profilova fotka
Záloha určitě propadne...
Odpovědět
Profilova fotka
Na to ta záloha je, aby měli aspoň něco, když si od nich šaty nevezmete. Na zrušené/nezrušené svatbě nezáleží.
Odpovědět
Já jsem jedna z mála, které zálohu vrátili sami a dobrovolně. Spíš počítej, že propadne. Důvody zrušení rezervace jsou jim všeobecně jedno..
Odpovědět
Profilova fotka
V našem salonu záloha nepropadne pokud se svatba odkládá z nějakých rodinných či zdravotních důvodů. Pokud nevěsta navštíví salon při druhém termínu zálohu přepisujeme na novou smlouvu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já to beru z našeho pohledu (půjčujeme mimo jiné potahy na židle). Záloha se vybírá proto, že je spousta lidí, kteří si u vás něco objednají a pak si to nevyzvednou. Představte si, že kvůli takovému člověku odřeknete v červnové špičce dva další lukrativní zákazníky a přicházíte o obživu. Tedy je to pak na domluvě, kdy a za jakých okolností se to stane, ale ta záloha tam bývá hlavně kvůli těmto případům, kterých bývá opravdu hodně proto se zálohy vybírají a jsou z principu nevratné (to je jejich účel). Navíc u těch šatů už vám určitě věnovali nějakou práci se zkoušením atd a člověka musíte zaplatit. Tedy přidávám jako pohled z druhé strany, záloha se až na výjimky obvykle nevrací. Nicméně vysvětlete salónu Vaši situaci a požádejte je jestli by nešlo zálohu vrátit, či alespoň část zálohy. Nebo druhá šance - pokud se domluvíte že je možné zálohu využít i na něco jiného než na konkrétní šaty, nabídni jiným nevěstám zde na beremese - třeba se najde nevěsta, která si bude něco půjčovat ze stejného salonu.
Odpovědět
Všem moc děkuji :-) Dohodli jsme se a mohu zálohu použít kdykoliv na cokoliv jiného z jejich salonu. :-) @zajistenisvateblitomysl Děkuji, ano chápu to :-) A děkuji za radu, zkusím nabídnout nějaké jiné nevěstě. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?