Vlečka? Ano a nebo ne?

Profilova fotka
Nevěsty...potřebuji poradit....švadlena chce u mých šatů vlečku odstranit a udělat sukni všude stejně dlouhou. Myslíte, že to je lepší (praktičtější a hezčí) než jí tam nechat? Moc děkuji za názor.
Odpovědět
Profilova fotka
já bych vlečku určitě nechala, jen bych si nechala na sukni našít tzv. "honzíka", aby šla vlečka připnout.....přijde mi, že vlečka k šatům tak nějak patří a k těmto určitě ano :-) Pokud jde o praktičnost, pokud by mělo na svatbě být hnusně tak se šaty zmažou dole bez vlečky i s vlečkou...
Odpovědět
Pokud vlečku chceš,bylo by lépe vymyslet její uchycení než ustřižení.Vlečka se pak přichytne a nepřekáží
Odpovědět
Profilova fotka
Moc děkuji...já právě nevěděla co švadleně říct...taky mám pocit, že by jim to ubralo na kráse. :-)
Odpovědět
Záleží také, v jakém prostředí svatba a oslava bude. Pokud půjdete po dlažbě nebo dokonce po koberci, tak si vlečku nechte, jen přidělejte připnutí. U této sukně bych připínala spodem - pod sukni bych dala stužku do pasu a druhou stužku někam doprostřed sukně a někdo ty stužky pak zaváže. Sukně udělá "honzíka". Pokud je svatba někde v přírodě, tak bych asi vlečku zrušila, protože při chůzi vše zametete.
Odpovědět
Profilova fotka
Svatbu budeme mít v hudebním salónku na zámku a pak se přesuneme na hostinu, kde budu muset kousíček neupravenou cestičkou. Já švadleně ještě zavolám a zkusím to s tí nějak domluvit. Moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
U těchto šatů je vlečka je velmi krásná, také jsem jí chtěla, ale afterparty budeme mít na chalupě a to by bylo dost nepraktické. Tak budu mít šaty bez vlečky, bude se mi daleko lépe pohybovat a tančit . Na vlečku budeš muset dávat pořád pozor. Ale k těmto šatům je nádherná, bez ní by ty šaty asi ztratili to kouzlo , co mají .
Odpovědět
@pajinky take bych vlecku nechala.. je to hezci.. pokud nemate svatbu vylozene nekde na louce, na plazi atp, tak si myslim, ze prekazet nebude, a kdyz pujdete kousicek neupravenou cestou, tak vam kdyztak pomuze svedkyne si ty saty trochu zvednout :)
Odpovědět
Profilova fotka
@andokai @karlajasmine Moc Vám děkuji za názor a pomoc. :-)
Odpovědět
Taky se přimlouvám za vlečku, šaty jsou nádherné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elineckaaa Moc děkuji. :-) Původně jsem chtěla ůplně jiný styl šatů, ale nakonec mě ohromily tyto. :-) Švadleně zavolám a zkusím se s ní domluvit. Děkuji všem. :-)
Odpovědět
Pokud vlečku chceš, tak si na ní trvej. Já bych třeba vlečku nechtěla ani za nic.
Odpovědět
Profilova fotka
@pajinky ja jsem taky pro vlecku je tam krasna
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@linie_praha Moc prosím....neměla byste někde nákres, jak by se nechal ten "honzík" na tyto šaty udělat? Viděla jsem různá poutka, ale to bylo na jednoduchou sukni, ale tato je poměrně dost těžká. :-/ Moc děkuji za pomoc.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Právě, že se mi k těmto šatům moc líbí. Já taky původně vlečku nechtěla, ale když ono bez ní by to nebylo ono. Družička mi s ní pomůže a pak na tancování by to chtělo nějak připnout. Teď sonduji jak na ně nechat udělat toho "honzíka" .
Odpovědět
Pajinky: Do pasu vzadu uprostřed dospod, pod podšívku, přišijete pevně stužku dlouhou asi 50cm. Další jednu, nebo lépe dvě až tři přišijete do míst, kde chcete sukni zvednout - také dovnitř. Umístění těchto stužek je třeba vyzkoušet, nejlépe, když vám někdo pomůže stužky umístit. Tyto stužky nemusí být v jedné rovině, líp vypadá, když je prostřední stužka trochu níž - vyzkoušejte to na postavě. Při přišívání stužek musíte sešít dohromady všechny vrstvy sukně, aby se zvedaly najednou. Ve vašem případě je snadno zakryjí volány. Stužky necháte volně viset, pod sukní nebudou vidět. Když budete chtít sukni zvednout, někdo vám vleze vzadu pod sukni a stužky ze sukně sváže s tou od pasu. Sukně udělá bouli - honzík. Většinou se dává poutko a knoflíček nahoru, toto je obráceně, podle mého soudu i většinou hezčí. Jediný problém je, že jsou stužky hůř přístupné, nejde to dělat na veřejnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@linie_praha Moc Vám děkuji. Já to přetlumočím švadleně. Snad si poradíme. Mějte se krásně a opravdu moc děkuji. :-)
Odpovědět
Měla bych ohledně vlečky naprosto obecný dotaz. Pokud je vlečka dole a tahá se po zemi, předpokládám, že se zcela jistě zašpiní. Proto by mě zajímalo, jak to pak vypadá, když se vlečka připne? To se pak ta zašpiněná část krásně ukáže, nebo si to představuji úplně špatně?
Odpovědět
Záleží na způsobu upnutí, většinou je zašpiněná část uvnitř, ale samozřejmě částečně bude vidět. V počasí jako je dnes, kdy občas sprchne, měla by být vlečka vždy připnuta a povolená až na koberci uvnitř budovy. Fotografování v přírodě na mokrém terénu nedoporučuji, protože vlečku hodně zmažete - záleží, jak na to bude reagovat půjčovna. Pokud máte svoje šaty, což by mělo být pravidlem, tak záleží na vás. Uvažte ale, že i když si zmažete vlastní šaty, budete v nich potom ještě několik hodin a jistě nechcete být ve špinavých.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?