Velikost svatebních šatů vs. velikost běžného oblečení

Ahoj nevěsty. Chtěla bych se zeptat, jak se liší velikost vašich svatebních šatů od velikosti běžného oblečení? Někde jsem tady četla, že nevěsta nosí velikost 46/48 ale šaty má 40....
Odpovědět
Profilova fotka
@nicol22 Ahoj, mně se něco podobného stalo. Mám normální konfekční velikost 46/48 a když jsem přišla do salonu, tak mi paní řekla, že jsem se asi spletla a že to není možné. No a opravdu velikost 48 mi byla neskutečně velká - šaty se v pase překrývaly o 20 cm, 46 už byly trochu lepší a 44 byla normální a v pohodě a z těch jsem si nakonec vybrala. (a dokonce jsem oblékla velikost 42). A v obchodě mám nadále velikost 48...
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, já tady řešila nedávno problém, že jsem volala do jednoho svat. salonu, protože mě vyděsily velikosti šatů, které měly na netu. 34,36, max. 38. Ale není se čeho děsit. Mám vel. 40 a naprosto v pohodě jsem se vešla do 38. Jedny šaty se mi líbily, ale byla to vel. 42 a ty na mě vyloženě plandaly, jak kdyby to byla min. vel. 44, takže počítej to číslo míň určitě. Taky záleží jaké šaty zkoušíš. Já mám korzet a sukni a korzet se prostě stáhne pokud nemáš teda obr prsa, to by ses pak do o číslo menších určo nevešla...to se mi taky u pár šatů stalo, jinak by mi byly, ale kvůli svým čtyřkám jsem měla smůlu :-) Jinak doporučuju salon Agnes na P. 5 :-)
Odpovědět
já nosím normálně 34-36 a v salonech jsem narazila na nejmenší velikost 36 a všechno mi bylo velké. O tom, že jsou schopni sešněrovat o několik velikostí jakékoli šaty ani nemluvím, sice to zdánlivě sedí, ale šněrovačka na zádech je přetažená téměř přes sebe, ze sukně vznikne na zadku boule z nakupeného materiálu, no katastrofa. Jediné šaty, co mi padly velikostně byly ustřižené na výšku okolo 155 cm (mám 170+), takže to o nabídce a přístupu něco vypovídá
Odpovědět
Mě se to také stalo, mám velikost 34/36 a šaty vel. 32
Odpovědět
Profilova fotka
@chelseaa Kde se dají sehnat šaty ve velikosti 32? Já mám normálně 32-34, takže se bojím, že si budu muset nakonec nechat šaty ušít.
Odpovědět
Profilova fotka
nosím 32-34, a v salónoch mi bežne skúšali túto veľkosť (šnurovacie a na zips) a s výnikou jedných, kt boli veľké, ostatné sadli dokonale, bála som sa, že bude v salónoch problém s mojou veľkosťou,ale pražské salóny sú na to pripravené :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám vel. 44 a šaty vel. 44 :) Ale některé co jsem zkoušela byly i menší, to je fakt...:)
Odpovědět
Ahoj, já mám vel. 44 a šaty vel. 44 jsou těsné. Ale jelikož jsou nádherné a nechci se jich vzdát,čeká mě malá dietka. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, ja bezne nosim 42-44, ale saty mam 48, musim je mit uplne stazene, abych z nich nevypadla, ale byla to laska na prvni pohled :-)
Odpovědět
@narcisa_winer v Brně teda docela složitě. Byla jsem ve třech salonech, a jen v jednom na mě měli asi patery šaty. Z celého vybírání jsem byla zklamaná. Říkali mě, že nejvíc šatů mají klasika velikost 36/38 a upravit na 32 moc nejde. Takže jsem zkoušela 34 a šněrovalo se .. nakonec mi ještě moje vybraný musí o 2 cm z každé strany stáhnout, ale to šněrování není uplně zatáhnutý na max. takže to vypadá pořád pěkně. (někde mě to utáhli tak, že to vypadalo jak tkaničky, děs a hrůza..) Tak přeji hodně štěstí, třeba narazíte na salony. kde budou mít i nejmenší velikosti:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?