Tylová vlečka - jak ji připnout?

Profilova fotka
Včera mi přišli ušité šaty, bohužel nemají vyřešený připínání vlečky po obřadě. Vůbec nevím jak to vymyslet..samozřejmě kdyby byli jen saténový nebo jen z jedné vrstvy, tak si poradím..ale jak maj na sobě tři vrstvy tylu a satén pod tím, tak vážně nevím...nemáte někdo ňákou radu a nebo zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to si ráda počkám na nějaké odpovědi. Mám stejný problém :)
Odpovědět
Já bych našila drobné poutko na knoflíček přes všechny ty vrstvy, pokud je ta tylová sukně hodně bohatá , tak to nebude mezi záhyby vidět, že jsou ty vrstvy sešité k sobě. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
V nekterych salonech to resili napr. 7 patentky ( plastove pruhledne koupis v galanterii) . Byly prosite skrz vsechny vrstvy a nebolo to vubec poznat kdyz byla vlecka dole. Tech 7 prichytavacich mist melo vyhodu v ton, ze byly po obvodu vzadu, takze se krasne zvedla cela vlecka a neprekazela ani na stranach, coz je malinko problem 1 knoflickovych pripinani vlecky. Mimochodem mi se jednoknoflickove porad urvavalo... Takze me to pekne otravovalo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja Myslíš jako dolu na vlečku ze spodu? Nebude cinkat ten knoflík když půjdu v kostele po kamenné dlažbě? :-D @verunka_korunka No taky to asi bude muset být na víc místech..myslím si že by to jeden knoflík neudržel ;-) takže dolu ze spoda našít patentky? respektivě je prošít všemi vrstvami a nahoře stačí jen už do té saténové vrstvy..udrží to?
Odpovědět
Profilova fotka
A ten satén je taky protáhnutý do vlečky? pokud ano tak satén se podpíná zvlášť a to tak že dovnitř do šatů středem a po bocích se našijou naproti sobě šňůrky a ty se pak zavážou. Tyl pokud je více vrstvý se ve středu sešije v jednom bodě o tak před koncem šněrovačky se buď našije bílý knoflík na vlečce se udělá poutko třeba s bílé bavlnky a jednoduše se zapne. Taky se to může vyřešit organzovou tenkou stužkou a váže se to dohromady jako při satenu. Většinou se tyl přichytává jen ve středu protože při vlečkách které mají mnoho vrstev nikdy nedocílíte úplně rovné zarovnání šatů .Dělá se to na figuríně takže pokud to budete dělat doma šaty si oblékněte
Odpovědět
Profilova fotka
@raniha obe patentky byly seshora na sukni prosite pres vsechny vrstvy uplne syejne jako mas ten knoflicek a poutko
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahojte, ja mám pre zmenu úplne odveci otázku - dá sa niekde zohnať samostatná tylová vlečka? Mám totiž kúpené úplne dokonalé šaty, naviac za skvelú cenu, ale boli bez vlečky. A zvažujem, že by som ju zrejme chcela... :/
Odpovědět
Profilova fotka
@al_taira a jak ji chces pridelat? Jedinej zpusob aby to vypadalo jakstaks je pripnout ji v pase, ovsem v hodne pripadech to je dost narocny na upravu a stale ti to nekdo musi rovnat at to nejak vypada. Volila bych radsi dlouhej zavoj, pokud chces za sebou neco dlouhyho :)
Odpovědět
Závoj som skúšala, a fakt sa mi to nepáčilo - hej, chcela by som ju pripnúť v páse, a v podstate iba na obrad... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@al_taira https://www.google.ca/search?q=detach... tady mas inspiraci , ted jen najit svadlenu co ti to usije.
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak k puvodni otazce vlecka se pripne na knofliky s ockem z tlusty nite/bavlny. ocko se prosije pres vsechny vrstvy tudiz i podsivku. Pri tylovycc vice vrstvych satech se dela vice knofliku, uprostred,po stranach a tudiz mate celou vlecku priplou a nikde nic netahate, ne ze to nejde, jde to, v praci to vidim denne ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?