Tchyně si koupila bile šaty...

Profilova fotka
Ahoj holky,chci Váš názor. Moje budoucí tchyně si koupila na svatbu čiště bílé šaty bez ruznych vzoru. Opravdu jsou čiště bílé. Já mám za to,že bile šaty má mit pouze nevěsta. Co si o tom myslíte?mam ji říct,že mi to vadi? Děkuji za všechny názory :)
Odpovědět
1
2
Podle mě bílá patří jenom nevěstě, asi bych ji poprosila o změnu garderoby :D :D
Odpovědět
Já bych to řešila jedině , když by ta dotyčná vypadala pak jak nevěsta, že by na sebe strhávala pozornost. Jinak bych to nechala být , obzvláště když to tchýně nedělá naschvál, jen prostě neví , že ti to může vadit.
Odpovědět
Profilova fotka
když už musí mít něco bílýho, tak bych jí řekla, ať si vezme třeba halenku, ale určitě né šaty celé bílé.. to by měla mít opravdu jen nevěsta... :-)
Odpovědět
@paooolina No asi bych ji to řekla,a pokud to nepochopí tak bych ji nechala, když chce tak at je klidně za trapnou...Tebe určitě nezastíní
Odpovědět
Je to nevhodne a nedela se to!bude za blbecka,ktery chce prudit..pripomina mi to film Priserna tchyne.. :-|
Odpovědět
Pokud to neudělala schválně , tak bych ji tolik neodsuzovala. Já jsem taky, než jsem přišla na Beremese, nevěděla , že bílou může mít jen nevěsta- tedy i u krátkých šatů.
Odpovědět
záleží na tvém pocitu..ale já bych jí to asi nějak vhodně naznačila..přece jen v bílé bys měla být jen ty
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si taky nikdy na svatby neberu bile ani svetle kremove saty.... ale mozna to neudelala schvalne.... tak me napada, ze treba bys mohla nekomu z rodiny - nejlepe z jeji strany - nekdo, komu veris, ale ne budouci muz, to by bylo moc napadne - rict, at s ni navaze rec na svatbu a saty atd... a pak ji ten clovek da jasne najevo, ze tohle se nedela :D.... preji hodne stesti, kazdopadne Tebe nezastini a pokud si je vezme na truc, tak bude za trotlika jen ona.
Odpovědět
No ja si nemuzu pomoct, ale komu nedocvakne, ze se bile saty na svatbu nehodi?!? Tohle preci neni jenom o beremku. My jsme to napsali na nase svatebni stranky, ze prosime vsechny damy, aby pro tento den prenechaly bilou barvu pouze neveste a Amynce (nasemu pejskovi :) ). Tchyne se me na to zeptala, ze by si vzala bilou halenku a jestli mi to nevadi. No jako nikdo si ji se mnou nesplete, takze jsem nad tim mavla rukou. Spis mi vadi, ze jsem to vsem zakazala a ona jedina si tu bilou vezme. Ale stresovat se tim nenecham :) @paooolina Jestli by ti to nejak zasadne na svatbe vadilo, tak ji proste popros. Ale pokud to prezijes, tak bych se na to vykaslala. Lidi si budou myslet sve :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nevěděla to...a když ji řekl pritel ze bile muže mit jen nevěsta,tak řekla že nemusí . Schválně to urcite neudelala. Urcite me nezastini o to se nebojím,ale vadi mi to.Problem je v tom,že mi to je trapný ji to říct. Asi budu muset zaukolovat pritele...
Odpovědět
Profilova fotka
A co dokoupit nějaké barevné doplňky? Boty, pásek, bižuterii, tím se ta bílá dost rozbije... Snad nemá dlouhé šaty nebo ano? Třeba bílý kostýmek by mi asi ani nevadil...
Odpovědět
Mně ještě napadlo to říct tou "básničkou" či co to tu je - určitě to najdeš u hodně nevěst v albech . tu říkanku o bílém oblečení ;-) a pokud si je vezme i přes toto, tak bude vypadat ještě hůř, protože toto "oznámení" dostanou všichni svatebčané, tudíž si na ni budou ukazovat ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My jsme si rovnou napsali dress code :D, protože mi bylo jasné, že by určitě minimalně dvě ženský šli do bílé. Takhle, vím, že prostě bílou budu mít jen já :) Na druhou stranu, podívejme se na světové svatby, dnes je v modě bílo černá viz Kim Kardashian s Kanyem. Ona a vsechny jeji svedkyne byli v bílem stejne jako vsichni jejich hoste. Na fotkách to vypadalo užasně.
Odpovědět
Třeba o tom nevěděla, v našich končinách se tenhle zvyk taky moc nenosí. Žádná ze svatebčanek by neměla zastiňovat nevěstu, ale nikdy jsem to nevztahovala na samotnou bílou barvu, ale celkově na oblečení. Pokud tchýně nebude působit jako nevěsta (má pouze společenské šaty, ne příliš slavnostní, jako třeba dlouhou róbu), nevadilo by mi to. @karol2014 Promiň, já sice chápu, že nevěsty nechtějí bílé šaty na ostatních ženách, ale to nesmí ani halenku či doplňky? To jako fakt? A co pánská košile? Upřímně, mně tohle přijde už moc
Odpovědět
@paooolina Jde spíš o to, jaký máš s tchýní vztah. Pokud máš s ní vztah dobrý, žekla bych jí to a pokud je rozumná, tak to pochopí....
Odpovědět
Ty jo me by to taky vadilo.. ale nevim, jestli bych to byla schopna svoji tchyni rict :(.. Asi bych ji na tvem miste rekla, ze tvoje rodina je zvykla na to, ze bilou ma mit jenom nevesta, a ze tobe je to osobne jedno, ale ze se bojis, aby se nad jejimi bilymi saty tvoje rodina nepozastavovala, aby to pak tchyni nebylo neprijemny.. ale ze chapes, ze to nemohla vedet, protoze v jejim kraji / u nich v rodine tenhle zvyk moc neresi.. Tak ze by si k tomu treba mohla koupit barevny svetrik nebo barevne sperky..? Ale ze tobe osobne je to jedno, takze je to ciste na ni, spis ze chces, aby se na tve svatbe citila prijemne, a ze bys nerada, kdyby se ji teticka ta-a-ta ptala na bile saty a nejak ji zneprijemnila den.. Nevim.. zkusila bych to asi nejak takhle okecat.
Odpovědět
Profilova fotka
Jen bych chtěla uvést na pravou míru bílé šaty u ostatních - zakázané to nikde není. Dokonce i družičky a teď nemyslím ty malé, ale i velké - kamarádky - mají podle starých tradic být jako nevěsta v bílém, aby ošálily smůlu a ještě nějaké negativní síly (už si to přesně nepamatuji), proto jdou i před nevěstou, aby byla smůla zmatená. Takže bych rozhodně neříkala, že je to nějaké pravidlo, že nikdo jiný nesmí mít bílou. Myslím, že je to hlavně o tom, že nevěsta chce být jedinečná a ta bílá k ní patří, pak to chápu a dokonce s tím i souhlasím. Každý rozumný člověk by měl po žádosti nevěsty pochopit, že bílá prostě ne.. pokud si vezme halenku bílou a k tomu nějakou sukni (jinou než bílou), tak to byh opravdu nehrotila, na tom fakt nic není, ale bílé, ať už krátké nebo dlouhé šaty bych jí také zatrhla :) Buď to zkus oklikou, že jste s nastávajícím řešili, jak se vaši hosté obléknou, a že jste se dohodli, že všechny požádáte, aby z dam nikdo neměl bílé šaty. A nebo to řekni opravdu napřímo. A pokud tě neposlechne, tak je opravdu hloupá. A pořád si myslím, že tě rozhodně nezastíní, a že naopak na ni budou ostatní koukat skrz prsty..
Odpovědět
Anebo bys to mohla zkusit tak, ze tvuj nastavajici ji to rekne, a ty pak budes delat, ze jses na nej nastvana, protoze je to sice u vas zvykem, ze bilou nosi jenom nevesta, ale zes to nechtela resit.. a treba se tomu pak obe zasmejete.. (ale s timhle by musel souhlasit tvuj nastavajici...) Anebo ji to rict narovinu, ale to fakt zalezi na tom, jakej mate vztah a jak moc ti to vadi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky jste zlatý děkuji za názory :). Svatebni oznameni uz je rozeslane,takze do pozvanek to poznacit nemůžu. Přítel ji řekl, ze bílé saty mít nemůže a ona to očividně neřeší jelikoz řekla ze muže ze se to neřeší... Chjo :(
Odpovědět
@paooolina a nema pritel nejakou sestru nebo sestrenici, ktera by ji to rekla? :)
Odpovědět
Já bych to nechala být. Myslím, že to tchyně neudělala naschvál, jen si neuvědomila, že by se bílá barva mohla nevěsty dotknout. Šaty má jistě z nějaké jiné látky, střízlivějšího střihu, takže každý pozná, kdo je nevěsta. Pokud si navíc k bílým šatům vezme barevné doplňky, bude odlišná od nevěsty. Není dobré hned na začátku dělat rozbroje.
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně bych to neřešila :-) A vůbec, pokud jsou ty bílé šaty krátké? Myslím že nevěstu každej dobře pozná :-) Mě by vadili pouze princeznovské bílé šaty..I kdyby přišel někdo v jedoduchých dlouhých šatech, tak mi to je jedno..závoj a korunku budu mít já.. :-)
Odpovědět
Určitě jsi krásnější a mladší, tak se nevzrušuj. A bílá zestařuje, tak si představ, co to s tvou tchýí udělá :-D :-D :-D
Odpovědět
@paooolina jak říká karlajasmine - řekla bych jí, že tobě je to fuk, ale ostatní na to dost hrajou (že ses třeba ptala) a že nechceš, aby si tam připadala nepříjemně... zvlášť v jejím postavení si každý řekne "klasická tchyně-svině"
Odpovědět
@paooolina a neplánuje na šaty nějaké barevné bolerko nebo šál? Pokud by to tak bylo, tak bych bílou barvu šatů neřešila.
Odpovědět
Mně osobně by to vadilo. Vím, že teď sice mívají i družičky ale chci abych bílé šaty měla jen já. je to můj den. Tchýni bych to rozhodně řekla, že mi to vadí. Moje tchýně je v pohodě a věřím, že by to vzala v klídku. takže se jí zkus zeptat jestli si může vzít něco jiné nebo nějak se domluvit. Přeji ti hodně štěstí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud si trva jenom na tech bilych satech, tak to je vlastne jeste pohoda, protoze by mohla stezovat zivot jinak a tim cele pripravy a nasledne den D totalne rozsekat. Zkus ji to v klidu vysvetlit, jako ze chapes, ze si vybrala hezke saty, ale ze by jsi preferovala jinou barvu, ale ze by jsi uprednostnila, kdyby si vzala jinou barvu. Ze ji do toho nechces nutit, ale ze by ti to udelalo radost. A uvidis, bud ti klapne nebo ne. Tvuj nastavajici uz ji rekl, ze to neni vhodne, ale ted jsi spis na rade ty nez on. A navic to muze tchyne brat jako ze s ni nechces mluvit a ze mas tiskoveho mluvciho. S tchynema to neni jednoduche a umi byt pekne hnusne a zakerne.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud si trva jenom na tech bilych satech, tak to je vlastne jeste pohoda, protoze by mohla stezovat zivot jinak a tim cele pripravy a nasledne den D totalne rozsekat. Zkus ji to v klidu vysvetlit, jako ze chapes, ze si vybrala hezke saty, ale ze by jsi preferovala jinou barvu, ale ze by jsi uprednostnila, kdyby si vzala jinou barvu. Ze ji do toho nechces nutit, ale ze by ti to udelalo radost. A uvidis, bud to klapne nebo ne. Tvuj nastavajici uz ji rekl, ze to neni vhodne, ale ted jsi spis na rade ty nez on. A navic to muze tchyne brat jako ze s ni nechces mluvit a ze mas tiskoveho mluvciho. S tchynema to neni jednoduche a umi byt pekne hnusne a zakerne. Saty nesaty, nenech se tim otravit, budoucnost je stejne o kompromisech s tchyni.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky tchyně je fakt v pohodě,nikdy jsem s ni neměla problém a doufám,že ani mit nebudu,jde opravdu o omyl,ona to prostě neví,že bile šaty by mela mit pouze nevěsta . Zkusim ještě poprosit pritele a když tak máme v plánu zaukolovat babičku od pritele. Já na to nemam ji to říct sama,je mi to trapný.....urcite má velkou radost z šatu které si koupila...ale ty barevné doplňky by mohl byt Dobrý nápad...
Odpovědět
@paooolina to je dobrý nápad, ať si vezme např. červené korále, nebo černé a doplní to barevně i lodičkami a kabelkou, popř. kloboukem:-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?