Svatební šaty z Polska nebo z půjčovny? Co je lepší?

Ahoj dámy. Mám takovou otázečku. Chci se jet podívat do Polska na šaty, ale jsem na vážkách. Hned přes cestu mám svatební salón, kde paní půjčuje kolekce 2012 za 4500 se vším všudy a 2013 také tak. Ale snoubenec říká, že když si šaty koupím, nemusím se až tak starat, kdyby mi na ně někdo šlápl nebo se potrhaly. Má pravdu, to ano, ale mám pocit, že ten salón hned pod nosem je lepší volba, protože mi tam vše zapůjčí v dané cene, kdežto když si je koupím, musím si vše okolo dokoupit a prakticky vzato bych se mohla dostat na tu samou částku ne-li výše. Máte prosím někdo nějáké zkušenosti, co je lepší volba? A jestli zakoupit tak kde seženu doplňky, at me to nestojí majlant? Předem děkuji za odpovědi :-)
Profilova fotka
Ahoj, rozhodně si šaty budu půjčovat. Mnohokráte jsem si šaty půjčovala - plesy,apod.. a vždy když jsem s nimi něco provedla - natrhla, urvala šňůrku.... tak jsem nic nedoplácela. Co s šatama potom, když si je koupíš ? Podle mě je fajn si šaty půjčit, upraví Ti je přesně na tvou postavu, cena je taky fajn :) A kde je ten salon v Polsku ?
@pupule Já pocházím z vesnice kousek od Polska a nikdy jsem si tam nic nekoupila. Mají tam takové kýčovité věci, ale dle mého názoru nic moc ušité, ale zas levné. Je pravda, že tam holky hodně kupují šaty na ples a chlapi zase obleky ... no a babičky okurky na zavařování :-).
Ahoj. Ten salon je v polském Těšíně a jmenuje se Euromagic. Jako já jsem si o tom četla a jsou na to dobré recenze. Ale přesně jak říkáš. K čemu budou ležet doma!? A shánět švadlenu, ať mi je upraví a kdo ví, za kolik... Pořád mu říkám, že už mám vybráno, ale není na škodu se zajet podívat. Maximálně si uděláme s holkama hezký výlet, no ne!? :-D :-)
@pupule Já si třeba nechávám ušít šaty a jsem nadšená! :-D
cital: právě, že z toho, jak oni vše šijou ,,horkou jehlou" mám strach. Jako oblečes se tam zalevno a seženeš tam kde co. Nemusí to vždycky být úplný aušus, ale prostě mám strach a havně vidím všechny ty výdaje okolo :-| Každopádně na oblek se tam zajedem podívat určitě. Snoubenec kvádro až tak často nenosí, tak mu snad nějákou dobu vydrží :-D A kde si je necháváš šít? Máš nejákou kouzelnou babičku? :-)
@pupule No to šijou :-D . Poláci, co bys chtěla ;-) . Jako když se to tak vezme ... i ty šaty budeš mít na sobě 1 den :-).
@pupule Teď nějakou dobu žiju v Praze, takže v Praze ... šije mi je šikovná švadlenka z moravy :-). Uvažuju, že je pak nechám přešít na plesy, ale nevím ... na plesy moc nechodím :-).
@pupule můžu ti podat čerstvé info, byla jsem tam v úterý :-D v euro magic ty šaty co jsou opravdu hezké vyjdou cca na 15tis, takže to půjčovné co píšeš je určitě výhodnější...
cital: Právě. Je to na nic.A mě to taky příjde zbytečné si je kupovat, když je na sobě budu mít jen jednou. A s přešíváním...další strosti a výdaje. V dnešní době je třeba fakt hodně rozmýšlet! :-( Každopádně přeju, ať ti padnou a každý se z nich posadí na zadek (slušně řečeno! :-D)
flowerbi : Ty krááááááááááááááso!!! A koupila sis tam něco? Nebo sháníš dál? A platí se tam něco, když si ty šaty zkoušíš? V Ostravě v některých salonech chtějí třeba 50kč za jedny šaty... A musíš se tam obědnávat nebo můžeš normálně přijet a zkoušet...?
@pupule Prosím a kde chtějí za zkoušku 50Kč/šaty? To "čumím jak puk" teda, vydřiduši... Budu určitě zkoušet v Ostravě právě, tak by mě to zajímalo, jestli nevíš...
Profilova fotka
Já mám zkušenost z Polska už celkem starou - kupovala jsem si tam šaty na ples, ale ne na třžnici, nebo v nějakém miniobchodě, ale normálně ve svatebním salóně a byly to (jsou - ještě je mám) krásné a kvalitní šaty stály teda asi 5000,- Takže bych se toho nebála, ale věci z tržnice mi taky příjdou jak vietnamské laciné zboží. Šaty na svatbu jsem si nechala šít v ČR a stály teda víc než Tebou zmiňované půjčovné, ale říkala jsem si, že je pak prodám, ale asi je prodávat nebudu, Ma mi říkal ať si je nechám (prej si je budu muset obléknout každý rok a běda jestli se do nich nevejdu :D To jestli půjčit/nechat šít...obojí má pro a proti. Ale příjde mi, že nechat ušít jich má méně.
Článek se načítá
@pupule Já si je musela nechat ušít už jen z toho důvodu, že by bylo složité zkoušení a přesun šatů do salónu po svatbě. Svatba bude jinde, než bydlím (ať už dočasné, či trvalé bydliště). A hned po svatbě jedeme na svatební cestu. Mě třeba příjde i těch 4 500 Kč za půjčovné pořádná raketa (vím, že ta cena je dobrá), ale na 3 dny (nebo na kolik to je) mě to příjde dost. A ono svatba je pořádný zásah do rozpočtu, když se to všecko sečte .... @andik.cz Mě šaty taky budou stát víc než půjčovné od "pupule", ale kdybych si je půjčila ze salónu ... tak zaplatím ještě víc :-D . Šílené! Troška nostalgie ... šaty nám zůstanou a snad se do nich i po pár letech narvem :-D .
Profilova fotka
@pupule Ja teda nevim, ale pokud si koupis saty pod 4,5tis tak budou strasný i v CR i v Polsku!!!! Hezky saty k nakupu tak nad 15tis a vys...jinak bych si saty nekupovala. Myslim, ze pujceni je vyhodnejsi. Kdyz uz nakup, tak za me jen v pripade mensi jednoduchy svatby a nechat si je usit..neco pekneho, jednoducheho, vkusneho. Ale to se taky dostanes na vic jak 4,5tis.
Profilova fotka
@pupule A jinak treba ja nemela na satech nic extra...zadne kdovijake princeznovske a i tak byla jejich cena kolem 20tis. Pujcovne bylo necelych 5tis. Takze za 4,5tis aby Ti to zbylo toho opravdu moc neporidis.. Ale za me...co potom se satama..??
Profilova fotka
@cital No já bych si klidně taky půjčila, ale protože jsem se vdávala i na dovolené, tak nevím kolik by si řekli minimálně na 14dní půjčovné a pak bych musela shánět další na druhou svatbu, takže u mě bylo rozhodování o to jednodušší, klidně bych si šaty odkoupila ze salónu, ale ty dvoje, co se mi líbily na prodej nebyly a odmítala jsem do šatů dát více než 20t. A to jsem taky chtěla šaty jednoduché... @marketajuppova Šaty pak může prodat, ale souhlasím, že jestli chce nějaké extrašaty, tak je asi lepší půjčit. Já chtěla jednoduché, ale kvalitně ušité a stály mě 10. :(
Profilova fotka
@pupule Podobné diskuze už tady jsou (http://www.beremese.cz/diskuse/svateb..., http://www.beremese.cz/diskuse/svateb..., http://www.beremese.cz/diskuse/svateb..., http://www.beremese.cz/diskuse/svateb..., http://www.beremese.cz/diskuse/svateb...).
Profilova fotka
@makovaapanenka ty jsi něco jako admin, nebo máš jen tolik času? :-D
Profilova fotka
@chris_n Taky jsem si to rikala :-))))
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?