Svatební šaty - ušití vs. zapůjčení

Prosím o vaše zkušenosti a názory - co je lepší?
Odpovědět
Profilova fotka
@bobina88 Řeknu vám to jako švadlena obecně - výhody, nevýhody, pro koho co. Půjčovna: pokud máte konfekční postavu, pokud chcete typy šatů, které jsou zrovna v kurzu, pokud chcete bohaté šaty s velkým množstvím krajek a máte omezený rozpočet (půjčení totiž vyjde na zlomek ceny ušití), pokud vám nevadí, že mělo stejné šaty už x nevěst před vámi. Pokud chcete ušetřit čas. Ušití: pokud máte postavu, na kterou se vám oblečení špatně shání, pokud chcete něco originálního, co v půjčovnách není, pokud máte rozpočet na to, zaplatit kvalitní práci a materiály. A hlavně pokud máte čas. Ušití stojí čas i peníze. Vymýšlení šatů se švadlenou, několik zkoušek. Výhodou je, že šaty můžete potom zkusit prodat a investice se vám může částečně vrátit. Navíc ušetříte za popůlnoční šaty, protože v šitých na míru se budete cítit tak skvěle, že převlékat se kvůli pohodlnosti by bylo zbytečné :)
Odpovědět
tak to já mám opačnou zkušenost. Ušité šaty mě vychází na polovinu toho co půjčení a navíc je pak můžu prodat. vzhledem k cenám to byla jednoduchá volba, ale já na krajku zas tak náročná nejsem, to je fakt ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkam499 Ano samozřejmě záleží na konkrétních šatech, ale většinou musíte počítat s tím, že u náročných modelů je tomu obráceně :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bobina88 pro me bylo jasnou volbou nechat si saty usit, protoze v pujcovne bych nesehnala saty, do kterych jsem se zamilovala. Navic jsou jen moje, od svatby jsem je vyuzila uz nekolikrat na foceni a hlavne jsem se ve svatebni den nemusela bat, ze s nimi neco udelam a budu to muset platit.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám taky ušití šatů asi za polovinu než půjčení a jsou nádherné a padnou mi jako ulité, ale je pravda, že mám krajku jen na korzetu a jen obyčejnou aby šaty nebyly jednolité. když jsem si je dala poprvé na sebe byla jsem nadšené více než když jsem si zkoušela šaty v půjčovnách.......všude v půjčovnách mi totiž byly šaty větší.
Odpovědět
Mně bylo líto dát x tisíc za půjčení šatů, které mi neseděly...ušití mě vyšlo stejně jako nejdražší půjčovné v Praze, takže i z tohohle pohledu to pro mě mělo cenu.
Odpovědět
Ahoj, já si třeba tady na stránkách koupila šaty za cca 2000,- a nechám si je trochu upravit něco našít, a celkově budu mít šaty za 4000,- to mi příjde mnohem lepší jak z půjčovny..
Odpovědět
Ahoj. Děkuji všem za cenné rady. Původně jsem chtěla šaty z půjčovny, ale nakonec mi všechny přijdou takové "ošuntělé". Původně jsem chtěla krajku a nakonec jsem si vyhlídka šaty úplně jednoduché, bez zdobení, akorát pres ramena jde od korzetu krajka pres ramena (řešení pro to abych si nemusela cely den hlídat jestli mi nahoře něco nevykukuje :-) ). V krejčovství řekli ze nic není problém - střih šatu poupravit aby mi to vyhovovalo. Cena je docela příznivá. Jen me štve ze jsem mela v jedné půjčoven mírně pomateni smyslu a na jedny šaty složila zálohu. Ale čím vice jsem nad tím pak uvazovala, tak mi došlo ze bych si šaty rada nechala a právě mela ten pocit ze jsem jediná kdo je bude mít na sobě....
Odpovědět
Zrovna dneska jsem je donesla svoje šaty z čistírny, uloží se do pouzdra, jsou moje srdcovka a neprodala bych je. Původně jsem ani neuvažovala o půjčených, chtěla jsem svoje. Šila je pro mě návrhářka, se kterou se dlouho známe, takže jsem si byla jistá, že to bude bez chybičky. Když ještě pár dní před svatbou nebyly šaty hotové, všichni kolem šíleli, ale já jsem byla v klidu, protože jsem ji naprosto důvěřovala. Proto bych radila co nejvíc si vyjasnit Vaše přání a stanovit pro jistotu závazný termín, ať jste v klidu. I když šaty seděly skvěle (poslední úpravy švů na zádech dva dny před svatbou), v den svatby bylo 39 °C ve stínu a já se s nadšením převlékla už kolem šesté večer. Moje druhá rada proto je mít radši něco na převlečení, i když jsou šaty na míru :-)
Odpovědět
Nad tím jsem už taky uvažovala -že si raději pořídím ještě nějaké méně formální šaty na večer - kdyby náhodou :-)
Odpovědět
@redpoppy Řešením jsou celé šaty z hedvábí. Pocit z lehkých vzdušných šatů v horkém letním dnu je k nezaplacení. Pokud jsou šaty bez krajky, jednoduchého střihu, tak mohou být do 15000, což je půjčovné většiny značkových šatů.
Odpovědět
@linie_praha Já jsem ale chtěla celé šaty z krajky a navíc celokrajkové záda, což sice nejsou letní šaty, ale stálo to za to :-) S ohledem na počasí v posledních letech je asi lepší mít alternativu pro chladné počasí nebo pro extrémní horko - bohužel bez ohledu na to, jestli je termín v květnu nebo v srpnu.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?