Svatební šaty šité na míru. Máte s nimi zkušenosti?

Ahoj nevěsty, potřebovala bych poradit, jestli máte zkušenosti se šatama šitýma na míru v některých svatebních salonech. Představuju si to tak, že si vyberu podle katalogu některé ze šatů, a oni mi je přesně na mně ušijí. Taky by mně zajímala cena, jelikož chci šaty bohatší, ať vypadám jako princezna :-) . (A taky si je chci nechat navždy.) Díky
Odpovědět
No, já si nechávám šít šaty v salonu Linie v Praze, budou jednodušší spíše elegantní a vyjdou na cca 8.000,-Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj tixie, já jsem si je chtěla ušít u švadleny (za ušití chtěla 1000,-), ale pak jsem na podobný narazila v Brně na Vaňkovce za 3 tis, tak jsem si je koupila (smetanová barva), jen mi je musí trochu zabrat švadlena a nechám si k nim ušít krajkový živůtek (asi tak za 700,-) a závoj (300,-).... radši ti poradím, aby sis dala trochu práce s tím, najít si dobrou švadlenu, která ti poradí se střihem, který ti bude nejvíc slušet...a taky si běž nějaký šaty vyzkoušet, abys viděla, jaký to je, v čem se budeš cítit nejlíp... uvidíš ale, že největší problém bude v materiálu (teda, pokud chceš bílý šaty, tak to není problém, to seženeš hned), metr saténu stojí od 300.- Kč/m přeju hodně štěstí a užij si to... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, určitě doporučuji si některé šaty vyzkoušet, já si nejdřív vybírala a pak když jsem dorazila ke švadleně, tak jsme zjistily, že by to nebylo ono, tak jsem vyrazila zkoušet, a zjistila, že měli pravdu, a znovu hledala. A látkou to bylo opravdu horší, scháněla jsem elastický satén v barvě slonová kost, a nejlépe ještě se vzorem. nejdřív jsem vyrazila do ulic, ale pak vzala do ruky telefon a teprve až potom se zajela podivat do vybraného obchodu... měla jsem štěstí, v prvním obchodě jsem narazila přesně na to co jsem chtěla...a ještě jsem si mohla vybrat. Včera jsem byla na první zkoušce a musím říct, že se na šaty moc těším, v podstatě budou originální :-D a ještě se nemusím strachovat, že s nimi něco udělám....a dokonce mi v konečné fázi vyjdou na polovic, než kdybych si je pujčovala!!!! Tixie.... zkus to opravdu nejdřív někde u švadleny, dokáží divy, a i ty v salonech šijí švadleny, jenom za podstatně dráž.
Odpovědět
ahoj tixie, jsi z Prahy? mně šila svatební šaty velice šikovná švadlena, můžu ti na ní poslat kontakt (jen když budeš mít zájem, takže napiš a já pošlu číslo do IP). Navíc, byly to poměrně netradiční šaty, které jsem našla na obrázku v časopise (jinak od návrháře Jesus del Pozo - fantastickej!!!), takže jsem si je předtím ani nezkoušela, prostě jsem byla přesvědčena, že mi padnou...a taky že jo!!! byla jsem moc spokojená jak s modelem, tak se švadlenou... látka na šaty se v Praze taky dá sehnat poměrně snadno, když máš představu, z jakého materiálu ty šaty chceš! držím palce! :-)
Odpovědět
Ahoj holky, děkuji za odpovědi. Vladimiro, nejsem z Prahy,ale z Ostravy, ale diky moc za snahu, dmusim teda zatim shanět a zkoumat, co vymyslim. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Picolo, můžeš mi prosím prozradit, kde je ten vybranej obchod? U vás nebo třena v Praze? Ta by se mi celkem šikla. Už bych to měla blíž. :-)
Odpovědět
Fim,v Děčíně je svatební salon Ema, a tam jak půjčujou, tak i šaty šijou a ještě ti pomůžou vybrat látku. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Aknelka: super, díky. Je to někde v centru? Moc to v Děčíně neznám. 8-)
Odpovědět
Fim, poslala jsem ti interní zprávu s kontaktem. ;-)
Odpovědět
Ahoj Tixie! Doufám, že už jsi se rozhodla jestli si je nechat ušít nebo si je půjčit? Já taky tak trochu plánuju svatbu a taky nevím co by vyšlo levněji. Už jsi něco zjistila? Zaujalo mě, že jsi z Ostravy- já jsem taky odtud- ne přímo z Ostravy, ale dost blízko.
Odpovědět
Ahoj holky,slečny,paní.... mám velkou prosbu, vysílám SOS...17.9. mám svatbu a zoufale sháním šaty. Mám představu - velmi lehké, rozevláté, průhledné, cípaté.....prostě takové, které nejsou ani v jedné půjčovně v Praze ani na internetu. Můžete mi někdo poradit švadlenu nebo obchod nebo půjčovnu, kde bych něco takového sehnala? Nevím jeslti můžu Vladimíře, která nabízela kontakt na švadlenu hend napsat mail...jsem na takovéhle diskuse poprvé tak torochu tápu :-) :-) díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Tixie, jestli chceš, mám kontakt na šikovnou paní v Porubě. Šaty si také nechávám šít, jednak z úsporných důvodů,a taky z nostalgie ;-) Výběr látek byl v prioru na náměstí pak v galanterii u velkého( červeného) kostela vedle divadla.
Odpovědět
Článek se načítá
cvrcek - jestli budes tak hodná, tak mi ho prosím pošli, díky moc mousa - nechám si je ušít, nebo spíše se půjdu zeptat do salonů, jestli si jde prvně nějaký model vybrat a pak si jej nechat ušít na míru, přesně podle modelu, který by mi slušel.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
ahoj holky, otevírám diskusi :-) Necháváte si někdo šít šaty na míru? Viděla jsem nádherný obrázek v Potěšení 79 (ale už ho tam nemůžu najít, nicméně jsem si ho stačila dát save, jenže ne pdf, to nešlo :-| ) a moje kamarádka krejčová se na to vrhne. Jsou jemné, jednoduché, elegantní. Říkala jsem si, že bych chtěla mít prostě své šaty, i s trochou mé vlastní práce (vyšiji si pásek perlama) a třeba později je užiju na plesech... anebo je jednou ukážu své dcerušce :-D
Odpovědět
ahoj. ja si saty sit nechala a byla jsem naprosto spokojena. nejdriv jsem chtela uplne jednoduchoucke ale svadlena me presvedcila i na spodnicku, kterou jsem taky vubec nechtela...nakonec to bylo uplne super, saty se povedly, byly originalni a presne podle mych predstav, a citila jsem se v nich uzasne. A navic, kdyz jsem videla jak jsem je propotila durchumdurch tak jsem byla rada ze je ma prvni ja... ;-) Puvodne jsem si je taky chtela nechat ale pak prevladl rozum...co bych s takovymi saty delala, tak jsem je nechala dal k pujcovani.
Odpovědět
Ahoj, neznáte někdo prosím nějakou šikovnou krejčovou z Hradce Králové nebo blízkého okolí? Rozhoduju se mezi půjčením a ušitím svatebních šatů a zatím se přikláním spíše k ušitým na moje míry. Díky moc, mějte se fajn :) Lex
Odpovědět
Ahoj holky, svatbu budu mit sice az v cervnu 07, ale uz premyslim, jestli saty pujcit nebo usit....vice by se mi libilo usit....protoze saty chci spis jednodusi .....muzete mi, prosim, poslat nekdo kontakt na sikovnou svadlenu z Prahy a okoli...pripadne poradit kam na latky, diky moc x-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, asi nejlepší obchod s látkami je v Krakovské ulici u Václaváku. Jsou tam dva vedle sebe, jeden s látkami a druhý s dalšími věcmi na šití (korzety, podšívky, pásky, stužky a tisíce dlaších..) KOupila jsem si tam krásný, matný satén smetanové barvy, látek je tam výběr... Ušije mi to krejčová, která je mou známou, věřím jí, viděla jsem další její věci a tak si myslím, že to bude super :-D A já se těším, až se budu na tom šití nějak podílet, sdělovat jí své představy... :-) Jestli chceš, mohu Ti poslat kontakt do IP.
Odpovědět
Ahoj, dekuju moc za radu s latkama....prosim, prosim o ten kontakt na krejcovou....diky moc S. :-)
Odpovědět
Ahojky, také jsem si nechala šaty ušít. Byla jsem moc spokojená. Jediné co mě překvapilo bylo, jak to bylo rychlé. Byla jsem jen na 5ti zkouškách a z toho dvě poslední byly více méně dolaďovací a šaty byly hotové.
Odpovědět
ahoj holky, taky si budu nechávat šít šaty na míru. Jsem celkem zvědavá. Už jsme přibližně domluvily, jak budou vypadat. Vyjdou mi levněji než kdybych si je půjčovala ve svatebním salonu. Pak dám vědět, jak to dopadlo. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
s_ary máš to v IP :-) jinak si také myslím, že to vyjde levněji, ikdyž mi ženich říká, že to není důležité, tak stejně z toho mám dobrý pocit :-D Máme to na zahradě, tak chci něco jednoduššího a navíc, miluji jednoduché věci :-) Ale viděla jsem, že i princeznovské šaty se dají krásně ušít, konečně, někdo to šít musí :-D Myslím, že také Linie Praha šije a dělá i pěkné výšivky (někdo je tu chválil), ale když jsem je kontaktovala, tak jsem měla pocit, že spíš dávají přednost vlastním návrhům a určitě ne "kopiím".. ale byly moc milí :-)
Odpovědět
tak i já jsem se rozhodla nechat si šaty ušít na míru. četla jsem velkou chválu na atelier De la spossa v Praze, tak asi vyhraje. Taky šaty ušijí na míru a potom si je nechají k půjčování. Jen ještě nevim, jestli si je nechám, nebo ne :-). Přeci jenom jeto dost peněz a skoromanža mi říká, že si je mám nechat, ale jak říkám, je to hodně peněz, tak ještě nevim :-)
Odpovědět
taky jsem přemýšlela o ponechání si šatů, ale pak jsem si říkala - kam je vezmu? Leda kdybych je obarvila, tak na ples. Má se na ně prášit ve skříni anebo udělat radost jiné budoucí nevěstě? No a b) zvítězilo
Odpovědět
ahoj, jděte do toho, holky, taky můžu jenom doporučit a vychválit Linii Praha. Stálo mi to zato! Absolutně perfektní přístup a slušné ceny. mají tam katalogy, podle kterých šijí - nebyly tam šaty, které by se mi nelíbily. Ale já si našla obrázek svůj a předčili moje očekávání.
Odpovědět
ahoj lidi, prodávám svatební šaty od návrháře San Patrick, jsou jednou nošené, bílé barvy. obrázek pošlu na dotaz.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj laucinko,budu ráda,když mi zašleš obrázek. Plánuji si nechat šaty ušít, ale šaty od St. Patricka se mi taky libi, takže když to budou zrovna ty, které se mi z kolekce zamlouvaly, třeba budu mít zájem...
Odpovědět
Též su měla šaty na míru, šil si je salon, já platila pouze půjčovné, šaty zůstaly pak salonu, byla jsem spokojená, měla je první na sobě a hlavně byly jedinečný, první jsem chtěla aby byly dle obrázku, ale nakonec byli jiné a byla jsem ráda, páč nebyly okoukané jako všechny ostatní :-)
Odpovědět
a cena půjčovného byla 3000, ale to je u všech nových šatů, ještě jsem paní majitelce říkala, že má perfektní ceny, že by klidně mohla je zvýšit.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahojky holky, nevíte některá náhodou o šikovné švadleně z Brna? Už mám i jakous takous představu o svatebních šatech, ale netuším kde je nechat ušít. díky moc předem :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?