Svatební šaty - půjčit či koupit?

Profilova fotka
Ahojdy všem, tak si to představte...jdete do půjčovny svatebních šatů a jste rády, že se Vám věnují. Za půjčení šatů, chtějí 13 000,-Kč nejsou nové, rok staré, zašedlé a krajka vytahaná..ale styl, střih BOŽÍÍÍÍ..jinde nebyly a tak jsem hledala na internetu přímo tyto šaty, abych mohla cenu v půjčovně srazit a měla argumenty. Víte co jsem objevila?? Nové šaty v Anglii a pořizovací cena??? 314euro včetně dopravy cca 9000,-Kč... Chci tím jen říci, že je opravdu někdy nutné bojovat za své - nemalé peníze a proto, bojujme!!! Otázka zní, když si jdete půjčit šaty, snažíte se půjčovné srazit níže? Či s cenou souhlasíte a respektujete ji?
Odpovědět
Profilova fotka
Vzhledem k tomu, že ve svatební branži podnikám 21 let pouze malé varování: na internetu najdete na různých stránkách tzv. originály modelů špičkových značek, stáhnout obrázek není problém pro nikoho z nás, ale to zklamání po otevření balíku...já jako majitelka svatebního salonu denně dostávám do mailu několik nabídek, že stejné modely mohu koupit za cenu, kterou uvádíte, ale jen nezkušený něco podobného podstoupí. Uplakaných nevěst, které těsně před svatbou přišly s kusem nekvalitního hadru, který vůbec neseděl, přesto, že byl ušitý ,,na míru" jsem za svou praxi viděla moc. Je samozřejmě důležité, aby ve značkových salonech byly šaty v naprostém pořádku a vy na nich neviděla, zda byly vůbec již půjčené, ale to je otázka výběru kvalitního salonu...hodně štěstí při výběru :-)
Odpovědět
@isolee jsi si jista, ze je to z Anglie? Cena mi nejak nesedi... Mozna je to spis cinska stranka? Pokud je to opravdu anglicke, hod sem prosim www 8-), pac jinak jsou saty kolem £1000!
Odpovědět
Profilova fotka
no, stránka je UK..ale je možné že jsou z Číny...to jsem až tak nestudovala, ale šaty jsem vyzkoušela a nabízí je uplně pod jinou značkou a dostalo mě to, že je opravdu nabízí za 13tis...ty samé..ne jiné... http://www.weddingdressy.co.uk/
Odpovědět
To jsou stranky z Ciny :).. maji sice domenu .co.uk, ale jsou to Cinani... takze to nebude original tech satu, bude to kopie (bud povedena, nebo mene povedena, nebo se i muze stat, ze nepouzitelna.. doporucuju si o nich precist pred objednanim co nejvic recenzi a na zaklade toho se rozhodnout)
Odpovědět
Tady je jedna z mnoha stranek, kde pisou, ze je to kopie znackovych satu, a ze pozor na kvalitu http://www.topbridalwebsites.com/wedd...
Odpovědět
Profilova fotka
@deltamost díky za upozornění, toto mne vážně nenapadlo...
Odpovědět
@isolee no oni to kopirujou tak, ze to na tech strankach vypada verohodne no :) Je dobry si pak u kazde takoveto stranky zadat do googlu nazev te stranky a 'reviews', jestli tam vyskoci nejaky spatny recenze.. ta Cina nemusi byt spatna volba, akorat si clovek musi poradne overit, jestli se to vyplati :)
Odpovědět
Jj, tys zkousela original, ale oni ti poslou kopii - Jukni tady do jinych diskuzi, je jich tu nekolik. Nektere nevesty jsou stastne, jine ne. Je to tak 50 na 50 si myslim, take o tom uvazuju, ale bojim se :-D ... Treba budou krasne, ale necekej identicke saty z obrazku!
Odpovědět
Profilova fotka
No tak vám teda pěkně děkuji :-D :-D :-D :-D a jsem tam, kde jsem byla před měsícem...:-D :-D což jsem vybírala...no nic...jak na slevu v salonu??? Myslíte si, že salon ustoupí na ceně? Nebo přijde o "kšeft" i když bych zaplatila místo 13 000,-Kč 10 000?
Odpovědět
@mrs_to_be Jestli hledas levnejsi saty v Anglii, zkus Debenhams, maji tam ted dokonce i vyprodeje :) Kamoska mi je doporucila a uvazovala jsem nad tim, ze bych si tam letela pro saty.. ale nakonec jsem nasla jiny http://www.debenhams.com/sale/women/d... (tady jsou asi jenom ty, ktery jsou ve sleve) http://www.debenhams.com/weddings/bridal
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine :-*
Odpovědět
@karlajasmine dekuju, muj problem je to, ze jsem se zamilovala do jednech satu a nasla jsem je prave jenom na cinskych strankach - tak to bud risknu (mam cas si zajit do pujcovny, pokud budou nenositelne) nebo se vzdam techto vysnenych a budu hledat jine v realite ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mrs_to_be mám stejný problém!!!! :-(((
Odpovědět
@isolee ja zatim nenasla ani pujcovnu, ve ktere by byly k dispozici onosene! :-D Zkus to, pokud neustoupi, hledej dal... Mas cas, nebo je potrebujes ted? Musis si taky rict, jak moc budes zklamana, pokud neustoupi, ty budes hledat, ale porad budes porovnavat s temito... Budou pak k dispozici jeste? Atd
Odpovědět
@mrs_to_be @isolee tak sem zkuste hodit fotku vasich vysnenych satu a treba vam nekdo poradi, jestli se daji jeste nekde sehnat v kamennem obchode za rozumnou cenu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Lillian West https://www.facebook.com/LillianWest/...
Odpovědět
Jee tak ty jsou fakt moc krasne! Asi se ani nedivim, ze jsou tak drahy :( Kdybych nekde neco takovyho objevila tak dam vedet..
Odpovědět
@karlajasmine né že bych chtěla z této stránky něco kupovat, ale jak víš, že jsou to čínské stránky? :-) máš link? nebo ti to někdo řekl? :-)
Odpovědět
@sonickaaaaaa Kdyz hodis do googlu tu stranku a 'reviews' (recenze), tak ti tam vyskoci strasne moc stranek, kde pisou, ze je to Cina a ze sijou kopie znackovych satu.. A i bez toho je to z tech stranek poznat jednak z te anglictiny, ktera je plna chyb, jednak z toho, ze ceny jsou v Eurech a ne v Librach (skutecne britske stranky by mely ceny v librach..). ..i ta jejich mailova adresa "fortunemailweb'' nebo co..to je Cina jak vysita :) Ale Cinu nekritizuju, sama jsem si saty objednala z Ciny, akorat proste od toho clovek nemuze ceka tu samou kvalitu, jako u tech puvodnich satu no.
Odpovědět
Isolee: Takové šaty se dají ušít za cenu 10-13000 na míru v Čechách. Cena záleží na použité krajce a počtu vrstev tylu. Je třeba ovšem chodit na zkoušky - asi 4x.
Odpovědět
Profilova fotka
díky všem za komentáře, díky Vám jsem neudělala chybu a šaty zrušila a raději bookovala v salonu (půjčím si je) ;-) sice mi je líto peněz..ale co už..vdávám se jen jednou ... ne? :-D ;-)))) raději čas strávený hledáním...zkouškama atp..věnuji své dceři :-))
Odpovědět
Profilova fotka
@isolee nebo si je muzes nechat usit v cechach :-) ta cena bude stejna jako pujcovne a jetse je muzes pak prodat treba :-)
Odpovědět
@isolee Myslím, že jsi dobře udělala. Já jsem si vždy chtěla nechat šaty ušít, aby byly jen moje a úplně nové, a nemusela jsem se nervovat, že je zničím (normálně nenosím ani věci ze sekáče, tak proto). Šla jsem si nejdřív do půjčoven ověřit, jestli mi opravdu bude slušet střih šatů, jaký jsem si vysnila. A k mojí hrůze jsem zjistila, že v tom typu šatů jsem nevypadala jako víla, ale jako SELKA. Hnus. A čím víc jsem zkoušela, tím víc jsem se divila, jak různé střihy šatů jinak "modelují" postavu. Dopředu nešlo odhadnout, jeslti ve zkoušených šatech budu vypadat elegantně, nebo strašně tlustá. Nakonec jsem našla šaty, které mi opravdu padly, a ty jsem si prostě půjčila. Takže žádné nervy, že si nechám něco šít a pak to nebude ono, nebo něco objednám a bude to hrůza. Na šaty jsem pak nijak extra pozor nedávala, svatbu si užila (a šaty taky důkladně ušpinila), ale měla jsem je z jedné zavedené a profi půjčovny a když jsem je vracela, tak nikdo neřekl ani "ň".
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona díky moc za krásný komentář...:-* :-) Včera jsem shodou okolností byla venku s kamarádkou a ta mi říkala to samé....jedna paní ji šila šaty (kamarádka říkala, že do toho šla jen proto, že ji paní řekla, že když se ji nebudou líbit, nemusí je brát - což je divný ... toto kdybych slyšela tak už se budu bát dopředu) no a pak říkala, že tyl nebo jak se to jmenuje byl strašný...roztřepený, že výstuhy na prsou ji neseděly - jedno prso do špičky, druhý připláclý dolů...) že děs a pak nervovala 14 dní před svatbou...i to bylo proč jsem se rozhodla, jak jsem se rozhodla a znova opakuji....:-) děkuji všem za názory...;-) holky....pomohly jste mi ;-) :-*
Odpovědět
existuje i varianta mezi,koupit až šaty které na sobě vidím,např. výprodeje svatebních salonů,nebo z bazárků atd..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?