Svatební šaty pro vysokou nevěstu. Poradíte mi?

Profilova fotka
Ahoj holky, přesně jak jsem předpokládala. Svatbu máme v dubnu 2008 a já jsem se pomalinku začala poohlížet po svatebních šatech. Nejsem žádná hubenice hubená a ještě ke všemu měřím celých 185cm. Teď jsem opravdu moc ráda, že jsme zvolili tak "pozdní" datum naší svatby, protože šatečky jsou pro mě velký problém. Když si nějaký vyberu a jsou mi "nahoře" a opravdu se mi moc líbí tak pak mi chybí cca 10cm dole. Je to hrozný. Holky pojďme aspoň pohovořit o stejným problému, protože jsem z toho fakt zoufalá. Přijdu si jak mamut, co nemá právo na to se vdát a vypadat tak krásně, jako ty holky tady na fotkách. :-( Cím, že bych si šaty mohla nechat někde ušít, ale to není ono a je to dost drahé - a pak taky co se svatebními šaty, že? Neznáte někdo nějakou opravdu super zaměřenou půjčovnu na tento problém? Budu ráda, když to pěkně rozebereme.
Odpovědět
1
2
6
Profilova fotka
ja mam 182cm... saty jsem sehnala, velikost 40.... je fakt, ze jsem si jich moc nezkousela..... takze asi dvoje mi byly dostatecne dlouhy (bez podpatku, samozrejme!)... potom jsem si oblekla ty svoje a vedela jsem, ze jsou to ony..... dlouhy byly.... ale musela jsem ozelet strevicky, mela jsem zabky..... x-) hledej, casu je dost a urcite neco sezenes ;-)
Odpovědět
Ahojky, já jsem sháněla taky botky na nižším podpatku, aby mi šaty nebyly krátké, nakonec mi je naštěstí paní z půjčovny ještě o něco málo prodloužila (šly ve spodní části odehnout a trošku spustit). Určitě se nějaké šaty najdou, chce to chodit a zkoušet a zkoušet :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holciny, tak ja mam 187 cm a svatba bude asi prosti rok, ale jeste jsem saty nehledala, byla jsem v Pronuptii a tam mi rekli, ze mam prijit az v lednu, kdy budou nove saty satyyy: a kde jsi saty sehnala?
Odpovědět
Profilova fotka
ja mela saty z Adiny v Praze... jinak jsem slysela nazor, prijit v lednu, kdy je nova kolekce a saty jeste nejsou zkracene a prumernou nevestu... pry je dodavaji docela dlouhe... co je na tom pravdy nevim..... chce se zeptat
Odpovědět
Souhlasím se satyy - taky mi to tak někde bylo řečeno a je pravda, že když jsem v jedné půjčovně zkoušela šaty z nové kolekce, tak mi byly ještě dlouhé!
Odpovědět
Profilova fotka
No dámy nechci Vám nic vyvracet, ale já jsem si oblíbila jedny šaty z kolekce Romantica a bylo mi řečeno, že se můžeme ještě poptat, zda by ty šaty na mě neušili delší... zatím neznám odpověď. Nicméně jsem ráda, že mi tuto teorii tak pěkně vyvracíte - dává mi to spoustu nových šancí a příležitostí :-N
Odpovědět
Profilova fotka
dancicka: zkus Pronuptii, tam mi tvrdili, ze na me saty mit budou
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, teda holky, je krásné, když vím, že nevyčnívám sama :-D danicka:máme stejný problém s výškou i šířkou =-) Specializované prodejny snad ani nejsou nebo nevím o nich, ale neměl by to být problém.Mě bylo řečeno, že když budou krátké, tak mi dole našijou jeden nějaký pruh aby mi nekoukali kotníky.Čím dál více přemýšlím o tom, že šaty si nechám ušít. lucii:187 je fakt dost.Kamarád má 217 a je nešťastný ;-( Kam já se hrabu se svými 183cm... Taky Adina má velké šaty, zkus to.Je fakt, že prosinec-.leden dostávají nové šaty, ale musíš pak vybírat rychle když to máte v březnu...
Odpovědět
Profilova fotka
Lucii: A Pronuptii najdu kde? x-) Zuzanek: Já ani nemám zas takovej problém se šířkou - pokud jsou ty šatečky šněrovací, tak se do nich bez problémů dostanu, ale i bez "spodničky" mi jsou prostě krátký :-| Samozřejmě, že nebudu mít boty na žádným podpatku - spíš budu mít něco alá "Jarmilky" ale samozřjemě v lepším provedení, ale stejně. To je tak nespravedlivý, celej život si přeju nevyčnívat.... ale opravdu to nejde. Všude na mě koukají tak soucitně - slečno, na Vás nic mít nebudeme.... nebo to Vám bude krátký,.... ale nejhorší je: do toho se ani necpěte, budete v tom jak uzenka :-( V průběhu dneška sem dám nějaký fotečky s těmi "krátkými" šaty. Pá
Odpovědět
Profilova fotka
Já ještě přidám, že jsem sice šaty měla, boty bez podpatku.... ale nemohla jsem mít obruč, protože by šaty už byly krátky, ale spodnicku jsem měla.... měla takový tylový volány, takže držela tu sukni trochu od těla a nebyla úplně zplihlá... a s obručí by mi koukaly kotniky :o(
Odpovědět
Ahoj holky, já mám tedy přesně opačný problém, měřím 167cm, tak jsou mi všechny šaty dlouhé. Ale můžu poradit, zkuste šaty od firmy Pronovias, já zkoušela asi troje z předkolekce 2008 a šlapala jsem po nich i s 10cm podpatky a to mi paní přidala ještě navic dvě spodničky :-) . Jsou prý šité na postavy tak 180cm a výš. Abych nezapomněla, mají je v Andělském sv. studiu za 12.900,- :-o , ale pokud Vás nebude mrzet cesta do Plzně, tak je seženete i v Ornele za 6.500,- ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Antibes: ale dlouhý šaty jsou založit, ale krátký prodloužit moc nejdou. 180cm uvádí všichni - ale realita většinou bývá jiná. Bývají už upravené na "průměrnou" nevěstu. Proto teď čekám na novou kolekci - jak doufám, ještě nezkrácenou. Nicméně za vypůjčení šatů bych 13tis. nedala ani omylem - to bych si snad ušila něco ze záclony..... :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj žirafky! Já měřím 186 a horní objem mám velikost 44-46, jinak kalhoty nosím 40-42. Což je problém i u šatů na šněrování, protože nahoře je sotva obleču a v pase je mám utažené na maximum. Nakonec mi na svatbu ušili šaty v Kriss Bey v Brně, všechno prodloužené - korzet i sukně (délka 135 cm), měla jsem největší spodničku a 4 cm podpadky. Půjčovné bylo 6000,- Kč. Všichni byli moc milý a nedívali se na mě jako na exota. Sukně u šatů byla hodně široká, v jiných salonech mě odrazovali, že budu vypadat obrovská, ale ženich byl nadšen. Fotky jsem ještě neviděla, takl uvidím. =-)
Odpovědět
dancicka: Oni tyhle založit nejdou, mají totiž jako vrchní vrstvu krajku s trochu jiným vzorem nahoře i dole, takže by to po založení vypadalo asi blbě. Nevím.... Paní v salonu mi říkala, že ty Pronovias šaty jsou extra dlouhé oproti jiným. Fakt je, že to byly opravdu ty nejdelší šaty co jsem zkoušela.
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo, saty s krajkou dole jsou dobre, protoze se zkratit nedaji (dobre, pro nas vysoke x-) ) taky jsem mela saty, co mely krajku, takze nebyly zkracovane......
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky ja merim taky kolem 180cm nevim presne kolik ale saty byl problem. Ja mela z andelskeho studia a taky jsem mela boty bez podpadku, ale to mi ani moc nevadilo jelikoz podpadky nemam rada :-) ale taky to bylo jentak tak.
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu zjišťuji, že možnosti jsou.... ale když bude svatba kousek od Liberce, nepojedu si přece půjčit šaty do Brna?Hledám v lokalitách na Liberecku, Královéhradecku.... prostě tam. Asi jsem vybíravá.. ono by se "něco" našlo - ale která z Vás by se vdávala v šatech, které se Vám moc nelíbí, ale jsou Vám dostatečně dlouhé? :-| Já fakt ne. Pak mám taky dilema nad tím, že jsem si zkoušela korzet kombinace bílá/vínová (decentně) a sukně bílá... opravdu krásné... musím říct, že mi to i slušelo, ale vdávám se poprvé tak bych chtěla celé bílé šaty. Přijdu Vám hrozná :-( ????
Odpovědět
Profilova fotka
Neboj Dancicko! Nejsi hrozná. Taky jsem chtěla ty "nejkrásnější šaty na světě"! Ale jelikož jsem zvyklá, že je mi všechno krátké, tak ani u výběru šatů jsem nečekala změnu ať v přístupu lidí nebo co se týče sortimentu. Obávala jsem se, že budu muset dokonce jet do ciziny pro šaty, ale nakonec všechno klaplo na výbornou a vlečku od šatů jsem táhla po zemi a nohy mi vidět nebyly. :-D
Odpovědět
Já bych se na bílé šaty tak úplně neupínala, třeba pak zjistíš, že vypadáš nebo cítíš se líp třeba v šatech šampaň nebo i v kombinaci s vínovou.... Ovšem nevěsta v bílém má svoje kouzlo - to chápu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
moje maminka s babickou chtely bilou a byly trosku zklamane ze jsem si vybrala sampan(ja nemela moc na vyber v bile uz byly zamluvene) ale musim rict ze se jim nakonec moc liby a na fotkach to neni poznat (kdyz teda vedle tebe nestoji nekdo v bilem) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jojo, muzu potvrdit, kamaradka mela taky saty sampan a na fotkach to neni ani pozvat.....
Odpovědět
Profilova fotka
Víte holky, jsem moc ráda, že to mám s kým probrat. Já nejsem zase tak vybíravá, ale když se jedná o moje poprvé v životě?! Tak jde všechno stranou. Ten korzet s tou sukní bílo/vínová.... bylo to opravdu krásné, ale spíš na nějaký ples než na svatbu. Prostě jsem si přišla jako popelka, ale ne zrovna na vdávání. Je teda pravda, že jsem si žádné šaty v barvě šampaň ještě nezkoušela - i když vlastně jóóó.... s vlečkou - vypadaly tak nějak "ucouraně, ušmudlaně" no nevím jak to s té sněhobílé na mě působilo.... tak zvláštně. Ale když si prohlížím obrázky, tak se mi kolikrát líbí víc než bílé.... Už se nebráním asi fakt ničemu :-S A co říkáte na vlečku? Mě to přijde opravdová nádhera ..... ale možná tak na focení a taky prima věc, kam zavěsit družičky, ale jinak se v tom nedá moc dobře chodit, co? A mít je přivázaný někde k ruce.... to asi taky není to pravé ořechové - co si o tom myslíte Vy? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
zuzanek: 183 a 187 neni moc velky rozdil ;-) dancicka: napr. v Praze - zadej si to do vyhledavace a uvidis, z hlavy to nevim
Odpovědět
Profilova fotka
dancicka: neboj, ja taky nehodlam slevit ze svych pozadavku - a ty jsou: dloooouhe, bile, jedoduche, bez odhalenych ramen a bez obruce asi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, já už slevila ze svých požadavků, protože mi nic jiného nezbylo :-( Nechám si ušít, protože když mi šaty jsou přez prsa, jsou krátké............
Odpovědět
Profilova fotka
Sice sem vůůbec nepatřím,pže mám totiž opačný problém a to je 162 cm :-) a to znamená nechávat zkrátit atd. a jakmile je něco dole hezky zdobené,tak to nejde. Šaty jsem zatím nikde nezkoušela,pže mě pomalu vyhnali,když jsem řekla,že to budem mít až příští rok. Ale už teď to asi vidím takto: nechat ušít na míru v ebay ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také si je nechám ušít.V salonu budeme až někdy leden-únor.
Odpovědět
Profilova fotka
zuzanek : jinak jsi moje jmenovkyně, hezký ;-) . A koukala jsi na šaty co má v albu artichoke? Ušijí je na míru a prý super..
Odpovědět
Profilova fotka
Vím, já už jsem o nich dokonce s arti debatila.Vyplatí se to abudou mi akorát
Odpovědět
Profilova fotka
no taky to vidim spis tak, ze si je budu muset nechat usit - jenze nevim kde :-N
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?