Svatební šaty na vysokou nevěstu. Kde je sehnat?

Ahojky, chtěla bych poradit od zkušených ;-) Mám 182 cm, takže s podpatkama se "vyšplhám" minimálně na 185, ale když jsem vybírala šaty se sestrou o cca 10 cm menší, připadlo mi, že jsou většinou na takto vysoké nevěsty a my vyšší máme smůlu. Taky sestřenice, zhruba stejně vyoská jako já měla problém na sebe sehnat šaty. Zkrátit se dají vždycky, ale prodloužit :-( Nebo máte některá jinou zkušenost? Díky! :-)
Odpovědět
1
2
10
Podle mě to v dnešní době není problém. Salony nabízejí šaty i pro vyšší nevěsty a některé salony i šijí na zakázku. Tak by ti mohli přípů udělat šaty na míru.
Odpovědět
Ahoj ja se vdavala ted v prosinci.Merim 184cm.Taky jsem mela takovy problem jsem stihla vsechny saty me byli dobre ale kratke.Nakonec jsem si vybrala stejne ty co uz jsem mela vyhledle na netu jen jsem musela koupit botecky na nizkem podpadku aby nesly moc videt.No a nakonec byl problem spis sehnat uzavrene bile botecky na nizkem podpadku ale vse dobre dopadlo a vsem sem se libila. x-)
Odpovědět
Připojuji se k lenkr - v některých salonech šijí svatební šaty a ušijí i na míru. Hotové šaty nemusí dobře sedět, vyšší postava má jinde pas a prsa, takže šaty vcelku šité na průměrnou výšku asi 170 cm opravdu vysoké nevěstě nesedí. Ovšem sukně vpředu by měla být jen ke špičkám střevíčků, jinak si ji přišlápnete i při chůzi po rovině. Jsou i střihy, které postavu opticky zkrátí / samozřejmě jiné ji opticky prodlouží, zeštíhlí apod./
Odpovědět
TAKY JSEM TO ŘEŠILA. až jsem z toho brečela. POřád mne cpali do divných korzetů a sukní a to mi moc nešlo. navíc nemám žádná prsa takže to vypadalo ještě hůř. A chtěla jsem šaty vcelku. No neřešitelné. Nakonec se mi poštěstilo i když to byly dvoudílné šaty ale nebylo to poznat. Chce to jen včas se rozběhnout po salonech a zkoušet a zkoušet a hledat. Například vím, že Nevěsta v Letňanech má dlouhé šaty a pokud jsi Herminko běžné postavy ( ne jako já, hubená až hrůza) tak si myslím, že tam bys mohla uspět. Další pobočku má Nevěsta někde na Pankráci, tam jsem ale nebyla tak nevím. A botky jsem si samozřejmě musela koupit nízké, vlastně s žádným podpatkem :-( a já jsem tolik chtěla takové ty blištivé a třpitivé a skamínkama a tak no co snad na další svatbě ( stříbrné) si to dopřeju :-D
Odpovědět
Možná by třeba stálo zato zkusit se porozhlídnout i po měnších salonech. Z mé zkušenosti vím, že přístup bývá lepší a dá se domluvit na ušití na zakázku podle představ nevěsty a dokonce se někde dajá potom šaty nechat i pro jiné nevěsty. Takže vám je ušijí na míru za cenu půjčovného, ale chce to hledat.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj dievčatá, tak ja teda presne viem, čo to znamená hľadať šaty na výšku 180 cm. Tiež mi z toho nebolo do smiechu. a bola som odhodlaná dať si šaty ušiť, len som stále mala obavy, či sa to podarí podľa mojich predstáv. Veď sami viete, že šaty čo sa páčia na fotke, môžu úplne ináč ukázať na postave. Nakoniec som mala šťastie, a našlas som šaty ktoré sú dosť dlhé. Dokonca mi ich budú skracovať, lebo mi vraj nedovolia ťahať ich po zemi (nemajú vlečku), aby sa nezničili. Síce som pôvodne mala predstavu, že chcem šaty až po zem, ale v inom salóne mi pani tiež poradila nemať také, lebo by mi sťažovali pohyb pri tanci. Tak ich budem mať pár cm nad zemou, ale tak, že topánky veľmi nevidno.
Odpovědět
Ahoj, já sice měřím "jen" 178cm, ale i tak se přidám do této diskuse, ráda bych Vám poradila. já jsem měla šaty, tak akorát dlouhé, sice jsem musela oželet boty na vysokém podpatku a taky širší spodnici, jinak bych je měla krátké. Takže jedna rada je zkusit pod šaty spodnici jen sjedním kruhem, či volánem, nezdá se to ale i to prodlouží šaty o pár centřimetříků :-) Akdyž nepomůže ani to zkuste si zajet do salonu Romantika, tam Vám šaty ušijí a nejsou moc drahé, mají i www stránky a jejich modely se mi líbí. Kdybych nesehnala šatičky v salonu, určitě bych jela k nim. Holky nevzdávejté své hledání, určitě seženete ty vaše vysněné šatičky. A některé modely se dají i prodloužit, stačí jen obchodit pár salonu a všude se dobře poptat. Držím Vám palečky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Herminko, tak jsem rada, ze v tom nejsem sama....Ja merim asi 186-7...a na tuto vysku je to hruza shanet. A to mam boticky "placky", maji asi jen 2 cm podpatek... Uz po salonech beham 3 mesice a jeste jsem nic, co by mi vylozene padlo do oka, nevybrala....Pravda, asi 8 satu mi jakz takz bylo, ale pulka se mi z nich nelibila vubec a pulka tak napul. Ted jsem nasla jedny, ty se mi docela libi, i vsem okolo, tak uvidime. Jeste zkusime Kladno a Bustehrad, mozna Beroun, treba budou mit i neco jineho.... Ale jak uz radily holky, musis hledat a trva to fakt dlouho....Tak hodne stesti. Ja taky doufam, ze nakonec budu mit ty nejkrasnejsi saty a budu jak princezna ;-)
Odpovědět
Kamarádka se vdávala letos v létě a také je vysoká a šaty si nechala šít v jednom malém svatebním studiu. Vyšly jí něco kolem 5000Kč a byla spokojená. Nechala si je, ale říkala, že jí paní nabízela, že si je může jen půjčit a nechat je pak u nich.
Odpovědět
Holky, díky, myslela jsem si, že shánět na mě šaty nebude taková sranda a "užívačka", jak by se zdálo :-( Do svatby mám ještě zhruba rok a půl, takže jsem zatím nic nezkoušela, času dost, ale začnu shánět raději s větším předstihem. Šaty by se mi líbily bez ramínek (i když na to vůbec nejsem zvyklá), případně špagetová ramínka nebo za krk, botky bych ráda aspoň trochu na podpatku (ale jen kolem 5 cm, abych v nich vydržela celý den tančit :-D), přítel je o 10 cm vyšší, tak nemusím mít strach ;-) Hubená až hrůza nejsem ;-) , jen normálně štíhlá - velikost 38. Šaty si nechci nechávat šít, mám strach jako Eriii, že by se mi pak na sobě nelíbily. Lili, salon Romantika v Hranicích? To by bylo fajn, měla bych to přece jen blíž než do Prahy :-) Ale některé salóny spolupracují, tak bych si je mohla nechat někam poslat, že?
Odpovědět
Myslím, že Romantika dodává téměř do všech salonů u nás.
Odpovědět
Když si najedeš na jejich stránky tak jim tam můžeš napsat a oni ti řeknou kam dodávají své šaty, ale má to jednu nevýhodu v tom salonu si budeš muset vybrat jen z těch šatů co tam mají, někde ti je sice objednají dle katalogu, ale nevíš jak Ti budou sedět. Takže když si zajedeš přímo k nim a domluvíš si termín zkoušky, tak si budeš moci vše vyzkoušet a pak nechat ušít. Jsou fakt moc příjemní, jedna známa si u nich nechávala šít šaty a byla strašně moc spokojená. já jsem s nimi komunikovala přes email a vždy mi na všechny mé dotazy odpověděli velmi rychle. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahoj kočky, obnovuji tuto diskusi ;-) Já měřím 180cm a shánět takhle dlouhé šaty byl děs. :-) Nakonec mám šaty jen tak tak, ale nejdou k nim podpatky..jen placky :-| A spodnice a obruče také nedoporučují..prý by se to zkrátilo.. Budu ráda, když se podělíte o své zkušenosti ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ahoj gabikri, ja mam 183 cm,,, so satami to bol des... pretoze vo viacerych salonoch maju len cisla od 36 do 38 a do vysky 170 cm... ostatne zeny maju smolu... ja som si dala nakoniec sit
Odpovědět
sydnuska: no to já právě taky nemám 36 a 38..mám 40/42 ale spíš těch 42 :-| a 180cm Koukali na mě všude jak na mimozemšťana.. :-D Šít bych se bála..nemusí to pak být podle představ..a co pak s tím :-o
Odpovědět
co pisala Adela o tej stranke, tak ma velmi zaujala... aj pekne saticky tam maju... na mna pozerali ako na obludu... pri mojej vyske 183 cm by som potrebovala tak 40...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak se jdu taky přidat k vám:) já jsem zatím salóny neobcházela, ale mám taky 183, tak mi je z diskusí jasné, že něco vypůjčit bude problém, tak chci jen projít salóny, abych zjistila co mi sedí a pak si je nechám ušít :-)
Odpovědět
maggie.n: urcite pobehaj salon, budes mat aspon inspiraciu... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jj, aspoň si člověk užije toho oblíkání do svatebních šatů ;-) ale hledat na sebe nějaké na půjčení tak na to nemám nervy, to radši risknu to šití :-)
Odpovědět
Tak to tedy koukám..že se svými 180cm jsem vlastně na této diskuzi prcek.. :-p
Odpovědět
Profilova fotka
gabikri: no tak ty tři cenťáky to už nic není..a hlavně když si dáš podpatky, tak je to hned jinak ;-)
Odpovědět
baby a nosite podpatky??? mate o kolko cm mate vysokych partnerov?
Odpovědět
Profilova fotka
holky,vy me desite...ja mam 184...saty bych si nemohla nechat usit,uz jednou se mi to vymstilo...saty na XXL nevesty maji v pohode,ale na vysoke ne- diskriminace ;-( ...kde vsechny ty vysoke modelky berou super dlouhe saty???
Odpovědět
santron: davaju si ich sit modnym navrharom za niekolko stotisic korun :-|
Odpovědět
Profilova fotka
mrchy ]-( ]-( ja teda podpatky sem tam nosim,ale lidi na me koukaji jako na exota,kdyz se v tramvaji mlatim do hlavy o ty tyce nahore :-D
Odpovědět
Profilova fotka
sydnuska: ja moc podpatky nenosim, jen tak par cm, jen na tanceni mam 5cm a partner je vyssi o 10cm nez ja, tak to mam v poho ;-)
Odpovědět
já podpatky nosím minimálně..ale do společnosti ano ;-) Můj partner má 196cm...takže pohodička 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
santron: mozna to chce najit dobry salo, ja jsem si nechala salony tady v Brne poradit od jedne nevesty tady odtud a ta mela saty moc pekne ;-) No mozna to budou trochu nervy, ale zaplatim stejne jak za pujceni a budou moje ;-)
Odpovědět
moj drahy je vyssi o 1cm :-D ... takze nemozem nosit vysoke podpatky, ale ani ich nemam rada... najradsej mam balerinky ;-)
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?