Svatební šaty-druhá svatba, mladá nevěsta. Je pravidlo?

Dobrý den, poradíte mi? Plánuju druhou svatbu, je mi 25 (já vím, docela jsem toho už dost stihla :-D), jsem štíhlounká.. objevují se názory, že druhá svatba by neměla být v klasických svat.šatech, případně ne v bílých.. existuje nějaké oficiální společenské pravidlo? Máte zkušenosti? Ráda bych si klasické vzala, ale na druhou stranu, nechci vypadat nějak mimo, nebo si něco vynucovat... Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych si vzala to, co chceš :-) Je to tvoje svatba a tečka, co na tom, že už druhá... Jako malá jsem byla na svatbě bratrance, který si bral už rozvedenou (tehdy jí bylo 29) a byla jsem zklamaná, že nevěsta není princezna, ale paní v zeleným kostýmku... takže už jen kvůli malým holčičkám se přimlouvám za krásné šaty... a jestli nemají být dle pověr bílé, tak jdi do smetanových, šampaň.... já taky takové chci a to se budu vdávat poprvé ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@guadalajara také budu mít druhou svatbu. Slyšela jsem také názory jiné, jít v kostýmu. Jenže moje první svatba, katastrofa, nesměla jsem moc do ničeho mluvit. Takže na druhou svatbu budu mít dlouhé šaty, nebudou sice bílé, ale kombinace vínové a smetanové, nebo champagne, ale budou podle mých představ. Takže užij si svatbu, je to VÁŠ den!!! Stejně se najdou tací, co pomluví ;-) Takže na škarohlídky se vykašlat a udělat si to podle sebe jak to cítíš ;-)
Odpovědět
@guadalajara Nevěsta má vypadat jako nevěsta ;-) Jsi mladá, štíhlá, na Tvém místě bych si vybrala takové šaty, které budou "ONY". Pokud zvolíš bílé/smetanové svatební šaty, ve kterých budeš ta nejkrásnější nevěsta, neboj se, že by snad někdo měl poznámky, že se to pro druhou svatbu nehodí! :-D ;-)
Odpovědět
@guadalajara ja bych to neresila a vzala bych si bile nebo nejakou slonovou kost nebo tak... co na tom, ze je to druha svatba... akorat tim na to tema satama zbytecne upozornis a predpokladam, ze asi neni cilem hry pripominat vsem (a hlavne zenichovi a sobe) ve svatebni den, ze uz je to tvuj druhy :-D Pokud by ti bylo 50, je to asi jine, ale v 25 bych nejake radoby tradice v tomhle smeru neresila ;-)
Odpovědět
On má ještě teď někdo takové názory? Pamatuju si z dob minulých, že i mladá nevěsta, vdávající se podruhé, měla nějaký usedlý kostým, protože jinak "co by na to řekli lidi" ale dneska? Jestli chceš bílé, jdi do nich. A zásada č.1, kterou jsem se úspěšně řídila i já - nenechat si do ničeho kecat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Neboj, mně je 28 a taky budu mít krásné bílé princeznovské šaty i na druhé svatbě a určitě budou ještě o mnoho krásnější než ty první :-) Taky mi kolegyně v práci říkaly, že když je to druhá svatba, tak že bych měla mít nějaký kostým... úplně mě to zarazilo, proč bych měla vypadat jako nějaká úřednice, když jsem nevěsta? Navíc přítelova je to první svatba a proč by měl mít za nevěstu šedou myšku... Kašli na ně stejně jako já :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to tvůj den, i kdyby byla svatba dvacátá, běž v tom čem chceš jít ty ;-)
Odpovědět
já mám kamarádku, které je 26 a letos se po druhé vdávala. Byla v té době v pokročilém stádiu těhotenství a měla na sobě krásné bílé šaty :-) takže nech lidi ať si říkají co chtějí a buď při výběru sama sebou. Ať se vydaří svatba a krásně si ten den užij. Stojí to za to :-) :-) :-)
Odpovědět
Myslím, že se nerozhoduješ jen mezi princeznovskými šaty a usedlým kostýmkem.. Mezitím je spousta dalších možností..Dnes je tolik krásných střihů...Kdybych byla mladou nevěstou na druhá svatbě osobně bych už být princeznou se závojem nechtěla, sama sobě bych si připadala nesvá...Ale do bílých dlouhých bych šla klidně, npř. do něčeho podobného jako dávám na přiloženém fotu
Odpovědět
Profilova fotka
@guadalajara jsi mladá,štíhlá a že je to tvoje druhá svatba???komu na tom záleží,hlavně aby jsi byla štastná a váš den byl pro vás tím nejkrásnějším.já bych šla do svatebních šatů takových jaké se líbí mně,na okolí bych se vykašlala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to Tvůj svatební den tak buď za princeznu se vším všudy. Já se nedávno vdávala potřetí, měla jsem čtyřicet a šaty měli být bílé, ale nakonec vyhrála moje slabost pro černobílou kombinaci :-) Užij si to a na lidi kašli,stejně kdo bude chtít ,tak si něco negativního najde.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Vím, že už je to diskuze staršího data, ale třeba to někomu pomůže... moje druhá svatba ... nechtěla jsem bílou a věřím že jsem neudělala chybu :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka

Odpovědět
Je mi 40, vdávala jsem se podruhé a mám 16ti letou dceru :-) A bylo mi to úplně jedno, šaty jsem měla čistě bílé, všichni m i říkali, že mi sedí a sluší a vypadala jsem v nich štíhlejší :-) Nevěsty, vezměte si co chcete :-) Dneska už nejsou panny ani ty, které se vdávají poprvé, takže klidně i na druhé svatbě můžete být za princeznu :-)
Odpovědět
@guadalajara Ano existují přesná pravidla jaký svatební dress code pro nevěstu. Je to podle věkové skupiny, zda se jedná o první či další svatbu. Zda je to "svatba" pro registrované páry nebo má nevěsta již dítě za svobodna. Druhá svatba ne ve velké svatební toaletě. Co třeba bílé kokteilky?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?