Svatební retro šaty

Ahoj holky, mám totální dilema. Přemýšlím jaké svatební šaty bych na svou svatbu chtěla. Svatba by se měla konat příští rok. Vzhledem k tomu, že nejsem zrovna hubené postavy, je to docela oříšek. Naštěstí se mi tradiční svatební šaty zas tak nelíbí, takže nějak nesmutním :-) Už asi 2 roky mám určitou představu :-D .... a to jsou retro svatební šaty, zamilovala jsem se do nich, myslím, že by pro mou postavu byly vhodné, ale těžko říct jestli by mi slušely. Další věc ..... kde je sehnat? Nechat si je ušít zřejmě, ale u koho? A šije se vůbec i na velký holky jako jsem já? :-D ...... Budu ráda za všechny příspěvky, rady, tipy ...... :-)
Odpovědět
@edna90 Podívej se na miabella ;-) doporučuju
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky :) myslím, že retro šaty budou skvělá volba! Přijde mi, že sluší holkám všech velikostí a podle mě i mnohem víc lichotí postavě. Já mám sice 38, ale mám prsa a boky a v těch z půjčoven to bylo fakt tragický, upozornily na nedostatky a přednosti nebyly vidět vůbec. Takže si nakonec nechávám šít retro šaty ke kolenům s mini rukávkem a moc se na ně těším! Ušije ti je Mia Bella, moje budou od Simony Tošový, taky zkus Zlatá padesátá. No a pěkná na tom bude i cena - moje budou za polovinu půjčovnýho a ješět mi zůstanou :) tak držím palce a určitě budeš nádhrená nevěsta!!
Odpovědět
@cranbiee Víme svý, viď? ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si nechala šít u From Kaya With Love. Velikost mám 42/44 :). Fotku mám v albu, fotku na postavě můžu poslat soukromě...
Odpovědět
@svatbajanaahonza Miabella jsou právě ty retro šaty po kterých slintám, odvážila jsem se jim konečně napsat jestli šijou i na velký holky :-) .... Tak trošku jsem se ostýchala, protože jsem se bála, že řeknou, že šijou jen na hubené slečny a můj sen by se zhroutil jak domeček z karet :-D :-)
Odpovědět
@cranbiee Slečnám na fotkách to moc sluší :-) myslím, že střih by mi právě sedět mohl. Pokud máš velikost 38, tak budeš úplně dokonalá retro holka :-)
Odpovědět
@edna90 Nechávám si u nich šít své šaty a moc se na ně těším. Vůbec se neboj, šijou na všechny ;-) já jsem tedy zase druhý extrém, ale rozhodně s tím paní Lenka nebude mít problém - říkala mi, že i častěji šije šatky ve větších velikostech ;-)
Odpovědět
@svatbajanaahonza Tak to je paráda, tak uvidíme co mi napíšou. Na kolik tě šatičky vyjdou? :-)
Odpovědět
@edna90 Napíšu zprávu ;-)
Odpovědět
@edna90 miabella je bezkonkurenčně nejlepší.. je to 14 dní co jsem si od paní Lenky přebrala šaty - jsou dokonalé... a hlavně ten pocit, že 100% sednou je k nezaplacení ;-) už mám objednané 2 další (tedy samozřejmě civilní - ale tenhle "retro střih)...
Odpovědět
@ketrines Já retro střih milovala vždy, babička mi šila sukně, podobné tutu sukním. Vždycky jsem si říkala ..... kéžbych v té době žila, ženy by se oblékaly jako ženy :-D kvalitně, elegantně, prostě žensky :-) Mám velká prsa, takže potřebuji něco co mi bude opravdu sedět, pohodlí a sebejistotu především :-) A jak se to provádí? Já jsem z Prahy a Miabella sídlí někde v Brně, ne? Nebo se pletu?
Odpovědět
Já jsem si podobné šaty nechávala šít normálně v Praze u své švadleny. Bylo to těžší v tom, že paní není specialistka na retro a já zase nejsem specialistka na látky a krejčovské řemeslo, takže dlouhá diskuze o tom, co jde a co bude/nebude vypadat dobře, místo abych si vybrala z katalogu a řekla: "takhle chci vypadat" :-). Ale s výsledkem jsem byla spokolená. Jinak v Praze šije podobné šaty na míru paní Floriánová z Linie Praha, je i tady na fóru jako prodejce @linie_praha, mkrní k ní do alba. Její práce je pěkná, uvažovala jsem o ní, ale pak jsem dala přednost "svojí" švadleně.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Jinak cena se bude určitě kdekoli phybovat podle spotřeby materiálu - moje vyšly na 5300,-.
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza přesně, klub nevěst v krátkých šatech se hezky rozrůstá :)
Odpovědět
Profilova fotka
co jsem pátrala cenově tak Zlatá padesátá asi za 5000,- bez spodničky, Mia Bella to má na stránkách - podle modelu plus 500,- takže taky kolem 6000, moje buodu za 6000 mylsím, že pěkná cena v porovnáním s 12000za půjčení. I když jasně, když chce někdo princeznovský, tak je za tu cenu neušije :) těším se na tvoje fotky!!
Odpovědět
@edna90 MiaBella, Na Skále 217, 251 62 Svojetice - je to kousek za Prahou směr za Uhříněvsí... já si tam rovnou zavolala, domluvila si schůzku... pak jsme s paní Lenkou rovnou domluvily vše na místě a rovnou mi vzala míru :-)
Odpovědět
@cranbiee Koukám na Zlatá padesátá a dámy vypadají taky moc šikovně, tak uvidíme jak to bude dál tedy :-) To každopádně, 12 tisíc za půjčení nepadnoucích šatů je prostě bomba. Určitě přidám, Sice až za dýl, ale určitě vás neochudím, tedy pokud se budu mít čím pochlubit :-)
Odpovědět
@ketrines Tak to je bomba, už na to koukám. Co blázním, nevím kde jsem vzala Brno :-D Tak to je super, úplně mám lepší pocit holky a už nemám takovou depku ze svatebních šatů a z toho, že bych si musela půjčit nějaké u kterých se prostě nebudu cítit sebejistě a 100%, ale nechci zakřiknout :-)
Odpovědět
@edna90 tam je myslím firma Blanka Straka - ale s tou osobní zkušenost nemám, navíc mi přijde, že více "jede" v "konfekčních" velikostech a ne šití na míru... ale jak píšu - nemám osobní zkušenost...
Odpovědět
Profilova fotka
alebo skus eshop lindy bop :) podla ohlasov su celkom kvalitne a teraz maju az smiesne vypredaje, tiez sa chystam objednavat, mozno popolnocne.. za skusku to asi stoji :) http://www.lindybop.co.uk/dresses-c1/...
Odpovědět
@edna90 v podstatě retro šaty mi ušila paní Floriánová z Linie Praha, měla sjem k nim ještě klobouks e širokou krempou..... Fotyk mám v soukromém fotoalbu, kdybys chtěla vidět tak pošli SZ :) jinak moje šaty mě vyšly na 9000, ale je to ejdnak dané krjakovým živůtkem (jen sama krajka vyšla na cca 3000,-) a jednak tím,ž e sjem vysoká, takže třeba na sukni byla vyšší spotřeba materiálu (normálně vysoké holce by má sukně byla do půli lýtek). Sukně měla dvě vrstvy bavlněné podšívky, pak vrstva taftu, dvě vrstvy tylu a navrch matná organza (opravdu ne jako ta, cos e dává na stoly) a ani nebyl pro efekt širší sukně třeba spodnička :) jen bacha na napojení sukně - já ji mám trochu níž, neb mít ji v pase, vypadám jak selka :D Hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
To je dobře že se ty krátké šatičky rozrůstají, taky mám vybraný krátký styl a už jen vybrat od koho si je nechat ušít. Blbí je že jsem z východních čech a do pha by jedna návštěva určitě nestačila. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alca666 poslala by jsi mi prosím foto? Škoda je že v našich půjčovnách žádné takovéto šaty ani nejsou. Rada bych si je vyzkoušela jak mi padnou,jelikož jsem vyžší postavy.
Odpovědět
Profilova fotka
@ppfd Já byla celkem na dvou zkouškách, sestra s konfekčnější postavou jen na jedné. Zbytek by šel domluvit po netu nejspíš a hotové poslat poštou... :)
Odpovědět
@ppfd Ono to hodně záleží, já měla zkoušek asi 5, ale jsem docela nekonfekční. Navíc tím, že na živůtku byla krajka, tak se nejdřív musela pořádně na tělo vypasovat spodní vrstva a pak teprve se na to přidávala krajka....
Odpovědět
Profilova fotka
Také musím doporučit Mia Bellu...Mám šaty také od ní a jsem nejvíc spokojená :-) Navís paní Lenka opravdu dokáže poradit, co dané postavě sluší, vybere správný výstřih, materiál....atd...Mě moje šaty vyšly na 8500, ale neměnila bych :-) Ještě poradím jednu věc - pokud retro šaty, tak se také nechat správně nalíčit a udělat celkovou visáž...vypadá to divně, když je ženská v retro šatech, které jsou samy o sobě takové rozpustilé a zbytek tomu neodpovídá :-)
Odpovědět
Prodávám tyto šaty, kdybyste měla některá zájem: http://www.spolecensky-salon.cz/svate... jen jsem ještě nestihla dát inzerát (mám chvilku po svatbě a zatím žádné pořadné fotky :) ) velikost odpovídá té v inzerátu (já mám míry 95-75-90) a v pohodě jsem se do nich vešla. Jsou upravované švadlenou, aby více lichotily postavě. K vyzkoušení v Brně, cena 4 500,-, více info do zpráv.
Odpovědět
@sairon http://www.beremese.cz/market/svatebn...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Dobrý den...šiju svatebky..""i na velký holky""...naopak na velký holky se šije lépe""...mohu vám navrhnout typ šatů k vaší postavě,poradit s materiálem a doladit detaily do stylu celé svatby..a hlavně jaké vy si přejete !...zbytek doladíme na os. konzultaci u mne v salonku na Václaváku..v pripade zajmu..hezký den Rena ..koukněte na web..775376243
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?