Strach ze zkoušení svatebních šatů- zažila jste to některá?

Zdravím všechny nevěsty. Příští rok máme svatbu a já se už pomalu dívám po svatebních šatech. Několikrát jsem měla možnost si jít šaty vyzkoušet, ale já se do toho nějak nemám. Strašně mi záleží na správném výběru, asi jako každé budoucí nevěstě, ale vůbec se na ten výběr netěším. O svatbě jsem vždycky snila a vždycky se těšila na to, jak si ty krásné šaty budu zkoušet. Najednou panikařím- budou mi vůbec nějaké slušet? Co když si nevyberu? Jak poznám ty pravé? Možná to správné nadšení teprve přijde, ale zatím asi potřebuji uklidnit, že nejsem jediná, která něco takového prožívá. Stalo se vám to některé?
Odpovědět
1
2
Já se toho taky trochu bojím.. Ale zatím se tím teda nějak moc nezabývám. Říkala jsem si, že začnu objíždět salony v prosinci a lednu. Taky mám nějakou představu o šatech a bojím se, že mi nebude tenhle typ sedět atd. Ale nechci si tím kazit přípravy a těšení se :-) Takže buď v klidu, nemysli na to a vrať se k šatům o pár týdnů později :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja se taky bala a nakonec jsem se az divila, kolik mi jich sluselo :-D
Odpovědět
Díky za odpovědi. Přípravy mě baví a moc se na ten velký den těším, jen ty šaty pro mě teď představují noční můru. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@deminka20 neboj se, az zkusis prvni tak te to zacne bavit :)
Odpovědět
Ja mozna neco podobneho zazivala.. ze zacatku ne, ale pozdeji s dalsim a dalsim zbytecne navstivenym salonem.. problemem byla moje velikost, kde na me vetsina zkousenych modelu visela.. A opravdu si neobjednam saty, jak me v jednom salonu nutili, kdyz nevim, jestli mi vubec budou sedet. Prosla jsem u nas 5 salonu, dosla mi trpelivost a zajela do Prahy. Tam jsem satky sehnala, velikosti nebyly problem, wow efekt se dostavil a vysly me i s listkama na vlak levneji :-) Byt tebou, neuvazuj nad tim dopredu, je zbytecne se tim zaobirat predcasne. A jinak, ja jsem desne nerozhodny clovek, takze pro me byl problem vybrat kdejakou blbost. A kdyz jsem si nahodou vybrala, 2x jsem ji zmenila :-D
Odpovědět
A proč se bojíš, že ti šaty nebudou slušet? :-) Když to budou ty pravé, tak ti slušet určitě budou! ;-) A jak to poznáš? Jednoduše tak, že ti pohled sama na sebe v zrcadle vyrazí dech. Je to jako s orgasmem: když to přijde, tak to natuty poznáš. 8-)
Odpovědět
@simone5 Tak tohle budu mít na paměti. :-D A proč se bojím? Asi jsem moc sebekritická, nevím. Moje dvě kamarádky mají termín svatby až po nás, jedna dokonce až za dva roky a s velkou chutí běhají po salonech a zkouší a zkouší. Mně ta chuť zatím chybí, tak jsem si už říkala, že jsem asi divná.
Odpovědět
Profilova fotka
@deminka20 Vůbec nejsi divná, nebo jsme divné obě :-D Jsem hodně sebekritická a měla jsem stejné pocity. Když mě manžel požádal o ruku , těšila jsem se až si půjdu zkoušet šaty a když jsem se odhodlala oběhnout pár salónů tak jsem znervózněla... no každopádně jsem WOW efekt neměla, měla jsem krásné šaty, ale určitě jsem sama ze sebe neomdlévala :-D
Odpovědět
@july17 Já jsem zrovna včera jela do jednoho salonu, že se podívám, jaké šaty vyprodávají, že bych si koupila. Nic jsem nevybrala, vím přesně jaké chci, nakonec jsem vyzkoušela úplně jiné než jsem chtěla a ty se mi moc líbily, takže mám vybráno, ale nějaký wow efekt jsem neměla, a přitom jsou to nádherné šaty ;-) . Nesnáším spojení wow efekt. U mě to je tak, že pokud se mi šaty budou líbit i podruhé, tak to jsou ony. Musím je nechat na chvíli "odležet" a pak si je zase asi půjdu vyzkoušet.
Odpovědět
A taky jsem z toho měla strach, ale paní v salonu byly tak skvělé, že mě divný pocit přešel. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem se na zkoušení hrozně moc těšila.... a po 5. salonu, kde mi ani jedny neseděly, jsem už nikam nechtěla. Mám velikost 32/34 a všude mi rovnou řekli, že buď nic nemají, nebo že mi je nebudou o tolik velikostí upravovat... a pak jsem jela jednou na zkoušku šatů do Prahy, kde prodávala paní své šaty, které do její svatby nestihly dorazit a byly to ty pravé! Sedly jak kdyby byly ušité přímo na mě a to nebyly ani na šněrování, ale na zip. U svatebniích šatů to opravdu musí být láska na první pohled :-) . Přeji pevné nervy a hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Článek se načítá
Já jsem taky dlouho otálela, šaty jsem šla zkoušet až v březnu, přitom v červnu byla svatba.. Přišla jsem s kamarádkou do 1. salónu, oblékla 1. šaty a byly to ONY! To prostě fakt poznáš :-) Pak jsem byla donucena zkusit ještě několikery další, abych prý nelitovala, ale stejně jsem se vrátila k těm prvním. neměj strach, bude to super!
Odpovědět
Profilova fotka
Já se přídám, ze zkoušení šatů mám vyloženě hrůzu a vůbec se na to netěšim :-D jsem mrňavá, 154cm, a nemám zrovna typickou postavu :-D navíc šaty nenosim, protože je nesnášim :-D obecně mám s nákupem oblečení dost problém a hned jsem otrávená, takže už vidim jak otrávim i kamarádku, která je strašně nadšená, že se mnou půjde vybírat :-D každopádně mě to čeká už příští měsíc, hned co vyjedou termíny na matrice, ať nemám ještě větší smůlu :-D Takže asi nezbývá nic jinýho, než se do něčeho pořádně zakousnout a ustát to ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jdu na prvni zkousku satu ve ctvrtek a ani nevite jak Vam zavidim ty Vase velikosti 32/34 apod.Za posledni rok a pul jsem pribrala 7kg na svych 159cm a pripadam si hnusna uplne ve vsem.Sice se snazim hubnout ale jde to tak pomalu,ze mam hruzu ze to do cervna ani nestihnu dat dolu. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@ivcajr @ivcajr to si jeste mensi nez ja.Mam 159cm a ne zrovna stihlou postavu,velky prsa tak se na zkousku vubec netesim.
Odpovědět
@michaela110 Ty musíš být jak proutek s takovou velikostí. :-) Já s tímhle určitě problém mít nebudu, budu ráda, když mi bude 38. :-D @tedrezka Dobrá volba, moc hezká sukně. :-) Fakt jste mě uklidnili. Hned je mi líp, když vím, že v tom nejsem sama. ;-)
Odpovědět
@stejskalka45 Moc držím palce.
Odpovědět
@ivcajr Kamarádka se na to taky třese a jak vidí můj výraz, absolutně nechápe. :-D
Odpovědět
Přiznám se, že jsem nezažila...asi to bude tím, že jsme se pro svatbu rozhodli pár týdnů před jejím uskutečněním a svatební den jsem až tak nevnímala jako TEN DEN. V salonu jsem byla dvakrát a tím výběr šatů skončil, ALE - samozřejmě jsem si přála aby mi to slušelo jako každé nevěstě a hned jsem věděla, které šaty jsou ty pravé - za mě tedy ty, ve kterých se budeš cítít nejvíc sama sebou a budou odpovídat Tvému stylu a typu (vybrala jsem si je, přestože mě většina přesvědčovala, abych si vzala jiné...).
Odpovědět
Profilova fotka
@stejskalka45 u sebe můžu ještě k prsům přidat "madla lásky" :-D to bude fakt pošušňání v těch salonech :-D taky jsem posledního půl roku docela přibrala, ale pilně cvičim a stravovací návyky jsem taky upravila tak snad... :-) @deminka20 jo ta moje mě taky furt uklidňuje :-D ale varovala jsem jí :-D
Odpovědět
Já se úplně děsím toho pocitu, kdy tam stojíte jen ve spodním prádle a čekáte, až se něco donese. Podle nedávné zkusenosti; fakt hezké prádlo a dobré boty s sebou :)
Odpovědět
@ivcajr Třeba to fakt nakonec nebude tak hrozné. No, necháme se překvapit- jednou jsme se do toho daly, tak to musíme nějak ustát. ;-)
Odpovědět
@lenkam499 Jako bych se tam viděla :-S Jak se tak o tom bavíme, tak zjišťuji, že by mi ani tak nevadilo zkoušet desítky šatů v klidu doma. Nějak se mi nezamlouvá to dlouhé zkoušení v salonech. Já jsem zrovna typ člověka, co má rád při zkoušení svůj klid a hlavně žádné obecenstvo. Navíc ty podmínky v některých z nich- nesmí se fotit nebo se za zkoušení šatů platí. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@deminka20 tak ono nám ani jiného nezbývá :D
Odpovědět
Profilova fotka
@ivcajr jezisi tak madla mne panbuh dikybohu usetril,ale vsechno se mne uklada na brichu,tak bych potrebovala super stahovaci korzet😊A jak ti to hubnuti zatim jde?
Odpovědět
Profilova fotka
@deminka20 ve 38 byl největší výběr ;-)
Odpovědět
Slečny, a nepřemýšlely jste o tom, že si šaty necháte ušít? Pokud máte strach z toho, že vás žádné nezasáhnou rovnou do srdce, nebo z toho, že se budete cítit špatně, poněvadž nemáte tu pravou konfekční postavu, co se trefí do nabídky půjčoven, tak šití na míru je fakt řešení. Záleží samozřejmě na rozpočtu - ale já jsem si raději nechala ušít skromnější šaty, které mi bezvadně padly, nikde nic nepřetékalo a vypadala jsem, že mám asi o 10 kg míň, a to za cenu srovnatelnou s půjčením šatů šlehačka+korzet v některé z pražských půjčoven. Navíc jsem si při několika zkouškách připadala fakt příjemně obskakovaná a to se taky počítá. Každému vyhoví něco jiného, jen chci říct, že půjčovna není jediná cesta jak být ve svatební den krásná.
Odpovědět
Profilova fotka
@lestoc Já o ušití přemýšlím, ale protože nejsem vůbec šatový typ, tak chci nejdříve vyzkoušet jaký střih by mně slušel nejvíc a podle toho se rozhodnu. Normálně si člověk svatební šaty nezkouší, tak je hrozně těžký odhadnout ty co budou sedět nejlíp.
Odpovědět
já jsem se taky bála a vůbec se netěšila, protože jsem chtěla ty pravé a nejlepší a hlavně se hrbím a toho jsem se bála nejvíc. Ale nechala jsme si poradit skvělej salon (fajnsvatba.cz), kde jsem řekla co chci a ta paní říkala, klidně vám vyzkouším co byste chtěla, ale podle mě vám bude slušet něco docela jiného...tak jsme zkusila obě možnosti a ta její volba byla nesrovnatelně lepší. vyzkoušela jsme asi desatery šaty jedny hezčí než druhé a všechny zdůraznovali přesně to co měly...vzala jsem si je hned na první návštěvě tam (ale měla jsme na poradu sestry takže to mi taky hodně pomohlo)...problem bylo že jsem měsíc před svatbou zjistila, že se do mých vysněných nevejdu protože jsme ztloustla (a to jsme se tak snažila aby se to nestalo, ale dělala jsme státnice a to pak letí vždycky nahoru)...tak jsme dostala par týdnu na zhubnutí a jelikož se to nepodařilo, vybrali jsme jiné a ty byly podle mě ještě hezčí než tamty (byly z nové kolekce tedy jsem je při vybírání nemohla vidět)...jako oplakala jsem si to co vám budu povídat a navíc to byl už poslední týden do svatby, ale nakonec jsem s výsledkem hrozně spokojená, mylsím, že mi fakt seděly a vím, že se to říká každé nevěstě že jí to sluší, ale mě to říkali ještě pár týdnu po svatbě takže myslím že super...a hlavně byla jsem štastná, že I když to bylo šílený a ve spěchu, že mi v salonu pomohly vybrat jiné a hrozně mě duševně podpořily:-) jo a ještě původní šaty jsem si vybírala 7 měsíců dopředu, možná to bylo moc brzo :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?