Smlouva na šaty na zakázku?

Ahoj nevěsty, nechávám si u švadleny šít šaty na zakázku, včetně návrhu šatů. Chci se zeptat vás, které si také nechávaly šít šaty na míru - sepisovaly jste se švadlenou smlouvu nebo objednávku s termínem, cenou, příp. dalšími parametry? Budu platit zálohu a ráda bych měla nějaký "papír", stejně jako mám třeba s fotografem, tak zjišťuji, jestli je něco takového obvyklé. Bohužel se mi nepodařilo vygooglit moc relevantních informací. Jaké máte zkušenosti? Děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zlamakova Já jsem si nechávala šít šaty v Madoře a probíhalo to tak, že si paní do papírů poznačila model, který jsem si vybrala, všechny úpravy, které jsem požadovala (jiný výstřih, pošití krajkou, jinak záda atd.), poznačila si míry apod., zapsala tam doplňky, které budu chtít, a celkovou cenu. Po zaplacení zálohy jsem dostala normálně doklad, ať mám něco i u sebe, a zároveň ona si tam poznačila, kolik peněz jsem jí dala...
Odpovědět
@zlamakova Já dostala jen potvrzení o zaplacení zálohy. Komunikujeme s krejčovou po mailu, takže termín, moje požadavky, inspirační fota atd jsou tam.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?