Šití svatebních šatů

Zdravím, přemýšlím o tom, že bych si nechala svatební šaty ušít, ale před tím bych ráda udělala malý průzkum, který si myslím, že by mohl pomoct i ostatním nevěstám. Četla jsem tu o mnoha švadlenkách a salonech, nejčastěji se tu objevují madora a salon vanessa. Chtěla bych Vás poprosit, jestli byste tu nesdíleli Vaše fotky ušitých šatů a ceny a jestli máte někde i předlohy k Vašim šatičkám, tak abychom mohli srovnávat jak se salony a švadlenky dokázaly držet Vašich představ. A hlavně Vaše zkušenosti. Děkuji mockrát.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý nápad ;-)
Odpovědět
Myslím, že není špatné obracet nejen na typické svatební švadleny, ale třeba také na oděvní designéry... Nevěsta sice může mít nějakou představu, ale mnohdy jí pak v reálu sluší něco jiného, takže je fajn, když má výrobce šatů vlastní kreativní nápady a nešije jen podle obrázku...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den, jsem modni navrharka, v Praze navrhuju a usivam na miru svatebni saty uz 5 let :) V profilu mam albu "Nevesty NANAY" nemusim sobe tu hvalit ;) staci se podivat! Bohuzel nemam tu dost "doporuceni" od zakaznic... jenom kvuli tomu ze moje zakaznice vetsinou nejsou zaregistrovane na beremese.... Kazdopadne, mam ted' aktualni specialni nabidku na usiti svatebnich satu do konce unora 2015 -10% sleva! Rada uvitam vas v atelieru na salek caje na nezavaznou schuzku :) Aneb prijdte se podivat na prehlidky na Svatebnim EXO 21-22.11. Vetsina satu ktere uvidete na mole jsou od realnich zakaznic po svatbam, saty ktere jsem usivala na miru behem minule sezony + nove saty specialne pripravenych pro novou sezonu :) Budu se tesit na vasi navstevu ! NANAY esigning with Love P.S dole na fotkach jsou realni nevesty zakaznice NANAY , nejsou profi modelky!
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych ráda dostala typ na nějaký šikovný salon na šití svatebních šatů. Už mám prolezlý celý internet, pročtenou spoustu diskusí a zatím jsem zjistila, že doporučená místa jsou všude jinde, jen ne v Praze. Na salon Nanay jsem se koukala, šaty by byly určitě úžasné, ale podle toho, co bych si přála já, by mě ty moje šaty vyšly tak na 36 000 (18 ušití, 18 materiál) - pokud jsem to z inzerátů v Bazaru pochopila správně. Není v Praze nějaký dobrý salon, kde Vám šaty ušijí za dobrou cenu? Nejsem milionář :-( Strašně se mi líbí ty na obrázku níž. Chtěli bychom černobílou svatbu, takže bílé doplňky (květy) a výšivky na šatech bych potřebovala udělat v černé. Už to začínám vzdávat. :( P.s: salon Mireli a salon ADAMA už mi tu v jiných diskusích smetly holky ze stolu.
Odpovědět
Profilova fotka
@xxliduska Ahoj, zkus si najít nějakou soukromou a šikovnou švadlenu ... dělají si vlastní ceník a vždy se s nimi můžeš dohodnout.
Odpovědět
Mám salon v centru Prahy a ráda vám ušiji šaty. Vyberete si materiál, domluvíme barevné ladění a pak budete chodit na zkoušky. Na černobílé kombinace šatů se podívejte např. zde: http://www.aimee.it/collezioni-abiti-.... Značka Aimée patří k Italským špičkám.
Odpovědět
@xxliduska ja Nanay doporučujem z vlastnej skúsenosti. Skús sa s ňou poradiť na koľko by šaty vyšli. A môžeš ich potom predať.
Odpovědět
Profilova fotka
@xxliduska Ahoj :) prijdte na nezavaznou schuzku, probereme detajly strichu a udelam vam cenovou nabidku. Vzdi jsou varianty, kdyz se da vejit do mensiho budgetu. Na usiti satu do konce brezna 2015 mam slevu -10% :) Nevahejte, kontaktujte! Dekuju a jsem s pozdravem, Naila Afandiyeva
Odpovědět
Profilova fotka
@nanay moc děkuji za nabídku. Jste moc hodná. Do svatby zbývá ješttě opravdu hodně času. Minimálně rok. Ale až to bude aktuální, ozvu se. Vaše šaty jsou opravdu nádherné a velmi osobité. Asi začnu od zítra šetřit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
V Madoře mi bylo řečeno, že podobné šaty mi ušijí za 7 - 9000,- to se celkem dá ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@nikkkisek ano za tuhle cenu šijeme i my tenhle typ šatů :-)
Odpovědět
Profilova fotka
salonvanessa děkuji za ujištění :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
vzhledem k tomu, že si prostě nemůžu vybrat, tak si šatky budu šít. ráda bych však inspiraci, kam na látky. konkrétně krajbu v metráži .koukala sem na ověřený sartor.cz atd... pokud má někdo nějaký pit, budu za něj jedině ráda. Děkuji předem
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@koukee doporučuji evi-látky v čele s paní Evou Krestovou a marlen - zde komunikuji s paní Suskou. Vždy mi obě vyšly vstříc a pokud se objevil problém, vždy jsme vše vyřešily ke spokojenosti zákaznice.
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji moc magdo, ale oboje Vámi jmenované látky mi něpadly do oka.... látky příliš drahé a výběr je uplně mimo mou potřebu, na klasické šaty by výběr byl pěkný ale já mám v plánu trochu něco jiného. každopádně děkuji za nápad:)
Odpovědět
Profilova fotka
@koukee OK:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Holky ja bych chtěla přesně tyhle šaty, nasla sem fotku na Fb ze je usiji za 5000, ale ty stranky jsou uz nejakej cas neaktivni.Na kolik by vysli kdybych si je nechala usit netušíte a nějaky tip na švadlenu?
Odpovědět
Holky ja bych chtěla přesně tyhle šaty, nasla sem fotku na Fb ze je usiji za 5000, ale ty stranky jsou uz nejakej cas neaktivni.Na kolik by vysli kdybych si je nechala usit netušíte a nějaky tip na švadlenu nebo salon?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, jsme svatební a krejčovský salon Adeleine z Brna. Máme zkušenosti z šitím svatebních šatů. V praxi to běžně funguje několika způsoby. Buď to si nevěsta přinese jeden nebo více obrázku dle kterých chce šaty šít, nebo má jen lehkou představu a my s modelem poradíme, nebo neví vůbec :-) a my šaty vymyslíme tak, aby podtrhovaly osobnost nevěsty a ona se cítila jedinečně. Nejlepší je, když předem zkusí střih, který by chtěla. Někdy se může stát, jak tady již bylo psáno, že představa nevěsty nesedí k jejímu typu, figuře. Proto je lepší napřed vyzkoušet různé typy šatů. Pokud se dohodneme jak šaty mají vypadat, dáme na výběr materiál, vzorky krajek, aplikací korálků atd. Pak se jde šít :-).Zkoušky bývají 2 max.3.Vždy u nich konzultujeme co by si nevěsta ještě přála. Do 2 měsíců jsou šaty hotovy. Cenové kalkulace zhotovujeme dle typu šatů, zvoleného materiálu. Pokud mohu uvést zhruba cenové rozpětí tak je to od 12-25.tis Hezký den Peňová svatební a krejčovský salon Adeleine
Odpovědět
Dobrý den, již dlouho šjeme šaty nevěstám dle předlohy, je pravda, že někdy uděláme vzor třeba z 5 šatů, líbí se jiná sukně,jiný vršek, jiné zdobení, ale jsme bohužel z Brna. Svatební salon DreamBrno.
Odpovědět
@alexandrababosova17 Na 5 000 bych odhadovala sotva materiál...
Odpovědět
Taky me to prijde malo
Odpovědět
Profilova fotka
@alexandrababosova17 5000kč by nestála ani ta krajka co je na šatech použitá. Reálnou cenu takových šatů odhaduju někde mezi 20-30 000Kč, je na nich obrovské množství krajky a látek..
Odpovědět
@hannahb1 Cenu vidím spíše k těm 30000, látky je na nich opravdu hodně. Navíc to je model, který byl aktuální v Americe někdy před deseti lety a šaty budou velmi těžké. Jsou to vlastně krajkové šaty přes které jsou ještě tři velké samostatné vlečky. Doporučila bych nevěstě inspirovat se letošními modely.
Odpovědět
Opravdu ráda bych viděla ten "model", který by někdo ušil za 5000!
Odpovědět
To zase přijde otřes v krabičce 30x30 cm :-D
Odpovědět
Holky fakt to mam takle opravdu bylo napsane,me se strasne libej ale 30000 na saty bohuzel nemam :-(
Odpovědět
@alexandrababosova17 Začněte z opačného konce - stanovte si částku, kterou jste ochotna za šaty dát a podle toho vybírejte. Pěkné kvalitní šaty můžete mít i do 10000, do 15000 se dají ušít velmi pěkné šaty se širokou sukní a krajkovým živůtkem na míru - budou vaše a nemusíte se bát poškození.
Odpovědět
@alexandrababosova17 jenže ony takhle za 5 000 vypadat nebudou...
Odpovědět
@alexandrababosova17 Za 5000 by to nejspíše nechali ušit v Číně a opravduby nevypadaly jako na obrázku, určitě ne tak veliká sukně, materiál na první pohled šílený, krajka taková ta silonina na spodní prádlo. U takového lepšího číňana by vyšly tak kolem 9 - 12 tis, ale samozřejmě by pořád nevypadaly stejně jako originál. U nás by to bylo ještě více, tak jak píšou profíci výše v diskuzi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?