Šití svatebních šatů v Praze nebo Brně

Rozhodla jsem se, že trochu ušetřím a nechám si ušít jednoduché svatební šaty (foto mé představy je v albumu). Prosím, kam v Praze nebo ještě lépe v Brně jít za šikovnou švadlenou, která by zajistila i nákup vhodné látky? Moje představa ceny je do 4 000 korun. Myslím, že by to neměl být problém. Šaty jsou jednoduché na úzká ramínka, v pase nějaké přepásání, možná nějaká dvojitá látka sukně jako je na obrázky, asi bez vlečky. Pár diskuzí jsem prohledala a našla i pár kontaktů (Praha - paní Florianová, Křemencova, Brno Starobrněnská - Musilka (moc se mi nabídka na jejich www nelíbí), ing Medková salon Claudia - zkusím, salon Martina - Vránova Řečkovice - taky zkusím). Bylo by ještě něco jiného? Svatba má být "až" v květnu. Kdy mám začít otázku toho ušití řešit naostro a vážně - kolem Silvestra? V lednu? Dřív? Díky všem za zkušenosti a rady.
Odpovědět
1
2
6
Profilova fotka
počítej tak dva měsíce, ať to máš v klidu a je dost času vychytat případné drobnosti. Tak jsem to měla já, je pravda, že jsem měla šaty složitější a šily jsme je v létě - byla jsem 3 týdny mimo CR, nebyla jsem samozřejmě jediná, na koho švadlenka šila. Ale zase už jsem přišla s látkou. :-)S výběrem látky ti nakonec poradí i v prodejně...natrefíš-li na šikovné prodavače. A v Praze takových pár určitě najdeš. V Brně určitě také, ale já jsem z Prahy, tak nedokáži poradit, kam se vydat. držím palce!
Odpovědět
Helenky, tak poraď klidně Prahu, každý týden tu jsem a předpokládám, že těch návštěv nebude zas tak moc, abych to nezvládla :)
Odpovědět
Já si dala šít šaty u paní Klumparové v salonu Andy v Ml. Boleslavi Debři. A jsou super , byly za 14 dni , jsou jednoduché se spodničkou,takovým nařasením kolem výstřihu a na bolerku, moc se mi líbí. Stály mě 7.000,- Paní švadlena i její dcera jsou moc milé.
Odpovědět
eva, kdyztak napis ip tehle neveste http://www.beremese.cz/album/album.ph... .. nechavala si sit v praze uhrinevsi a byla moc spokojena.. i kdyz s tou cenou v praze opravdu nevim..musely by byt opravdu jednoduche a z nejake levne latky.. jinak si spocitej, kolik metru latky potrebujes a kolik by pak vysla prace..to je siti temer zadarmo..
Odpovědět
Evi, zkus dojít s fotkou (nebo poslat emailem) do Svatebního domu Ano v Brně na Masaryk.ulici, já od nich měla šaty, sice stály 2x víc než tvoje, ale zas byly složitější, taková ta svatební klasika, 3 vrstvy látky, na tom krajka a našité korálky, dvojitá vlečka, pompadůrka, spodnice, atd. JInak jsem obešla pár dalších brn.svat.salonu a leckde chtěli i přes 20.000 za ušití.
Odpovědět
Catf, díky za odkaz, akorát že ty její šaty stály víc než 13000, do toho bych asi nešla; je fakt, že na nich měla nějaké korálky, napsat jí zkusím. Blanko, dvacet tisíc, to je teda taky darda. Já fakt nechápu, proč je to tak šíleně drahé.... =-)
Odpovědět
No to já taky nevím....já měla nabídky od 7000 do asi 35.000 (za objednání podobnývh, ale značkových), vzala jsem tu nejnižší nabídku (i když výsledek byl trochu vyšší, ale neva), kde mi zároveň přišla obsluha v pohodě. A to jsem samořejmě chodila se stejnýma fotkama a říkala jsem, že chci takovéto šaty, z takového a makového materiálu a tak zdobené ... a fakt co salon to jiná cena
Odpovědět
Catf, nevím, kolik látky se spotřebuje, tomu nerozumím :-) ... ale určitě to bude v Praze dražší než v Brně. Prolezla jsem snad celé Beremese a těch holek, co měly šité šaty, je nějak málo... tedy těch z Brna. Další salon už jsem nenašla :-)
Odpovědět
Blanko, hm hm... a v tom Anu jsi byla spokojená? Šaty seděly skvěle? Četla jsem někde, žes dala 8 tisíc, je to tak?
Odpovědět
Nakonec necelých 9 i se spodnicí a vším. Spokojená jsem nakonec byla, i když jsem si šaty donesla domů (2 týdny před svatbou) a našla, že je přes jednu kostici ta prostřední vrstva vytržená, tak jsem to hned vrátila, tak se omlouvali a předělali to, i když jsem si vyzvedávala týden před svatbou tak to bylo "o hubu", ale nakonec jsem hrozně ráda, že jsem měla vlastní. A upřímně.... zkoušela jsem si i šaty, ve kterých jsem vypadala mnohem líp, ale každým šatům něco chybělo...byly moc těžké, dlouhé, bílé, atd... :-D Takže kdybych to měla shrnout - jedničku dávám za to, jak se ke mě obsluha chovala, za materiál, jak výběr, tak kvalitu, ušití,....Donesla jsem si obrázek, ale nechala to úplně na nich, nakonec z toho vylezlo něco jiného , aspoň mám originál ;-) co by se dalo vytknout - při první návštěvě mi bylo řečeno, že ušití trvá cca 4 týdny, no trvalo to 3 měsíce. Trochu si za to můžu sama, jelikož jsem furt nějak hubla a na každé zkoušce mi to pořád předělávaly. A chtěla jsem je ještě víc zabrat, na další zkoušce ale zabrané nebyly, ale už jsem si říkala, že to bude stačit, ale ještě jsem trošku zhubla, takže na svatbě jsem ty šaty měla trošku volnější, už to nešlo pod prsama víc stáhnout, ale kdybych se na té zkoušce ozvala, tak by to snad napravili, ale nechala jsem to plavat, dobře mi tak. ;-) Takže až na nervy, že ještě pár dní před svatbou se mi šaty přešívají (kvůli tomu, že je v nich asi 6 kostic a 3 vrstvy , tak se musely hodně párat a přešívat kvůli tomu vytženému lepení), to bylo ok. A moc lidí ty šaty šité nemá, to máš pravdu. Ještě některé mají od Gábiny Páralové, ale to je vyloženě návrhářka a ne krejčová. Ještě jsem byla v salonu naproti zast.Husitská, tam za ně taky chtěli kolem 7-8.000, ale že si je tam pak nechají.
Odpovědět
Tak to už je docela naprd - za osm tisíc můžu mít už slušný šaty a nemá smysl si ty jednoduchý nechávat dělat. Natož je tam nechávat - i když pokud by mi je ušili za cenu 4 tisíc, až tak by mi to nevadilo :-D
Odpovědět
blanko šaty hezké,ale řekla bych že šití korzetu jim zrovna nevyšlo :-| ono je to taky těžké trefi, ale s tolika zkouškama?
Odpovědět
Článek se načítá
No mně se taky právě zdálo, že ten korzet je takový zvláštní, proto jsem se ptala, zda seděly dobře =-) Ale to může být způsobené tím - jak Blanka psala - že pořád hubla a hubla.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
zabicka: tam maji opet saty z ebay.... je to hrozny nabizeji original fotky satu maggie sottero,... to by melo byt snad trestne!
Odpovědět
zabicko, díky. hhranolko, mně je jedno, že nabízí nějaké padělané šaty, já jen prostě potřebuju šikovnou švadlenu. Která mi vlastně ušije šaty podle e-bay :-D ale trochu předělané podle mých představ. Zatím nejsem úplně přesvědčená, že bych do toho šití měla jít... ono je to tím, že je zkušeností ostatních holek tak málo. Dámy, pokud ještě máte nějaký tip, sem s ním !!! :-)
Odpovědět
tak si sem sama doplním :-) ještě Krissbey v Brně.
Odpovědět
V Krissbey mi nabízeli ušití těch "mých" za cca 20.000, tak nějak ;-) Ten korzet nebyl na 100%, přes prsa ok, ale v pase nebyl úplně stažený, ale zas ne, že by mi to bylo 10 cm větší, to ne. A zvláštní je možná tím, že jsou tam přiznané ty kotice přes prsa. Kostice jsou přes prsa, na bocích i vzadu, protože jsem chtěla jít se svou vel. E-F "nahoře bez" :-D Poslední zkoušku ten korzet seděl, byl sice utažený na maximu, no jo, ale ty stresy před svatbou... :-D A to jsem furt jedla sladký :-D
Odpovědět
A taky, kdybyste viděly ty šaty v rozprcovaném stavu, mě se chtělo po těch zkouškách brečet, paní mě uklidňovala, že je to jen polotovar, že je to hlavně jen nastehované, nevyžehlené, že to prostě je ještě beztvaré. Naštěstí měla pravdu, ale fakt jsem se už viděla, jak si někde na poslení chvíli půjčuju jiné šaty :-N
Odpovědět
já měla šaty ušité v salonu v Hradčanech u Tišnova... což sice není Brno, ale je to kousek... nevím kolik by stálo ušití a nechání si šatů, já měla šaty ušité s tím že zůstanou v salonu... stálo to 2,800 ;-) jen doporučuju se domluvit včas... aspoň v sezoně, já svoje šaty uviděla hotové teprve 3 dny před svatbou :-D holt co bych chtěla, když jsem to neřešila včas ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moje švadlena mi taky nabízela ušití svatebních šatů. Cenu nevím, ale celkově má výborné ceny. Je to ale v Klepačově u Blanska. Jinak pěkné smetanové šaty měli v Peekovi ve Vaňkovce, byly jednoduché a stály cca 4500 Kč.
Odpovědět
Já bych si po zkušenosti se šaty sestřenky šaty šít rozhoděn nenechala
Odpovědět
Profilova fotka
Pár nevěst si nechalo šít šaty ve svatebním salonu v Pavlově u Mikulova. Ušijí je na míru a můžeš zaplatit jen půjčovné nebo si je i nechat. Ceny mají myslím rozumné. Uvažuju, že jestli mi pořádně nic nesedne z půjčovny, že si nechám taky ušít, ale potřebuju si vyzkoušet, co mi půjde. Pak jsem slyšela dobré ohlasy na tu Vránovu v Brně. Web nic moc, ale troje šaty, co jsem od nich viděla byly moc hezké.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuju -> Praha - Ateliér Nikkita (dejte do googlu). Nápady a originalita. Mám docela komplikovaně šité šaty, 3 různé odstíny. Osobně pomohla s výběrem látek.. za ušití si řekne podle náročnosti střihu apod. Látky mě stály 2.500,- šití 7.000, ale ještě bude šít kabátek tak se cena trochu změní.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, ja jsem uplne v rozpaku ze zkousek... presne jak pise blanka. Dost tu rozpracovanou fazi obrecuju.
Odpovědět
díky moc za další tipy. Ten Pavlov je trochu z ruky, když si spočítám, že jedna cesta benzín pětistovka - kolik je těch zkoušek? - tak to jsou další tisíce navíc. Takové jakoby "neviditelné", ale ve výsledku to tak je :-D Já myslím, že pokud šaty nejsou složité a pokud se nevěsta pořád nemění, nehubne, netloustne (můj případ), tak by to jít mělo.... Ale nějaký salon asi navštívím, aspoň jeden, ať vidím....
Odpovědět
Chara. přsně tak, toho bych se taky bála
Odpovědět
Kdysi mi jedna paní šila plesové šaty. Na zkouškách to taky byla tragédie, na konci byly super - až na to, že se jí nějak nepovedly švy na prsou a špičky prsou mi trčely dopředu :-D :-D Takže bych se toho fakt nebála, o to lepší bude výsledný efekt ;) Chara, máš nějaké foto podle kterého si necháváš šaty šít? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pěkně šije paní Martina Koktová v Brně na Vránové ul. v Řečkovicích , už mi šila troje večerní - su zpěvačka - a naprosto sednou i korzetové... Svatební mi upravovala na míru. Sama je plnoštíhlá, takže má pochopení i pro ne právě anorektické nevěsty :-) Kontakt můžu poslat IP :-)
Odpovědět
Katchen, díky za další kontaktík :-) Má takové trochu "staromódní" stránky, tak snad v tom duchu nebude i ta tvorba :-D Ale předpokládám, že pokud mám jasnou představu, tak by to tak mělo i dopadnout....
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?