Šití šatů - zkušenosti

Ahoj, uvažuju nad možností nechat si šaty ušít. Máte s tím někdo zkušenost? Budu ráda, když mi napíšete i jaký typ šatů jste si nechaly ušít, jak dlouho to trvalo a kolik (cca) jste za to daly. Případně můžete mi třeba doporučit nějakou šikovnou švadlenu nebo salón v Praze a Středočeském kraji (ale klidně i jinde)? :) Díky :)
Odpovědět
Nechala jsem si šít šaty podle svého nápadu. Samotné šití šatů trvalo asi měsíc a půl, švadlena má šití jako vedlejšák. Nechala jsem si ušít šaty se širokou bohatou sukní, dvouvrstvou a s hladkým vrškem a dlouhým rukávem. K tomu mi ještě šila teplý zimní kabátek, stuhu na šaty a ženichovi kravatu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :) Já jsem se po obejití třech salónů rozhodla nechat si ušít šaty na míru, protože mojí představu "jednoduchých", ale přesto krásných šatů, které mi sednou a jsou dost dlouhé, žádné v salónech nesplňovaly. Ušití mi nabídla přítelova maminka, která není sice vyučená švadlena, ale šije vlastně skoro pořád. Nejdřív jsem se toho trochu bála, ale nakonec jsem strašně ráda, že jsem jí věřila :) Šaty jsou klasického střihu princess. Začaly jsme šít zhruba okolo silvestra a minulý víkend je obě maminky společně dozdobily krajkou, takže cca měsíc a kousek. Doporučuju nešetřit na materiálu - já například chtěla jako hlavní materiál satén. Dá se koupit satén za 60 Kč metr, ale vybrala jsem přímo svatební satén, kde byl metr za cca 250 Kč. Stálo to za to, prý se z něj krásně šilo, byl dobře pevný atd. To samé je důležité u krajky - pokud ji na šatech chcete, doporučuji vybrat kvalitní. Celkově mě materiál vyšel na cca 5 500 (stál víc, ale nevyužila jsem všechno), šití tedy bylo v mém případě zdarma. Šaty zatím vyfocené nemám, ale určitě budu nějaké foto pořizovat, tak je sem pak můžu dát :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě jsem tedy zapomněla, že zároveň ze stejného materiálu ušila bolerko a možná zbytkem krajky dozdobíme šaty družiček :)
Odpovědět
Nechala jsem si šít v Madoře. Tylova sukně, krajkovy vršek. Byla jsem moc spokojená.
Odpovědět
@kacenkakaca Mohla bych poprosit o cenu, na kolik tě šaty vyšly? Mám úplně stejnou představu, nejraději bych taky zvolila Madoru, ale máme to přes celou ČR a po internetu se špatně komunikuje :-/ Děkuji :)
Odpovědět
Bylo to cca 12 tis., jela jsem tam 350 km. A byla jsem fakt nadšená.
Odpovědět
Nabízím šití pražským nevěstám. Můžete si vybrat z hotových šatů, nebo si nechat ušít na míru, šiji vše v Praze. Atelier mám v centru Prahy, návštěva po domluvě.
Odpovědět
Profilova fotka
Já doporučuji paní Floriánovou - Linie Praha. Fotila jsem v jejích šatech dvě nevěsty a pokaždé jim to moc slušelo, sedělo jim to perfektně a já jim neustále nemusela šaty opravovat a různě rovnat. Jako to bývá u půjčených šatů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?