Šaty ze zahraničí Čina, USA...

Milé nevěsty objednávala jste si některá šaty z ciziny např přes wish nebo alliexpres? Jak je to se clem, kdy a jak se platí? Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jestesvobodna Od 22 € platíte 21% DPH a od 150 € i clo (obvykle 12 %).
Odpovědět
@terezamartinkova a nevíte kdy se to platí, kabarádka mi řekla že to nemusí vůbec přes hranice pustit.
Odpovědět
Profilova fotka
@jestesvobodna Odesílatel by měl na balík uvést hodnotu – pokud to neudělá, nebo uvede menší než je reálná, celníci to většinou poznají. Záleží hodně na hmotnosti a velikosti balíku. Když vám přijde tříkilový balík z USA, tak nikdo nebude věřit tomu, že jeho cena s poštovným přes celý svět je menší než 22 € a budou po vás chytít doložit hodnotu zásilky (výpis z účtu, potvrzení objednávky..).
Odpovědět
@terezamartinkova takže u těch šatů by teoreticky problém neměl být, že? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jestesvobodna Já myslím, že právě ano. Nevím, jaké přesně šaty chcete kupovat, ale třeba většina našich šatů váží 2-3 kg, i ty úzké. Dopředu vám to nikdo neřekne, spíš počítejte s tím, že DPH i CLO platit budete.
Odpovědět
@terezamartinkova děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Prosím a kdy se to clo platí? Moc to nechápu :D Já už mám šaty objednané z ALI. Psala jsem přímo prodejci a ten nechtěl žádné clo zaplatit. A už mě přišel mail, že je balík v ČR, tak snad dojde i ke mně :D
Odpovědět
@fulkamich To by se Vám ozvali celníci, že máte doložit doklady, případně co máte zaplatit. Pokud už Vám psala i pošta, že balík budou doručovat, tak to asi celnicí prošlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@terezamartinkova Moje saty vazily necele kilo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@emendem Tak to jste měla jedny z těch lehoučkých. Já to brala obecně, většina nevěst má ty princeznovské a ty kolem 3 kg váží :-) .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?