Rušily jste někdo rezervaci šatů?

Profilova fotka
Ahoj, prosím, najde se tu někdo, kdo měl zaplacenou zálohu na šaty a rozhodl se, z jakéhokoli důvodu, že už ty šaty nebude chtít? Jak k vám přistupovaly? Když je to půl roku dopředu, byli třeba ještě ochotní se bavit o vrácení peněz? Děkuji!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@daseeenka Asi záleží na solonu. Ale třeba v Adině Ti rovnou řeknou, že záloha je nevratná... ale že si můžeš od nich vybrat jiné šaty. A myslím, že tam by zrovna nebyla šance na vrácení... I když, třeba se pletu. Zkušenost s tím nemám, bohužel.
Odpovědět
Profilova fotka
Mi to taky rovnou řekli, že to je nevratné. Ale říkám si, když se jedná o závažnou výjimečnou situaci, jestli by nebyli vstřícní.. No ještě počkám, jestli se tu nějaká nevěsta, co s tím má zkušenosti, neozve a když ne, tak se prostě zkusím zeptat rovnu..
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem rušila rezervaci na šaty a nevrátili mi ani korunu a bylo to 8 měsíců před svatbou. Nespoléhala bych na to že to někde bude jinak, i na tomto vydělávají...
Odpovědět
Profilova fotka
Záloha se platí právě proto, aby se obchodníci ujistili o svém výrobku a je téměř vždy nevratná. To je už bohužel váš problém, když se rozhodnete jinak. Jen v jednom salonu mi řekli, že v případě např. zrušení svatby, nějaké tragické události apod. nabízí posunutí zálohy až na dva roky, ale nikde ji nevrací zpět. To by si takhle mohla udělat každá druhá a kam by pak ty salony přišly.. :) Vždyť z toho žijí... :)
Odpovědět
Profilova fotka
romiiik211: Děkuji za info. No nevím, jestli by mi posunutí na dva roky přišlo vhod, kdyby mi snoubenec umřel.. To moje rozhodnutí zrovna třeba není ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Napsala jsem, že to byla pouze možnost v jednom salonu. Jinde třeba nemají ani to, shrábnou peníze bez možnosti náhrady. No, to je bohužel život, ale obávám se, že byznys, je byznys... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Záloha se platí právě proto, že není vratná, kdyby byla nemusíte nic platit přece... :) Nemyslím si, že se na tom "těžce vydělává", ale pokud zrušíte rezervaci má salon peníze alespon ze zálohy a ty pokryjí náklady, které s vámi měli (jistě jste v salonu strávila nějaký čas zkoušením, musely se vám věnovat prodavačky a ty se musí zaplatit, šaty byly blokované a nemohl si je tak půjčit někdo jiný, ...). Takže se nedivím salonům, že nevracejí, ani v těch "závažných případech", takovou historku by si totiž mohl vymyslet každý a salon nemá šanci poznat zda zákazník lže nebo ne, sama s tím mám bohužel zkušenost. Jako švadlena také zálohy nevracím.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak 3 litry za 40 minut, to bych taky chtěla vydělávat.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že by salony měly vracet zálohy, v případě, že si nevěsta najde lepší - o něco by se zase zvedla úroveň ;-) Salon by se snažil poskytovat opravdu ten top a dal by najevo, že si věří. Takhle zákaznice lehko oblbnou prodavačky, nevěsta si to doma rozmyslí, ale bohužel už zaplatila zálohu, takže dlouhej nos, my máme svoje v kapse.. Úcta k zákazníkovi jak vyšitá. Samozřejmě, o šití šatů na míru se nebavíme.
Odpovědět
Nevratná záloha mi příjde logická, každá přece máme svůj rozum a nikdo nikoho nenutí, že si šaty musí rezervovat hned u zkoušky. Tedy alespoň mě nikdo nenutil.
Odpovědět
@kecana @hannahb1 asi tak. A hlavně než něco podepíšu, tak si to přečtu a zjistím si podmínky.
Odpovědět
Profilova fotka
@daseeenka Tímhle tempem by salony ale přišly na buben, protože by nevěsty jen rezervovaly a rušily.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Podmínky jsem si zjistila, jen jsem se ptala na názor, jestli s tím má někdo zkušenost. Salony by na buben nepřišly, kdyby nabízely, co za to stojí.. Krom toho, tohle, že si někdo rezervaci rozmyslí, je spíš ojedinělá záležitost..
Odpovědět
@daseeenka Co za to stojí? Jaké šaty si představujete? Mimochodem nerozumím tomu, že si někde vyhlédnete šaty, zaplatíte zálohu a ještě dál chodíte po salonech a vybíráte.
Odpovědět
Profilova fotka
Tomu rozumět nemusíte. Milá linie_praha, neřekla jsem, že šaty, co mám já za to nestojí, řekla jsem, že by se salony nemusely bát, že jim budou nevěsty hojně odříkávat, kdyby nabízely to, co za to stojí. ;-) A prý, co bych jako chtěla.. :-D Njn, Česká Republika :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@daseeenka A vy provozujete salon, že si tím jste tak jista? Přesně tuhle logiku nevěst, jako jste vy, vážně nechápu.
Odpovědět
Profilova fotka
Vlastně jsem ani neřekla, že mám vybrané jiné.. :-D Bavím se tady čistě hypoteticky, říkám, že důvod může být jakýkoli a hned kolik se tu vyrojí křiklounů s PMS.. Prosím, nechte si své soudy a do této mojí debaty přispívejte pouze s relevantními odpověďmi.
Odpovědět
@daseeenka Já se jen ptám, jaké šaty si představujete, když se vám nelíbí, co salony nabízejí. Chci tedy vědět, co, podle vás, "za to stojí"? Nesoudím a nevychovávám, ptám se jako majitelka svatebního atelieru.
Odpovědět
Profilova fotka
linie_praha: Jako majitelka svatebního salonu byste mohla být schopná tedy do třetice pochopit, že jsem neřekla, že se mi nelíbí moje svatební šaty, řekla jsem, že by se salony nemusely bát hojného odříkávání rezervací, kdyby nabízely, co za to stojí. Máte pocit, že ve Vašem salonu za to šaty nestojí? Předpokládám, že ne, takže čeho se pořád snažíte dopátrat? Mohla byste být v klidu, když máte to nej, co můžete nabídnout ;-) Ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Prostě a jednoduše, netvrdím, že to, co nám salony nabízejí, je nějaká hrůza (ač si myslím, že by to mohlo být i lepší), proto si taky myslím, že by se neměly tolik bát toho rušení rezervací. Chápu, že ten, kdo ví, že nabízí brak, má strach. Ale neaplikovala bych to takto plošně, protože stejně je 99% holek rádo, že má zamluvený šaty a nikdo jim je nevyfoukne a jiné už nehledají. Můj důvod si stále nechám pro sebe a chápu všechny nepříjemnosti, které tím vznikají pro salon, jen jsem chtěla zjistit, jestli se dá v určitých případech (nejen, že jsem si prostě jen tak vybrala jiné) udělat výjimka a zálohu vrátit. Ale vážně mě pobavilo, jak snadno docházíte k různým nepodloženým závěrům. Což je pro náš národ typické, a trochu mě to i děsí, ale každý, ať si dělá, co uzná za vhodné.. :-/
Odpovědět
@daseeenka arogance a nafoukanost z vás jen čiší, což je také dost rozšířená vlastnost, a to nejen Češek 8-) , ale nejste schopná si připustit plno faktů. Například to, že salony ze svého pohledu jistě nabízí to nejlepší pro většinu nevěst, ale ne každý se může zavděčit všem, což z vašich příspěvků tak nějak vyplývá, že přesně toto od salonu očekáváte. Že se někdo bojí, že nabízí špatné a šaty, a proto musí vybírat tučné zálohy? :-D Záloha je logická věc, když už někdo zaplatí vysokou částku, tak tím salon jasně ujistil, že nabízí přesně ty šaty, které zákaznice chce, ne? :-) Rozhodně si nemyslím, že někdo nabízí záměrně hadry, protože už jen z logiky věci, proč by někdo nakupoval do svého salonu nepoužitelné šaty .. Jako majitelka salonu bych byla ochotná zákaznici vrátit třeba část zálohy, rozhodně ne celou, a to, kdyby slušně přišla, pozdravila, poprosila, poděkovala, řekla popravdě, proč chce šaty vrátit a domluvila bych se. Kdyby to bylo půlroku dopředu a nebyly rezervované už třeba měsíc, tak bych vyhověla, jsme přece jen lidé a zmýlit se může každá. Ale upřímně, za blbost se občas platí a ne nadarmo se říká: Dvakrát měř a jednou řež.
Odpovědět
Profilova fotka
Hele, kou_le, vy jste se taky myslím koukala do té křišťálové kou_le, že přesně víte, co já od salonu očekávám atd. Já nevím, proč máte potřebu se tady vyjadřovat k tomu, co já si údajně myslím a co bych čekala a kdesi cosi. Samozřejmě, že jsem arogantní a nafoukaná, když mě tady neustále obviňujete z věcí, které nejsou pravda a stavíte mě do světla blbé krávy! Ptala jsem se, jestli s tím má někdo zkušenost za výjimečné situace a podívejte se, jaké mi chodí odpovědi... Tak co byste si představovala, že vám mile poděkuju? Jak si vůbec dovolíte se mnou takhle jednat "za blbost se platí", už jsem jasně řekla, že mě nemáte vychovávat, kor, když vůbec neznáte můj důvod! Proberte se
Odpovědět
@daseeenka vím to podle toho, co tu sama píšete, nic jsem si z prstu nevycucala :-). Pokud chcete jasně a stručně odpověď - zavolejte si do salonu. Oni Vás vychovávat nebudou, ale jednou provždy Vám zavřou ústa. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@daseeenka buď řekni důvod, proč se ptáš, nebo se neptej. Aspoň tím eliminuješ odpovědi, které se ti nelíbí. Já jsem se bála zaplatit zálohu na šaty docela dlouho - co kdyby se našly lepší a vyplatilo se. Sice byla fuška ty salony oběhnout, ale nelituju a měnit nebudu.
Odpovědět
Profilova fotka
Heeej, vy jste fakt dobrý :-D Když nemáte k tématu co říct, tak proč se k tomu vyjadřujete? Já jsem se ptala, zda to někdo zkoušel, jak s ní jednali atd., protože jsem chtěla být informovaná, připravená. Pokud s tím zkušenost nemáte a nechcete mi říct, co si myslíte, že tomu budou v salonu říkat, tak fakt nevidím důvod, proč se tu realizujete. K nějakému konstruktivnímu příspevku rozhodně nepotřebujete vy tady znát můj důvod. Milá kou_le, to je skvělé, taková schopnost čtení mezi řádky! :-D Konstruktivně mi sdělit, proč si myslíte, že mi salon peníze nevrátí je odpověď, kterou normálně beru. Ale napadat mě tady, z nějakých vykonstruovaných scénářů a dělat ze mě nafoukanou a arogantní mrchu, to už je asi dost zbytečné, ne?
Odpovědět
@daseeenka sama tu rozvádíte debatu o tom, že salony nenabízí TOP a že by se zálohy měly vracet, tak můžete očekávat, že se diskuze povede dál, tak to chodí. Nic z vás nedělám, na to si stačíte sama.
Odpovědět
není třeba číst mezi řádky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Oukej, vyhrály jste. Já si všechno, co jste mi tu řekly beru k srdci, opravdu mě to obohatilo. Pokud vám tohle připadá jako důstojné ukončení naší příjemné konverzace, ráda bych se s vámi rozloučila. Mějte krásnou svatbu a pěkný život. Díky za váš čas. Tímto prosím ty, co by rády zareagovaly na můj původní dotaz, aby klidně reagovaly ;-)
Odpovědět
@daseeenka super, děkujeme :-) doufám, že ty tvoje báječné příspěvky brzy smáznou neb by tě taky někdo mohl žalovat za pomluvu.
Odpovědět
Profilova fotka
:-D :-D :-D žalovat za pomluvu? Vy se v tom asi hodně vyznáte, že? :-D Ne, díky i za tento váš příspěvek, mějte se pěkně ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?