Prodej svatebních šatů na bazaru

Ještě nemám šaty ani ušité, takže je to trochu předčasná diskuse :-D , ale už několikrát jsem o tom přemýšlela, když jsem si projížděla bazárek a viděla, že některé na pohled krásné šaty tam už kolik měsíců visí a neprodají se. Říkám si, proč? Jaké jsou Vaše zkušenosti s koupí šatů po jiné nevěstě? Měly jste problém s velikostí, když byly šaty šité na míru někomu jinému? Jaká by pro Vás byla přijatelná cena? Mají tu šanci na prodání i dražší šaty? (Já bych si na bazárku vybrala několikrát, ale vzhledem k mojí výšce se to ukázalo jako nereálné :-) )?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@izzybickerstaff Já teda zkušenosti se šaty z bazaru tady nemám, ale myslím si, že hodně nevěst chce absolvovat kolečko po salónech a vyzkoušet si šatů více, nechat se nafotit, cítit, že se o ně někdo stará atd....a já třeba zase chtěla šaty šité na míru mě, mít možnost vybrat si materiál, krajku atd...a navíc, kvůli své výšce bych pravděpodobně stejně nesehnala, i kdybych chtěla. Pravda je, že jakmile jsem měla šaty téměř došité, začala zde jedna podobně vysoká nevěsta prodávat pěkné šaty za poloviční cenu než já dala jen za materiál, ale to již bylo pozdě. Své šaty tu prodávat zatím neplánuji, ani nemyslím, že by se prodaly, jsou tak jednoduchého střihu, že většině nevěst tady by se určitě nelíbily...
Odpovědět
Nektere typy satu jsou asi hure prodejne kvuli strihu (treba dlouhe rukavy site na miru nejspis tezko dobre padnou nekomu dalsimu). Jindy mi prijde vysoka cena (treba u satu z Madory, kdyz je nevesta prodava se slevou cca 2 000, to uz bych si radeji nechala usit sve vlastni). Ale nekdy se opravdu divim, pokud bych chtela saty takoveho toho "klasickeho" princeznovskeho strihu, tak je jich tu spousta a levnych, a pritom uz jsou to treba rok stare inzeraty...
Odpovědět
Já jsem například prodávala v bazaru úplně nové, kvalitní saténové šaty z USA rok! Byly nové, protože jsem si je kupovala na svou svatbu, ale pak mi rodiče koupili jiné, a tak jsem měla dvoje svatební šaty. :-D Samozřejmě nevím přesně proč jsem je tu měla tak dlouho, když byly v podstatě za hubičku (jejich původní hodnota byla několikanásobně větší), navíc se mohly použít i jako tzv. popůlnočky, celkově se ale domnívám, že se zde dobře prodávají takové ty šlehačkové a princeznovské šaty za do 10 tis., zatímco ty moje byly dost jednoduché. Plus se ještě blbě prodávají šaty nad 10 tis. a takové ty s názvem "originální", "neotřelé" apod. Nebo co myslíš?
Odpovědět
Myslím, že důvody, proč se šaty nemůžou udat jsou například tyto: Atypická, méně běžná velikost Nelíbivý, mimo trendy a třeba i nevkusný model Zastaralý model Přemrštěná cena vzhledem ke kvalitě - značce, vzhledu, obnošenosti ( už jednou použité šaty se převážně prodávají za cca polovinu pořizovací ceny) Na první pohled špatně ušité, nekvalitní šaty Velký vliv má i špatná foto prezentace ( šaty jsou na ramínku, rozložené na zemi, focené z velké dálky, malé zaostření na detaily, fotka jen z katalogu...)
Odpovědět
Zajímavá otázka pro mne... Svatbu jsem měla 11. dubna a šaty mám v čistírně. Budu je chtít prodat, protože jsem si je kupovala nové s tím, že je potom zkusím prodat. Dala jsem za ně 10 000. Jsou nádherné, mají dlouhou vlečku a ten styl letos celkem frčí (sukně se rozšiřuje až pod zadkem). Nevím o kolik tu cenu mám snížit, když jsem je vlastně měla na sobě jen jednou, ale zase chci aby se prodaly... Poradíte? Děkuji. :))
Odpovědět
Já to taky nechápu, když jsem u šatů měla uvedenou cenu, tak se každý ptal na slevu a to už jsem šaty prodávala pod cenou-mám dvoje na bazaru, v jedněch jsem nešla, protože mi princeznovský styl nesluší a jsou tudíž nové a druhé stály necelých 5.000,- a skoro nikdo se na ně neptal a jsou šlehačkové s rozšířením od kolen a dlouhou vlečkou. Takže jsem místo ceny dala návrh, ať si nevěsty cenu nabídnou a hle, všechny by to chtěly zadarmo a nejlépe ještě s dárkem. Já teda nevím co si kdo představuje, ale podle mě cena 2.000,- a 4.000,- za šaty, které jsou nové a nádherné není moc a nejvíc mě dorazila paní, která chtěla koupit náš bílý oblek za 500,- a jeho hodnota je téměř 10.000,- ale to jsem si ani netroufla chtít. Takže jestli na to někdo nemá, ať se nevdává, nebo si kolem sebe omotá záclonu a může jít. Nevěsty absolutně nejsou soudné a dokáže mě to pěkně na**at.
Odpovědět
@kacaba123 uff, tech 500 je docela sila :-)
Odpovědět
@izzybickerstaff málem mě porazilo :-D
Odpovědět
@suzannem No můžeš to třeba zkusit začít na 7 tisících, ale myslím, že prodejné budou tak od 6 - 5,5 tisíc.
Odpovědět
Já na bazaru našla jednou nevěstu, co si nechávala šít šaty na míru ze salonu Paula style ( v tom salonu je vyfocená a je tam i cena šatů) a na bazaru je slečna prodává o 2000 dráž než je pořídlila ( použité ). Takže asi tak. Třeba proto bych na bazárku šaty nekupovala...nemám k tomu už důvěru a šaty si chci zkusit. Navíc v salonu mám jistotu, že mi je upraví na míru a v případě zhubnutí, přibrání, těhotenství,... mi je vymění nebo poupraví.
Odpovědět
@radkaja děkuji, asi to tedy zkusím na těch 7. A i zahraniční eshopy. Byla by jich škoda, kdyby ležely jen tak ve skříni... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To je těžký,já třeba hledám na bazárku šaty od začátku ledna, spousta prodávajících mi ani neodepsala, spousta šatů je malá velikost a spousta šatů je prostě předražených ...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@suzannem přesně takové šaty hledám :) jak říkáš,velmi oblíbený střih na toto období :)
Odpovědět
@saina zatím nemám fotky, ale máme svatební video . V první části na obřadu jsou občas vidět, spíše detaily těch šatů tedy. Pak už jsem měla jiné šaty na převlečení... :) --> https://www.youtube.com/watch?v=a9V8F... ale může to posloužit jako materiál, jestli se líbí nebo ne. :))
Odpovědět
@suzannem Pozor až ti budou na ten inzerát co budeš mít tady chodit zahraniční nabídky. Jsou to podvodníci, je tu o nich celá diskuze, tak ať jsi na to připravená.
Odpovědět
@radkaja děkuju za radu! :)) dám si pozor!
Odpovědět
Taky se obcas ptam, proc se mi svatebni saty nedari prodat? Jsou jednou nosene, vycistene, myslim zajimave, v pomeru za porizovaci cenu nebo pujceni v salonu za dobrou cenu. Zrejme samotna cena a konkretni predstava nevest hraje velkou roli. Muzu jen potvrdit, ze zahranicni nabidky se je hrnou, ale jsou to vetsinou podvodnici. nenechte se napalit planymi sliby od techto zajemcu. Snad budete mit stesti a vase saty se prodaji snadno. Hezky den
Odpovědět
Vzhledem k tomu, že zde v bazaru je cca 1500 šatů, je to spíše o náhodě, že se spojí vkus, velikost atd. Nehledě k tomu, že je spoustu dalších portálů, kde se také nabízí...je to hodně o náhodě, já zde také prodávám celkem nevšední model, takže také se přikláním k názoru, že se nejvíce stejně prodává klasika, a to můžou být šaty sebekrásnější a kvalitnější...kamarádka zde také prodávala více než rok, takže jsem smířená s tím, že můžu dopadnout také tak...
Odpovědět
Profilova fotka
Spousta holek by chtela co nejkvalitnejsi a znackove saty nejlepe za par stovek. Bohuzel. Ja si koupila nove saty za 60 a ani me nenapadne davat je sem na bazar, pac uz vidim jak slevim na 30 a stejne mi budou chodit vzkazy typu: a za 5 by to neslo? .... Ja chapu, ze zrovna ne kazda nevesta ma tolik penez na vyhazovani, ale co me dostava a to uplne uprimne: spousta slecen tu smlouva na bazaru co nejlevnejsi saty nebo maji kopii od cinanu aby usetrily kazdou blbou petistovku, a pak v albu ukazuji jak mely na svatbe kapesnicky na slzicky, uplny blbosti jako darecky a ja nevim co jeste. Holky toho chteji mit co nejvic za levno, misto par poradnych kvalitnich veci. @suzannem uprimne si myslim, ze pokud je prodas nad 6, tak budes mit stesti na kupujici nevestu.
Odpovědět
Ježííííš další dotaz jestli nechám paní oblek za 1 Kč aniž by si přečetla, že mám v textu napsáno ať cenu nabídne, protože tady prostě není možnost napsat: dohodou nebo nabídněte.
Odpovědět
Tak já si tady na bazaru šaty koupila.Velikost mi sedí,celkově šaty mi sedí a cena byla také velmi slušná!Akorát paní napsala,že jsou bílé a nejsou.Teda venku jsou bílé,ale jinak je to barva Ivory,jestli se nemýlím....I v salonu mi to řekli,když jsem si je tam nechala čistit.Mám z nich velikou radost,ale musím uznat,že jsem možná mohla chvíli počkat,protože jak teď koukám,tak v bazaru jsou úžasné šaty a taky za úžasnou cenu a jsou bílé...Ale mě to nevadí,přítel je radši,že jsou Ivory,prý se bál,že budu mít ty čistě bílé a že se mu to prý nelíbí!Já z nich mám obrovskou radost a těším se,až je obleču :-).Jinak nevím,proč tu nejdou šaty na odbyt,kdyby to bylo na mě,tak mám třeba patery šaty :-D :-D.Některé tu jsou opravdu krásné!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já jsem si dvoje šaty z bazárku zkoušela osobně a blbé je, že jak jsou jednou šité na konkrétní osobu, tak se pak strašně špatně hledá další, které by seděli. A tak jsem pak naznala, že než objíždět republiku a zkoušet si šaty (i přesto, že jsou moc hezké a levné), tak to raději dám peníze za půjčovné, budu to mít bez starostí a pak mi nebudou šatky bůh ví jak dlouho viset ve skříni, protože je nikdo nebude chtít případně nebudou nikomu jinému sedět. Navíc souhlasím s @mejzy85 , nevěsty by dneska chtěli spoustu hezkých věcí za pár korun, přitom ty blbosti kolem nikdo neocení, to mi věřte. Já rozhodně nebudu šetřit na sobě, s klidem se obejdu bez kapesníčků na slzy a podobných blbin ;-)
Odpovědět
@mejzy85 joo tak teď jste mi promluvila z duše. Kolegyně mě teď haněla, že mám PŮJČENÉ šaty za 16tis, že je to hrozně moc, a že ona by za to tolik peněz nedala, že ona tolik peněz nemá. A pak se ptá, proč nemáme dárečky pro hosty, tužtičky, čokoládky, rekvizity do fotokoutku, kapesníčky, děkovací dorty.......
Odpovědět
Ještě mě napadlo,že je to možná tím,že některé ceny jsou vysoké.Nemyslím to zle,chápu,že když si nevěsta pořídí šaty za 30tis.,tak je chce za 25tis.prodat...Ale zase ty "nové" nevěsty,které jdou lovit šaty na bazar,tak právě očekávávají nízké ceny!Kdyby totiž měli těch 25tis.,tak si je nechají ušít samy!A taky je tu risk,že když si koupím na bazaru šaty za 10tis.,tak už pak nejdou vrátit a přijít o 10tis.,to je dost drahá sranda.Já to teda riskla,koupila tu šaty a nemůžu si je vynachválit,ale částka byla menší jak 5tis.,a tak jsem si řekla,že když mi nebudou,že je prodám jinde (myslela jsem si,že je to jakou koupit rohlík - tak snadné)...Přítel mi říkal,jestli to chci risknout a dokonce mě v tom i podpořil...Ale já měla to štěstí,že šaty jsou krásné a v pořádku,tak nelituji.
Odpovědět
@buriska Já zase říkám,že když na to lidi mají,tak ať mají třeba šaty za 100tis. a hostinu za 150tis.Myslím to dobře...Já mám šaty za necelých 5tis. a svatbu dooooooooost pod 100tis. (nechci psát přesnou cenu,proto takhle orientačně).My si to platíme s přítelem sami.Máme malou dceru,tudíž jen jeden příjem a přesto jsme si na svatbu dokázeli ušetřit a to je pro mě důležité!Od rodičů nedostaneme ani korunu,ani jako svatební dar....Asi Ti kolegyně závidí.Nebo je pro ní důležitější,aby měla všelijaké sarapetičky a šaty za babku :-D.Ale taky musím přiznat,že bych za šaty 16tis. nedala,já jsem totiž hrozný škudlil :-D :-D
Odpovědět
@leousek možné jsou všechny varianty. Mě napadla i varianta, a tu jsem jí i sdělila, že prostě nepočítá :-) ale je fakt možný, že jsou pro ni ty serepetičky důležitý. Pro mě ne, takže jsem si dopřála vysněné šaty :) a svatbu si platíme taky sami, čili mě to nemusí mrzet a nikdo to nekomentuje :) od začátku jsme s přítelem říkali, že na nás a jídle+pití šetřit nebudeme. Velkou svatbu chceme, protože na ni máme, ale shodli jsme se, že kdybychom neměli, tak bychom se vzali v kostele jen s rodiči a pak bychom se šli někam pěkně nadlábnout :-D takže naše priority jsou jasné :-D
Odpovědět
@buriska Přesně...každý ať činí,jak chce...Já se právě nechtěla vzít někde na radnici jen ve dvou,ale velikou svatbu taky nechceme.Určitě bychom na ní ušetřili,ale já nejsem moc na shromažďování,celkově i velké party jdou mimo mě,tak proto ta malá...No,malá.Mělo by tam být 30lidí,takže asi tak akorát,nebo možná malá :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, já taky zvažovala koupi šatů tady z bazárku,ale první věc, která mě odradila byla, že jsem natrefila na spoustu šatů z aliexpressu a nad nimi titulek nové značkové..vím to, protože sama jsem šaty na ali sjížděla a jedny dokonce objednala (naštěstí nepřišly a peníz vrátili) a pak je tu holky prodávají 3xdražší..jasný, každý chce na všem vydělat, ale toto byl důvod, proč sem šaty koupila jinde.
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem se dívala na šaty v bazaru...ale najít správní velikost a styl (nemám typickou 38)...problém...a taky ten risk, že je koupim, např. bez zkoušení...a pak mi nebudou...přijít jenom o tisícovku, to by mě mrzelo...A se zkoušením....to bych mohla objíždět republiku, protože např. šaty, co se mi líbili a snád i velikostí by sedli, byly např. z Teplic...z Brna kus cesty :-D. Takže u mne vyhrála půjčovna. No a když vidím ty problémy s prodejem šatů...možná je to tak i dobře...chvíly jsem totiž litovala, že jsem si nenechala ušít v Madore...
Odpovědět
Taky jsem si chtěla koupit šaty v bazárku a hledala jsem vyloženě v Brně, byla jsem si i několikrát zkoušet, ale ty co se mi líbily prostě neseděly. Takže si nakonec nechávám šít, i když z toho mám velký strach.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?