Převoz svatebních šatů v letadle a skladování šatů doma

Profilova fotka
Ahoj, Budu se vdavat v zahranici a potrebuju prevezt saty letadlem. Mate nekdo zkusenost s takovym prevozem ? Nejradsi bych si je vzala na palubu :-D , ale rozmerove to uplne nesedi, takze premyslim jak je zabalit, aby se neposkodily pomackanim (je tam taft, organza .. a to by uplne nemuselo prezit). Mam sice docela slusne velky (a pevny) kufr, ale stejne ... Diky za rady ! A jeste drobnost - pro nevesty, ktere si kupovaly saty - jak jste je doma skladovaly ? Vyndat z vaku je nemuzu, protoze to by je ten muj urcite zmercil a to ani jeden z nas nechce. Normalne bych se netrapila, ale maji vlecku, ktera je - aby se saty vesly do vaku - momentalne zavesena na malem knofliku (hacku) - uprava pro tancovani .. takze se bojim, jestli se zadni cast nepomacka.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ahoj; resim stejnej problem, ja je budu prevazet autem 1100 km. tak jsem zvedava na rady jinych nevest...
Odpovědět
Ja si je normalne brala na palubu,nebyl s tim problem.
Odpovědět
Profilova fotka
ségra vezla šaty z Francie do Čech. Řešila to tak, že si je vzala normálně na palubu a letušky jí je schovaly do jejich zadního většího boxu (je větší, než ten, co mají cestující nad hlavami). Byly v tom originálním šatním pytli, jak jí je předal návrhář, co jí šaty dělal. Předem to konzultovala s klientským centrem aerolinek, kterými letěla, po. (Air France). Byli velmi vstřícní a ochotní. Na celní je pouze musela rozbalit (ne vyndat z pytle, jen otevřít) , aby bylo jasné, že jsou to opravdu svatební šaty. Zkus zavolat na ty aerolinky, kterými letíš.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já jsem na tom stejně, taky budu převážet letadlem šaty z Anglie do ČR a teda budu je mít v kufru v zavazadlovým prostoru. Já mám šaty saténové, tak snad to dopadne dobře :-) v jedné diskuzi, jsem četla, že jedna nevěsta převážela šaty taky letadlem a nechala je pak vyvěšené týden na ramínku a prý v pohodě :-) ještě jí je pak šikovná švadnela přežehlila :-) já je jinak skladuju normálně ve vaku. Vlečku mám zaháknutou na ramínku a nějak se to nemačká ;-)
Odpovědět
Ahoj, ja vezla saty z USA do CR a dala jsem si je do kufriku na palube. Vesly se tam saty, spodnicka, zavoj, boty a jeste dalsi kramy. Bylo to pak zmackane, takze jsme museli hodne zehlit. Nemela jsem na to vak. Do zavazadlovyho prostoru jsem se bala, aby mi pak kufr i s satama neztratili...
Odpovědět
Profilova fotka
@makounek a to jsi měla příruční zavazadlo s těmi rozměry co jsou požadovány? :-o tý jo, nedokážu si představit jak bych tam ty šaty narvala :-D a měla jsi nějaké honosnější šatky? ....no já doufám, že ten můj kurf nikde neztratí, zatím se mi to nestalo :-)
Odpovědět
@terysek44 no mela jsem takovy ten kufrik na koleckach a rozmery jsou presne pozadovane (uz me to nekolikrat i premerovali) a to jsem v kufriku mela i nejake dalsi obleceni a pocitac a vsechny kabely od fotaku a telefonu a napijecky atd... :) saty jsem mela objednane pres ebay, takze cca 3000, ale nechtela jsem o ne prijit... me uz prave furt hodnekrat dorazil se zpozdenim a uz jim neverim :) drzim palecky at to dorazi
Odpovědět
Profilova fotka
@makounek aha :-) no, já mám akorát malou cestovní tašku a jelikož mám v šatech všitou tylovou spodnici, tak je tam bohužel 100% nenarvu. Tak to se ti nedivím, že jsi si je vzala radši na palubu, když máš takové zkušenosti :-) no letíme domů za tři týdny, tak uvidíme :-D
Odpovědět
@terysek44 nene, ja je mela na palube... v malym cestovnim kufriku... ja jsem se je prave bala dat dolu
Odpovědět
Profilova fotka
@makounek jj já vím :-) já právě psala, že mám malou cestovní tašku co si beru na palubu a tam bych je nenarvala :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ja resim to stejny, potrebuju nejak prepravit saty letadlem, kupovala jsem je tady v zahranici s tim, ze svedkyne, ktera tady taky bydli, mela jet na nasi svatbu dodavkou, jenze nakonec taky leti. Jenze ja poletim napred bez snoubence s nasimi dvema malymi dcerkami, tak si nedokazu predstavit, jak jeste s sebou do letadla potahnu saty. Navic ani nevim, jestli by me za to brutalne neskasli, protoze letime s Norwegian, tzn. nizkonakladovkou. Mela jsem naplanovano, ze je proste dam do samostatneho pevneho kufru, kam je prelozim napul, ale majitelka salonu, ze ktereho saty mam, se na tento muj napad teda prilis netvarila :(..
Odpovědět
Profilova fotka
volala jsem na aerolinky (KLM) a na evropskych letech nemaji na palube box na saty (obleky), takze jedine do prirucniho zavazadla (kam se vazne nevejdou) nebo odbavit. Tak snad mi je neztrati :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Doporučuji vzít šaty na palubu, personál se o ně postará. Dnes toto nabízí už snad všechny letecké společnosti, ale raději bych se informovala předem. Kufr v zavazadlovém prostoru se může ztratit a co pak? :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@werryjane a z jakého materiálu je máš? Já když nad tím tak přemýšlím, tak mi stejně nic jiného nezbývá než je dát do zavazadlovýho prostoru do kufru. A tak snad těch šest hodin přeložené v kufru vydrží....naštěstí mám svatbu až v září a dovezu si je do ČR v červnu, tak budou mít dost času na "regeneraci" :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@terysek44 No, jsou to Pronovias, ale z jakeho materialu? No, pani vcera rikala, kdyz jsem resili, jak vyresit zalozeni sukne na tancovani, ze snad hedvabi. V Brne je moznost nechat saty prezehlit v jednom salonu, ale stejnak se trochu bojim, aby se jim neco nestalo po ceste. Aspon, ze ten muj let trva jen 2,5 hodiny, i kdyz pak jeste pravda cesta z Phy do Brna..
Odpovědět
@terysek44 jezis promin... ja to precetla nejak blbe :D
Odpovědět
Profilova fotka
@makounek v poho ;-) tak jsem si našla info u společnosti s kterou letím ( jet2 ) a jediný co můžu udělat, je dbát na to abych si je sama pořádně v kufru zabezpečila před poškozením, nebo pokud je chci k sobe do letadla musím si zaplatit navíc sedadlo...coz nevim jak mysli, jelikoz kdyz zadam dve osoby , ze leti tak si muzu vybrat jen dve mista :D a navic letenky uz mame zaplacene :-|
Odpovědět
@terysek44 coze? navic sedadlo? oni fakt uz nevedi co za to... tak to bych pak asi mozna i do toho kufru dala... my jsme je pak s mamcou zehlily... i zavoj jsme pak musely zehlit... a OK...
Odpovědět
Profilova fotka
@makounek jj uplne jsem koukala, kdyz sem to cetla, njn to jsou ty nizkonakladovy lety ... ja si koupim normalni ten maly prirucni kufr a zkusim to tam nejak slozit,,,a kdyz to budu muset mit na hodnekrat prelozeny, tak je proste dam do velkyho kufru :-) lítáme často a vždycky můj kufr vyjel mezi prvními na odbavovačce :-) a z jakyho materialu jsi mela saty?
Odpovědět
Profilova fotka
@werryjane no já je mám ze saténu..jenže tomu prd rozumim, jestli se to zmačka hodně nebo ne :-D no já to mám let 2 hodiny + doba na letisty a pak 2 hodiny z Prahy do Hradce. No určitě je třeba je v kufru nějak zabezpečit, zabalit je od igelitu nebo něčeho takového, kdyby pršelo tak pak jak převážejí kufrty do letadla, tak aby to třeba nepromoklo :-) já jsem u své společnosti zjistila, že jestli je chci mít u sebe na palubě musím si koupit sedadlo pro ně navíc :-D to mě fakt pobavilo :-)
Odpovědět
@terysek44 tak to mas stesti... ja prave litam take hodne casto a bud mi kufr neprijede a nebo jako posledni... a na posled jeste kufr rozbity... utrzeny ucho... ja ti ani nevim z ceho ty saty mam... asi tyl a saten a zdobene vysivanou krajkou...teda jsme je nezehlily ale naparovaly... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@terysek44 no, toho se prave obavam, ze mi reknou tohle :D :D. No nic, tak teda asi kufr, no :S
Odpovědět
Profilova fotka
@makounek tak doufám, že mě to štěstí neopustí :-) no ještě stejně pro jistotu, zkusím koupit ten příruční kufr a uvidim :) přemýšlím, že bych je tam na zkoušku nechala 4 hodiny co to s nimi udělá a pak se rozhodnu :-D tak já má korzet až k bokům překládaný, to by se nemuselo zmačkat...jde jen o vlečku a pak část sukně ... uvidíme no :-)
Odpovědět
@terysek44 jedine to nejak hodne sikovne srolovat, aby se to tolik nezmackalo... jojo ono to pujde :)
Odpovědět
Profilova fotka
@werryjane a s jakou společností letíš? já jsem tu informaci našla přímo na stránkách jet2, s nima letím .... ještě jsem si říkala, že si koupím přímo ten malý příruční kufřík a na zkoušku ty šaty sroluju a nechám je tam 3 hodinky a uvidím co se stane :-) přítel mi tu zase říká, že to mám dat do velkýho kufru že to bude ok :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@makounek v sobotu koupím kufřík a uvidím :-) zkusím srolovat, i když si myslím že díky té spodnici to pujde blbě ... ale jak říkáš, ono to nějak půjde :-)
Odpovědět
@terysek44 drzim palecky
Odpovědět
@terysek44 To je divné, že by sis měla kupovat pro šaty sedadlo navíc. =-) Já měla šaty ve speciálním prostoru v letadle, kam ho umístily letušky. Podle mě má takovou "skříň" na palubě každé letadlo. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@torpen jj je to fakt zvláštní, ale bohužel to tak je :-| ale to nevadí, vymyslím to jinak :-) buď příruční zavazadlo nebo do kufru :-)
Odpovědět
@terysek44 Každopádně bych se ještě zkusila někoho z té letecké společnosti zeptat osobně. Třeba by Ti vyšli vstříc...Každopádně držím palce, aby přeprava dobře dopadla... ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?