Přešití poloviny šatů?

Dobrý den milé nevěsty, Pořídila jsem si jednoduché splývavé šaty, bohužel mi ovšem přes prsa nesedí. Nejdříve jsem je chtěla prodat, ale napadlo nás s přítelem, že by se možná dala sukně využít a místo horního dílu ušít korzetový krajkový vršek (který byl mým snem odjakživa) - myslíte, že je to technicky proveditelné? Chci opravdu obyčejné šaty, nic princeznovského a přiznávám, že je pro mě důležtá i finanční otázka - jsme studenti a teprve letos státnicujeme, takže bych se ráda vešla do 5.000 za šaty... Přikládám fotky - první troje jsou mnou zakoupené šaty a další jsou návrhy, co by se mi líbilo vyrobit nahoru. Moc děkuji za rady a hezký víkend, A.
Odpovědět
Profilova fotka
Nebylo by jednodušší nechat si rovnou ušít nový šaty? Krejčová sice nejsem, ale mám zkušenost, že přešívat cokoliv je mnohem horší než šít nový. A pokud netrváš na hedvábí a bruselský krajce, do 5000 by ses s jednoduchým modelem vejít mohla, "lepší" krajka, to máme tak 1500kč/m (šířka 135), což by na živůtek stačit mohlo, šifon nebo žoržet průměrně 500kč/m, spotřeba podle šířky sukně (nemám představu kolik, ale šifony běžně bývaj v šíři 145cm). Plus něco za práci, ale mám pocit, že do limitu se vejdeš i kdybys nechtěla a máš šaty přímo na tělo.
Odpovědět
Myslím, že přešít by šly. Možná by ta sukně musela být nasazená až pod pasem aby ti nebyla krátká. Když si koupíš levnější krajku, tak myslím, že do 5 tisíc by to vyšlo. Jen bys musela sehnat ve stejném odstínu bílé jako na sukni, tu podkladovou látku na živůtek. Nebo bys mohla použít tělový ostín a bude to podobné, jako na fotce těch prvních krajkových šatů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?