Praly jste si svatební šaty doma? A jak do toho?

Profilova fotka
Přemýšlím, že si vyperu svatebky doma. Prý v čistírnách můžou zešednout.. Ale jak na to? Bojím sem, že si je nějak poničím. Nebo když je dám na to nejjemnější a nejmenší ždímání, pomůže to? Díky za odpověď :-)
Odpovědět
Profilova fotka
a zvazila jsi, jak je pak budes zehlit nebo mas material, co staci vyvesit?
Odpovědět
vyprat bych se je nebála, na ruční praní či podobný program, nejnižší otáčky. ale správná otázka je jak je potom doma budeš žehlit... asi bych je ale klidně dala do čistírny, pochybuju že se jim něco stane
Odpovědět
ahoj. Já jsem si šaty prala sama, protože když jsem se byla zeptat u nás v salonu kde je čistí, paní mi stručně odpověděla že oni je do čistírny nedávají, že je perou v pračce a pak žehlí napařovačkou a zrovna stála u žehlícího prkna a šaty žehlila. Doma jsem se své šaty do pračky bála dát a tak jsem je s pomocí tekutého prášku přemáchla ve vaně, potom jsem je bez ždímání pověsila nad vanu na ramínko a nechala okapat a uschnout. Do žehlení napařovačkou jsem se pustila také ale měla jsem strach že je spálím tak jsem žehlila na nejnižší teplotu a přes plátýnko. Byla jsem spokojena, po svatbe jsem je takto taky vyprala a vyžehlila a šaty jsou bez vady.
Odpovědět
Tady asi hodně záleží na tom, z jakého jsou materiálu a jaký mají střih. U šatů, které mají náběry nebo řasení, bych určitě doma nežehlila. A určitě bych se nebála dát šaty do čistírny, když je zničí oni, určitě je budou muset nějak nahradit, když je zničíš ty doma, nikdo ti nic nedá. Já osobně bych do toho tedy raději nešla a odnesla je profíkům. ale pokud máš nějaké lehké, hladké, nekomplikovaného střihu, tak to určitě stojí za zvážení, než pokud máš nějakou taftovou šlehačku :-)
Odpovědět
Pracovala jsem v salonu... Do čistírny bych je nedávala, ivory šaty mohou opravdu zešednout. Pokud máte po svatbě a máte hodně špinavý spodek šatů, je potřeba předeprat v ruce (i vršek od make-upu). Nejlépe se osvědčilo mýdlo Lanza (po namočení dost klouže, je lepší ji zabalit třeba do kusu tylu). Potřebné nečistoty opatrně vydrbkat, aby se neprodřely místa a propláchnout, potom dát do pračky na nízkou teplotu a nechat potom vyvěsit nad vanou. Praly jsme takhle i velmi objemné šaty.... 8-)
Odpovědět
Měla jsem saténové princeznovské s korálky. Oprala jsem je na 30 st. bez ždímání v bílém potahu na polštář. Měla jsem je 3 dny rozložené na sušáku a průběžně jsem je otáčela. V čistírně mi řekli, že neručí za korálky, ani za to, že budou stejně bílé jako jsem je tam dala.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem je právě doprala... dala jsem je do vany, napustila na ně vodu, přidala k tomu prací gel a pak spodek drhla houbičkou.. většina špíny pustila krásně, ale přeci jen mi ještě spodek trochu ušmudlaný zůstal.. nakonec jsem do vody přidala nějaký čistič skvrn, pomohlo to, ale ne dokonale.. řešit to už asi ale nebudu.. stejně už je nikdy použít nechci, na prodej je dávat asi taky nebudu (prvně jsem o tom uvažovala, ale asi by mi to bylo líto, a hlavně jsem si při házení kytici potrhala krajkový rukávek v podpaží a to už stejně nepřidělám tak, jak to bylo v originálu...) zatím jsem je pověsila na sušák a uvidíme, jeslti budou moc pomačkaný, až uschnou.. kdyžtak je jemně přežehlím a pak si je uskladním do skříně ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?