Pozor - Johnnie Spainard je zřejmě podvodník

Varuju všechny, kdo prodáváte zboží na Beremese.cz. Oslovil mě kupující jménem Johnnie Spainard (neregistrovaný), prý kupuje svatební šaty pro svojí dceru v Jižní Africe a sám je z Ameriky. Bohužel jeho andličtina je tak špatná, že tomu nevěřím. Nutí mě poslat mu číslo bankovního účtu. Nabízí mi až moc velkorysou nabýdku za šaty, které chce odeslat ihned. Na internetu jsem našla, že poptává šaty i v jiných státech, například Německo.
Odpovědět
Profilova fotka
Oslovil mě taky, přemýšlím jak zjistit jestli se jedná o podvod nebo ne.. když mu dám číslo účtu, zkrátka peníze pošle nebo nepošle ne? číslo účtu se samo o sobě zneužít nijak nedá..nebo ano? ;-)
Odpovědět
Mně od něj taky přišel e-mail. Hodila jsem jeho adresu do googlu a našla jsem, že to zkouší i na další inzeráty v ČR, na Slovensku a v Německu a nejen na svatební šaty. Takže je to rozhodně spam... Hlavně nikam nic neposílejte...
Odpovědět
mě taky napsala...chtěla vědět jen, kolik by šaty stály v eurech...zatím nic jiného...no rozhodně bych doporučila neposílat zboží, dokud nebudete mít peníze na účtě...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mi psal. Ani jsem nereagovala....
Odpovědět
Podívejte se tady na diskuzi " nigerijský podvod" tam mají nevěsty stejnou zkušenost.
Odpovědět
Profilova fotka
Aha tak už chápu, on nepošle peníze, pošle potvrzení o odeslání... tudíž člověk odešle šaty..a prý po něm pak ještě zkouší vymáhat celní poplatek zpátky.. budu šířit dál varování:) .... na pěst fakt tohleto, internet je plný podvodníků.. :((((
Odpovědět
To je hrůza, nechápu, co z toho ti podvodníci mají :-( Před rokem jsem si vyhlížela auto na internetu, někdo prodával moje vysněné auto, tak levně, že jsem ho kontaktovala.... Hned chtěl poslat peníze, chtěl mou adresu, rodné číslo...atd. Nenaletěla jsem! Holky dávejte pozor, někteří lidi jsou strašný svině :-o :-(
Odpovědět
Uz mi taky psal...prodavam tady saty a jediny, kdo se mi za celou dobu ozval jsou dva podvodnici...:(
Odpovědět
Profilova fotka
@terezka_b viz již několik diskuzí tady = Nigerijský podvod
Odpovědět
přítel už mi to taky našel na internetu, je to podvodník :-( hnusný lidi
Odpovědět
@magdazalabakova šaty máte moc hezké, ty určitě prodáte, vydržte, přes léto bude spousta svateb
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
I ja se pridavam! Me take oslovil stejny clovek. Nabidl penize a uhradu postovneho za svatebni saty, ktere jsem vylistovala na beremese. Vymenila jsem si s nim email a nastesti me zarazila spatna anglictina a podezrele pozadavky ohledne cisla uctu...Nenechte se napalit!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jsou pěkný kur...y. Mě naštěstí nikdo nekontaktoval (zatím jsem ještě nedala nic do prodeje - až po svatbě). Ale letos už mám dobré zkušenosti - nabourání na soukromý mail - dotyčný mi rozposílal moje osobní údaje do televizních soutěží (přímo z mého mailu), pak nabourání na kartu (to bylo i nedávno v TV - přijela jsem skupinka columbijců, nebo argentinců - teď si nejsem už jistá), na lípli na bankomaty snímky a bylo to. Takže se mi snažili vybrat kartu v Columbii a od té doby mi chodili sms z Columbie, Argentiny, Indie a Pákistánů - tak jsem si nechala bloknout sms ze zahraničí.
Odpovědět
Dobrý den, nekontaktovali náhodou některou z vás z těchto mejlových adres? carolinewilliams1@outlook.com mrs-mariamemerson1970@hotmail.com davmark00@gmail.com Přijde mi to divné že by hned 3 ze zahraničí mohli mít zájem o mé šaty Marta
Odpovědět
Profilova fotka
taky mam zkušenost s timto meilem, také chtěl po me číslo uctu a ještě další povoleni pro malipulaci s uctem pry aby mohl dat povoleni pro poslani penez tak nejsme uplne tak blba hned me napadlo ze to asi nebude dobry měli by z beremka takove lidi nepoustet asi to ale nejde.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
:-( bohužel je to asi hnusný podvodník.Já mu naletěla.s výbornou částkou na za šaty.šaty chtěl pro dceru v Africe.šaty jsme odelali ,peníze jsme samozřejmě neviděli.Manipuluje s tím že už jsou peníze na účtu,pošle vám i výpis z banky o převodu.Mi měli dostat 220eur.Ale psal že minimální částka je 400eur.tak jak mu pošleme 180 eur,hned aktivuje převod.peníze jsme poslali,samozřejmě peníze nedošly.Pak chtěl další poplatky,289 a 170eur.ale pak hned že peníze pošle.i s poplatky zpátky.Pán zřejmě dělá v bance,nebo je opravdu šikovný.protože si celou dobu dopisuju i s jeho bankou.Odborník :-| Tak si dejte velký pozor,mi nemáme ani peníze ani šaty.Snad se mu to brzo vrátí.
Odpovědět
@mirka1980 Škoda, že jste nekoukli na net. I na googlu je strašně moc recenzí, že se jedná o podvodníka. A je jich tu více... Nebo spíše jedna osoba, která se představuje pod více jmény. Nejlépe počkat vždy až jsou peníze na účtu a pak posílat zboží.
Odpovědět
@jennyexx příště budeme chytřejší.Špatná zkušenost-dobrá zkušenost,do příště. ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já jsem celkem podezřívavá, takže pokud je něco úměrně ke kvalitě moc levné, nebo naopak mi někdo nabízí za něco moc velkou částku tak hned čichám nějakou lumpárnu :-D
Odpovědět
@mirka1980 to jo no. Jak člověk jednou zažije špatnou zkušenost,m tak si joj dá pozor
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Johnnie z USA mě zkontaktoval přes bazos.cz, nabídl mi velmi slušnou cenu, přišel mi potvrzovací email (fejk) od banky, ať pošlu balíček a pak že se mi převedou ty peníze (vypadalo to, jakože poslal peníze na depozitní účet). Nechal mě dokonce předmět zabalit s mašličkou (o kterou si řekl, spolu se vzkazem "Happy birthday"!!) pro svou dceru v Nigérii k narozeninám!! Ještě mě pochválil za výsledek!! :-D ...než jsem se koukla na google a našla tuto konverzaci. Napsala jsem mu, že jsem si to rozmyslela, že chci nejdřív vidět peníze na mém účtu a pak že to okamžitě odešlu, však viděl fotku, že vše je připraveno k odeslání... A už se NEOZVAL... :-D Uf!! Díky!! :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
spainard009@gmail.com mi dnes rano odepsal na inzerat na bereme. se. Prosim, dejte si pozor a zadny obchod s nim neuzavirejte!!!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?