Poškození svatebních šatů

Ahojky.. Chtěla jsem se zeptat, jak moc jste měly poškozené šaty po vašem svatebním dnu :) rozmýšlím se, jestli si šaty půjčit nebo nechat ušít.. Jasně, že bych radši ušité, ale bojím se, aby dopadly podle mých představ.. :/ teď jsem si zkoušela šaty v prvním salonu a půjčovné je 15000,- (ano, je to hrozná pálka, ještě se půjdu kouknout i do jiných salonu).. Každopádně, abych se vrátila k dotazu, chtěla jsem se zeptat, jak moc poničené jste měly šaty po svatbě, případně, jestli byl pak problém s vrácením šatů a tak.. :) Díky moc za odpovědi.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Na tohle se doporučuji zeptat hlavně v salonu, každý se na to kouká jinak. Zvlášť u těch dražších šatů na to můžou být docela háklivý. Zrovna nedávno jsem se o tom bavil s kamarádkou která má salón a říkala mi jak je nešťastná z toho v jakém stavu se jí šaty vrací a kolik je s tím pak starostí a peněz když se to opravuje. Pokud je půjčovné 15000kč, počítejte s tím že hodnota těch šatů může být přes 60000Kč nebo klidně i přes stovku. Obecně není dobré poškodit je tak, aby to nešlo snadno a rychle opravit a vyčistit.
Odpovědět
@malinaphoto Díky za odpověď! :-) pořizovací hodnota bude dost vysoká, tak se toho právě dost bojím :-/ nechtěla bych právě, abych celou svatbu opatrovala šaty, aby se jim nedejbože nešláplo na vlečku.. Ještě si to budu muset promyslet :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Třeba v salonu naive mi řekli, že vlečku mohu mít pouze na cestu k oltáři, případně ji někde roztáhnout na fotku, ale nesmím ji mít roztaženou celý den právě proto, aby nedošlo k jejímu poškození. Proto jsem raději zvolila šaty svoje a vlečky si užívala celý den.
Odpovědět
já měla tylovou sukni, v salonu mi řekli, že ví, že se to hodně trhá, když na to někdo stoupne; já trošku také natrhla, neřekl mi nikdo nic, asi to zapraví a počítají s tím
Odpovědět
Asi záleží na tom, jaké šaty budeš mít. Pokud dlouhé, za sebe doporučuju šaty koupit. Mně se tedy podařilo zničit "jen" spodničku (praskla jedna obruč) a šaty byly příšerně špinavé :-) (čistírna si s tím ale bez problému poradila). Ale ten pocit, že když si přišlápneš šaty, tak je jen poupravíš a nešílíš, jestli nejsou zničené, je k nezaplacení :-)
Odpovědět
Mně se líbily tyhle dvoje.. Ty druhé by podle mě mohly víc vydržet, ale ty první, hladké, to by bylo fakt o nervy.. :/
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
Já měla šaty jen trošku zaprášené zespoda, nic se neutrhlo ani neroztrhlo-ale asi to bylo taky tím, že ony jsou takové lehčí a na tělo takže kromě vlečky (na kterou jsem teda dávala pozor a raději ji připínala) tam nic moc rizikového nebylo....
Odpovědět
Profilova fotka
@bzuck já bych naopak řekla, že ty druhé budou náchylnější, protože jsou širší, mají víc vrstev a hůř se s nimi bude manévrovat...ty první jsou moc krásné :-)
Odpovědět
já jsem měla šaty z Naive, asi drahé (bráno optikou beremese), poškodila jsem je hodně - dvě díry a prodření tam, kde byly zahnuté, a Naive se zachovalo moc fajn, platila jsem 1.000 Kč za opravu. Asi mají šikovné švadleny :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já nechtěně proškubala tylovou sukni fakt hodně. :-( Jedna díra měla dokonce i 4cm :-( prostě sem se nahla nad lavičku a zatrhla třísku.Ještě ke všemu tak ve výšce kolen :-( Jako ten strach a to jak mě to mrzelo a štvalo mě stálo "jen" tisícovku. A to půjčovné vlastně bylo 11tis. Ale doporučuju se na to v salonu poptat.
Odpovědět
Já měla šaty ze salonu Maya v Praze, s velkou tylovou sukní a taky se mi podařilo tu vrchní vrstvu tylu protrhnout. A hned několikrát, pořád mi na ně někdo šlapal, byly v nich 3 díry vzadu a jedna vepředu. Díry měly i 10 cm, stane se to fakt jednoduše. Vlečku jsem měla povětšinou připnutou, ono s vlečkou se dost špatně manévruje. ale ten tyl prostě trčí i když je vlečka připnutá. Strašně mě to mrzelo a šla jsem tam s velkou omluvou. V salonu s tím byli v pohodě, kdyby mohli, tak vymění jen část tylu, ale bohužel museli vyměnit celý. Platila jsem 1500 Kč a čekala jsem že to bude víc. Dokonce se mi omluvili, že jsem při vrácení měla nepříjemnosti.
Odpovědět
Článek se načítá
@lovemusicsun Díky za odpověď.. Můžu se drze zeptat, kolik jsi platila za půjčovné? Ráda bych se tam taky podívala, až budu mít cestu do Prahy, šaty na netu od nich se mi moc líbí.. Já se právě bojím, abych si nepůjčila šaty za 15000,- a pak neplatila třeba dalších pět.. :D :D
Odpovědět
@weruberu Vida, to mě ani nenapadlo.. Já u těch prvních viděla tu jemnou látku a hned jsem viděla ty podpatky a boty na ní.. :D říkala jsem si, že by ty druhé mohly více vydržet, ale těžko říct.. :)
Odpovědět
Hlavně pozor na kuřáky - známá se na svatbě šla převléci do popůlnočních šatů - právě aby svatební nezničila, venku před sálem se ještě zastavila na kus řeči s hosty, co si tam dávali rauchpauzu. Při vracení se pak zjistilo, že má na několika místech propálenou sukni, a platila asi 3 000 za výměnu tylu. :-x
Odpovědět
Profilova fotka
Ja nevim, ale jestli mas moznost usit, tak usit. Ja mela saty z madory z mikulova a bylo to nejlepsi rozhodnuti...staly me se spodnickou a zavojem 8900Kc, vybrala jsem si latky, krajku, vystrih, cokoliv...nemusela jsem se o ne bat...a nakonec jsem je prodala...celkove me po prodeji vysly na cca 3 tisice se zavojem neco pres;) a pecka;) na miru, bez strachu a za minimum
Odpovědět
Profilova fotka
@bzuck Já měla šaty z Maya a veliká vlečka a široké a vlečku jsem měla celý den volně a vůbec nic se nestalo:) Tahala jsem ji po cestě s kamínkama mezi stromy, na trávě, na tanečním parketu a všechno naporsto v pohodě a to jsem nijak zvlášt pozor nedávala. Ze spodu pak byly trochu špinavé, tak jsem se bála, že řeknou, že je to moc a oni mi ještě řekli, že mám šaty skoro čistý, že takhle je vrací málokdo..:D Takže já bych se toho nebála:)
Odpovědět
@bzuck Ty moje byly za 9500 Kč. Ale pravdou je, že byly jedny z levnějších, většinou jsem koukala po šatech kolem 12ti tisíc Kč.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Ahoj. Já si půjčila šaty v salonu v Roudnici nad Labem. Krásné s krajkovou vlečkou. Bohužel při tanci mi taneční partner na ně při otočce šlápl a vlečka se roztrhla. V blbém místě. Pořizovací cena byla prý okolo 25 tisíc. Půjčovné jsem platila 6.200,- + 2.000,- kauci, kdyby byly šaty vráceny poškozené, tak by propadla. Salon si s opravou neví rady, v úvahu by asi přišel návrh, vyměnit celou krajkovou vlečku, nicméně už v salonu řekli, že dodavatel už tuhle krajku určitě nemá, nevyrábí. Nyní po mě salon chce doplatit dalších 14.700,-. :-S Nedalo mi to a zapátrala jsem na internetu, šaty, které jsem měla já - značka San Patrick, typ Palermo, jsou z kolekce 2009. Jisté opotřebení na nich bylo znát. A tak bych se ráda poradila. Za 8 let staré šaty bych nyní měla zaplatit dohromady 22.900,-... což mi rozhodně nepřijde adekvátní. Navíc neměl by být salon proti takovým událostem pojištěný? A pokud je, tak takto bychom to salonu vlastně zaplatili jak my, tak salon.. Co myslíte? PS: Přidávám fotku z našeho obřadu + foto z webu mojasvadba.sk, kam jedna slečna v roce 2010 postovala fotky v těchto šatech v salonu a fotku z polského webu, kde jiná slečna svatební šaty San Patrick, Palermo z kolekce 2009 prodávala.
Odpovědět
Profilova fotka
@miskazemanka Máš fotku toho poškození?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud jsou šaty z kolekce 2009, tak už PC prostě nemají. Polovičku ceny bych se zavřenýma očima ještě pochopila (možná ani to ne), ale jinak opravdu ne. Neřeknu kdyby byly nové, ale tohle je sprostota. Salón s určitým poškozením prostě musí počítat...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?