Poplatek za zkoušení šatů - salon Lady S v Plzni

Ženy, tak jsem se právě parádně namíchla! Nevím, jak vy, ale já nepovažuji zkoušení svatebních šatů v půjčovně svatebních šatů za nějakou nadstandardní službu, za kterou by si měl zákazník připlatit. Je přeci jasné, že pokud se nejedná o šaty ušité na míru, ale šaty v konfekčních velikostech, je třeba, aby si je potenciální zákaznice vyzkoušela, nemůžu přece přijít, vybrat si svatební šaty pohledem na ramínko a bez zkoušení si je zamluvit na svůj velký den. Připadá mi to nemorální a absurdní. Než jsem se o to začala zajímat, předpokládala jsem, že zkoušení šatů v půjčovně je samozřejmě neplacené, protože to přece vyplývá už z podstaty existence svatebního salonu, vůbec by mě nenapadlo, že by za to salony mohly něco účtovat! Teď jsem ovšem chtěla vyrazit do svatebního salonu Lady S v Plzni a málem mi vylezly oči z důlků, když jsem si na jejich webových stránkách přečetla toto: "Vážené nevěsty, vzhledem k obrovskému nárůstu zkoušení svatebních šatů u zákaznic, které nemají zájem si šaty zapůčit či koupit, ale jen vyzkoušet, jsme nuceni od 1. 11. 2015 zavést poplatky za zkoušení svatebních šatů. Jedná se o opatření, které má chránit šaty od nadměrného opotřebení v důsledku opakovaného čištění po bezdůvodném zkoušení. Částka 250,- Kč, která bude vybírána za každou započatou hodinu zkoušení, není celou hodnotou za zkoušení šatů, nýbrž jen příspěvkem na jejich vyčištění. Zamluví-li si zákaznice šaty a to i do 6 měsíců od zkoušení, odečteme jí částku 250,- Kč (1x) od výše půjčovného, tzn. skutečné nevěsty nemusí platit nic. Věříme, že se naše nové opatření setká s pochopením, neboť je potřeba, abychom věnovali náš čas skutečně "nevěstám" a ne zákaznicím, které si jdou šaty vyzkoušet pouze pro vlastní potěšení. Vaše Lady S" Považuju za šílené, že mám platit 250 Kč za 1 hodinu zkoušení šatů s tím, že pokud si některé z nich nakonec vyberu, peníze mi vrátí. Vyplývají pro mě z toho dvě věci, že za prvé: jsem tlačena do objednávky šatů v jejich salonu, protože jinak o peníze přijdu, za druhé: zkoušení šatů si neužiju, protože budu spěchat a koukat na hodinky, abych tam nebyla moc dlouho a neplatila třeba půl kila…  Je to opravdu nutné? Copak mají v souvislosti se zkoušením tak vysoké a časté náklady na čištění šatů, aby byly takové poplatky odůvodněné? Co si o tom myslíte? Setkaly jste se s platbami za zkoušení šatů také? A otázka pro krajanky: půjdete si i přes poplatek zkoušet šaty do Lady S, nebo vám to za to nestojí? A kdo už tam byl – mají tam tak ohromující a krásné šaty/boty/doplňky, že se i přesto vyplatí tam jít?
Odpovědět
*oprava: půl litru, ne půl kila :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Přijde mi, že se rozčiluješ naprosto zbytečně. Já salon naopak chápu i s tím zkoušením mají nějakou práci a pokud si tam jde někdo šaty zkusit jen tak, tak také zbytečně zabírá čas pro někoho, kdo o šaty skutečně zájem má a jim utíkaj peníze. Také jsem platila poplatek 200Kč za zkoušku a to mi to od ceny ani neodečtou. Vůbec mi to nevadilo a poplatek naprosto chápu. A ono se i během tý hodinky dá vyzkoušet dost šatů, já třeba zkoušela čtvery a nebyla jsem tam ani tu hodinu. Navíc (co jsem tak koukala) jsou poplatky za zkoušku v každém druhém salonu.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s @ivcajr ..Další zbytečná diskuze, která už tady je. Ano, asi nevěsty teď vyhodí víc peněz při zkouškách, ale je i v jejich zájmu, aby zapůjčované šaty byly v co nejlepším stavu a tím, že se zavedl poplatek se aspoň zabrání některým slečnám, které se nudí a z legrace či zvědavosti si chodí zkoušet šaty. Chcete si snad oblékat, propocené šaty, umazané od mejkapu a jiných věcí? Asi ne, proto se šaty musí pravidelně čistit a to taky něco stojí..Vždycky máte možnost nechat si šaty ušít na míru a nemuset si chodit šaty zkoušet do salónů a platit tento poplatek, popřípadě si vyhledat salóny, kde se tento poplatek neplatí..Svou diskuzí nic nevyřešíte a bude se zde zase jen plácat a nadávat do prázdna 8-(
Odpovědět
Tak já jsem v Lady S šaty zkoušela i přes ten ´´šílený´´ poplatek :-D Poplatek mají pokud vím jako jediný v Plzni a myslím si, že si to můžou dovolit. Za mě nejhezčí a nejmodernější šaty v Plzni. Ostatní salony dost zklamání. I přesto jsem ale šaty koupila v jiném salonu v úplně jiném městě. Nechápu ale tvoje rozhořčení, poplatky za zkoušení šatů je docela běžná věc, v Praze to má skoro každý salon. Důvody jak psaly holky jsou docela pochopitelné a takových diskuzí je tady spousta.
Odpovědět
Profilova fotka
@isabelafuentes Nechápu, co na tom má být nemorálního? Salon je soukromá osoba, ne veřejná instituce. Nic tě nenutí do toho salonu jít a cokoliv si tam půjčovat, pokud se ti nelíbí ceník. Je to obchodní rozhodutí salonu, a ty ho buď respektuješ, nebo se s nimi individuálně dohodneš jinak, nebo tam prostě nejdeš. I kdyby chtěli za vyzkoušení jedněch šatů třeba litr, jestli v důsledku takového opatření pocítí odliv zákaznic, je to jejich problém. Osobně si myslím, že ani není třeba se rozepisovat na webovkách o důvodech, postačí dopředu zákaznici seznámit s tím, že je zkouška placená.
Odpovědět
Ono se to má tak - pokud si vybereš lepší a hezčí salon, který bere dražší šaty a o šaty se stará, tak se většinou platí. Takové ty menší salonky, kde stojí půjčení pár korun a kde mají modely často i 10 let staré, na kterých už moc nezáleží, tak ty si většinou nic neúčtují. Nejsem tedy z Plzně, ale já jsem za zkoušení platila a nevadilo mi to. V řádu desetitisíců to je u svatby jen plivanec a aspoň víš, že budou šaty v super stavu bez toho, aby si je každý druhý den zkoušela parta puberťaček které nemají nic lepšího na práci... minimálně každá druhá nevěsta tam přijde nalíčená, včetně make-upu a často na šatech zůstanou stopy, tomu se při oblékání prostě nezabrání. Takže to nestojí za rozčilování, spíš je to o zamyšlení, co za těch 250 získáš ;-). Je to normální, mě to nepobuřuje ;-)
Odpovědět
@isabelafuentes mě napadá, že bys tam mohla zajít a bez zkoušení se na šaty podívat - jestli tam jsou takové, které skutečně chceš zkoušet. Já jsem takhle byla, v Praze tedy, ne v Plzni, a šlo mi právě o to se podívat, co kde mají a jaká je kvalita šatů. Vím, že na věšáku nepoznáš, co ti sluší, ale mě šlo i o to, vidět co za šaty nabízí. Za takovouto prohlídku si u mě nikdo nic neúčtoval.
Odpovědět
Musím říct, že i já jsem se nad tím nejprve pozastavila, ale nakonec jsem usoudila, že ty peníze ráda dám. Byla jsem v salonu bez poplatků a šaty staré, zaprané... Tam kde jsem šaty nakonec koupila mi byl poplatek odečten od ceny šatů.
Odpovědět
Já bych za zkoušku šatů neplatila, vybrala bych jiný salon (podrobné důvody ve spoustě jiných zdejších diskuzí), ale nemorální mi to tedy nepřijde. Je to normální obchodní strategie a pokud o tom zákazník ví předem, je jeho volba, zda do toho jít. Nicméně teda to, jak vysoké mají náklady, jsem už přehodnotila. Nabízím totiž tady v bazaru jedny šaty a pár nevěst si je u mne již bylo vyzkoušet. Výsledek je takový, že jsem je musela nechat znovu vyčistit, protože jedna z nich byla tak zapocená, že je úplně ... no, však víte co. Stálo to 400 Kč. Salon má pochopitelně náklady nižší na kus, ale zase větší za množství...
Odpovědět
Jéé, holky, tak mě tady nekamenujte, ne, nejde o život... Mně to prostě jenom hodně moc překvapilo, protože jsem si ještě nikde nic zkoušet nebyla, a vůbec jsem to nepředpokládala. I tak mi ceny za půjčení šatů na 1 den připadají docela vysoké =-) Možná si za ty peníze opravdu radši nechám nějaké ušít... Je fakt, že tam chodit nemusím, když mi ten poplatek vadí, a taky to tak nejspíš udělám :-D A mimochodem - nechápu, jak si někdo může jít zkoušet šaty s tunou mejkapu na obličeji, to by mě teda nenapadlo - je jasné, že se to pak hned ušpiní.
Odpovědět
Profilova fotka
Na toto tema se tu uz diskutovalo nescetnekrat....ja s poplatkama za zkouseni nesouhlasim a osobne bych do salonu, kde se za zkousku plati, nesla...pripadala bych si totiz, ze jsem automaticky povazovana za "falesnou" nevestu nebo za vychcanka, co si chce saty zkusit, nafotit a usit/objednat jinde...ale je svoboda podnikani a salon ma pravo poplatky vybirat a nevesty maji na vyber tam jit ci nejit...:-)
Odpovědět
Když ei vzpomenu, jak jsem si prošla snad všechny plzeňské salony, tak bych nikde nedala ani korunu. V několika byli příjemní, ve většině ne. A opravdu všude měli naprosto nedostačující výběr ve velikosti 34 a doslova nulový výběr ve stylu v kombinaci s velikosti. Byla jsem z toho tak rozhozena, že bychnemela za co platit, když nenabidli NIC. Na jednu stranu chápu,proč se poplatky zavedli, na druhou stranu je mi silně proti srsti, že mě salon automaticky považuje za vyzirku, co si zkousi jentak nebo aby si je nechala ušít někde v Číně. Nemám zajem podporovát někoho, kdo o mě smysli takto. V době, kdy jsem byla zkoušet, poplqtky ještě nebyly, v několika salónech jsem nezkusila vůbec nic,prostě neměli nebo neposlouchali. Nakonec jsem si nechala síť na druhé straně republiky v Madore, nesrovnatelny přístup a luxusní ceny.
Odpovědět
Článek se načítá
@kacenkakaca ja nevím, znas třeba zalohu na zamek ve sportovních zařízeních? A přijde ti, ze by te tím předem "obzalovavali", ze ho ztratis? :-D Jako ja bych to taky neplatila, protože jsem drzgresle, ale připisovat tomu takovou negativní konotaci mi přijde zbytečné... Proste to slouzi k uhrade nakladu (čas, čištění, poskozeni) za ty, kdo si u nich nevyberou.
Odpovědět
@zorro4 jo, já bych to brala tak, jak to říkáš. Bohužel, po přečtení některých příspěvků od salónu tady na beremese ve starých diskuzich, to vnímám tqk, jak jsem napsala.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?