Placení za zkoušku šatů

Profilova fotka
Zdravím holky (i kluci.)), brouzdám tak po internetu a na fb mi vyskočil příspěvek od svatebního salon Caxa, že od 1.1.2015 zavádí poplatek za zkoušeni šatů. Co si o tom myslíte?? Mně to příjde na hlavu. Že prý je hodně slečen, které si zkusí vyfotí a pak nechají vyrobit v číně. Ale přece to můžou i podle obrázku z internetu. Kolekce jdou najít hezky nebo ne? Vždyť každá chceme být tou nejkrásnější nevěstou a spoustu času strávíme právě vybíráním šatů. A to že obejdeme klidně i tři čtyři salony než si vybereme. Jasně může nevěsta hned v tom první vědět, že to jsou ONY, ale tak může obejít všechny salony v okolí a nic ju neoslovit. To jsou pak úplně vyhozené peníze. Prý to tak zavádí i jiné salony, ale já jsem se s tím ve svém okolí ještě nesetkala. Co si o tom myslíte vy?? Omlouvám se za případné chybi ;-)
Odpovědět
1
2
9
Profilova fotka
Ja to na jednu stranu chapu, nektere slecny jdou do salonu opravdu jen s tim, ze si chteji zkusit, co by jim sluselo a pak si to nechaji podle sve fotky nekde usit.. a chapu ze salony ktere maji drahe exkluzivni saty o takove "zakaznice" nestoji :-/ nicmene chapu i rozhorceni, ze nektere opravdu prijdou se zamerem si klidne v danem salonu vybrat, ale proste se jim nic nelibi/neslusi a pak je ten poplatek tak nejak nefer.. ja osobne jsem se s tim v zadnem prazskem salonu, kde jsem saty vybirala, nesetkala, takze nemuzu jiste rict, jak bych reagovala, tehdy bych to asi odmitla, dnes s odstupem casu (neboli dvou let sledovani beremese) bych to asi respektovala, zalezelo by v jake vysi by poplatek byl, nad 200,- bych ale asi nezaplatila
Odpovědět
Profilova fotka
např. v caxe: VÝŠE POPLATKU U NÁS : 200 Kč za první hodinu zkoušení + 100 Kč za každou další započatou hodinu zkoušení. Je pravda, co jsi nahoře napsala, ale bohužel to je konkurence, že si zákazník může vybírat z více možností. A mnohdy salony při vrácení hledají každou minidírečku nebo každý důvod proč strhnout ze zálohy nebo nevrátit ji vůbec.
Odpovědět
Profilova fotka
no myslim ze tim ze budou chtit poplatek za zkouseni a ja nevim za co jeste pak vysolite 12000 za pujceni a pri naslednem vraceni jeste strhnou za opotrebeni satu ktere je bezne .... pro me je to blbost a vsecky saty se daji sehnat fotka na internetu tak kdybych si chtela udelat kopii tak si ji stahnu na netu a ne fotku ze salonu.. takze kde chteji poplatek za zkouseni tam bych ani nesla protoze kdyz vyzkousite 20 satu treba a nic tak sou prachy fuc.... a s tou cinou to taky neni tak slavny... polovina vyrobku leti stejne do kose a devcata jdou pak do salonu takze tratni na tom zase tak nejsou :-D :-D :-D
Odpovědět
Sama jsem se s tím nesetkala, ale já v tomto se salony docela souhlasím. Bavila jsem se o tom s jednou majitelkou /šaty jsem od ní nebrala/ a říkala, že má největší problém s tím, že ji tam chodí holky, co se ani vdávat nemají. Prostě se kamošky nudí, tak vyrazí jen tak zkoušet svatební šaty, zabírají místo a čas skutečným zajemkynim. Říkala, že uvažuje, že nechá tři zkoušky zdarma a další šaty se už budou platit. Nevěstám, co si šaty půjčí od ní, dá slevu ve stejné výši, jako prozkouší. Za mě docela rozumný přístup, i když bez pohledu té druhé strany mi to přišlo na hlavu. Myslím, že ty, co zkouší kvůli ušití je menšina. Já sama plánovala ušití, ale nejprve jsem obešla salony, protože kdybych sehnala super šaty bez starosti s jezdenim do Madory, asi bych je brala. Nebyla to vypocitavost z mé strany, jen snaha najít rozumné řešení.
Odpovědět
*tři zkoušky myšleno vyzkoušení třech šatů...
Odpovědět
@iviiiii Já popravdě nevím. Na jednu stranu to svým způsobem chápu, na druhou stranu mi to přijde takové typicky české ve smyslu "je tady určitá skupina lidí, která se chová nefér, tak se budeme bránit plošně". Přijde mi, jako by salónům klesaly tržby a místo, aby se zamyslely nad tím, proč a zda to třeba není nabídkou jejich šatů, tak zavedou poplatky. Trošku mi to připomíná "regulační" poplatky u doktora se zdůvodněním, že důchodci si chodí k lékaři povídat. Takže aby se určitá minoritní skupina odradila, budou platit všichni. Mně to přijde teda na hlavu. Já jsem si naštěstí vybrala jen v jednom salónu, ale kamarádka jich musela oběhat víc, a rozhodně to nebylo za účelem "vyzkoušet-koupit v Číně". Navíc si myslím, že je to přesně, jak píšeš ty a @nicolseda - ty holky to neodradí,stáhnou si to z jejich netu nebo jinde a pak si to stejně nechají ušít u Zima. A ve finále bude tratit kdo? No samozřejmě my, slušné nevěsty. Takže nejdřív poplatek za zkoušení a pak vypláznu ještě další peníze za půjčení nebo prodej (třeba až po návštěvě několika salónů)? No já nevím, pořád si myslím, že bojovat proti tomu se dá jinak, třeba tak, jak píše @kacenkakaca, to mi přijde docela rozumné. Ona totiž existuje skupina žen, kterým jsou argumenty o plagiátech atd. úplně jedno a u toho Zima si to prostě budou nechávat šít i nadále.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer vážené dámy. Můžete mi prosím sdělit, která z Vás pokud pracuje, nedostává za odvedenou práci plat? Nebo jinak, existuje u nás nějaká služba, která by byla nezpoplatněna ?Tento samotný akt zkoušení s některou nevěstou může trvat i několik hodin a mnohdy se tímto šaty nejen ušpiní, ale také propotí, takže další práci navíc je pochopitelně po té i jejich vyprání. Bohužel, těchto pouze zkoušejících nevěst neustále přibývá a proto jsme přinucení se tomuto bránit. Věřte, že ani nás tyto poplatky netěší.
Odpovědět
Profilova fotka
@belladona já to beru i z této stránky. Jak podotkla jedna slečna výše- kvůli určité skupině nevěst- menší, je postihnut i ten zbytek. A ale přece jenom svatební salon potřebuje nás- zákaznice. My se bez těch šatů obejdeme nebo si je koupíme jinde, ale vy bez zákaznic zkrachujete. Já si ani nechci představovat, že obejdu 4 salony- kdyby měl každý jak caxa třeba 200 za první hodinu a pak za další 100 Kč. Strávím v jednom salonu průměrně tři hodiny (400 kč celkem) krát 4, to už je 1600. A i kdyby se ta jedna sazba ze salonu vrátila (protože si tam půjčím), tak 1200. Tak i to je dost. Svatba je drahá záležitost a stojí dost peněz i bez zbytečného vyhazování. Ale toť pouze můj názor.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a navrchu má být chyby samozřejmě :) píšu moc splašeně :D :D
Odpovědět
Tak pokud to berete tak, že si chtějí salony poplatky přivydělat, tak co to vzít z jiné stránky-díky nevěstám, které si šaty zkoušejí pro zábavu nebo dnes už klasika(jdu se podívat co mi sedí a nechám si to ušít) a že těch nevěst jsou mraky i tady budou muset salony místo polatků zvednout půjčovné. A kdo to v tomto případě zaplatí? Nevěsty, které si šaty půjčí. Bohužel česká mentalita je všechny co nejvíc ošidit a pak si plácat na ramena, jak jsem se všemi vyběhl. Což je u mě přesně trend vyzkouší-vyfotím-ušije mi Čína. Co se samotných poplatků týče, záleží na výši a vůbec celkovém nastavení půjčovny. Podle toho bych se rozhodla. Ale pravda je, že práci bych zadarmo taky nedělala.
Odpovědět
Tak a uz to zacina. ...... Uvedomte si, ze saty na obrazku na modelce vzdy vypadaji jinak nez na vas a pochybuji, ze si doma vytisknete obrazek a pujdete za svadlenou a reknete takovehle chci usit (pokud by mely mit stejny material a ne zaclonu po babicce, tak vas vyjdou daleko draz nez v salonu a pak je budete mit jen doma ve skrini) a ani nebudete tusit jak vam budou sedet.....potom budete nastvane na svadlenu ze je neschopna ze vam nedokaze usit presne tyhle saty......ony to totiz presne ty saty nebudou, protoze na kazde vypadaji jinak...... No a kdyz pujdete do salonu to opravdu jen obhlidnout a ujasnit si styl a nechat si je usit, tak ty 200,- nejsou zas tak moc za to aby jste prisly na to co vam sedi. A naprosto nechapu jak si někdo v takovem salonu jako je napr.Caxa nedokaze vybrat.....to uz bude asi problem nekde v neveste a ne v satech, protoze zrovna v takovem velkem salonu jsou vsechny strihy i velikosti od nejlevnějších po luxusni napr.Pronovians..... Nemuze po svatebni asistentce chtit aby vam nasla nejake upnute kdyz mate prdel jako vrata (mluvim z vlastni zkusenosti, sla jsem na zkousku s nejakou představou, ale hned jsem si uvedomila ze tudy cesta nevede a jiny strih bude lepsi a nakonec jsem vyzkousela asi patery saty a vzala jsem si hned ty druhe). Musite byt trochu soudne..... a nehlede na to, ze napr.Caxa penize z techto zkousek venuje nadaci pani Erbove.
Odpovědět
@simona007 Nevím, jak třeba Caxa, ale myslím, že to, že si nevěsta nevybere v salónu nemusí být v principu její chyba. Samozřejmě to může být nedostatkem soudnosti, ale když obejdu půl města a nenarazim na jediné šaty ve velikosti 34, které by nebyly devadesátkově šlehackové, tak to nepovažuji za svůj nedostatek. Spíš nechápu, proč se mi salony snaží za každou cenu oblékat šaty velikosti 40... Jo, jedny, co mi byly na těle jsem našla, ale i bez bot mi byly nad kotníky a to mám naprosto průměrnou výšku. Souhlasím, že pár stovek je přiměřená cena za to, když člověk zjistí, jaký styl mu sluší a nesluší, na druhou stranu bych odmítla zaplatit za to, když by mi asistentka nosila jen viditelně nepadnouci šaty, jako se to stálo mně ve VŠECH salónech a to jsem chtěla opravdu jen svou velikost a hladkou sukni, což si myslím, že nejsou brutální požadavky. Jak jsem psala výše, s poplatky. Tak, jak jsem je popsala, souhlasím, ale musí to být v rovnováze s nabízenými službami, tedy tím, že mi obsluha bude nabízet jen šaty, které bych reálně mohla mít.
Odpovědět
Článek se načítá
To je jak kdyby jsme měli platit za to že si vyzkoušíme oblečení v obchodě :-|
Odpovědět
@danielalegatova no v tom mi teda přijde dost rozdíl-oblečení v obchodě a drahé svatební šaty.
Odpovědět
Profilova fotka
V našem salonu poplatky vybíráme již od února letošního roku, takže skoro téměř rok. Nemáme s nimi nejmenší problém, ani nám neubylo nevěst. Za tuto dobu se nám stalo pouze třikrát, že nevěsta odmítla vyzkoušení, ale i tak později vyšlo najevo, že se šaty šily, nebo zakoupily. Za odzkoušení jednoho modelu si účtujeme 40,- Kč, takže již nezkoušíme polovinu salonu jako dříve a můžeme se dostatečně věnovat nevěstám, které služby salonu využívají a ne jen zneužívají. Je třeba si uvědomit, že i půjčování je služba a služba velmi ojedinělá, jenž se jinde ve světě nenabízí. Věřte, že i my bychom raději značkové šaty bez starostí prodávali jako jinde , kde stoj např. 1000,- i 4000,- Euro.
Odpovědět
@belladona Tak Vaše práe je nsad zaplacena bohatě půjčovným. Úplně stejné to je například v prodejně elektro, kde taky zákazník neplatí za to, že se mu prodavač věnuje. Je především na dovednosti salonu, aby potenciální klientky přesvědčil, že mu má co nabídnout (dobrou radu, péči, vstřícnost). @iviiiii Jakkoliv chápu a akceptuji všechny důvody, osobně bych do takového salonu vůbec nešla. Prošla jsem 3 salony, v 1 velmi známém mi nedonesli ani jediné pěkné šaty a ještě byli protivní. V druhém bylo naopak krásných spousta, ale všechny, které mi padly, měly neakceptovatelné půjčovné. Ani v jednom z těchto případů jsem nebyla žádný vyčůránek, ale seriózní zkazník, který si nevybral. V třetím jsem vybrala a koupila, ale nakonec jsem se stejně vdávala ještě v jiných. @simona007 Tak to jste asi měla štěstí. Stačí, aby nevěsta chtěla něco méně obvyklého (žádné korzety, šlehačka) a ještě byla trochu víc nekonfekční (moc malá, velká) a i ve velkých salonech může být nametená, protože mají hlaně klasiku a těch pár neobvyklých nemusí mít v její velikosti nebo nemusí být upravitelné na její velikost.
Odpovědět
Profilova fotka
@belladona ok, máte pravdu i vy, souhlasím s vašimi argumenty, zaplatila bych za zkoušení, ale například já jsem nerozhodná, a po 4 šatech bych nevěděla, které mi seděly nejlépe zezadu atd... chtěla bych se vyfotit, když už si za to zaplatím, protože si to doma budu chtít v klidu projít a rozhodnout se, které mi padly nejlépe. A ani tohle prý ve vašem salónu není možné :( Neriskujete přece nic, pokud si jako nevěsta budu chtít po zkoušení šatů ve vašem salónu nechat šaty ušít bude mi stačit foto z vašich stránek nebo z netu.... Já se chystám šaty stoprocentně půjčit, neriskovala bych ušití, zaplatím i poplatek, ale proč se u vás nemůže fotit? Chystám se na zkoušení v Ostravě v lednu 2015 a už teď mi psaly nevěsty, že k vám nejdou, že je u vás nejen poplatek, ale i zákaz focení:( Takže projíždím na fóru příspěvky a hledám salóny, kde mi focení povolí...A váš salón to bohužel nebude :-(
Odpovědět
Já se cítím trapně při vyzkoušení třeba tří párů bot a nakomec se neberu nic, ono dát za svatbu sto tisíc je nic a pětistovka za možnost prozkoušet třeba patnáctku šatů už by mohlo nevěstu zruinovat. To, že by něco někdo po nafocení zkopíroval je naivní /obrázků je všude dost, netřeba chodit do salonu/, ale ještě naivnější je myslet si, že vyzkouším jaký střih bude slušet a pak si to dát šít kdekoliv, každá soudná švadlena ví, že tentýž model i z hodně podobného materiálu se nikdy neponese jako originál. Dovolí si někdo jít zkoušet do butiku drahé halenky s kamarádkama a fotákem i kdyby si chtěl něco koupit natož pak jen tak? To sotva. Salony nabízejí klasiku asi proto, že musí obléknout spíš nemodelky než modelky. A, že internetové nákupy likvidují všechny prodejce i jiných oborů a dělají z nich předváděcí místa je bohužel fakt,nad kterým je třeba se zamyslet, až zavře ještě víc obchodů tak se nepodíváte v reálu na nic a nikde, snad jen pošta a doručovací služby budou prosperovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@belladona Dobrý den, Vašemu příspěvku o zaplacení práce se musím smát. Vaši zaměstnanci si peníze za zkoušení snad nechávají? No asi ne, určitě dostanou zaplaceno, i když žádné šaty ten den nenabídnou. Chápu jedině argument o praní, ale i tak se jedny šaty třeba za den vyzkouší X krát a Vy pokaždé vyberete 40,- + je určitě ten den nečistíte, takže druhý den zase koloběh 40 korun. Takže mi to příjde jenom jako způsob jak z nevěst vytáhnout peníze. A že se u Vás nesmí fotit, to jako doopravdy? I tak Vám přeji hodně spokojených zákaznic, ale já do Vašeho salonu určitě nezavítám, i když Ostravu mám kousek.
Odpovědět
Opravdu mi rozum zůstává stat.......date za svatbu i klidne pres 100.000,- mate tam ruzne kraviny typu pompoms, svstebni strom,fotokoutek, ale za zkousku satu (ktere pro kazdou jsou asi tim nejdůležitějším) nechcete dat blbych par stovek??????
Odpovědět
Simi naprosto souhlasím. svatba za 150 tisíc a nevěsta si tam napochoduje v šatech z Číny za pár tisíc, protože ji byly kvalitní půjčené šaty drahé? ;-) já nevidím logiku - udělat si luxusní svatbu a dorazit potom v nekvalitní kopií čehosi. ano je to každého věc, jen tomu nerozumím a navýše, když se takovým ušitím vlastně porušují zákony, tak už z principu bych to neudělala. šaty podle obrázku bych si nechala ušít leda v případě, že by mě švadlena znala. stačí si tady projít diskuzi o kopírování šatů a poměrná část nevěst si nejdříve ozkouší v salonech ten správný styl, jak píší. ke všemu kolikrát jsem si objednala jen tričko z eshopu a musela ho vrátit, páč mi nesedělo :) tak asi tak :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem byla ve čtyřech salonech s tím, že hned v tom prvním na mě prodavačka "vybafla" s poplatkem - asi bych se nad tím nepozastavila, kdyby to bylo jiným způsobem, protože 150 Kč mě v rozpočtu celé svatby skutečně nevytrhne. Vadilo mi ale, že to neměl salon uvedeno na webových stránkách a že mi to neřekli předem do telefonu. Zmínila se o tom jen tak mimochodem, když mě navlékala do prvních šatů, že zkouška je zpoplatněna. To mě trochu naštvalo. Při objednávání se do dalších tří salonu jsem se zeptala rovnou po telefonu a všude mi bylo řečeno, že se s tím ještě nesetkali a považují to za směšné a neprofesionální a že zkouška je samozřejmě zdarma. Pravdou je, že šlo o salóny v menších městech.
Odpovědět
@pipa Kdyz ono je to takove typicky ceske - cesi proste nechteji platit, chteji mit hodne za malo penez. Takze ackoli by se za 150 tisíc dala udelat opravdu nadherna luxusni svatba, vetsina nevest z toho bohuzel udela prehlidku lacinosti, kde bude milion nepodstatnych lacinych blbin a na veci, na kterych zalezi, pak uz nezbude, at uz to jsou saty, fotograf nebo kvalita jidla a kuchare. To se pak akorat dovazi saty z ciny, obleky z polska, fotograf bez zivnosti, kuchar bez vzdelani a zkusenosti...
Odpovědět
@sarkoc Pokud te na to neupozornili predem, tak bych jim nezaplatila. Kdyz to nemaji na webu, vyvesene nekde na prodejne a upozorni te, az kdyz si nemuzes vybrat, je to ciste jejich problem. Tohle je klamani zakaznika.
Odpovědět
@simona007 @pipa Já jsem tu naopak viděla většinou , že u luxusních svateb měly nevěsty i luxusní šaty. To, že by měly levné šaty z číny je spíše ojedinělé. Svatba může stát 100 tisíc i více i když nevěsta šetří kde může, ale má třeba tak velikou rodinu, a jsou všichni z daleka, že jen ubytování a nijak opulentní hostina je vyjde na desetitisíce. Mám názor, že pokud salón vybírá poplatek za zkoušení, měl by mít povoleno focení. Myslím, že poplatkem odradí dostatečné množství těch co si nechtějí půjčit, ale ušít. Těch, co to i přes poplatky udělají, nebude tak moc, aby salón zruinovaly. Možná to salony dělají i proto, aby nevěsty přiměly k okamžité rezervaci šatů, aby doma nad fotkami nezjistily, že jim ty šaty až tak nesedí, nesluší, nebo nejsou tak úžasné, jak se v euforii v salónu domnívaly a prodavačkou byly přesvědčované.
Odpovědět
Profilova fotka
@pypika Já se zase musím smát Tvému příspěvku. Myslíš, že plat prodavačky spadne ze nebe nebo je placena státem? Jsem ekonom, tak si to dokážu naprosto přesně představit a do svatebního businessu bych nikdy nešla. Salon, co má značkové šaty, musí vynaložit každoročně statisíce do nových modelů, zaplatit zaměstnance, nájem, elektriku, reklamu, provozní náklady, švadleny na úpravy, občerstvení pro nevěsty (skoro všude mě i mému doprovodu nabídli kafe, čaj, vodu a nic jsme za to neplatily). V neposlední řadě čištění (zpocené, zmalované nevěsty). Do toho všeho je tu taky amortizace šatů. Pokud se budou šaty pořád jen zkoušet a nebudou půjčovat, tak po desátém vyčištění nebudou vypadat o moc líp jako ty, co se půjčují a co "vydělávají". Kdo zkoumal příspěvek od Caxy se jistě také dočetl, že pokud si šaty rovnou půjčíte, žádný poplatek vám účtovat nebudou, a pokud se chcete rozmýšlet, tak vám poplatek do 3 měsíců odečtou, takže to považuji naprosto za férové. A mmch už jste se objednávali na zkoušku účesu nebo líčení? Je to zadarmo? Ani náhodou! Za každé z toho zaplatíte 500-1000 Kč a je to čistě jenom zkouška. Neznamená, že se potom od vizážistky-kadeřnice opravdu necháte nalíčit-učesat a stejně to zaplatíte. Nikdo se nad tím nepodivuje a jaképak mají tyto dámy náklady vůči svatebním salonům? Mizivé! Vizážistka a kadeřnice za "zkušební" práci zaplaceno dostane královsky v částkách srovnatelných s finální přípravou nevěsty na svatbu. Je to řádově stejné, jako by po vás chtěl salon třeba 5000 Kč za zkoušku a to v žádném případě nechce. Nějaké dvě stovky jsou podle mě úplně vtipné za servis a čas, co do vás investují. Je to všechno o zvyku. Je normální platit za zkoušku vlasů a líčení, ale zatím není zatím zvykem platit za zkoušku šatů. Podle mého názoru to bude brzy standard všude, hlavně tam, kde jsou značkové šaty, a kde si své práce váží. Podle mě, bysme se měli zamyslet spíš nad původem šatů. Jsou opravdu značkové? Zkouším originály? Byla jsme nedávno zkoušet s kamarádkou a nestačila jsem se divit, že jsou v Praze salony, které vám za 10.000 -17.000 půjčí fejky z Číny! Pořizovací cena šatů 150-200 USD na Aliexpressu. Na venek se tváří hogo fogo go home, reklama na každém rohu. Jednou k nim zavítáte na web, kde si prohlédnete fotky značkových šatů nejen s nebo i bez uřezaných hlava modelek (dle drzosti salonu), a už to na vás z Googlu skáče jak pominutý všude. Nebo pak jsou salony, které se taktéž tváří hogo fogo na druhou, jsou zde i pozitivně hodnocené na beremku, na webu "uřezané hlavy" nemají, a jsou to normální kopie značkových šatů. Šaty nemají absolutně žádné označení, personál se kroutí jako had, když se zeptáte, co to jsou za šaty a jaký mají původ, nenajdete v nich žádnou originální cedulku... Takže, tuto slohovku bych zhrnula následovně. Rozpočet vaší svatby je deseti- mnohdy stotisícový. 200-300 Kč za super servis v salonu, kávičku, pohodičku, příjemně strávený čas..., je pro seriózní nevěstu (která má zájem si šaty půjčit) jako kapka v moři, kterou jí navíc nebudou účtovat, když si šaty půjčí. Kdybyste prošla 4 kadeřnice se zkouškou účesu, tak taky zaplatíte všem čtyřem a úplně jiné částky. Řešte spíš kvalitu šatů a jestli zkoušíte originály světových značek. Není lepší si originály za 13.000 půjčit než za ně zaplatit 35.000 za prodej jako nevěsty v zahraničí? Pokud je však vašim cílem vytipovat, co mi sluší a s rizikem výsledku objednat v Číně, tak vás to jistě také nezruinuje, když vynaložíte 200 Kč za zkoušku značkových šatů. Jak říká jedno přísloví "potrefená husa nejvíc kejhá" ;-)
Odpovědět
@luisianna Myslim, ze s timto se da naprosto souhlasit. Na druhou stranu, sluzby salonu by mely mit nejakou uroven, ne, jak jsem psala, ze mi budou cpat saty, ktere mi budou velke a ktere jsou absolutne mimo me pozadavky. Myslim si, ze salon, ktery chce vybirat poplatky, by mel mit nejakou kulturu prostredi, proskoleny a odborny personal a plnit prani svych zakazniku, ne, ze si pojede jen podle sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Pochopitelně, jakékoli služby by měli být empatické vůči zákazníkovi. Pokud zákazník nemá zájem zkoušet nějaký typ šatů, neměl by mu být "cpán". Zase na druhou stranu je i spousta holek nerozhodných, takže budou určitě rádi, když jim někdo ze salonu doporučí jiný typ, který by si sami nevybraly. Ber to tak, že ty asistentky ze salónů viděly už stovky nevěst a dokážou odhadnout, co komu sluší. Na ramínku nebo na modelce to vypadá 100% jinak než oblečené na člověku.
Odpovědět
@belladona Ano, já když jsem pracovala jako prodavačka v cestovní agentuře, tak jsem taky vyhledávala klientům a klientkám zájezdy podle jejich požadavků a oni si je buď koupili, nebo odešli. Neumím si představit, že bychom jim řekli, že za to budeme vybírat 200 Kč, protože s nimi přeci strávím často i hodinu a pak z toho nic nemám. Prostě to bylo soušástí našich služeb a přišlo mi to naprosto normální.
Odpovědět
@luisianna Bohuzel, moje zkusenosti ze salonu jsou uplne jine. Mela jsem pozadavek na hladkou sukni a mou velikost /34/ a jak to vypadalo? Cpali mi vyhradne slehacky, davali mi sikme korzety, ackoli jsem je nechtela /a opravdu mi neslusely/ a nenabidli mi jedine saty, ktere by mi padly, radove davali o dve az tri velikosti vetsi, coz je tedy nanejvys neprofesionalni pristup. V zadnem ze salonu nechteli vyhovet primarne mne, ale chteli mi vnutit to, co se hodilo jim. Zadna z asistentek mi nevybrala saty, ktere by mi byly a opravdu slusely a to mam naprosto bezproblemovou postavu. Za takove sluzby je jakykoli poplatek prilis vysoky, ackoli jinak s jejich uctovanim nemam problem.
Odpovědět
1
2
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?