Otázky ohledně šatů, prosím o rady :)

Ahoj holky, včera jsem si koupila svatební šaty, ale mám několik otázek, třeba to pomůže i jiným než mě :). Měly jste pod šaty korzet? Ráda bych jej měla, už jen pro svatební noc, ale nevím, jaký vybrat, aby to pod šatama nedělalo paseku(šaty ale korzetové nejsou). Nebo jste měly podprsenku? Nebo celkově, jaké spodní prádlo jste měly? :) Je něco krom kožíšků a takových těch kožených kabátků, co se dá vzít na sebe a vypadá to hezky? Svatbu máme 27.9., tak abych neměla jen šaty, ale něco, co by mě případně chránilo před zimou/deštěm a vypadalo to hezky. Za každý tip budu ráda. Dá se nějak zamaskovat vlečka? Šaty mám přesně podle svého přání, jediné, co mi nesedí je vlečka. Není moc dlouhé, ale byla bych raději bez ní. Dá se to nějak šikovně připnout nebo cokoliv? Měly jste samodržící punčochy? Jistily jste podvazkama? A jakou barvu, normálně silonkovou nebo taky bílou? To je zatím vše, sdílejte své zkušenosti a vzájemně se inspirujme, abychom byly nejkrásnější nevěsty (bez problému padajících samo-ne-držícéch punčoch, například ;) ).
Odpovědět
@lespritnatali Ahoj Lespritnatali, tady jsou odpovědi na tvé otázky :-) 1. Pod šaty jsem měla jen podprsenku bez ramínek. Ani by nebyla potřeba, šaty sice nebyly klasicky korzetové (jen na zip, ne na šněrování), ale ten trup měly dost "tuhý" a prsa to v pohodě drželo (a to patřím k těm více obdařeným nevěstám). 2. Já jsem měla svatbu na jaře a měla jsem ze stejné látky, jako byly šaty, takové boleko / kabátek. Bylo to něco jako sako s dlouhým rukávem a velkým výstřihem s klopami, ale vypasované a krátké jako bolerko. Původně jsem nic jako bolerko nechtěla, nelíbilo se mi to, ale tenhle kabátek jsem si zamilovala (měla jsem ho půjčený z půjčovny šatů, půjčovné asi pětikilo...) Kamarádky říkaly, že ty šaty snad vypadaly ještě líp s tímhle kabátkem. 3. Vlečka se dá "vypnout" nahoru. Dozadu se z rubu přišije knoflíček, a pod zadkem malé poutko, které není ani moc vidět. A pak se to za ten knoflíček zahákne. Existuje několik druhů vypínání vlečky, podívej se na youtube, třeba sem: https://www.youtube.com/watch?v=Snfeu... A nebo si zadej hledat "How To Pin Up A Bridal Train" 4. Punčochy jsem neměla. Nesnáším je, je mi to nepříjemné, a v běžných šatech ti zima rozhodně nebude. Já jsem měla klasické dlouhé šaty, boty s uzavřenou špičkou, absenci punčoch nikdo nezjistil a já jsem si libovala :-) Doufám, že ti mé odpovědi pomohly, a držím palce, ať vše dobře dopadne! :-)
Odpovědět
@lespritnatali A ještě dodám - pokud řešíš, jestli pod šaty jen podprsenku a nebo i korzet, jesli samodržky nebo podvazky - a to všechno kvůli ženichovi - tak se na to s klidem vykašli :-) Jak ti asi většina nevěst potvrdí, tak počáteční nervy, stres, a pak alkohol a únava po předlouhém dni vykonají své a svatební noc se nekoná. I kdyby sis vzala bombarďáky ala Bridget Jones, tak to tvůj manžel dost pravděpodobně ani nebude mít šanci zjistit, protože okamžitě vytuhne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lespritnatali Mela jsem klasicke spodni pradlo v telove barve, tak aby neprosvitalo pod saty. Pokud chces korzet, tak nevimjak se v nem budes pres den citit, tak aby te nikde netlacil. puncochy jsem mela z marks&spencer bez spicky (telove), protoze lodicky jsem stridala s balerinkama, ktere meli otevrenou spicku. Byla jsem za ne rada, protoze byla pomerne zima v pulce zari. Pres saty jsem mela modre bolerko - mam ho na jedne fotce v albu. Mela jsem ho jen pro jistotu a bylo to dobre, protoze pri prejezdu na foceni foukal vitr.
Odpovědět
Profilova fotka
Najít korzet, aby ti padl, nebyl znát pod šaty a ještě jsi se cítila pohodlně, bude asi oříšek. Já měla hladké spodní prádlo - podprsenku bez ramínek a tanga. Punčochy samodržící bez podvazků, ale jen proto, že jsem je dostala darem. Jinak bych asi neměla nic! Ale držely celý den. My měli dost chladno 1.9. (za celý den ne víc než 15 stupňů), ale obřad a focení jsem vydržela bez ničeho přes ramena, oběd byl uvnitř a navečer jsem se převlékala, takže to šlo.Jinak bych asi volila normálně elegantní kratší, vypasované sáčko, nebo něco jako píše lemona. Píše i hezky o té vlečce. Já ji měla samozřejmě z půjčovny připínací.
Odpovědět
Profilova fotka
ja mela hladke bezesve telove pradlo (bodyliner s kosicky a tanga), samodrzici telove puncochy. na korzet se vykasli, bude ti vedro a stejne bude pod saty delat akorat paseku. ty sexy korzety, co jsou pekne na podivani, se pod saty stejne moc nosit nedaji a navic byt v tom cely den.. nevim nevim. pokud uz chces partnera prekvapit a budete mit jeste na neco po svatebnim dnu sily :-D , spis si ho oblec az primo vecer. 8-) ale pokud hledas neco, co pod saty zestihluje a trochu formuje (uhladi siluetu), tak rozhodne stahovaci pradlo. neni extra pohodlne, ale efekt vypada dobre. co dat pres saty? zalezi na strihu satu! muze byt stola, sal, pelerina, bolerko, sako, shrug..
Odpovědět
@lespritnatali 1. Pod šaty jsem neměla nic, ale měla jsem korzetové šaty, které to moje málo zformovaly naprosto dostatečně. Pokud si chceš brát sexy korzet pod šaty kvůli svatební noci, tak moc nedoporučuji. To, co se běžně prodává nejsou korzety, ale lehce vyztužené živůtky, které málokomu sedí a napáchají pod šaty víc škody než užitku. Pokud chceš korzet kvůli formování postavy, bude nejjednodušším řešením tvarující prádlo. Pokud bys chtěla opravdový korzet na tvarování postavy, bude nejlepší nechat si ho ušít na míru od korzetierky. Pak by se mohl i upravit, aby padl pod šaty a zároveň byl sexy. Je to ovšem několikatisícová položka. Jinak přes den jsem měla jen kalhotky s nohavičkou, ve stejném designu jako soupravička na svatební noc. Na noc jsem si pak oblékla podprsenku, punčochy, podvazkový pás a tanga. Za mě hlasuji na svatební den něco pohodlného nebo tvarujícího, sexy záležitosti až na svatební noc. 2. Přes šaty jsem neměla nic, nic se mi nelíbilo a nelíbí. Byla jsem rozhodnutá vydržet cokoli, abych si nic nemusela brát. Pokud bych se měla vdávat v chladnějším období, asi bych rovnou vybrala šaty s rukávy. 3. Vlečku bys mohla nechat odstranit u švadleny, ale většinou se dá připnout k šatům. 4. Punčochy jsem si brala až na svatební noc. Měla jsem tělové s krémovým krajkovým lemem. Sice to byly samodržky, ale měla jsem i podvazkový pás. Ovšem můj podvazkový pás je záležitost jen do postele, má to jen dva pásky na každé noze, což nic neudrží, jde jen o efekt. Ale lze sehnat i skutečný podvazkový pás.
Odpovědět
Děkuju holky za rady :). Korzet si tedy brát nebudu, až večer. Viděla bych to tedy na podprsenku bez ramínek (dobrý nápad, že bude tělová a ne bílá) a hezké kalhotky a punčochy a korzet až pak. Uvidíme, co se svatební nocí, my chceme ten den strávit spolu, takže to plánujeme poklidně, tak snad žádné opití do němoty nebude :). Děkuju za naději, že vlečku nepovleču za sebou, zkusím s tím něco udělat nebo se obrátit na švadlenu. Šaty mám s volnýma ramenama, ale krajkovým rukávem - začíná až pod rameny- a bez kruhu, mají hezký tvar i tak, vzadu na šněrování :). Obřad se pokusím vydržet bez čehokoliv, ale je to hodina a nedělám si naděje, že koncem září bude v kostele teploučko. Tak raději něco pro jistotu.
Odpovědět
@lespritnatali Heleď, svatební noc není problém. My ji měli a krásnou a to jsme se předtím nijak neomezovali. Ale je fakt, že ani jeden moc nepijeme, spíš ochutnáváme, takže do postele jsem šla jen lehonce ovíněná.
Odpovědět
taky mám otázku k tématu. K čemu je dobré, když je na šatech zip a přes ně vázání? Napadlo mě jen estetické hledisko, funkci zvětšení zmenšení to asi nemá, že?
Odpovědět
@nikinnna Řekla bych, že pokud ten zip je pod šněrováním, tak je to asi spíš na estetiku, ale pokud je třeba vázání vzadu a zip zboku, budeš si moci utáhnutím určit velikost korzetu a pak jen rychle zapínat.
Odpovědět
@lespritnatali jde mi konkrétně o něco takového, řekla bych, že když se dá vázání hodně na husto, zip nemusí být ani dopnutý ne?
Odpovědět
@nikinnna to vypadá, že by to mohlo jít regulovat tou šněrovačkou :). Aspoň omezeně, ale jo... kdo ví. Ale podle fotky - minikousíčku, co tam prosvítá, nejsou to svatební šaty Rozárka? Já si je tam kupovala a jsem nadšená, milá paní, krásné šaty a skvělé ceny, rozhodně doporučuju všem :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lespritnatali Děkuji:) @nikinnna Konkrétně u těchto se šaty zapnou na zip a pokud by byly volnější, tak asi o 7 cm se dají díky šněrování dotáhnout, pokud byste byla silnější a nedopla je přes zip tak teoreticky se dá ta látka se zipem ohnout dovnitř a zapošít a mohla byste je jen zašněrovat. Přidala bych Vám k šatům ve stejné barvě látku na vsadku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?