Oblek pro ženicha

Profilova fotka
Nevěsty ,jak je to s ženichovým oblekem, můžu ho s ním vybírat i ho vidět v obleku ? Vím, že ženich šaty nevěsty vidět nemá, ale jak je to obráceně ? Ráda bych dodržela některé tradice a pověry. Ale tohle jsem nikde nenašla že se to nesmí, ale přeci je se zeptám. Víc lidí víc ví. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, no já nevím, nikdy jsem o tom neslyšela, že by nevěsta neměla ženicha před svatbou vidět v obleku, a ani jsem to neřešila, protože přece jen oblek nejsou svatební šaty, (které máme na sobě poprvé a naposledy snad) a ty už měli na sobě naší mili několikrát, změna je akorát max v barvě nebo střihu, jinak vypadají vždy stéjně. A já byla s budoucím oblek kupovat, takže už jsem ho viděla a náramně mu slušel :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem byla taky oblek s mým milým kupovat a jsem za to ráda, protože si sám nemohl vybrat a tak se chtěl ženit v kalhotech a saku jiné barvy. Nakonec jsme vybrali :-) Myslím si, že neexistuje u nás žádná tradice, kdy bys nemohla vidět ženicha před svatbou v obleku, navcí mnoho mladých mužů má oblek koupený třeba rok před svatbou a je možné, že jste spolu byli na plese, nebo jiné události a už jsi ho v tom samém obleku viděla. U nevěsty je to něco jiného, protože se předpokládá, že ona má tyto šaty na sobě poprvé a měla by svého budoucího muže překvapit ;-) Tak s chutí do vybírání...
Odpovědět
Ženich v obleku smí být viděn. Tato tradice se vztahuje pouze na nevěsty :-) Takže v klidu a hurá do výběru :-) Držím palce a žádný stres ;-)
Odpovědět
Taky si myslím, že nevěsta může vybírat oblek spolu s ženichem... řekla bych, že vzhledem k tomu, že ženich nesmí vidět nevěstu v šatech a mají se k sobě hodit, tak to ani jinak nejde... Jinak znám pověru, že má nevěsta koupit ženichovi košili, (aby k ní přilnul) a ženich naopak koupit nevěstě boty, (aby mu neutekla) :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?