Nevěsta s inzulínovou pumpou. Kam s ní?

ahoj, chtěla bych se s někým poradit, kam bych měla dát inzulínovou pumpu (jsem diabetička). Normálně ji nosím na opasku, v létě, když mám šaty, tak si ji dám za kalhotky dopředu a nebo dozadu (podle toho jaké mají šaty střih). Kam ji ale mám dát, když chci korzetové svatební šaty a nejde dát pumpa za kalhotky, protože by mi dělala bouly a ještě mě možná tlačila? Je tu některá s podobným zdravotním problémem? díky :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ahoj, ja taky problem sice nemam, ale co keby si si ju dala do nejakej sikovnej pompadurky??? dnes uz su krasne a vobec nezavadzaju...alebo ak mas nejaku blizku osobu, druzicku, a veris jej, tak ju zver jej a nech je stale v tvojej blizkosti, aspon ti aj pomoze, ked bude treba... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nejde ta pumpa oddělat alespoň na nějakou chvíli? Mám známého, který má pumpu a vím, že když šel třeba v léťe na koupák, tak si jí sundával.
Odpovědět
Profilova fotka
@u1230 mám tento istý problém a som rada že si založila túto tému. Ja nosím pumpu zásadne len na podprsenke, ale nenosím obtiahnuté trička..pod šatami to asi bude vidieť :-| no cez víkend idem prvýkrát skúšať šaty, tak uvidím podľa toho, aké si vyberiem, že čo s ňou. Existujú aj také pásky na nohu, že by sa tam pripla ale nemám s tým skúsenosti..možno ešte niekto poradí
Odpovědět
Profilova fotka
@j_ank_a pumpa má hadičku, preto ju musíme mať na tele.. @martinka007 odpojiť sa dá ale odpájať a pripájať sa počas celého dňa by bolo nepohodlné
Odpovědět
Profilova fotka
@mishka18 a čo tak šaty, ktore su volnejšie od pása dole. niečo také ake mam ja v albume. teda nie take so zníženým pásom a ani také jemnučke vílovske (ako to ja volam) kde vidno každy záhyb. dalo by da to upevniť napr. na spodní pradlo - samozrejme nie nejaku jemnu čipku, ale nejaké pevne. A nie bedrové, ale také vyššie.
Odpovědět
Profilova fotka
ja by som poradila satocky so sirokou suknou (a kruhom) a sikovna krajcirka ti vsije z vnutornej strany kruhovej spodnicky maly vacok, uzavieratelny aspon v jednom bode napr. na suchy zips, aby pumpa pri tancovani nevypadla. Prisitie vacku je 15minutova zalezitost :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kalu33 rozmyslame rovnako :)
Odpovědět
Profilova fotka
našla som taketo niečo: http://www.maggiesottero.com/dress.as... http://www.maggiesottero.com/dress.as... http://www.maggiesottero.com/dress.as... http://www.maggiesottero.com/dress.as...
Odpovědět
Profilova fotka
@kalu33 máš krásne šatočky. no ja by som najradšej mala tú pumpu na podprsenke, ako som zvyknutá, ale to by som asi nemohla mať korzetové šaty. a sukňu chcem určite veľkú :-) btw. našla som na nete obrázky neviest s pumpou tak pridávam @u1230
Odpovědět
Profilova fotka
@mishka18 dakujem :) no na podprsenke sa ti to asi nepodarí. Ale dať si to ako pager na samodržku je super nápad :) to bude asi aj najpohodlnejsie.
Odpovědět
Profilova fotka
@sastek @kalu33 ďakujem obom za pomoc v téme, o ktorú sa vôbec nemusíte zaujímať, cením si to :-) asi to fakt vyskúšam na stehne, na jednej nohe podväzok a na druhej pumpa :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mishka18 nie je za čo :) a daj vedieť ako si dopadla na skuške :)
Odpovědět
Článek se načítá
@mishka18 o tom přidělání na nohu uvažuji. Také jsem si říkala, jestli by pumpu neudrželi samodržící punčochy. svatbu budeme mít v červnu a o těch punčochách jsem vůbec neuvažovala, že budu mít, ale teď si říkám, že si je asi vezmu jenom kvůli pumpě. :-) Holky, to jsem ráda, že nejsem sama, která má tento problém.Hned mi je lépe :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@u1230 tak to budeš mať odskúšané skôr ako ja :-) a určite nie sme sami..ani ja som nerozmýšľala o samodržiacich, ale o tom pásku na stehno..ale možno by to šlo aj takto :-)
Odpovědět
@mishka18 myslím, že co budu zkoušet nejvíc nebudou snad ani šaty, ale jestli mi bude držet pumpa celý den při různých pohybech a hopsání :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@u1230 teraz som volala so sestrou, ona tvrdí že aj pod šaty s korzetom sa pumpa bude dať..no každopádne cez víkend vyskúšam a dám vedieť ;-)
Odpovědět
ok, už se těším :-)
Odpovědět
super téma....tiež som diabetička s pumpou. Ja vždy nosím pumpu v podprsenke (okrem športu). Samozrejme záleží od toho aké budú svadobné šaty, ale čo ja mám skúsenosti tak pumpu nie je vidno. Ide len o to vybrať si vhodnú podprsenku :-) a zvyknúť si nato.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, řeším to stejné co ty. Chci mít rozhodně korzetové šaty. Nevím, kde máš pumpu píchnutou. Já ji mám z boku nad zadkem. Takže u korzetových šatů docela riskt co se týče stržení. Mluvila jsem o tom s doktorkou a ta mi na rovinu řekla, že můžu na pár dní přejít zpátky na pera. Stejně budu celý den vystresovaná a vynervovaná, že ani pumpa mi nepomůže. A hlavně nemusím řešit to, že se mi při nějakém skotačení povede si kanylu vytrhnout, což se mi taky jednou stalo. Tak snad si najdeš nejlepší variantu i pro sebe ;-)
Odpovědět
@nikusa19 pumpu v pod a ani na podprsence jsem nikdy nenosila (malá prsa), tak přes tričko pumpa vidět. takže pumpa v podprsence nepřipadá v úvahu.
Odpovědět
@xzazu já mám kanylu na břiše, ještě nikdy se mi ji nepovedlo strhnout, ale už se mi párkrát stalo, že mi pumpa vypadla z opasku nebo kalhotek a chytala jsem ji za hadičkuu.Naštěstí to vždy dopadlo dobře. Já na pera přejít ani nechci, mě ta pumpa vyhovuje, jen mi jde o to ji nějak přidělat, aby nespadla. Myslím, že až si koupím ty samodržící punčochy, že začnu zkoušet pumpu nějak zajistit, přivázat k noze a ozdobit ji mašličkou v barvě naší svatby... No uvidím co nakonec vymyslím
Odpovědět
Profilova fotka
@u1230 mě taky vyhovuje, jen občas zavazí zrovna když to nepotřebuju :-p však uvidíš při zkoušce, jak ti to bude sedět. jinak já měla pumpu na jednou plese přidělanou úplně jednoduše na stehně. Stačil mi k tomu silikonový pásek od podprsenky :-D
Odpovědět
no vidíš a to je dobrý nápad, ten přeci neklouže. Vzácná to rada, děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
zkušenost nemám, ale zdá se mi praktický ten nápad "kapsičky" na vnitřní straně sukně
Odpovědět
Ahojte, jedna moja kamaratka mala pumpicku na podvazku na nohe ,akurat sme ho trosku spevnovali (prisivali sme extra gumicku) v pohode to dzralo :-) .
Odpovědět
sestra mala podobny problem, vyriesili sme to, ze ja som mala v kabelke pumpu a kazde dve hodky sme si odskocili a na wecku pridali usle jednotky... /saty chcela mat uzke a bala sa, ze pri tancovani sa jej vytrhne aj s vpichom...
Odpovědět
@u1230 Ahoj, zdravotní problémy nemám, ale pracovala jsem několik let v divadle, kde jsme na představení nosili v kapsičkách krabičku na mikroporty (malinký mikrofon u pusy a krabičku vysílačku ke zvukaři). Nosí se to v kapsičce na širší gumě našité. Kapsička měla tělovou barvu, aby černá krabička neprosvítala přes oblečení, zapínala se na suchý zip, to bylo velice spolehlivé. Guma byla buď v pase nebo na stehně. Drželo to výborně, a to jsme v tom i skákali a tancovali. Na svatbě bude asi pohyb menší, takže by to mělo i na tom stehně držet. Taky se mi líbí nápad přišít váček zpod sukně jak tu někdo psal. V místě kde začíná nabírání, asi pod tím korzetem. Ať se Ti svatba vydaří! :-)
Odpovědět
děkuji za další možnosti
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, některé z našich svatebních šatů mají nenápadné boční kapsy ;-) Nemám sice zkušenosti s tím, jak je pumpa konstruovaná, nikdy jsme ji neviděla, ale předpokládám, že je to pásek, kablík, krabička. Teoreticky by šla kapsa zevnitř napárnout, aby se do ní vešel kablík a ten by pak šel připojit ke krabičce, kterou si dáte do kapsy :-) Pokud tedy lze takto odpojit a zase zapojit.
Odpovědět
inzulínová pumpa vypadá tak, že na břiše je přilepená kanyla ( taková náplast asi o velikosti 2x2 cm) z té jde hadička (asi půl metru dlouhá) k pumpě (ta vypadá jako trochu tlustší mobil). A tyhle 3 věci jsou na sebe napojené a jsou stále "součástí" člověka. Ten si tu pumpu většinou odepne pouze na koupání, či plavání. Jak píšete o té kapsičce, tak by to určitě šlo. Já za sebe vím, že mě by se to asi moc nelíbilo, protože si myslím, že by mi ta pumpa v kapsičce při tancování skákala a narážela mi do nohy. Ale určitě by to někomu vyhovovalo. :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?