Nespokojenost se švadlenou

Ahoj, byla jsem na předposlední zkoušce u švadleny a je to naprostá hrůza. Šaty vůbe nevypadají, jak měly, a některé věci jako záševky a tvarování výstřihu se vůbec nepovedly, navíc jsem v tom trochu jako roura, pas skoro nikde. Dala jsem švadleně seznam nezbytných úprav, ale dost se bojím, jak to bude ve výsledku vypadat a poslední zkouška je jen týden před svatbou. Nevím, co s tím, jsem zklamaná a mám strach, že na sobě budu muset mít nějakou hrůzu. Máte někdo podobnou zkušenost? Maté zkušenost s tím zaplatit jen materiál a všechno jí tam nechat? Díky
Odpovědět
Ahoj, jestli to je takova hruza, tak si bez rychle vybrat saty jinam a zaplat ji jen material, ktery si odnes, aby to nevyuzila dal.
Odpovědět
Vzala bych rozdělané šaty a letěla k jiné švadleně,dokud je čas
Odpovědět
Zaplatila bych materiál a šla si vybrat šaty do salonu...
Odpovědět
@pipunk Ja bych ji ho klidne nechala, ale nejsem si jista, jestli ji nebudu muset zaplatit uz za tu praci. A podle ni jsou saty skoro hotove...
Odpovědět
Tak jestli to je taková hrůza, tak bych skočila do půjčovny a nějaké levnější šaty půjčila. Lepší dát o pár tisíc více, než být teď vynervovaná a pak nešťastná z příšerných šatů... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkam499 sepisovali jste nějakou objednávku nebo smlouvu, kde je popsané jak by měly šaty vypadat?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
a kolik zkoušek jste již měla píšete , že ta byla předposlední. První zkouška je základní látka, která se musí krásně vymodelovat na postavu , druhá zkouška už jsou kostice a další vrstvené materiály a šaty už v téhle fázi musí hezky sedět a musíte už vy sama vidět jestli je vše v pořádku. Nevím já bych asi neměla odvahu čekat co se bude dít dál když už teď je to tak jak píšete. My děláme 4 zkoušky poslední je většinou finální a nevěsty si šaty vezou domů. Opravdu né každá švadlenka zvládne ušít svatební šaty je to uplně jiné šití než třeba kostýmky a letní šaty. Kdyby tomu tak bylo už dávno bych rozšířila svůj tým :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkam499 čapla bych šaty a letěla k jiné svadleně, aby zachránila co se dá.
Odpovědět
@salonvanessa Zkoušky byly zatím 4 a je plánovaná ještě jedna poslední kvůli délce sukně. mezi 3. a 4. zkouškou se na šatech udělalo nejvíc práce tj. našití vrchního krajkového dílu, nasazení sukně, vymodelování výstřihu a zad a podšívka. Do té doby to byl stále základní nahrubo střižený model sukně sešpendlená s vrchním dílem, kde byla ještě látka přes ramena, která se odstřihávala. Já jsem u švadleny před tím byla naposled jako dítě, nevěděla jsem, co všechno si pohlídat.Předala jsem švadleně seznam věcí k úpravám. Vy jako profesionál, myslíte, že to lze ještě zachránit? Nevím také, jak to teď ukončit. Zaplatit jen materiál, šaty nepřebírat a vybrat něco hotového? Zaplatit i práci a vzít to celé jinam?
Odpovědět
Nemáte nějaké fotky? Třeba by někdo zkušený mohl poradit, jestli se dá ještě něco zachránit...
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkam499 chtělo by to aspoň foto šatů podle kterých se šaty šijou pokud nemáte vyfocené ty vaše na vaší postavě
Odpovědět
Článek se načítá
@lenkam499 ja bych nic za praci neplatila, jestli to je totalne mimo aspon si priste u jine zakaznice bude davat pozor nebo ji uz nenapadne sit svatebni saty. Zkus jeste na ni zatlacit, ze chces dalsi zkousku finalni do tydne jinak saty nechces a radeji si pujcis a muze si je nechat.
Odpovědět
@salonvanessa zasílám do zpráv
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkam499 pošlete mi prosím také fotky, zrovna jedny svatebky šiju, zkusím posoudit přesnost.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkam499 doporučuju salon Tamara ve Slaném, paní je úžasná, říkala mi, kolik nevěst chdí na přešití...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud se zde má něco posoudit , poradit či odsoudit, musíme hlavně vidět - co. To nejdůležitější, jaksi chybí a to je foto předlohy a šatů na Vás. Dokáže si některá z kritizujících vůbec představit, kolik času švadleně šití šatů již zabralo? Jsou to jistě hodiny a hodiny práce a nakonec zůstane bez mzdy? Než jste si šaty dávala k Vaší švadlence šít, viděla jste nějaké šaty, které již šila? Vyzkoušela jste podobný model a seděl Vám? Zvolila jste vhodný materiál? Všechny tyto faktory mohou mít vliv na vzhled šitých šatů na Vaší postavě.
Odpovědět
@belladona nechcete doufám tvrdit, že by nevěsta měla zaplatit za něco, co si neobjednala, za něco, co vypadá zcela jinak, než na čem byly se švadlenou dohodnuty, jen proto, že na tom švadlena už nějaký čas strávila? :-) (bráno zcela všeobecně, nevím samozřejmě, jak moc se šaty v tomto případě liší od předlohy)
Odpovědět
@lalkaamichal Abychom mohly posoudit, jak dalece se rozešité šaty liší od původní předlohy, musíme vidět fotografie. Při šití více vrstvých šatů se nejdříve zkouší podklad a teprve až sedí, tak se přidává krajkový nebo jiný vršek.
Odpovědět
@linie_praha proto jsem psala, ze svůj dotaz na belladona jsem psala velmi obecne, protože na me pusobil ve stylu "Ikdyz to svadlena podělala, tak ji prece musíme zaplatit, protože na tom stravila spoustu casu a urcite se snažila". Naprosto mimo tento pripad.
Odpovědět
@belladona Myslím. že švadlena měla už před šitím nevěstu upozornit, že její představu není schopná zrealizovat, nebo že materiál není vhodný. Pokud ji na to kývla, tak by měla odvést přesně to. na čem se domluvily.
Odpovědět
Profilova fotka
@lalkaamichal nezlobte se já zde nic netvrdím, bohužel, nemám co posuzovat nic víc.
Odpovědět
@belladona "Dokáže si některá z kritizujících vůbec představit, kolik času švadleně šití šatů již zabralo? Jsou to jistě hodiny a hodiny práce a nakonec zůstane bez mzdy?" - na tohle jsem se ptala
Odpovědět
@belladona Dobrý den, já si samozřejmě její práce velmi vážím, ale musím také řešit situaci, abych na svatbě nějak vypadala. Model, podle kterého se šilo, jsme si vyzkoušela a mám ho podrobně nafocený. Šaty, které již šila, se mi líbily a materiál jsem kupovala po dohodě s ní. Svatební satén a krajku, kde jsem vybrala dvě a ona si mohla vybrat, která je vhodnější k práci. Zaslala jsem fotografie do zpráv, omlouvám se, ale nechci je zde úplně vystavovat. Uznávám, že to může být pouze panika a ona byla velmi vstřícná a na moje požadavky na úpravy přistoupila. Tak jsem zvědavá, jak budou vypadat. Nechci tady nikoho lynčovat, ale myslím, že tyto tránky jsou od toho, abychom si pomáhali i v čase paniky. Rozhodně se nechci žádné švadleny dotknout, vím, že umí šít velmi dobře. Ale na druhou stranu občas se stane, že se něco prostě nepovede, ne?
Odpovědět
@lenkam499 Jestli to pomůže, tak přidám svoji zkušenost, je to spíš o emocích, než faktech. U švadleny jsem si nechávala šít svatební šaty a měla jsem 4 zkoušky. Na první zkoušce základ ze saténu dobrý, pak další dvě zkoušky jsem si říkala, že to moc nevypadá, hodně jsme spolu "bojovaly", protože má úplně jiný vkus než já, všude by cpala nějaké kanýrky, mašle, korálky, nabírání. Po čtvrté zkoušce nejistota, jestli finální vzhled, co jsem si prosadila, není hloupost. Když jsem šaty nesla domů, říkala jsem si, doprčic, proč jsem si raději nějaké nepůjčila, člověk by aspoň od začátku věděl, na čem je. No a na svatbě mi šaty všichni chválili, bezvadně padly, a zpětně jsem moc ráda, že jsem nešla v nějakých vypůjčených. Na druhou stranu je fakt, že šaty nejsou kopie těch na obrázku, který jsem přinesla na začátku. Je to asi takový rozdíl, jako když vidíte v eshopu šaty naaranžované na modelce a to co vám v objednávce přijde domů jsou tytéž šaty, jen ten dojem v zrcadle je jiný.
Odpovědět
Ahoj, tak vše nakonec dopadlo dobře. Švadlena změny zapracovala a najednou jsou z toho úplně jiné šaty. Díkybohu :) Díky moc za rady, nakonec jsem ráda, že jsem si je nechala šít
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?