Nesedí mi koupené svatební šaty z aukra. Co teď?

Profilova fotka
Jsem nešťastná, nejen, že nebudu mít krásnou svatbu jakou jsem si vždycky představovala, nepojedu ani na svatební cestu do teplých krajin, svatební noc už "mám" taky za sebou takže ani nic extra neočekávám a aby to nebylo málo, tak v rámci uspoření nějaké té kačky, pořídila jsem si šaty na aukro.cz, prodávající jsem psala míry a tvrdila mi jak mi budou krásně sedět, že jsme na to obdobně, zaplatila jsem a čekala... celá natěšená jsem otevřela dvě igelitové tašky (haha) ve kterých byli zabalené a začala si je prohlížet - první co mně napadlo bylo že na fotce vypadali trošičku jinak, ale i tak jsou moc krásné... hned jsem si je na sebe natáhla a... světe div se jsou mi malé!!!! Ihned jsem urgovala paní a ta si stála na svém, že mi musí krásně sedět... co teď? Nejsem milionář abych si mohla každý týden kupovat jiné šaty, takže si bud nechám ušít půlmetrovou vsadku přes celá záda a nebo se na to všechno vyprdnu a v den svatby půjdu v teplákách... navíc co o tom nemám s kým pokecat, fakt jsem v háji :-( :-( :-(
Odpovědět
no taaaak... kdy je termin?
Odpovědět
Profilova fotka
15.6. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Nevěs hlavu, nějak to půjde udělat. Myslím, že na Aukru máš garantovanou možnost věc vrátit, tak se prostě nenech odradit a trvej na vrácení zboží. Přinejhorším je pak můžeš prodat sama, ale nejprve bych to zkusila vrátit. No a do června seženeš jiné, určitě ;-) Akorát bych si je být tebou raději zkusila - nebude lepší si je prostě půjčit v nějakém salonu? No a svatbu můžeš mít krásnou svatbu i přesto, že nebude megalomanská, je to přece o vás dvou a o lidech, které tam chceš mít. Stějně tak svatební noc a líbánky - bereš si přece člověka, se kterým chceš být napořád a to je lepší, než všechny svatební cesty a noci, nebo ne? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zuzaczech: hledala jsem něco o vrácení zboží, ale našla jsem jen, že se dají vrátit když jsou na nich vady o kterých se prodávající nezmínil a nebo že neodpovídají fotografii, nic víc. Před tím než jsem je koupila jsem zvažovala půjčení/koupě a nakonec to dopadlo tak jak to dopadlo :-( poučila jsem se. Já nepotřebuju megalomanskou svatbu jen bych ji chtěla mít hezkou, ale ten můj blb se o nic vůbec nestará, když přijdu s něčím co bych chtěla, tak na mě kouká jak kdybych spadla z marsu.... no prostě a jednoduše ten můj v sobě nemá ani kousilínek romantika, je těžkej realista a v tom bude ten problém, jsme spolu 5let a máme spolu 20m holčičku, takže to spíš bere tak jako, že už je teda na čase a ne že on sám chce....
Odpovědět
taky bych se jen tak nedala, i kdyz je mi jasny,ze to nebude nic lehkeho. spis bych se zamerila na ten prodej. mas fotku?
Odpovědět
a s tim vracenim...premer je, porovnej s mirama ktery ti poslala a pokud to neodpovida,tak to musi byt duvod k vraceni
Odpovědět
V saloně Adina měli ve výprodeji z půjčovny šaty i kolem 5 000, některé i za 3 300. Taky nemáme moc peněz - když nám ve zlatnictví řekli, že prstýnky ze stříbra jsou kolem 10 tisíc a z bílého zlata ještě víc...tak jsme se podívali na chirurgickou ocel a máme krásné za 1600 a vypadají jako ze stříbra:) a na svatební cestu se nejede ani do Francie, ani do Alp (jak jsme chtěli), ale na chatu na Šumavu - asi na kola a hrady..:) Jinak mamka říkala, že ona měla šaty od švagrové z tanečních, závoj jí babička nedovolila, že je jen pro pannu nevěstu, kytku jí zkazili, tak jí teta utrhla na svojí zahrádce, z kamarádů přišli jen 2, že to bylo narychlo...a stejně to bylo hezký:)
Odpovědět
Profilova fotka
jesie_: už jsem je vyvěsila všude možně i tady a jedinej kdo se mi zatím ozval, tak dva podvodníci (můj syn je v nigerii a žení se...). Poměřování je k ničemu, jsou na šněrování a pani mi jasně napsala, že mi musí sedět a když ne, tak at si nechám ušít vsadku za pár kaček - to bych udělala, ale mějte vsadku skoro přes celý záda :-( fakt jsem smolař.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych do nich i zhubla, ted už mám dole 10kg (to víte čunas po dítěti), ale nezhubnu, protože u mně je problém v tom, že mám široký hrudník - to jsem zjistila až ted u satu.
Odpovědět
nakupuju na aukre často a každé kúpené zboží jde vrátiť :)) nekdy je potreba napsát na aukro tým a oni to vyřeší :-) jenom popíš problém
Odpovědět
Profilova fotka
Kačenka92: Dobře jsi mně uklidnila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kacenkabj: opravdu???? :-O Povídej, přeháněj, začalo se mi blýskat na lepší časy :-O
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@funnynka Nevěš hlavu...koukala jsem na ně a jsou opravdu krásné...a víš co? Toho mírného přešití bych se vůbec nebála. Co tam udělat klínek a dozadu dát fialovou velkou mašli - namísto obyč šněrovačky a udělat z toho přednost?
Odpovědět
Profilova fotka
@pajdalena : nejsem si moc jistá jestli by to vypadalo hezky a taky bych se trochu bála a by to upravování nestálo nakonec víc než ta pořizovací cena. Ale když je neprodám ani se mi je nepodaří vrátit, budu s nima muset něco udělat.
Odpovědět
@funnynka A nemají dostatečné švy aby šly povolit na bocích??
Odpovědět
Profilova fotka
Pajiji: tak možná by to šlo, ale při mé smůle by to ta švadlenka pokazila a já bych byla uplně v čudu. Psala jsem na to aukro jak poradila kacenkabj, tak uvidíme no :-( každopádně takhle už nikdy více!
Odpovědět
@funnynka-- tak pokud by to náhodou nevyšlo a ani by se ti je nepodařilo prodat, tak povolení těch švů je určitě lepší řešení než široká vsadka, musela by to hravě zvládnout každá jen trochu průměrná švadlena :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pajiji : myslíš? je pravda, že představa mega vsadky mně trochu (víc) děsí... snad to nějak půjde a když ne, tak půjdu v rozeplých a hodím si přes záda nějakej hadr :-D
Odpovědět
@funnynka Musel by se na to samozřejmě někdo kdo umí šít mrknout, jestli jsou tam dostatečné švy na povolení, taky záleží jaký to má střih.Takhle na dálku těžko soudit ..Ale za zeptání se někoho, kdo umí šít by to v případě, že se ti je nepodaří vrátit určitě stálo...
Odpovědět
Při nákupu na internetu můžete ze zákona neporušené zboží do 14 dnů vrátit ( §53, odst. 7, Občanský zákoník)
Odpovědět
@funnynka 15.6, to je ještě spousta času, jakou máš velikost a jak ty šaty vypadají? mně šaty dělala švadlena, která i šaty různě upravuje, třeba by Ti mohla pomoct.....
Odpovědět
Profilova fotka
Já na aukru často nakupuju i prodávám a tahle situace je taková ošemetná. Určitě bych si přeměřila jestli míry co ti paní psala sedí a jsou správné, popřípadě bych se s ní nějak dohodla na vrácení šatů pokud by souhlasila a prodělala bych na tom jen to poštovné. Na druhou stranu jestli paní fakt zboží popsala správně, tak myslím, že to vrátit nepůjde... zase to člověk musí brát tak, že kdyby tam něco prodával sám a jen proto, že se to kupujícímu třeba přestalo líbit nebo mu to nesedí by to chtěl vrátit, tak by tam toho člověk moc neprodal. Nemluvě o tom, že paní taky platila z těch šatů provizi samotnému aukru. Zkusila bych se s ní domluvit nebo ty šaty holt prodat dál...
Odpovědět
Profilova fotka
@funnynka Nevím, kolik Tě stály, ale každopádně je vrať, pokud by se k tomu prodávající neměl, tak klidně pře aukro. A co takhle kouknout tady na bazárek, já jsem si tu šaty koupila, nebyly drahé a osobně jsem si je vyzkooušela. Jinak taky šetříme a se svatební cestou nepočítám, protože stavíme. Takže penízky nebudou a pokud by to šlo hooodně dobře, možná bychom zajeli alespoň autem do Itálie - to vychází celkem levně. A nebo po ČR. A nebo taky nikam :-) Ale fakt mě to netrápí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@funnynka Každá koupená věc se dá vrátit. Počkej na radu od aukro týmu. Rozhodně šaty nepřešívej, nestojí to zato. Prostě jí je pošli zpět a žádej vrácení peněz. ad tvoje šaty - jakou máš představu? dlouhé, krátké? Musejí být bílé? Nenapadlo tě třeba obejít butiky? Já měla vysněné krátké šaty, ale seženeš i dlouhé....Podívej se do mého alba - ani já, ani žádná ze svědkyň a "družiček" (družičky jsem neměla, i když tak holky vypadaly, náhodně se sladily do podobné barvy šatů) - nikdo z nás neměl šaty z půjčovny. Ze svatebních salonů jsem předem měla osypky (ségra se vdávala půlroku přede mnou, svatba je stála raketu a i když měla šaty z půjčovny nádherné, to co ona, tour de půjčovny, bych fakt absolvovat nechtěla....a tak jsem si zkrátka našla vysněné šaty na webu francouzské značky Un deux trois a pak si je šla zkusit do české pobočky butiku, který je naštěstí v Palladiu...a během polední pauzy jsem měla hotovo, včetně sáčka/kabátku! A vyšly mnohem levněji, než půjčovné ze salonu....Vůbec neklesej na mysli, svatba opravdu nemusí stát majlant a přesto může být krásná. My svatbu zorganizovali fakt za dva měsíce (zásnuby loni 25.dubna, svatba 22. června) a vešli jsme se bohatě do rozpočtu. A na svatební cestě jsme byli v krásném hotelu v Třeboni, objeli pár hradů a zámků, a dodnes vzpomínáme. Hlavně žádnej stres. Fakt.
Odpovědět
Šaty jsou fakt pěkné, kdyby to náhodou nevyšlo s tím vrácením (což si myslím, že by ovšem do určité doby mělo jít - ale já na Aukru nenakupuji, tak přesně nevím...), tak bys je měla prodat snad bez potíží.
Odpovědět
Profilova fotka
Se s ní zkus domluvit , většinou to jde a pokud ne tak jednej přes aukro napiš jim svůj problém a měli by se zapojit..jinak také mám šaty přes aukro a taky mi nesedí jen teda to není v tom , že by mi byli malé , ale měli kostice na prd a tak ....
Odpovědět
Profilova fotka
@funnynka Se šaty ti neporadím, ale co se týče nezapojujícího se snoubence, věř, že je to naprosto normální :-) Většinu chlapů věci, jako je barva svatby, svatební kytice nebo výzdoba absolutně nezajímají. Chápu, že tě to mrzí, ale zkus tyto věci probírat tady na fóru, a ne s ním, tobě se uleví, jeho nebudeš zatěžovat "blbostmi", přestanete se hádat a svatbu budeš mít podle svých představ :-) A trochu optimismu, když budeš ke každému problému přistupovat stylem "švadlena to určitě zkazí", tak věř, že to určitě zkazí ;-)
Odpovědět
Kde je fotka tvých šatiček? Nikde jí v tvém albu nevidím...
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona Ahoj, mám je přímo na bazárku, jednoduché svatební šaty vel.42
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, jsem na tom podobně, akorát jsem šaty koupila na jiném internetovém bazaru. Prodávající tedy byla velice ochotná i férová, nabízela sama, že když šaty nebudou sedět, můžu je poslat zpět a vrátí mi peníze. Jenže mi se táááák líbí... napřed jsem si myslela, že stahovačky to spasí a napsala jsem jí, že jsou super a že si je nechám. Jenže když jsem je pak doma po nějakém čase zkoušela znovu, tak to není dobré, ani se stahovačkama. mám je malé v oblasti hrudníku. Jenže se mi stylově opravdu hrozně líbí a jiné podobné jsem ještě neviděla, tak jsem se rozhodla, že si je nechám odborně zvětšit, budu potřebovat povolit celý živůtek asi o 15cm (odhadem), zkušená švadlena mi snad sama navrhne, jak by se to dalo provést. Svatbu mám stejně jako ty, i s chlapem to mám stejně :-) akorát jsme spolu už 10let a děti máme dvě. Ale věřím teda, že vše dopadně krásně, já budu za princeznu a dnešním stresům se za párměsíců jen zasměju ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?