Nejistota ohledně zakoupených šatů

Ahoj, potřebuju poradit. Možná trochu unáhleně jsem si koupila tyto šaty (obrázek 1). Koupila jsem 3tí co jsem měla na sobě v jedné prodejně....Tam se mi líbily, ale teď už nevím....chtěla jsem jednoduché, nic přeplácaného, to sedí, ale moje "vysněné šaty" jsou jiné (2. obrázek) - jenže to ani nevím zda by mi sedělo (jsem poměrně kus ženský) a navíc prodavačka říkala, že šaty s krajkou jsou cenově uplně někde jinde...no tak teď nevím, jestli jsem neudělala chybu a mám shánět dál a tyto třeba prodat? :( A další problém je, že mi přijdou krátké (na fotce mám 6 cm podpatek) a tak divně to čouhá, vidím to spíš na baleríny, ale zas nevěsta v balerínách? :( a mám jen 167 cm :/
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, šaty ti moc sluší. Myslím, že se k tvému typu postavy "antická bohyně" se hodí líp než ty vysněné. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak koukni na svatební salóny kde je budou mít a zkus je tam ... nic jiného nepomůže ... já za sebe jsem také nerozhodná ...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, šaty ti moc sluší, antik je opravdu super střih. Ty vysněné jsou krásné, ale nejlepší je najít salon, vyzkoušet a uvidíš. Já jsem teď původní šaty prodala a oběhu salony, vyzkouším střihy a podle toho si nechám ušít svoje vybrané. Taky budu nevěsta v balerínkách 😉 a kratší šatky jsou lepší na tanec a tak krátké zase nejsou ☺
Odpovědět
Holky moc děkuju :) asi to nechám být a budu se těšit z toho, že jsem pořídila tak levně :D
Odpovědět
@verusche a právě kvůli takovému smýšlení se zavedly poplatky za zkoušení..
Odpovědět
@kukuvy Jakože kvůli smýšlení "vyzkoušej šaty a uvidíš, jestli ti budou slušet"? Máš snad jiný tip, jak zjistit, zda ti šaty sluší, než zkoušku?
Odpovědět
Profilova fotka
Šaty ti moc sluší, ty vysněné jsou krásné - ale na to musíš mít postavu (kostnatou) jak ta modelka - výraznější paže a záda v takových vypadají zle. Proti balerínám nic - ve vysokých podpatcích nemá smysl trpět, navíc k antice mi nižší boty sedí mnohem víc.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě jsou šaty super a sedí ti. Ani mi nepřipadají moc krátké, je lepší je mít kratší, než si je přišlapávat. Ale to ti samozřejmě nebrání oběhnout salony a zkusit i jiné. Při nejhorším ty první prodáš :-)
Odpovědět
@aliennn Šaty ti moc sluší. Myslím, že základ je dát na první dojem, když začneš hledat chyby, najdeš je na každých šatech, holt málokterá vypadáme na momentce jak modelka z katalogu se všema těma retušema. Takže neřešit, nepátrat 😉. Popřípadě vyzkoušet jiné a opravdu důkladně je podrobit zkoumání, než je koupíš, abys nebyla nakonec tam, kde jsi začala 😉. A balerínky vážně oceníš!
Odpovědět
Profilova fotka
@aliennn Šaty jsou fajn, i když to není můj styl. :) Jen proč balerínky? Já si představuji páskové sandálky bez podpatku.. to mi k těm šatům pasuje úplně nejvíc :)
Odpovědět
@dominika1989 díky za tip :) sandálky bez podpatku mě ani nenapadly :) myslela jsem to spíš tak zda bez podpatku/vs. podpatek a to něco bez podpatku mě napadly jen balerinky
Odpovědět
@vineta Jakože kvůli smýšlení "půjdu do salonu, nechám se obskakovat a šaty si nechám ušít jinde" Kvůli takovému přístupu nevěst některým salonům došla trpělivost a zavedly se poplatky za zkoušení. Jiný typ jak zjistit, zdali šaty sluší ti nedám, jelikož jsem se k tomuto tématu ve svém komentáři nevyjadřovala.
Odpovědět
Článek se načítá
@kukuvy Jo takhle, přehlídla jsem tu následující větu verushe. Tak to se omlouvám.
Odpovědět
Profilova fotka
A jak si mám vybrat šaty co mi budou sedět? Jak jinak zjistím, co mi bude slušet? To mám jen tak bez představy nechat šít šaty, co nevím, jestli se mi budou líbit? :-o
Odpovědět
@verusche to ale není problém těch salónů, kde s tebou ztratí čas...
Odpovědět
@zorro4 Já třeba taky šla "jen přidělávat práci" salonům (pravda, já jsem byla už předtím rozhodnutá pro určitý typ šatů a do salonu mě poslala tchýně, aby mě to nemrzelo). Naštěstí! Protože jsem tam zjistila, že mi sedí jiné šaty, než jsem si chtěla nechat šít a šaty nakonec v salonu koupila. A hodně i proto, že ve dvou ze tří salonů jsem zažila úžasný přístup (v tom třetím se mi taky jedny šaty líbily, ale paní mě dokonale odradila). Nepřijde mi nic špatného na tom, si šaty přijít vyzkoušet, abych zjistila, co mi sedí. Může se pak stát, že si šaty koupím/půjčím. Nutno říct, že by mi nedělalo problém za zkoušku zaplatit, i když jsem měla štěstí, že v mnou vybraných salonech poplatky neměli ;-) @aliennn Mně se tvé vybrané šaty moc líbí, sluší ti :-) Taky bych k nim viděla nějaké páskové sandálky, volný účes s květinou, žádné výrazné šperky...Budeš krásná! :-) A ze boty bez podpatků budeš nakonec vděčná :-)
Odpovědět
@ttm to se samozřejmě může stát.Ale jinak je to na stejné úrovni, jako jít si nechat předvést zboží do kamenné prodejny a koupi si ho v eshopu. Je to zakázané? Jistě ne. Ale je to fér?
Odpovědět
Profilova fotka
@aliennn Šaty ti moc sluší a super sedí :-)
Odpovědět
@zorro4 Jistěže to není fér. Ale pak by bylo fér si půjčit šaty v prvním salonu a do dalších nechodit. Nevěsta běžně obejde tři a více, než nějaké šaty vybere. A taky není fér, že v těch ostatních kolem ní lítají a ona si tam nakonec nevybere. Já neříkám, že je to správné, proto jsem sama původně do salonu ani nechtěla. Byla jsem přesvědčena a zpětně jsem za to opravdu ráda :-) Svatba a svatební šaty jsou přece trochu něco jiného, než obyčejný nákup čehokoli.
Odpovědět
@ttm to, v čem je rozdíl mezi nevestou, co jde zkoušet, aby si nechala šít, a tou, co si v prvním druhem nevybere, je úmysl. Ta druhá totiž jedná v dobré víře.
Odpovědět
Pozor, já neříkám, že je špatně chodit do salonu zkoušet šaty.. já jsem také už byla ve třech a doufám, že si brzo ty své pravé najdu. Osobně se mi ale nelíbí, když tam někdo jde rovnou s tím, že si nic půjčit nechce. Nejenom, že se kolem nich lítá zbytečně, ale ještě "zabírají" termín někomu, kdo má zájem...
Odpovědět
@zorro4 Ano, v tom souhlasím. Ale stejně si tak nějak myslím, že většina nevěst, když pak objeví ty "wow" šaty, tak si je třeba i půjčí/koupí. Ale to už asi moc fantazíruju nebo to soudím podle sebe :-)
Odpovědět
@verusche Schopná švadlena/návrhářka zákaznici poradí, co se hodí/nehodí k jejím proporcím. Navíc se dost často střih zkouší poprvé z levného materiálu, aby se zjistilo, zda bude sedět.... @aliennn šaty jsou moc pěkné a sluší Ti, navíc jsou netuctové. Cos e týče bott ak bychs e taky přikláněla k sandálkům, pravděpodobně Ti budou i pohodlnější než baleríny (ze kterých leckdy bolí nohy úplně stejně jako z vysokých podpatků).
Odpovědět
Profilova fotka
@aliennn mě se teda na tobě ty první šaty líbí, moc ti sluší, jestli ti příjdou krátké, ta kup boty s nižším podpatkem. Ale mě tedy krátké nepříjdou aspoň si po nich nebudeš šlapat.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se ty šaty na Tobě moc líbí myslím,ze perfektně sedí !;-) pokud nás pocit ,že jsou krátké klidně baleríny proč ne:-) tady je má nevěst ;-) já kdybych neměla šaty extra dlouhé klidně bych si baleríny koupila,ale musím mit trochu podpatek;-) ale chci max.4cm :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já si teda naopak myslím, že antické šaty sluší jenom šťouplinám, kterým se nemá co vyrýsovat. Já vím, že panuje názor, že splývavé šaty lecos zamaskují, ale podle mě je to opačně. Pro trošku větší velkosti 40/42 a výš jsou určitě lepší korzetové zpevněné šaty do áčka, klidně s ramínky, bez ramínek, se zakrytým dekoltem..., které vytvarují postavu a hlavně pas.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně ty první přijdou mnohem lepší než ty vysněné (ale obecně se mi antický střih líbí nejvíc, tak jsem možná zaujatá :D) a když nebudeš mít podpatek, tak úplně v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
Já ale přeci nevím, jestli se mi v salonu nějaké nezalibi na tolik, abych si je vybrala tam 😉 Tohle kamenování mi přijde vwlmi vtipné. Jsem vyvrhel proto, že udělám to co jiné nevěsty, jen mám v plánu nechat si šaty ušít, což ale klidně může změnit objevení šatů s wau efektem.... 😀😀😀
Odpovědět
Profilova fotka
Je velký omyl, myslet si, že antické šaty něco schovají. My jsme se na oděvní průmyslovce učily, že šaty antického střihu a přestřižené pod prsy nejsou vhodné na prsatou postavu plných tvarů... Rozšiřují.. a krátké jsou...
Odpovědět
Profilova fotka
Šaty na fotce Vám velice sluší....:-) Myslím, že můžete být klidná a hlavně se těšit :-) Martina
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?