Nákup šatů ve svatebním salónu

Zdravím budoucí nevěsty, ženichy a profesionály :) Jak napovídá název diskuze, zajímalo by mě, zda někdo máte zkušenosti s nákupem svatebních šatů ve svatebním salónu. Bydlím v zahraničí, kde se svatební šaty nepujčí, ale kupují. Ráda bych šaty vybírala se svojí maminkou a sestrou, které bydlí v ČR, takže mi přišlo nejjednodušší prostě dojet a šaty vybrat v ČR. Projíždím nabídky salónů, ale přijde mi, že snad všude jsou k dispozici jen šaty na pronajmutí, popř. výprodej ze starší kolekce. Takže, má někdo prosím zkušenosti a popsal by mi prosím, jak na nákup šatů v ČR? S tím souvisí i má druhá otázka. Mají svatební salóny k dispozici vzorky všech šatů, které prodávají, něco jako v Say yes to the dress? Přece není možné, že by si nevěsty vybíraly šaty naslepo, bez toho aniž by si prohlédly látku, vyzkoušely střih či jaký odstín bílé či krémové jde k jejich pleti? Ještě by mě zajímalo, zda máte některá zkušenost s přizpůsobováním na danou postavu či dle přání. Mám na mysli přímo změny návrhů, kdy je např. rovný výstřih vyměněn za srdíčkový, prodloužena vlečka apod. dle přání nevěsty. Probíhá úprava až v salónu, nebo přímo u výrobce? Hledala jsem informace na stránkách výrobce, ale nic konkrétního se mi najít nepodařilo. Nicméně jsem ohlížela šaty, které nabízí nevěsty na prodej a tam jsou často tyto úpravy zmiňovany. Ještě dodám, že mám zájem pouze o originální šaty. Nic moc jsem zatím neprohlížela, ale líbí se mi např. značka Demetrios nebo Sophia Tolli. Děkuji moc za odpovědi a zkušenosti všem. :)
Odpovědět
Ahoj, za sebe bych ti doporučila si koupit šaty v zahraničí. :-) Mají s tím větší zkušenost a obvykle mají i lepší výběr. Nicméně já jsem si šaty kupovala v Salónu Sofia v Kladně a dobrou zkušenost mám se salónem Brigit na Praze 2. Co set týče salónu v Kladně, jak už jsem někde psala, majitelka byla překvapená, že si chci šaty koupit a spíš preferovala půjčení, ale nijak na mě netlačila. Probíhalo to tak, že jsem si vyzkoušela různé šaty, které jim tam visely a když jsem si vybrala ty moje, tak mi je objednaly a já se pak vrátila asi za týden na další zkoušku, kde už jsem na sobě měla zcela nové šaty jen pro mě, které se pak na mě upravovaly. Co vím, tak takto to jde udělat i v butiku Brigit, kde ti navíc udělají i mnohem větší změny - tj. nejen zkrácení a úpravu, ale můžeš si vybrat i jinou barvu, jinou látku, trošku jiný střih či výstřih apod. Majitelka byla neuvěřitelně ochotná, profesionální a příjemná a nic pro ni nebyl problém. Jen teda počítej s vyššími cenami, ale to ti asi musí být jasné, když chceš originál. :) Za změny se ale myslím neplatí (snad ti nekecám:). Doufám, že jsem pomohla!
Odpovědět
@susieanne V ČR se šaty primárně půjčují, na prodej mají spíš ty půjčované, v podstatě second hand. Určitě jsou ale salony, v kterých není problém vybrané šaty objednat nové. Nicméně problém bude podle mě právě v tom, že pokud je nemají ve své běžné nabídce, nemáš šanci je zkusit před objednáním ke koupi (mimomochodem Say Yes to Dress mám ráda, ale nemyslím, že by to u nás fungovalo podobně... tedy k druhé otázce, salony nemají "vzorky" šatů, co prodávají, protože je primárně neprodávají. Tedy pokud chceš koupit a zároveň zkusit, je potřeba vyrazit do velkých salonů s širokou nabídkou.)
Odpovědět
Raději bych se podívala po šatech v zahraničí. Myslím, že poměr prodeje/půjčení tam je stejný, jako půjčení/prodej u nás. U nás si nevěsty šaty prostě raději půjčují. Moc se mi líbily šaty od St. Patrick a chtěla jsem si je koupit, ale paní na mě koukala, co to vlastně chci a nebyla schopná mi je objednat. Bohužel :-|
Odpovědět
Ahoj, já si kupovala Pronovias šaty v Nuanci. Normálně jsem se tam objednala na zkoušku šatů a při příchodu jim řekla, že si šaty nechci půjčit, ale koupit. Dali mi katalog, abych si vybrala co bych si chtěla vyzkoušet.. Pak všechny šaty slečna přinesla a začalo se zkoušet, šaty na zkoušení byly ty co se půjčují, ale dost jich měli na skladu nové k prodeji s tím, že když by neměli mou velikost, tak se objednají. Takže sice zkoušíš půjčované, nošené, ale samozřejmě si koupíš nové (pokud si nekoupíš levnější v sezonním výprodeji - to jsou ty co se půjčovali). U mě to nakonec dopadlo tak, že jsem si vyzkoušela ty co se mi strašně líbily, ale na mě se mi nelíbily až přišla paní majitelka, která na mě jukla a slečnu asistentku zaúkolovala co má přinés a musím říct, že se prostě perfektně trefila. :-) Pak cca týden či 14 dní před svatbou jsem přišla na zkoušku, kde jsem už měla svoje nové šaty a upravovali se na mě (zkrácení, úprava ramíek - jsem hodně drobná atd.). Pokud bys chtěla větší úpravy jako změnit střih atd, tak je lepší si šaty nechat ušít přímo na tebe a nekupovat "konfekci". :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja resim problem, Bydlim v USA, ale svatba bude v Praze. Nevim jestli mam doletet a saty pujcit neko koupit tady. Prumerna cena satu (pokud to neni couture jako treba Vera Vang atd) se pohybuje od 1700-2400 dolaru. V podstate letenka +pujceni lepsich satu vyjde nastejno. Jen mam strach ze s pujcovanim bude problem kvuli upravam a taky se mne treba nebu nic libit. Nejlepe je kupovat a pujcovat ted v rijnu, listopadu a prosinci- maji nove kolekce.
Odpovědět
@hitched tak jestli te vyjde koupe vs. letenka+pujceni nastejno, tak si ty saty spis kup v USA a pak je muzes prodat :) To budes mit asi jednodussi?
Odpovědět
@susieanne ahoj ahoj, miluju znacku Demetrios, kupovala jsem si saty od salonu, bylo mi jedno kolik stoji a chtela jsem at jsou moje a podobne dat nekomu za ukol vyrobit by byla strelba na slepo. Videla jsem stovky navrhu jak maji saty vypadat a pak realitu. Neporovnatelne jinde. Saty mam ted u sebe na profilu. Mame v Ostrave salon primo se znackou Demetrios a jsou schopni saty vselijak upravit.
Odpovědět
@sawerka Ahoj, nadherne saty!!! Muzu prosim dostat nazev salonu? Dekuji za pripominku, ja se siti satu dost bojim, prave protoze navrh podle obrazku proste casto pak realite neodpovida. A pri nakupu satu u Demetrios, Pronovaos apod. proste vim, ze dostanu urcitou kvalitu. I kdyz zrovna Pronovias uz mi prijdou dost okoukane, vice se mi libi asi La Sposa. Vim, ze se tady dost doporucuje Madora, ale podle fotek mam pocit, ze to asi neni to, co bych si predstavovala. A saty sis predtim v salonu zkousela, nebo jsi objednavala naslepo?
Odpovědět
@pipa @zorro4 Dekuji moc za reakci a zkusenosti. Asi bude prece jenom lepsi se podivat tady a maminku a sestru si sem dovezt.
Odpovědět
@anianka Dekuji za zkusenost! Tak nejak bych si to predstavovala, akorat Pronovias mi prijdou uz dost okoukane, priznam se, snad mi milovnici spanelske krajky prominou. Preferuji trochu vic "bridal drama". :) Kazdopadne velmi dekuji. A k tomu siti na zakazku - napadlo me oslovit navrhare jako je napr. Lukas Kimlicka, jehoz tvorbu obdivuji, ale tam se, hadam, dostavam trochu mimo svuj financni ramec, nehlede na nutnou cekaci dobu.
Odpovědět
@zorro4 Say yes to dress je super, ale je to samozrejme jenom porad, realitu si takhle nepredstavuji. Ale libi se mi, ze oblecou opravdu jakoukoli nevestu bez ohledu na vek a postavu a nevnucuji kazde z nich bolerko, jehoz ucel jsem u svatebnich satu dosud nepochopila. Ale kdyz clovek shledne nekolik serii, nejak se tam ty saty zacnou dost oprakovat :-D
Odpovědět
@susieanne Děkuji :) Salon se jmenuje Paris (svatební studio Paris Ostrava) šaty jsem okoukávala na internetu a když jsem pak navštívila salón, nebo jsem je prostě viděla na živo, tak to nebylo ono. Narazila jsem při hledání na svatební salón Paris, kde mají práve Demetrios a okamžitě mne zaujaly a fičela jsem si je prohlídnout na živo. Měli je vystavené. Šaty mi vyrazily dech, když jsem je viděla a pak když jsem si je oblíkla. Nádhera, princeznovské, nádherné detaily, které nejsou vidět na fotkách. Jedinečné a takové šaty jsem už nikde jinde neviděla. Teď je mám doma a každý den se na ně dívám a mám chuť si je oblíkat znova a znova.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@susieanne, děkujeme za zvěřejnění tohoto tématu! V salonu Oksana Mukha Praha svatební šaty nejen půjčíme, ale i prodáváme. Je tu docela klasický postup: 1) objednáte se na zkoušení šatů do salonu, nejlíp telefonicky (+420 266 3131 55); za zkoušení se neplatí; 2) vyzkoušíte svatební šaty různých střihů a barev, abyste zjistila, co Vám sluší a co preferujete; na naši profesionální rady můžete spolehnout; 3) spolu vybereme Ty Pravé a promluvíme všechny úpravy a detaily (klidně vyměníme rovný výstřih za srdíčkový, uděláme prodlouženou vlečku apod. - to je u nás běžné); 4) objednáme šaty a Vý zaplatíte 50% zálohu; 5) až šaty dorazí (dodácí lhůta 1-2 měsíce), budeme Vás informovat; 6) obvykle nové šaty již není potřeba upravovat, jelikož budou ušité na míru přímo u výrobce; ale délku, šířku a další drobné úpravy můžeme provést v salonu; 7) při finálním zkoušení zaplatíte zbývajících 50% Máme velkou zkušenost s prodejem svatebních šatů a můžeme se zaručit, že šaty vždycky vypadají tak, jak na obrazku. Právě to o čem mluví @sawerka a @susieanne - u konkretní značky můžete být jistá, že dostanete určitou kvalitu. Také bych chtěla podtrhnout, že máme velice dobrý poměr kvalita/cena, o cemž se můžete přesvědčit při zkoušení. Přidávám pár ukázek šatů, které jsme šili na míru. Těšíme se na Vás!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Moc mi tato stránka a forum pomohly ve výběru salonů v Praze, rozhodla jsem se tedy sepsat moje zkušenosti s výběrem: - šaty jsem chtěla koupit, ne půjčit - hledala jsem od února do dubna - pouze Praha 1. Salon Natali: celkový dojem dobrý,ale šaty co mi byly nabízeny, nebyly to, co jsem hledala - místo: v centru, nedaleko Muzea, uvnitř salonu velmi přehledné, dostatek místa, zkušební kabinky pro 2-3 klientky, šla jsem na objednání, ale myslím, kdybyste se jen tak zastavily, tak byste se na šaty asi podívat mohly což např. ve Svatbě snů možné nebylo - průměrné ceny: nejlevnější okolo 20, ale spíše 30 + za prodej - kvalita: dobrá, dokáží ušít na míru a upravit kterékoliv šaty dle vašich představ - ochota obsluhy: mladé prodavačky, přišla jsem navečer jako poslední klientka, bylo vidět, že jim nejde o to „prodat“, pomohou i s doporučením modelů - otevírací doba: v týdnu do 19:00, v sobotu otevřeno 2. Svatba Snů: - místo- v centru, v dosahu I.P. Pavlova nebo Muzea, velice pěkné prostory- čisté, klidné- bez schůzky vás neobslouží - průměrné ceny: šaty ve výprodeji začínali na 10.000kč, nové až k 50.000, záleží na značce, průměrně 30.000 a více za nové - kvalita: výborná, nenajdete zde špinavé, onošené modely, dobře se o ně starají, při zkoušení vám nasadí pytel na hlavu, abyste šaty neznečistila šminkami, což zní možná divně, ale je to lepší než, abyste si musely oblékat šaty špinavé od rtěnky a make-upu - ochota obsluhy: já vyzkoušela asi 4 modely, prodavačka Ana se zeptala paní majitelky na slevu, komunikovali se mnou aktivně, nakonec jsem se nerozhodla kvůli ceně - otevírací doba: výhodná, do 19:00 přes týden, otevřeno i v sobotu 3. Kleinod: z IP Pavlova asi 5 min pěšky, trochu zastrčený salon, uvnitř vás ovšem překvapí prostorností a ochotou personálu - průměrné ceny: levnější, čemuž odpovídá i kvalita- najdete od 18 a výše, průměr 25.000 kč - kvalita: průměrná - ochota obsluhy: prodavačka Andrea – bez ní bych si návštěvu v salonu vůbec neužila, moc mi poradila co se týče střihu, modelu, komunikovaly jsme i po email a po telefonu, do salonu jsem přišla 2 krát - otevírací doba: do 19:00 přes týden, i v sobotu 4. Adina Pravděpodobně neznámější salon v Praze, 2 prodejny, jedna v Letňanech- několikapatrový, druhý někde na Praze 4 - místo - průměrné ceny: prodej šatů 35 a více, nakonec jsem nezkoušela, ale po telefonu mi bylo sděleno, že nové okolo 40 - kvalita: asi nejlepší - ochota obsluhy: nevýhodou je, že chtějí za zkoušení šatů 300kč za hodinu, což je u nerozhodné nevěsty jako jsem já velký risk - otevírací doba: do 18:00 5. Salon Maggie - místo: Jiřího z Poděbrad - průměrné ceny: dost nad můj limit, 40.000kč a více, ty levnější nestály za to nebo je neměli k dispozici - kvalita: průměr - ochota obsluhy: oznámili mi až po půl hodině vybíraní z katalogu, že z mých vybraných modelů mají k prodeji jen 2- z toho na zkoušení teď hned má jen jedny a cena byla okolo 40 tisíc, peníze za zkoušku šatů 200kč - otevírací doba: výhodná Pro mě nejhorší zkušenost, co jsem měla 6. Salon Maya První salon, kam jsem šla, vyzkoušela jsem asi 3-4 nejrůznější typy šatů, do dnes nezapomenu na ochotu slečny Štěpánky - místo: Pražského povstání a pak pěšky asi 5 min, musíte trochu zapátrat s google maps, než se tam vydáte - průměrné ceny: poměrně dost vysoké, prodej průměrně za 35- 40 tisíc a více - kvalita: výborná, netradiční modely, majitel je ochotný o ceně smlouvat - ochota obsluhy: nejlepší zkušenost, co jsem měla - otevírací doba: výhodná 7. Studio Agnes Nestojí za řeč, vybírají 200 kč za hodinu zkoušení, já zkoušela zhruba 20 min, šaty mi už od pohledu nevyhovovaly, ale přesto jsem musela zaplatit Ceny okolo 30 tisíc, takže pokud jdete za určitým konkrétním modelem, tak se asi vyplatí 200 kč dát, pro mě to byla ztráta času a peněz 8. Venesis Pro mě na prodej šaty vůbec, ztráta času, pokud nehledáte extrémně levné šaty 9. Salon Bliss Nízká kvalita, tomu odpovídající šaty, spíše špinavé, obnošené modely 10. Nevěsta Praha 4, dost nepřehledné, těžko se tam vybírá mezi stojany Asistentka nápomocná, ale modely mě neoslovily 11. Te amo Zde jsem šaty vybrala, italské modely, šité v ČR, vyhovovalo mi,že je to salon málo známý, rodinného typu, s velice přijemnou paní majitelkou, pořídila jsem vše- spodničku, závoj, šaty... 12. Brigit 13. DD models 14. Dianthe Nestojí za řeč – pro mě ztráta času 15. Brilliant Princess Asi nejhorší zkušenost ze salonu z centra, pokud nehledáte levné obnošené modely, určitě nemá cenu tam chodit 16. Naive Přesto, že jsem měla schůzku, tak mě paní neměla poznamenanou a čekala jsem 45 min, až se nám někdo začne věnovat, nakonec jsme odešly, kamarádka půjčovala šaty, půjčovné na 3 dny za 15.000kč 17. San Verita Praha 2, modely z výprodeje špinavé, nekvalitní, ale cena tomu neodpovídala Dobře dosažitelné z centra, pokud nehledáte moc velkou kvalitu, ani cenu, tak možná se zastavte, pro mě to nebyl moc výjimečný zážitek 18. Šaty go home Se šaty mají 2 patra- večerní roby a svatební šaty, moje zkušenost byla bohužel negativní, jelikož jsem jedny šaty vybrala a bylo mi slíbeno, že je můžu objednat v mojí velikosti, když jsem přišla o týden později, tak už to nakonec nešlo, ale jinak myslím, že zde si vybere snad každá- několik druhů modelů, ochotná obsluha přeji hodně úspěchů a ať se vám svatby vyvedou ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?