Nabídka půjčoven

Ráda bych se zeptala na Vaše názory / zkušenosti, zda si spíše svatební půjčit, koupit či nechat ušít na míru? Popř. kolik jste / byly do šatů ochotny investovat? Je dle vás nabídka půjčoven svatebních šatů uspokojující? Mě přijde, že nabídka je většinou dost podobná, stejný zdobný, „princeznovský“ styl… Nebo máte nějaký tip na půjčovnu s šaty originálnějších střihů? Děkuji, L.
Odpovědět
Já jsem si šaty koupila na tady na bazaru po jedné nevěstě. Zpětně musím říct, že to bylo nejlepší řešení, byly moje, nemusela jsem se strachovat o zničení a doplácení. A navíc ta cena, prostě za hubičku. Dát 10 a více tisíc za půjčení mi přijde šílené. Byla jsem ve dvou půjčovnách zkoušet - udělala jsem si představu o střihu. V jedné jsem platila 200 za zkoušení, ale to mi vůbec nevadí, chápu, že když si je tam takto vyzkouší 10 slečen, musí je dát snad i znovu vyčistit, člověk se potí, má make-up...Uvažuji, že si ty svoje zkrátím, možná nabarvím a nechám si je jako společenské. Takže já jsem pro koupi. :-)
Odpovědět
Také hlasuju pro koupi :-) Právě kvůli tomu pohodlí, šla jsem do toho s tím, že buď šaty vše ustojí a zkusím je prodat, nebo neustojí a nic se neděje. Měla jsem teda právě ty princeznovské a nic jiného jsem ani nehledala, takže nabídku salonů neumím posoudit, ale přijde mi, že právě přeprodeje tady i jinde nabízejí různorodé šaty. Díky tomu se dají sehnat i za dobrou cenu, kolikrát levněji nebo za stejnou cenu, jako vyjde půjčovné.
Odpovědět
Já jsem původně plánovala půjčení, ale nabídka v salonech mě hodně zklamala. Nabídka nekorzetových nešlehačkových byla velmi omezená, nabídka pro prcka ještě omezenější. Ochota někde haprovala. Tak jsem tu koupila šaty po jiné nevěstě (dražší, než jsem chtěla, ale byly vysněné), nechala jsem si je u švadleny upravit přesně pro mě, a pak je za půlku prodala. Vyšlo to na cca 2/3 půjčovného v té nejlevnější půjčovně.
Odpovědět
Taky se přimlouvám spíš ke koupi. Půjčovny mě nijak neoslovily.
Odpovědět
Svatební šaty by měla mít nevěsta svoje vlastní. Půjčovny jsou pouze v Čechách a na Slovensku, v jiných zemích jen výjimečně.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem byla celkem zklamaná v salonech všude šaty na jedno brdo a tak jsem si je koupila v outletu a vyšli mně na stejno jako půjčení o něco méně.
Odpovědět
Profilova fotka
Hlasuju pro koupi, nebo ušití na míru. Z nabídky salonů jsem byla dost zklamaná. Všechny šaty na jedno brdo. Chtěla jsem šaty co nejjednodušší, bez spodniček, vleček, pokud možno nekorzetové, bez zbytečných ozdob. Žádné takové mi nebyli schopni ani v jednom ze třech salonů ukázat. Navíc ne všude jsem byla spokojená s peronálem, jako by ty ženské snad ani neměly oko a chválily mně i úplné hrůzy. Mám velikost šatů 36/38 a nemohla jsem vybrat. Úplně lituju nevěsty s nekonfekční postavou... :-( Jednu dobu jsem i uvažovala o ušití na míru, ale nechtěla jsem utratit více než 5000 za šaty. Navíc se mi ani nechtělo dojíždět na zkoušky atd. Nakonec jsem to vyřešila koupí obyčejných šatů na "věneček". Stály 3000 a byla jsem do nich zamilovaná na první pohled. Po svatbě si je nechám, může je po mně zdědit neteř, právě do tanečních :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nechala jsem si ušít přes salon, přímo u výrobce, cena byla vražedná, ale když jsem se viděla na poslední zkoušce tak jsem nelitovala:-)
Odpovědět
@linie_praha Ačkoliv jsem měla vlastní, co to je zase za univerzální pravdu? :-p
Odpovědět
@zorro4 Je to můj názor. Naše maminky i babičky měly vlastní svatební šaty a proč si tedy současné nevěsty půjčují? Svatební salony by měly šaty prodávat, je to tak na celém světě, i v chudých zemích - proč ne u nás?
Odpovědět
@linie_praha A já si zase myslím, že je to zbytečné. Pro mě osobně je (bez ohledu na cenu) velmi problematické kupovat si věc na jediné použití. Obecně je trendem sdílení (vozidel, zahrádek, směna věcí, komunitní projekty) a mně je to jako princip mnohem bližší. To, že je to ve světě častější neznamená, že je to správně. Naše maminky a babičky žádné půjčovny neměly, takže to nebyla věc rozhodnutí. A taky se teda naše babičky povětšinou vdávaly jako panny, svět jde kupředu, není důvod za každou cenu lpět na tom, jak to bývalo. Ale tak chápu, že je to Váš byznys... Každopádně je to názor stejně jako ten Váš, akorát já ho neprezentuji jako "mělo by se".
Odpovědět
No byznys je to tedy spíše pro svatební salony. Jak jinak si vysvětlit, že ušití vyjde často jako vypůjčení. Jsem ráda, že jsem měla své svatební šaty šité na míru.
Odpovědět
Článek se načítá
@zorro4 Svatební salony by více vydělaly na prodeji šatů než na jejich půjčení. Odpadlo by jim dohadování s nevěstami při poškození, nevěsty by se nebály v šatech tancovat, jíst atd.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?