"Mazání medu kolem pusy" zákaznicím?

ahoj nevěsty, musím se s Vámi podělit o svůj dnešní zázitek z jednoho mensiho svatebního salonu. Jedna zákaznice si zkoušela šaty-samozrejmě jsem pochopila, že chce usetrit(saty odkoupila od salonu za cca 700 Kč)a uplne design a "modernost" satu neresi, ale...korzetove saty a az s nepochopitelne slehackovou sukni. Jde o to, ze saty slecne vubec nelichotily a byla kratke i diky mensi obruci a prodavačka ji je stale chvalila(ano nejsem naivni, je to samozrejme pro ni obchod a zbavi se tak satu o ktere vetsina nevest uz skutecne zajem nema a mit nebude) a ani ji je radne neupravila...Slecna vypadala spokojene, jeji poradkyne zrejme take. Nakonec ji je prodavacka jen nejakym podivnym zpusobem srolovala a dala do nejake tasky. Jak uz jsem psala,je jasne ze prodavacka chce saty prodat,ale za jakou cenu? Mate nektera take podobnou zkušenost s "mazanim medu kolem pusy" zakaznicim?
Odpovědět
Profilova fotka
To může být jen Váš subjektivní názor, že nevěsty ty šaty neslušeli. Za tu cenu se nedají čekat zázraky. Důležité je že ta nevěsta byla spokojená. ;-)
Odpovědět
Já mám často spíš opačnou zkušenost - přijdu si, že až "otravuju," když chci u někoho utratit tisíce za nějakou svatební položku - neuvěřitelné, kolik lidí je neochotných... Nicméně chápu, co myslíš - jenže co s tím? Já třeba nemám ráda, když mi někdo cizí něco hodnotí (jsem v tomhle asi divná, ale na cizí názory se neptám) - kdyby mi prodavačka začala říkat, že v něčem vypadám blbě, tak by mě to spíš naštvalo.
Odpovědět
@shigella :-) jj, přesně takovou zkušenost mám místy taky. někdy to opravdu působí tak, že si někteří neuvědomují, že pracuji ve službách a timpadem s lidmi a že by nějaký vstřícný přístup neskodil :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Tak já jsem zažila naprostý opak. Rozhodovala jsem se mezi 2 šaty, jedny stály 13.000 a jedny něco přes 20.000 (už si nepamatuji). Mojí mamce se více líbily ty dražší, mě oboje (jen ta druhá cena ne). Tak jsem poprosila slečnu, co nás obskakovala (salon Svatba snů - doporučuji) aby řekla svůj názor a slečna mi jednoznačně doporučila ty levnější, prý mi dělají krásnou postavu a sedí mi nejlépe. :-)
Odpovědět
Tak je to těžké.. Treba se nevěstě ty šaty vážně líbily! Nevíme jaký průběh zkoušení tomu předcházel.. Třeba to prostě byly ty pravé :)) A prodavačka se jen chytila na jeji vlnu.. I kdyz se ji třeba nelibily.
Odpovědět
Já si šaty kupovala ve svatebním salonu v zahraničí a takovou zkušenost nemám. Rozmýšlela jsem se mezi dvěma modely a obě paní ze salonu, co mi pomáhaly s výběrem, mi doporučily vzít si ty levnější, že se ke mně hodí víc.
Odpovědět
Profilova fotka
Na druhou stranu, co měla říct, když, bylo evidentní, že nevěsta chce usetrit? Kdyby řekla něco jako: tyhle vám jsou krátké, vypadáte jak šlehačkovy dort a už se to dnes nenosí, ale v těch druhých šatech za 15.000 byste byla krasna - tak by sis zase myslela, že se snaží jen udělat větší kšeft. Pokud byla nevěsta spokojená, přijde mi v pořádku, že jí to nekazila.
Odpovědět
Ano souhlas s klear ;-)
Odpovědět
Zažila jsem něco podobného v menším krámku, slečně šaty vůbec neseděly (neřeším styl šatů, každému se líbí něco jiného), byly jí krátké, nedržely prsa a vzadu dělala kůže nepěkné věci. Prodavačku sem ale slyšela říkat, že skvěle padnou, že je to přesná velikost atd! Měla jsem chuť zakročit:D podle mě se to děje hlavně tam, kde je malý výběr a prodavačka nemá co jiného nabídnout..
Odpovědět
Byla jsem v jednom menším zlatnictví se kouknout, jaké prstýnky nabízí, abychom pak s přítelem šli na jistotu. Paní mi řekla, že má prstýnky max. 13 000. Že není možné, aby měli někde jinde prstýnky např. za 15 000 a víc. A začala... začala pomlouvat větší zlatnictví, že musí platit nájem, prodavačky, že prstýnky jsou nekvalitní, že je vozí ze zahraničí atd. Pak jsem tam šla za 2 týdny s přítelem. Vybrali jsme si troje top prstýnky a řekla, že cena 14 000, 16 000 a poslední přes 16 000. Poté, že se nedá změnit tloušťka pánského prstýnku. Přitom v prstýnků. jak máme, se tloušťka pánského změnit dala. Jak jsem z toho zlatnictví byla nadšená, tak mě hodně zklamalo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?