Máte někdo zkušenosti se šitím svatebních šatů?

Profilova fotka
Ahojki lidičky, chtěla bych poradit. Chtěla bych si svatební šaty nechat ušít. Mám již vybraný salon, u kterého si nechala šít má sestra maturitní šaty a dopadlo to výborně, proto jsem se rozhodla pro tento salon. Nicméně, je leden a já mam svatbu v červnu. Tak mám trochu strach, aby se to nějak v pohodě stihlo. Taky co se ceny týče se trochu bojim. Sestra pořídila své maturitní šaty za 3.000,- včetně látky. Jsem ochotná investovat tak maximálně kolem 10.000,-. Jinak ten salon se jmenuje Moravec a nachází se v Teplicích, kdyby náááhodou měl někdo zkušenosti přímo s tímto salonem, to by bylo úplně nejlepší. Co si o tom myslíte?
Odpovědět
1
2
9
Milli, s tým salónom nemám žiadnu skúsenosť, keďže som zo slovenska. Mne bude šiť kamoška šaty za 6.000,- Sk. A tiež mám svadbu v červnu - jún, ak som to dobre preložila :-D . No myslím, že sa to v pohode musí stihnúť. Ale najlepšie je ísť tam za nimi a osobne sa opýtať za cenu a tak. Z
Odpovědět
ahoj milli, zkušenosti mám, šaty jsem si nechala ušít v Praze - jestli ti to vyhovuje, pošlu ti kontakt na milou paní do IP. Jinak, ty šaty můžeš posoudit z fotek....hezký den všem!
Odpovědět
Ahoj, aj ja som si dala usit saty u nasej znamej, boli pekne, ale myslim, ze pridrahe 13. 000,- Sk. Neboj, oni Ti to urcite stihnu usit, moja to zmakla za 1 aj pol mesiaca. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si taky nechala šít šaty, byly jednoduché a i s látkou mě vyšly cca na 3,5 tis. paní mi je ušila za 1 měsíc. Myslím, že nemusíš mít obavy. Určitě se zeptají, na kdy je pořebuješ a tomu se přizpůsobí.
Odpovědět
Ahoj, nejsem sice z Teplic, ale přesto jsem o tomto salonu slyšela. Kamarádka žije v Teplicích asi 1,5 roku a vyprávěla, že je velice dobrý. Myslím, že se není čeho bát. hodně štěstí
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Milli :-D v sobotu jsem byla u krejčové, nechávám si šít dle vlastního návrhu. za práci si krejčová bere 1000,- a vše záleží podle látky, takže počítám do 5000,-, navíc když odepnu krajkové bolerko, tak budu mít plesové šaty.... Jsem nadšená.... A těším se...Nebudu přece dávat nesmyslné prachy jenom za to, že mi někdo půjčí šaty.... :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Jééé, děkuju moc všem za rady! Dost jste mě uklidnily a všechny byly užitečné a poučné. Ještě jednou díky! Se pak ozvu, jak to s tim mym šitim pokračuje ... ;o) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja som si nechala saty sit v BB, boli hotove za 3 tyzdne a vysli ma - material: 1500, usitie 1600,- :-)
Odpovědět
Ahoj Milli, asi bude záležet na tvojí představě o šatech, jestli chceš jednoduché nebo nějaké princeznovské. Jsem z Teplic a Moravec je vyhlášený tím, že je sice hodně dobrý, ale taky hodně drahý. Svatební šaty si tam ale nenechávám šít, takže nevím, ale určitě ti řeknou, kolik by ty šaty asi stály. Tak hodně štěstí a pak dej vědět, jak jsi dopadla. :-)
Odpovědět
Profilova fotka

aajka: Dneska jsem mluvila s Moravcem, konečně jsem se k tomu dostala. Byl hrozně milej a ochotnej a ty ceny mi přišly na svatební šaty úplně pohádkový. Dneska jsem byla v jednom svatebnim saloně v Praze zkoušet šaty, abych si udělala představu o tom, co mi sluší a co ne a tam se ceny PŮJČENÍ pohybovaly kolem 8.000,-! No a Moravec mi řek podle toho, co jsem mu popsala, že bych asi tak chtěla, že tak 4.000,- až 5.000,-, jednodušší, ale už i trochu zdobený, tak za 8.000,- už jsou prej hodně slušný šaty se všim všudy, i trochu složitější prej ... To mě docela potěšilo. To jsem si řekla, že teda radši dam 8.000,- za šaty, který mi zůstanou, budou originální (a né, že je pak uvidim na dalších nevěstách) a navíc mně šitý na míru, než za blbý pujčení ...


Odpovědět
Profilova fotka

justinna: S tou tvou poslední větou naprosto souhlasim! ;-)


Odpovědět
"To jsem si řekla, že teda radši dam 8.000,- za šaty, který mi zůstanou, budou originální (a né, že je pak uvidim na dalších nevěstách) a navíc mně šitý na míru, než za blbý pujčení ..." Milli, to je presne ten duvod, proc si chci nechat usit saty ja! Uplne mi ctes myslenky. nejsem sice zadna fiflena, nebo z kdovijak bohaty rodiny, ale predtsva, ze moje svatebni saty prede mnou melo x nevest a po me jeste bude mit dalsi hafo, me docela desi a odpuzuje :-. Zitra budu volat svadlene, a tak dam vedet, jak dopadnu. Jinak, v salonu jsem taky byla, u nas, v amelm meste, pujcovne sice smesne, cca 4tisice, ale ty saty byly vsechny stejny, zazlouty, onoseny, a hlavne v me velikosti meli jen 2!!!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Holky zlatý, moje řeč.... ;-) , vždyť si vemte jaká je pořizovací cena šatů a kolik je půjčení....Navíc jsem sice byla jen v jednom salonu, ale to mi úplně stačilo...Ty šaty jsou prostě očividně nošený a i když chtějí 4000 za půjčení, tak to si radši přidám a jdu do toho, navíc já mám domluveno se švadlenou, že se vejdeme něco do 5000.....Takže ať jdou salony, kde stojí 10 000 půjčovný do těch nejmenovaných míst... 8-) Navíc budu mít takové šaty, že když si sundám krajkové bolerko, tak budu mít nádherné plesové šaty....Holky, ve čtvrtek si jedu vybírat látky, tak už mě nikdo nepřemluví.... Je to jasný....průměrná cena ušitých šatů je 5000! Samozřjmě nepůjdu do nějakého vyhlášeného salonu, kde chtějí dost velkou přirážku, ale já například jdu k šikovné vesnické švadlence, která je fakt šikovná...A vemte si, že průměrná cena půjčovného je taky 5000,-, takže....mně prostě vychází to ušití jako lepší.... 8-) Hele prostě sice jsou levnější salony, ale ty šaty tomu taky bohužel odpovídají.... :-D
Odpovědět
Holky a jak zjistíte, jaký střih šatů vám bude slušet a který ne - jdete si šaty nejdříve vyzkoušet do nějaké půjčovny?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj mousa: ono je to složitý, ale většina krejčích ti s výběrem pomůže a pokud je opravdu dobrá i objektivně zhodnotí co se k tobě bude hodit stejně jako to dělají i kadeřnice a kosmetičky a pod. v případě že mají trochu soudného rozumu. Ale to hlavní slovo budeš mít opravdu ty. Určitě bych se šla podívat do pujčovny tam si představu uděláš snadno a rychle třeba v typu vršku nebo zda vlečku ano či ne. Na druhou stranu budeš chtít aby ti někdo šil šaty které se pujčují v pujčovnách? Já si nechávám šaty šít právě takové které jsem nikde nenašla. (tzn. žádný korzet, žádné kruhy pod sukní,...) Právě proto budou jedinečné. No a v tomto případě si žádnou představu v půjčovně neudělám protože takové tam prostě nemají. Na závěr jeden detail, každá látka jinak drží tvar a z každé šaty budou vypadat jinak takže i toto bude trošku klamat.
Odpovědět
ahoj ja som sa to tiez rozhodla risknut budem si sice saty poziciavat ale budu usite mne na mieru za cenu pozicovneho som velmi chuda a chcem saty z ktorych nie je velky vyber tak toto bude to najlepsie riesenie ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
On nikdo netvrdí že ušité musí být zákonitě dražší neš pujčené. Zle vše závisí na složitosti střihu, ceně látky a ceně práce. Takže se dají sehnat i za celkem rozumný peníz překrásné šaty.
Odpovědět
Profilova fotka
Všeobecně si myslim, že se vyplatí využít nějakou krejčovou, která šije hlavně ze zábavy, nebo pro své známe a někdo vám ji doporučí, protože takové dámy si většinou nedávají žádnou přirážku a šijí jen opravdu za látku a berou si většinou tu tisícovku za šití. já budu mít šaty jednoduché princess, přilehlé, padající jen na prsa a na nich bude krajkové bolerko, které bude končit pod prsy a bude odhalovat ramena. Závoj a krajka bude ze stejného materiálu. Vzhledem k tomu, že mám velice světlou pleť a vlasy, tak chci mít látku s nádechem zlaté. Mám sice výhodu, že jsem si šaty navrhla sama, ale každá krejčová, kterou to baví, tak Vám poradí ihned po příchodu, já mám například větší pozadí ;-) a úzký pas, takže budu mít šaty s velmi zvýrazněným pasem. Paní krejčová mi to schválila a jistě i ty ostatní paní, co se věnují šití instinktivně poznají, co a na jakou postavu se hodí... :-N Když už si je nechávám šít, tak budou i na další využití, takže Vám radím holky, ať jsou to šaty, kteér můžete nosit i na plesy.
Odpovědět
Profilova fotka

mousa: No, já jsem se po dohodě s kámoškama, co se taky vdávaj, rozhodla právě vyrazit do salonu a vyzkoušet si šaty se záměrem zjistit, kterej typ se ke mně hodí, co mi sluší apod. Jasně, neudělam to tak, že si nějaký šaty vyberu, zajdu do krejčovskýho salonu a řeknu: "tyhle mi ušijte". To v žádnym případě, ale zjistim tak, jestli výstřich lodičkový, či do "V" nebo rovný apod., jestli sukni spíše širší nebo spíše užší, střih do "A", širokou vlečku, dlouho apod. Fakt si myslim, že je to dobrý. Jen mam teď v hlavě ještě větší zmatek než předtim, protože mi přijde, že mi nic nesluší, co jsem si původně chtěla nechat ušít ...


Odpovědět
Profilova fotka
Akorát k tomu výběru švadleny.Už jsem si v životě toho nechala šít dost a nikdy jsem nebyla spokojená s výsledkem, ta švadlena to nikdy neušila tak, jak jsem chtěla, byly to ty "vesnické" švadlenky, vesměs známé, takže s tímto typem švadlen nemam moc dobré zkušenosti. Poprvé mi přišel výsledek šití na úrovni až po tom, co jsem viděla šaty mé drahé sestry ušité právě panem Moravcem. Tak snad se v něm nezklamu. Je to i návrhář, tak snad mi dobře poradí, co by mi slušelo a co ne, kterou látku vybrat, aby to nějak drželo tvar atd., vzhledem k tomu, že látku vlastně vybírá a kupuje on, pevně věřim tomu, že tu látku vybere vhodně ke zvoleným šatům ... Toho bych se bála u sebe, kdybych si nejdřív musela koupit látku a pak zjistila při první zkoušce, že se z toho nedá ušít to, co chci ...
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, tak jsem mrkla na stranky salonu moravec a jsem opravdu mile prekvapena, co prekvapena jsem nadsena:)))). maji opravdu krasne modely:) tusite nekdo v jake cenove relaci se pohybuje zhotoveni satu od nich? Jen to mam trochu z ruky, ale ne moc:) a co by clovek neudelal pro krasne svatebni saty ze:)
Odpovědět
Dominicka, mozes mi napisat web adesu toho salonu Moravec? dik
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si je taky nechávala šít, protože se mi nechtělo vrážet peníze do šatů, které jsou už 100x nošené a taky jsem chtěla být trošku jiná, než ostatní nevěsty s obručema a vlečkama. A myslím, že se mi to vyplatilo i vzhledem k tomu, že jsme měli obřad ve staré radnici skanzenu v Rožnově, kam by se klasické šaty z půjčovny moc nehodily. Teď jen potřebuji upravit sukni, abych v nich mohla vyrazit na ples ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
a navíc jsem neměla starosti s chozením na WC kvůli šířce sukně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem z Teplic a šaty si také nechávám šít. Salon p.Moravce neznám, ale já jsem dostala doporučení na sl.Kožíškovou - krejčovství Mondia. Šila dříve svatební šaty pro salón Kleopatra v Teplicích. Tato slečna je naprosto úžasná, ušije co si vymyslíš, i závoj a doplňky. Pořádá také přehlídky. Občas má na prodej již hotové svatení šaty, které byly na přehlídce. Já jsem měla štěstí a budu od ní mít nádherné svatební korzetové s tylovou sukní a vyjdou mě na 3000,-Kč úplně nové, což je paráda. Já se vdávám až v červenci, ale z důvodu finančních už nakupuji nyní, aby toho nebylo najednou moc. Tento týden jsme se sešli a vyjednaji co si všechno představuji, 24.1. jdu na zkoušku a kolem 10.2. by prý již mohly být hotové. Takže času dost...
Odpovědět
Profilova fotka

dominicka: Už jsem to jednou tady psala. Pan Moravec mi po telefonu sdelil, podle toho, co jsem chtela, rikala jsem, ze nechci nejakou obrovskou robu, jen jednoduche saty na raminka, tak mi rek, ze jednoduche tak 4.000,- - 5.000,- , ale né úplně holé be ničeho, i prý trochu zdobené. "Větší" šaty, už trochu se zdobenim na úrovni prej tak cca kolem 8.000,- a róba, kterou teď šil na nějakou přehlídku tak kolem 12.000,- (tam už bylo dole hodně tylu a byly pošívané nějakými květy, prý ručně) ...


Odpovědět
Profilova fotka
Jéé, já jsem k panu Moravci objednaná taky na 24.1. :-D
Odpovědět
Majko prosím zveřejni kontakt na krejčovství Mondia, ráda bych si tam nechala také ušít šaty. Díky Lucka
Odpovědět
Profilova fotka
milli: ja si vybrala spis takovou robu:))) Takze by me vysly tak na tech 12 000, ale uplne nahodou jsem zasla do jednoho salonu a tam me uchvatili jedny saty a pujceni je jen za 5500, tak jsem si je hned zamluvila:)))) Chtela jsem neco zvlastniho a tyhle saty jsou zvlastni uz tim, ze jsou oranzove:)))
Odpovědět
Profilova fotka
Hm, zajímavé, co to je za salon?
Odpovědět
1
2
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?