Mám ušité svatební šaty a objevila jsem mnohem krásnější

Ahoj nevěsty, nechala jsem si ušít šaty i když jsem necítila, že to jsou ony :-(, ale už jsem byla zoufalá a padli nejlépe...čekala jsem na ně 2 měsíce a mám je doma už skoro měsíc a dnes jsem si zašla jen tak do jednoho salonu - nevím nebyla jsem tam předtím a něco mě tam táhlo a co se nestalo - měla jsem na sobě ty nejkrásnější šaty co jsem zkusila :-( Co mám dělat, když doma mám již ušité šaty? Půjčení těchto nových je dost vysoké 18T. Za koupené šaty jsem celkem dala přes 7T. Nemám zase tolik peněz na vyhazování za rozmary, ale ty nové šaty byli tak krásné, kdybych neměla ty koupené, tak si je určitě hned zamluvím :-(. Myslíte, že bych měla zkusit prodat ty ušité a půjčit si ty drahé? Poraďte prosím. Jsem z toho opravdu špatná :-(.
Odpovědět
1
2
5
Já teda nevím, je to tvá věc.. ale kdyby se to stalo mně... no tak bych nelítala nohama v oblacích, vždy podle mě najdeš šaty, které se ti nakonec budou líbit víc a víc... nějak nechápu, proč sis objednala šaty, s kterými jsi nebyla spokojená:-) ale to se někdy stane.. hoď sem fotku:-) ale určitě ti moc sluší a jsou krásné... 18 000 je šílení suma a za půjčení:-) to by snad museli být ze zlata... Podle mě je důležité abys byla ten den šťastná a věřím, že šaty to nedělají... co kdyby sis koupila nějaké nádherné popůlnoční na převlečení, které můžeš pak využít i na plesy a nebudou to vyhozené peníze... já bych to řešila spíše takto... koupila bych si parádní společenský šaty a převlíkla bych se do nich:-) Hlavně Zdeni nebuď nešťastná, hlavu vzhůru a věř že pro muže budeš nejkrásnější nevěsta i kdybys měla pytel... a za 18 000 už koupíš pěknou dovolenou nebo prodloužený víkend:-)
Odpovědět
@zdeni1111 Já vím, že kdybych už doma měla šaty, tak se po jiných nekoukám. Určitě bych také našla hezčí a to by mě akorát naštvalo. Já osobně bych do šatů za 18 tisíc na víkend nešla. Obzvlášť, kdybych měla svoje za pouhých 7 tisíc, které za 5 prodáš. A jak psala Kacmud, za 18 000 už můžete vyrazit někam na slušný eurovíkend...
Odpovědět
18k mi přijde naprosto šílená částka za půjčení. Pokud se ti tvoje šaty líbí, tak si prostě řekni, že ty ze salonu jsou sice krásné, ale za tu cenu až tak ne. Pokud je tam rozdíl 10 tisíc a navíc ty levnější ti zůstanou a ty dražší bys musela vrátit, je to podle mě pádný důvod k tomu, abys byla ráda, že máš doma ty svoje.
Odpovědět
@kacmud @lsvit Holky asi máte pravdu - fotky dám zítra ;-). Já totiž obešla hodně salonu předtím a ty co jsem objednala byli nejlepší, ale cítila jsem, že to není ono, pak jsem je zkoušela, když přišli a prostě nebylo to ono a tak mi to nedalo a zašla jsem ještě do toho jedno salonu, kam mě táhlo a vzniklo tohle :-( Jenže ty nové jsou přesně to co jsem si představovala a cítím se v nich báječně :-( vím, že je to hodně peněz, ale pořád mi to vrtá v hlavě - budu na to pořád myslet...zítra dám fotky a uvidíte sami ;-)
Odpovědět
@kerasi tak já bych stejně asi ty šaty prodala - nejde o to, že mi zůstanou, ale prostě žádné se mi tenkrát v půjčovnách nelíbili a mít šaty jako první na sobě byl můj sen - tyto nové, také ještě nikdo neměl - proto mě to tak drásá :-( Vím, že je to hrozná cena, ale za Pronovias to je celkem běžná cena :-(
Odpovědět
Nojo, ale prodáš je a budeš mít víceméně ccenu šatů zpět. Když si půjčíš šaty za 18 tisíc, budeš mít po nich akorát tak hezké fotky a tvůj účet bude o 18 tisíc lehčí.
Odpovědět
Hoď sem Zdeni fotečky, budeme se těšit:-) Ale opravdu to pořádně zvaž a priority také... věřím, že člověk to má furt v hlavě:-) Pokud ty ušité prodáš tak budeš mít svatební šaty za super cenu v závěru..já bych je po svatbě též prodala, nač je mít ve skříni... 18 000 je fakt šílených i pokud je to běžná cena.. a myslím, že by tě to pak časem i mrzelo, že kvůli jednomu dni, pár hodin, člověk vyhodil tolik.. že za to mohl někam jet a něco vidět... svatba je jednou za život to je jasné, každá chceme být princezna... ale podle mě nás ti naši chlapy milují takové jaké jsme ať mámě šaty za 7000 nebo 18000.. oni (to je nechci nějak shazovat) rozdíl nepoznají :-) a ten nápad s těmi popůlnočními tě neoslovil? Já si koupila takové sexy bílé šatičky na převlečení a jsem z nich úplně nadšená:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zdeni1111 Na jednu stranu je to šílená cena, osobně bych asi tolik peněz za šaty nedala, na druhou stranu jsme na tom podobně - spousta lidí by si klepala na čelo, kdyby věděla, kolik platíme za obřad. Pro mě je to taky takový splněný sen, peníze jsou a budou, vdávám se jen jednou, chci si to užít podle svých představ a můj miláček mě v tom podporuje, tak není tolik co řešit. Občas mě přepadaly různé myšlenky, jestli není škoda dát tolik peněz za pár minut, ale ušetříme jinde na pro nás méně podstatných věcech. Nakonec bude záležet jen na tobě, jestli jsi ochotná ty peníze za šaty dát. Zkus se poradit i s partnerem, co si o tom myslí. Držím pěsti, aby to nakonec dopadlo tak, jak si budeš přát ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jaj, co na to rict ... je jasny, ze pronovias se ti libi vic nez saty za 7 tis. Kvalita, usiti, latka ... vsechno je na uplne jine urovni. Plati par pravidel jako nezkouset saty, ktere jsou nad tvuj rozpocet (kdyz se do nich zamilujes, tak mas problem) a prestat zkouset, kdyz uz si jedny vyberes. Uz se stalo ... takze bych se asi sama sebe zeptala - jaky byl muj puvodni rozpocet a az kam jsem byla ochotna zajit, kdyby ty saty byly fakt super ? A pak porovnat s temi 18 tis + 2-3 tis, co ztratis pri prodeji starych satu. A myslim, ze sis na to odpovedela uz sama v uvodnim prispevku = pujcit ty nove :) 18tis pro nekoho muze znamenat 2 mesicni platy, pro nekoho tydenni vydelek. Ty sama nejlip vis, jestli si to muzes dovolit nebo ne.
Odpovědět
@palomitacheca @buldrik Já vím, že je to hodně peněz ale zase na druhou stranu je to opravdu jednou za život. Přítel říká, že jestli je chci, tak si je mám vzít - že on by se na to díval rozumně, ale zase mě chápe :-) Je to zlatíčko, ale v tomhle mi moc neporadí :-(. Ohledně rozpočtu na šaty - byla jsem ochotná za ně dát 20T když to bude opravdu pecka - a ona je to právě pecka až teď :-) ale kdyby nebyli ty koupené :-( bojím se, že je neprodám a bude to teda obr vydání za šaty a taky mi jich je hlavně líto :-( jsou opravdu hezké, ale já v nich jsem jak v pytli...:-( takže kdyby byli úplně nad můj rozpočet, tak by mě to samozřejmě tak netrápilo - vždy se dají najít hezčí šaty, ale takhle?
Odpovědět
@zdeni1111 chce to fotky,jinak neposoudíme,zda ty peníze za to stojí.Ty co máš koupené zkus dát ihned na různé bazary a třeba se někdo chytne.I když je na bazarech budeš mít, couvnout z prodeje můžeš vždycky
Odpovědět
Ahoj :-) Pokud ty nové šaty opravdu chceš a užiješ si díky nim svatební den na 100%, tak si je pujč. Je to sice dost peněz, ale pokud si to můžete dovolit a pokud s tím souhlasí i přítel, tak proč ne. Stejně by ti to pořád leželo v hlavě - a možná by ti to bylo líto i ve svatební den. Z tvých příspěvků to na mě působí, že je hrozně moc chceš, ale jen čekáš, jestli ti to ostatní schválí a pošťouchnou tě :-) Nemyslím to zle :-) Je to jednou za život tak proč by si člověk neměl dopřát to co si vždycky přál? :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@zdeni1111 Ještě si psala, že ty co by byly půjčené jsou úplně nové a to tě láká.Ale pozor, jistotu, že si je do tvého termínu nepůjčí někdo jiný nemáš.. Musíš tak trochu počítat, že je můžeš mít i jako druhá či třetí
Odpovědět
Profilova fotka
@zdeni1111 Za sebe můžu říct, že s 18 tisíci už se dostávám na třetinu našeho rozpočtu a to bych vážně nechtěla za šaty dát. A tak budu v opozici :-) Dívala jsem se na šaty ve tvém albu a pěkné jsou všechny, pokud sis nechala ušít nějaké z nich tragédie to rozhodně nebude. Poradila bych ti asi toto: Pozvi nějakou rozumnou kamarádku nebo mamku, aby ti řekla, zda jsou ty šaty vážně tak špatné nebo zda je v tom to okouzlení z šatů jiných - pěkně se namaluj, učesej a pak si to zodpověz i ty sama. Pokud si ty sama řekneš, že opravdu objektivně ti šaty nesedí, vyzkoušej si případně ještě nějaké jiné levnější šaty. Hodně slečen se vejde s půjčovným třeba do pěti tisíc a šaty mají úžasné. (Zrovna včera jsem se dívala na album kamarádky a šaty byly nádherné, vůbec bych tu cenu nečekala!) Tam už by tě to tolik mrzet nemuselo, když šaty své bys prodala.. Také si řekni, zda je to fér vůči snoubenci, který šaty stejně nepozná (krásná pro něj budeš ve všech), zato za 18 tisíc už by s tebou měl pěknou dovolenou a spousty zážitků. A ještě dodám, že každá chceme jako nevěsta vypadat krásně, ale jen o šatech to není. Upřímně si myslím, že nejkrásnější nevěsta je šťastná nevěsta - z fleku ti vyjmenuji tři alba, která se mi z beremese vybaví a ani u jednoho si nepamatuji šaty, zato u všech to, že novomanželé působí zamilovaně a nádherně se usmívají. Čímž neříkám, že je blbost se šaty vůbec zabývat, ale přistupovala bych k nim přece jenom alespoň s nějakým racionálním pohledem :-)
Odpovědět
Ahoj, také přidám :-) já jsem šaty vybrala v prvním salonu ve kterém jsem byla :-) a pak jsem si dala absolutní zákaz koukat se na jiné, protože by mi určitě padly do oka další a další šaty. Je pravda, že u mě hodně zvítězila cena, takže vždy si jí připomenu a ve finále jsme teď byla na poslední zkoušce a řekla jsem si, že jsem si nemohla lépe vybrat :-) mě by odradila ta cena (18.000) ale přidej fotky a my to zkoukneme :-) stejně se vsadím, že budeš krásná nevěsta, ať tak či tak :-)
Odpovědět
Dej sem fotky, třeba ti poradíme ;)
Odpovědět
@kacmud @kacmud @palomitacheca @buldrik @pajiji @wallflower @luj89 Holky tak tady jsou fotky - první jsou ty nové a druhé jsou ty mé. Prostě na těch druhých nemám pas a ta paní v salonu říkala, že by mi už nestahovala, ale já si v nich připadám tejď jak matrona :-( @wallflower má pravdu - potřebuji pošťouchnout, protože jsem typická váha :-) @pajiji no vzhledem k tomu, že svatba je za necelé dva měsíce, tak je malá šance, že si někdo šaty do té doby za tu cenu půjčí... Takže holky - co myslíste?
Odpovědět
@zdeni1111 Ahoj, tak ty první se mi asi líbí o trochu víc, ale 18tis bych za ně nedala. Jinak sukně u druhých šatů je opravdu taková nemastná neslaná....
Odpovědět
@zdeni1111 Mi se teda líbí ty druhé mnohem víc než první. Ale záleží na tobě. Osobně bych 18 000 za půjčení šatů nedala. :-)
Odpovědět
@zdeni1111 čistě jen můj osobní názor.A soudím jen dle fotek.Není pravda, že ty druhé ti nedělají pas..A dokonce se mi v nich líbíš i o trochu víc.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdeni1111 Jasně, že první jsou krásné, ale na druhých nic matrónovitého nevidím, jsou to moc pěkné, poměrně jednoduché šaty a vypadáš v nich jako něžná princezna :-) (V těch prvních na mě působíš tvrdě...) Udělala bych to, co jsem radila - poptej se někoho nezaujatého doma a uvidíš, že si to jen namlouváš :-*
Odpovědět
Ale pokud toužíš po těch prvních, tak myslím, že ty druhé by nemusel být problém prodat.Jsou pěkné
Odpovědět
@viki83 @curdibilka @pajiji @ad.elle Holky mě se u těch druhých nelíbí ten pas, takže jsem domluvená na konec srpna, že zajdu ke známé, která pracuje ve svatební salonu a upravuje šaty na nevěsty jestli s tím půjde něco dělat a uvidím...no a pokud ty první budou ještě volné, tak do nich asi půjdu :-) Nechám to takhle osodu a uvidím...
Odpovědět
@zdeni1111 ty první jsou hezké, ale mě se líbíš víc v těch druhých, jseš v nich taková miloučká, něžná :-) a to půjčovné je opravdu hodně vysoké, podle mě samozřejmě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zdeni1111 Já si ale právě myslím, že ty druhé šaty Ti sedí lépe. V oblasti pasu žádnou matronovitost nevidím, jen úplně nahoře je to asi utažené moc a dělá to trošku záhyb u podpaží. Ale to se doladí. No a po pravdě - mně osobně přijdou zajímavější nežli ty první....... Na těch prvních je navíc v oblasti prsou takový záhyb, jako by to bylo volnější. Jinak jsou krásné oboje a myslím, že s Tvou postavou by Ti slušel i pytel od brambor. :-)
Odpovědět
@zdeni1111 Ty první jsou nádherné a hrozně moc ti sluší! :-) To je krása, jsi v nich jako princezna :-) Máš hezkou postavu a v těchto šatech ti krásně vynikne :-) Ty druhé ti taky sluší, jen mi přijde, že ten pas by měl být níž, působí to na mě moc vysoko, jakobys byla useklá. Ale nevím, třeba se mi to jen zdá. Rozhodně to ale není žádná katastrofa, ženichovi by ses v nich určitě taky moc líbila. Pokud ale říkáš, že se v nich necítíš dobře a nebyla sis jimi od začátku jistá, vzala bych ty první. Ty druhé můžeš prodat. Jde hlavně o to, aby ses cítila dobře a krásná. Já jsem v tomto hrozný paličák, lidi mě můžou přesvědčovat, že mi něco sluší, ale pokud se v tom necítím dobře já sama, tak si to prostě neobleču :-D Takže určitě se rozhoduj podle toho, jak se v nich cítíš ty. Jde přece o to, aby ses ten den užila a nemusela se ničím trápit. A až se budeš za pár let dívat na fotky, neřekneš si: ty šaty tenkrát byly hrozně drahé. Ale řekneš si: ten den jsem se cítila opravdu krásně a vyjímečně. Nevím jestli jsem to dobře vystihla, ale snad jsem ti trochu pomohla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zdeni1111 jednoznacne ty prvni. Krasne tvaruji pas, predpokladam, ze vrsek ma korzet a krasne sedi. Vsadim se, ze i na noseni jsou mnohem prijemnejsi u tech druhych by si potrebovala presit vrsek, je to takovy beztvary. je to v rozpoctu, libi se ti a pritel te taky pobizi.. jdi do nich !
Odpovědět
Tak teď koukám, že mám úplně opačný názor, než ostatní holky :-D Snad mě nikdo neukamenuje :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@wallflower naprosty souhlas :-)
Odpovědět
Než se mi načetla stránka s oběma obrázky, tak jsem myslela, že šaty "bez pasu" jsou ty první,a říkala jsem si, jojo, jsou takový nijaký (sama jsem si je zkoušela, ale ta vlečka je těžká jako bejk velebnosti :) a blbě se s nimi manipuluje, a ten přechod od pasu je fakt nuda nuda nuda. Ty druhé (ušité) naopak jsou a tvé postavě a k tv vizáži absolutně skvělé, originální, dělají tě svěží, mladistvou, rozhodně v nich figura vypadá líp, pas je zvýrazněn, no prostě bomba. Hned jak se fotka načetla, tak si říkám, ty bláááho, to je úúúúžasnýýý!!! Takže žádnou paniku, první výběr byl skvělý! ;-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?