Mám ušité šaty, ale návrh z půjčovny vypadal lépe

Ahoj všem! Kvůli lepší ceně jsem si nechala ušít šaty podle nápadu z půjčovny. Nejsem si ale úplně jistá, jestli ty ušetřené peníze stály za to. Přestože jsem ušité šaty ještě naživo neviděla, zdají se mi trochu ošizené (viz obrázky).... Půjčovné by bylo cca 7500,- a ušití bude stát 4500,- (je to víc, než bylo navrženo před šitím a ještě jsem neplatila). Jak se líbí vám? Nemám si je nakonec radši půjčit? Jsem na vážkách.... :-| Díky za každý názor ;-) !
Odpovědět
nevím co je na nich ošizené,mě s moc líbí... ;-) jsou jemné,nepřeplácané..... nádherné....
Odpovědět
Profilova fotka
Mne pripadaji ty usite takove obycejnejsi, jakoby z levnejsiho materialu (aspon na mne to tak pusobi, cim vic lesly material, tim lacineji vypada), ale mozna je to jen zkreslene fotkou.. uvidis az je vyzkousis jak budou vypadat nazivo, jestli budou dobre sedet a jak se v nich budes citit..
Odpovědět
Dle obou fotografií jsou šaty ze stejného materiálu (lesklý svatební satén a organza). Takže určitě nejlépe se na ně podívat osobně a porovnat. Fotografie někdy hodně zkreslují.
Odpovědět
Profilova fotka
Chtělo by to obě fotky na postavě, ale ty ušité jsou určitě z levnějšího materiálu, jak píše martaveg, ten levný umělý satén a organza bývájí lesklejší, je to typické např. pro šaty z Číny a obecně pro falzifikáty. Další problém vidím v rozžehlení švů, originál je má neviditelné, kopie se trošku krabatí i na figuríně v oblasti bříška. Jsem pro půjčení originálu. I když dáš 7500 Kč, budeš mít na sobě šaty, jejichž pořizovací cena je třeba 40 000 Kč a tomu odpovídá materiál i kvalita provedení.
Odpovědět
Rekla bych, ze u usitych satu je dost odflakly korzet. Uz na figuryne se hodne krci. Na zivo to nebude moc drzet tvar.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně bych se na ně šla podívat. Takhle z fotky nic nepoznáš. Pokud je to šité na míru tak na figuríně se to bude určitě krčit, takže toho bych si nevšímala. Přijde mi, že nejsou ideálně vyhotoveny přední švy, ale možná se mi to jenom zdá. Takže ideálně vidět naživo ;)
Odpovědět
Mě přijdou pěkné.. Ten korzet se může krčit protože je na figuríně.. Určitě je běž vyzkoušet, dají se kdyžtak doupravit.. Nelámala bych nad nimi hůl, mě se líbí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě se taky líbí, to že krčí na figuríně bych neřešila, figuríny mají nereálné míry. Já měla šaty přímo z číny a všichni byli pos.aní odkud mám tak krásné šaty....
Odpovědět
Mě se zdá, že ušité šaty odpovídají jejich ceně. Originál šatů, který stojí jen za půjčovné skoro dvojnásobek bude vždy vypadat lépe ať již z hlediska zpracování nebo materiálu. Jestli Ti jde především o peníze, tak bych nedělala závěr dřív než si oboje šaty ještě jednou vyzkoušíš a nafotíš na sobě a budeš moci zkontrolovat rozdíl. Každopádně osobně jsem obecně pro půjčení originálu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mně se teda taky líbí :-)
Odpovědět
Tak hlavně nemůžeš očekávat, že ušité šaty za 4500,- budou odpovídat značkovým, který mají jistě velmi kvalitní materiál. Zkusila bych je a dala si pozor na korzet, který se trčí-ale to může dělat i figurína, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Jsou hodně podobné originálu, když si odmyslím ramínko za krk. Sice se na figurině krčí, ale na živém člověku nemusí. Jinak mi opravdu přijdou stejné :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Tak jasne, ze když si nechas usit saty za 4,5 tis, tak nebudou vypadat jako ty co maj v pujcovne, kde je staly 30 tis., s tim bylo nutno pocitat. Ale jinak mi prijdou povedene, snadno je pak prodas za podobnou cenu a budes mit saty skoro zadarmo. Ja si myslim, ze usetreny peníze prevazi to, ze holt nejsou tak dokonaly, porad vypadaj krasne. Super vyber!
Odpovědět
Já bych se tak nestresovala, mně se líbí:) Myslim, že to bude vypadat úplně jinak na tobě. Ta první fotka dělá taky hodně, že je máš oblečené přímo na sobě.
Odpovědět
Profilova fotka
Až na ten lesklý material vypadají docela stejně. Pokud ti ty ušité sedí jako šaty z půjčovny, tak na fotkách rozdíl bude opravdu nepatrný a dost jsi ušetřila, protože ty ušité zase prodáš:) podle mě jsi zvolila dobře, že sis je nechala ušít:)
Odpovědět
Jsou trošku jiné, než ty z půjčovny.... mě se ale líbí a myslím si, že jsou nádherné.
Odpovědět
Profilova fotka
Proč jsou ošizené?? Mě se teda líbí a jestli jde o ten volný korzet, tak to je tím, že jsou an figurýně ;-) Ale jinak bych je určitě brala ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se šatky líbí:) ušité vypadají, že jsou dobře. Jediný rozdíl snad jen v tom materiálu a že se trošku krčí, ale jak už tu zaznělo, to bude tou figurínou. Možná i ta látka, jak je nová a ještě taková "neopotřebená" tak to vypadá víc uměle, než bude ve skutečnosti, až v nich budeš v pohybu:) Šla bych je vyzkoušet:)
Odpovědět
Profilova fotka
Bylo by dobré vidět, jak ti sedí, ale podle obrázku na figuríně mi přijdou moc pěkné... možná je to trochu odlišná látka, ale jinak vypadají moc dobře.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
jestli i ty první taky nejsou lesklý... je to focené ve větší tmě mi přijde a mobilem... ty druhé jsou focené naproti oknu a je ta fotka kvalitnější, tak není to i tím? jinak jsem si na první pohled všimla akorát rozdílu v zavazování a musim teda říct, že se mi ty levnější líběj asi ještě víc než originál :)
Odpovědět
Profilova fotka
mně se víc líbí ty šaty na 1. fotce... ty 1. šaty jsou na mě moc lesklý...
Odpovědět
Profilova fotka
určitě je běžte vyzkoušet, fotografie vždy zkreslují, jiné osvětlení apod.. :) vypadají pěkně :)
Odpovědět
Svatba byla v roce 2013, tak trochu pozdě radit :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Mně přijdou stejné :)
Odpovědět
Profilova fotka
Šaty v půjčovnách jsou ušity z kvalitních materiálů, které něco vydrží. Pokud nové šaty stojí 4.500,- Kč včetně ušití, musí se na materiálech šetřit.
Odpovědět
Já si dovolím nesouhlasit ohledně lesk vs kvalita materiálu - šaty v salonu mohly být šité "rubovou" matnou stranou a nevěsty šaty mají jako vrchní stran použitou tu lesklou saténovou. Sama mám svatební šaty, kde vrchní díl (přes který se potom bere krajkový kabátek) z matné strany a sukně je leská. :) Šaty se mi líbí a šla bych je vyzkoušet. Vždy je můžete nechat ještě opravit (jako zákaznice máte nárok na to říct, s čím nejste spokojena a co chcete změnit).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?