Mám mít svatební šaty s vlečkou? Pište zkušenosti

Profilova fotka
Ahojte holky, poradte mi Vy, co mate svatbu za sebou, nebo treba jen i zkousku satu, jake jsou saty s vleckou? chtela bych znat nejake Vase zkusenosti, nez pujdu do salonu ja zkouset...moc bych si vlecku prala, ale bojim se, co s ni pri tanci...a rozhodne se nechci prevlekat:) tak dik moc za rady a tipy!
Odpovědět
1
2
5
Měla jsem šaty s nejdelší vlečkou,která v salonu byla a musím říct, že úplně paráda! Tance a tak se neboj, myslím že snad žádné šaty nemají vlečku "napořád", řeší se to tak, že dole zespoda je takové poutko, kterým se po obřadu vlečka vypne nahoru a udělá vlastně takovou bohatší sukni zezadu, takže vůbec nepřekáží. Mrkni třeba do mýho alba: http://www.beremese.cz/album/album.ph... (nevím jestli je tam vidět zrovna vlečka, ale bez vlečky určitě, např. u baru), zdá se Ti, že mám za sebou 3m tuhého bílého saténu?:-) Jak říkám, vlečku doporučuju, kdo jí chce a komu se to líbí a komu se to hodí (do kostela, do zámku), tak určitě se jí nebát!
Odpovědět
Profilova fotka
Imzadi, záleží na typů šatů a na látce, ze které jsou ušitý. Každá vlečka může být taky jinak dlouhá. Já si taky zkoušela šaty s vlečkou a byly nádherný (to je dobrý hlavně pro fotky a při obřadu, když tě všichni vidí ze zadu), ale docela těžký... Tahat se s tím celý den až do rána... nic moc. Takže jsem nakonec vlečku neměla. Pak je taky dobrý vzít v úvahu možný počasí, přece jenom to taháš za sebou po zemi, že. Ale většina šatů (co já viděla), tak mají "na zadku" háček, na který se dá vlečka zaháknout (ale té tíhy se nezbavíš). V jednom salonu mi dokonce nabízali korzet a jednu sukni s vlečkou - na obřad a focení a k tomu i druhou sukni bez vlečky. Ale to asi jen jak kde, jak k jakým šatům a kolik by to stálo navíc, to jsem ani nezjišťovala. Jak říkám - já jsem vlečku neměla a nakonec jsem byla ráda. Však sama uvidíš, až si nějaký šaty s nebo bez vyzkoušíš. Toť můj názor. ;-)
Odpovědět
Ahojky, měla jsem šaty s vlečkou a musím říct, že úplně super. Vůbec mi nepřišlo, že by sukně byla o něco víc těžká než u šatů, které ji neměly. Navíc jsem měla družičky, takže když jsme šli na obřad a na hostinu, tak mi ji nesly ony. Tady to je vidět: http://www.beremese.cz/album/view.php... A pak už jsem si ji na tancování připla na háček. Teda do té doby než mi děcka ty šaty přišláply a háček urvaly :-) . Zespodu šatů byla ale stuha, takže jsem pak vlečku měla na ruce. A kdybych si měla vybrat znovu, tak bych opět šáhla po šatech s vlečkou :-)
Odpovědět
Jinak pozor na to, pokud máte třeba obřad venku, nebo se chcete hodně fotit v parku, kde je mokro nebo může být bláto, tak tmavé skvrny na vlečce opravdu vypadají hodně blbě, viděla jsem to letos známým na svatbě - nevěsta načesaná, nažehlená, šampaň šaty krásné, vlečka vzorně vyrovnaná a uhlazená, ale bohužel celá od bahna, protože celý den předtím pršelo. Nevypadalo to vůbec hezky. Čímž nechci od vlečky nikoho odrazovat, vlečka vypadá krásně a určitě se dá potom přichytit k šatům nebo na poutko na ruku, takže ji s sebou nemusíš vláčet celý den. Jenom jsem chtěla upozornit i na jeden aspekt, na který se občas zapomíná.
Odpovědět
Imzadi, přesně jak píše vanilka. Vlečka je super a nejsou s ní žádné problémy. Jediné, na co musíš dávat pozor je, že nesmíš couvat, ale otáčet se kolem své osy a dávat pozor, aby ti na ní nikdo nestál :-) Já měla vlečku na obřad a focení, na hostině mě ji mamka podvázala a jako u vanilky mě to dělalo jen bohatší sukni zezadu, vlečka se zkrátila na stejnou velikost, jako byly šaty zepředu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky hlasuju pro vlečku! Šaty s ní vypadají o mnoho lépe, hlavně na fotkách. Taky možná záleží, kde budete mít obřad. My měli na zámku a tam se to ohromně hodilo. Můžeš se podívat do mého alba http://www.beremese.cz/album/album.ph... . Venku mi tu vlečku vždycky někdo hodil přes ruku a nebyl problém. Ani mi ji nikdo nepřišlápnul, jak někdo straší. Navíc opravdu většina šatů má háček na zaháknutí vlečky. A přesně jak píše luckies-kdybych vybírala znova, zase bych měla vlečku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem na jedné svatbě v kostele. Nevěsta měla krásný šaty a dlouhatánskou vlečku, když přicházela, bylo to nádherný. Ale pak - to už se mi teda nelíbilo: při církevním obřadu se chvíli sedí, chvíli stojí... Takže svědkyně i nevěsta měly s vlečkou hromadu práce, protože chtěly, aby vlečka vypadala pořád krásně a načančaně, ale při každým pohybu se vlečka hnula taky, takže ji furt rovnaly a upravovaly a strašně to ten obřad rušilo - teda aspoň podle mě. A taky si musíš dávat pozor, aby ti na té vlečce někdo nestál a ty ji pak neurvala. Myslím si, že mít vlečku je moc krásný, ale musíš počítat s tím, že je s ní víc práce. A jak píše Len - pozor na počasí!
Odpovědět
S tím počasím bych tolik nedramatizovala. Já měla svatbu zrovna když bylo mokro, šla jsem k zámku po štěrkové cestě plné blatíčka a vlečka byla ušmudlaná jen zespodu, zvrchu byla čistá.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj imzadi, ja jsem taky mela vlecku a byloto uplne v pohode! je fakt ,ze jsme mela jine saty nez vetsina nevest,mylsim splyvave a bez kruhu dole.a z velmi lehkeho maretialu a ze sifinu:) takze ta moje vlecka byla neco jineho, ale bylo to paradni a hlavne takove princeznovske, svatebni:) kdyz bylo potreba tak jsme si ji navlikla na ruku, vespod bylo ocko a bylo to:) ja jsem mela saty velmi lehke jako materialove takove jako "vila" vsichni rikali:) a tak to bylo v pohode byla jsme v nich az do rana:) uplne bez problemu a ze jsme na oslave a pri tanci radili:) Takze vlecka? rozhodne ano!!!!!!je to proste neco jineho a vem si, ze takove saty si uz treba nikdy nevemes... opravdu ano!stoji to za to:) mrkni do naseho alba tam jsem vyfocena s vleckou i s vleckou na ruce... http://www.beremese.cz/album/album.ph...
Odpovědět
No, Stiko, já opravdu zažila nevěstu, co měla vlečku špinavou i zeshora. Brali se v parku a než nevěsta prošla dopředu, nabalilo se na to tolik bláta a špinavého listí... :-( Ale já vlečky v žádném případě neodsuzuju, mně se to taky moc líbí, i když sama bych na to asi odvahu neměla. A taky jsou vlečky hodně dlouhé, které ti mohou nést družičky (jako Luckies), a potom docela krátké, které si za sebou prostě musíš vléct. A taky je pravda, že ti vlečku musí pořád někdo rovnat, sama od sebe se prostě při každém otočení shrne. Ale fotky s vlečkou jsou fakt nádherné ;-)
Odpovědět
Ahojky,já jsem taky měla vlečku,i když poměrně krátkou.Šaty jsem měla bílé a při focení jsme procourali celý zámecký park (předtím pršelo) a vlečka byla opravdu špinavá jen zespoda,dokonce ani při vyzvednutí nahoru to nebylo moc vidět. Já bych si ale dala pozor na materiál,ze kterého jsou šaty ušité,moje sukně byla z lehounké látky+tylu,takže připnutá vlečka nebyka těžká.Přesto jsem si na jedné fotce z hostiny všimla,že když jsem se ohnula,sukně mi vzadu pod tíhou vlečky odstávala. V salónu jsem se rozhodovala mezi dvěma šatama,ty druhé byly z hrozně těžké látky (španělské-Vanilka bude vědět -Eden,ČB:-) ) a když mi připnuli vlečku,bylo mi jasné,že ty si v žádném případě nevezmu. Ale vlečka je moooc krásná,dělá hezkou figuru :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mám pocit, že jsem jediná proti vlečce... :-S :-) ;-) Imzadi, tak co na to říkáš? Deš do vlečky, že? ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Len, tak pokud měli svatbu v parku, tak to je něco jiného, tam se to může snadněji ušpinit. Já spíš beru případ, kdy nevěsta vystoupí z auta a jde do obřadní síně. V tomto případě si může vlečku přidržet a spustit až při slavnostním příchodu k síni. Já jsem šla z auta cca 50 m po štěrku a vlečka byla v pohodě.
Odpovědět
Já jsem taky původně byla proti vlečce,přišlo mi to hrozně nepraktické....ale pak jsem si oblíkla šaty s vlečkou a bylo to..... ;-) A nepraktické mi to vůbec nepřišlo,cítila jsem se fakt jak princezna :-)
Odpovědět
Já jsem taky vlečku nechtěla, ale jak se říka: Kdo jednou zkusí nechce jinak :-) Myslím, že to jsou hodně předsudky, že s vlečkou jsou zbytečné problémy. Já jsem s ní neměla sebemenší problém.
Odpovědět
Já nejsem ani pro ani proti. Má to své výhody i nevýhody, které si musí každá z nás zvážit sama. Já se po pečlivém uvážení rozhodla mít šaty bez vlečky, ale bylo to třeba i kvůli tomu, že jsem si šaty kupovala a chci je pak nosit třeba na ples, tam by asi vlečka moc šikovná nebyla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem dokonce měla už zamluvené šaty bez vlečky, ale když jsem zkusila s vlečkou, tak to byla nádhera-opravdu jsem si připadala jako princezna. A bohužel to je asi jenom jednou za život, takže za ten pocit to stojí, táhnout ji za sebou, když jsem šla po schodech do zámku, tak za mnou všichni jen vzdychali :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No ono asi taky docela hodně záleží na tom, kde se potom koná hostina a celá oslava, že. My to měli v jednom lestím penzionu, venku se peklo prasátko, takže jsme hodně pobíhali po venku a to by s vlečkou fakt nešlo (jo, mohla bych ji mít připnutou nebo zahálkou za ruku, ale to mi přišlo docela zbytečný). ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Původně jsem taky nechtěla vlečku, ale nakonec jsem si vybrala šaty s vlečkou. Navíc jsem to měla komplikovanější v tom, že jsem ještě měla 5ti metrový závoj, který mi nesl synovec s drůžičkou, takže vlečku jsem musela za sebou tahat. Háček jsem měla taky, ale na něm šaty držely jen když jsem stála, když jsem se posadila, tak se šaty odháčily, takže jsem vlečku nosila buď na poutku na zápěstí nebo jen tak přehozenou přes ruku. Kupodivu jsem to vydržela až do noci, vlečka na ruce nebyla tak těžká jak jsem se nejdříve obávala. Šaty s vlečkou bych si vybrala znova, kdy jindy je mít než na vlastní svatbě.
Odpovědět
Ahojky Imzadi! Vdávala jsem se před měsícem. Vybrala jsem si na zkoušce šaty s vlečkou, nádherné. Když jsem to říkala kolegyni v práci, tak mi to začala vymlouvat, že se mi bude špatně tančit atd. Byla jsem z toho hodně zdrblá, nevěděla jsem, zda si mám půjčit jiné nebo ne. Nakonec jsem u nich zůstala a vůbec nelituju. Svatbu jsme měli v kostele, takže když jsem vcházela do kostela, vlečka "šla" krásně za mnou, z kostela mi ji pak držely družičky, bylo to nádherné. Fotili jsme se i venku, bylo trochu mokro, ale vůbec to nebyl problém. Na vlečce jsem měla provázek, který jsem si navlékla na zápěstí, takže vlečka se mi pak krásně poskládala a nepřekážela. I při tanci jsem ji měla klidně na zemi. Takže kdybych se rozhodovala znova, tak šaty jedině s vlečkou. Na fotkách vypadají nádherně! Měla jsem sebou i šaty na převlečení, kdyby náhodou, ale v těch svatebních jsem vydržela až do půlnoci. Těžko jsem se pak s nimi loučila, když jsem je šla vracet. I ostatní říkali, že byly moc krásné. Takže nemusíš mít strach!
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky...moc dekuju za vsechny reakce:) potesilo me to, ze pisete sve zkusenosti...takze jak se rozhodnu? no svatbu budeme mit v kostele a protoze si myslim, ze by to mohlo i pomoci me postave, tak sem pro vlecku:) doufam, ze mi to bude sluset, chci mit pekne fotky, protoze to bude ta hlavni pamatka na svatbu pro me, nase deti, ale i ostatni hosty...svatba bude v zari, tak se budu modlit za dobre pocasi a tanec nejak preziju...asi nebudem hrat moc skocne polky, ale snad to pujde:) akorat ste me trosku rozhodili s tim rovnanim satu pri vstavani a sedani si v kostele..jak to vyresit? poradite? rozhodne nechci, aby pri kazdem mem pohybu hned nekdo zacal ty saty napravovat a zaroven nechci, aby to tam lezelo jak zmuchlana fusekle:) co s tim?:)
Odpovědět
Tak já jsem měla šaty bez vlečky, ale trošku jsem za sebou šaty ze zadu tahala, takže mě je pořád nekdo přišlapoval, a to dokonce při obřadu, když jsme se šli podepisovat, tak mě ji manžel přišlápl a z dojemné situace se rázem stala komická a celý sál se smál, protože manžel tam skákal jak koza :-) . A ještě mě připadne, že když se ta vlečka připne po šaty, tak to dělá takovej zvláštní (nechci říct nehezký, to úplně ne) tvar. Toť můj názor, ale je jasný, že kdo měl šaty s vlečkou, tak bude prosazovat šaty s a kdo měl bez vlečky tak názor bez ní. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Imzadi, to je právě ta nevýhoda vlečky, víš... S tím musíš počítat - buď bude jako fusekle nebo ti ji bude muset svědkyně pořád rovnat (a bude to docela rušit). Ale třeba to riskneš a zase budeš mít nádherný fotky. Nebo si hoď korunou. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Imzadi, ja myslim ze to moc resis, proste nejak to dopadne a kdyz budet vtsvat a sedat si tak proste bude chvliku zmackana a nebo si ji nozkou narovnas jako jsme to delala ja:) a pak na fotkach tech opravdu svatebnich naaranzovanych fotografem:)si ji naorvnas to je v pohode:)proste zase to nebude nejak extra umely, jak by to vypadalo kdybys ji mela furt narovnanou? jako kdyby byla sadrova:)))..... neboj, bude to dobry urcite a bude krasna nevesta, a vlecku si fakt vem, kdy jindy bys ji mela mit nez na svatbe , tak jak psala minda:)
Odpovědět
Profilova fotka
s tim prislapnutim, myslim, ze se lip prislapne neco kratsiho nez delsi vlecka kterou kazdej jasne vidi a vi, ze si ma dat pozor... s tim sezenim v kostele...me napadlo dat tam jen takovy bobek, ne klasicke zidle a mit ji stranou a vzdy opatrne vsat a sednout si, ci kleknout, proste aby se ta samotne vlecka nehybala:)
Odpovědět
Profilova fotka
vaviku, dik za podporu:) asi te poslechnu... jen sem chtela znat vase nazory a myslim, ze tohle resi vic holek a jeste to tu v diskuzich nebylo, tak to snad nekomu pomuze se tez rozhodnout :-D
Odpovědět
Imzadi: já měla svatbu v kostele a měla jsem vlečku. Svědkyně mi jí ani jednou nemusela rovnat vše to je o tvé šikovnosti, délce a materiálu vlečky. Já měla vlečku z tylu, vždy jen stačilo abych udělala malý pohyb do strany a vlečka byla tam kde měla být. Na fotkách z kostela to sice moc nejde vidět, ale vždy byla hezky upravená i bez cizí pomoci. Stačí když si doma před obřadem nacvičíš sedání, vstávání a klekání v těch šatech a uvidíš, že příjdeš na ten správny grif. Já bych do vlečky určitě šla znovu. Jediný problém bych viděla v tom kdyby jsi měla moc dlouhou vlečku, to by Ti asi fakt znepříjemňovalo celý obřad.
Odpovědět
Imzadi, jdi do vlečky, kde jinde bys už měla mít v životě vlečku než na svatbě :-) Tu chvilku v kostele to nějak zvládneš, ale pak ty fotky. Každý, komu ukazuju naše fotky, tak obdivuje zejména tuto: http://www.beremese.cz/album/view.php... a já jsem moc ráda, že jsem si vlečku perfektně užila poprvé a naposledy v životě.
Odpovědět
Profilova fotka
No, kdybych měla svatbu v kostele (a kdyby byla hostina taky trochu jinak pojatá), kdybych si na šatech s vlečkou zakládala, tak bych to rovnání při obřadu taky neřešila, prostě bych to nechala tak, jak to bude. Fakt to upravování strašně rušilo - všichni koukali na svědkyni, jak zápasí se svojí kytičkou, s vlečkou nevěsty, se svým výstřihem a s rozparkem na své sukni... a všichni pozorovali, co a jak dělá a nikdo nevnímal oddávajícího. Nelíbilo se mi to. Takže asi tak. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky, vsechny mate krasne fotky:) ja vam tak zavidiiiim :-D honzino, dik za tip, to co popisujes, urcite nenecham dopustit:)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?