Látky na svatební šaty

Ahojky, prosím můžete mi poradit jaké materiály jsou nejlepší na svatební šaty viz foto? Materiálem asi šifon, hedvábný šifon, nebo žoržet jako svrchní vrstva? Spodní hedvábí, satén nebo krepdešín? Chci aby látka byla co nejpříjemnější... ale když jsem začala chodit po krámech tak se mi šifon moc na dotek nelíbí... Prosím poraďte, díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus jemný svatební tyl....já budu mít šaty z takového zvláštního matného saténu, nevím kde ho švadlena sehnala,ale vypadá skvěle :-)
Odpovědět
Profilova fotka
zkuste Marlen nebo Sartor, mají hedvábné látky...navíc Sartor pošle zdarma vzorečky vybraných látek:-)
Odpovědět
Profilova fotka
určitě se jedná o šifon
Odpovědět
Umělý šifon není příjemný, ale hedvábný je určitě skvělý.
Odpovědět
Profilova fotka
je úžasný...jen práce s ním je šílená
Odpovědět
@jutttkkaa Jako podšívka by mohl být pružný úplet a svrchní látka pružný tyl. Měla jsem tak plesovky a byly úžasně pohodlné a látka krásně splývala. PES šifon vypadal na reklamních fotkách pěkně, ale ve skutečnosti byly šaty takové tvrdé.
Odpovědět
Šaty na fotografii jsou z umělého šifonu. Je ho hodně druhů, ten, který používám já, není v běžných obchodech, objednávám si jemný a splývavý v zahraničí. Hedvábný šifon je také možný, ale práce s ním je velmi těžká, už jen nastříhat šikmou sukni je dost obtížné. Navíc kupodivu elektrizuje. Pokud s ním nemá krejčová zkušenost, nepouštěla bych se do toho. Rozhodně bych nákup látky nechala na krejčové, má s látkami víc zkušeností a ví, kam se obrátit. V každém případě počítejte s vyšší cenou, pod šifonem je ještě podklad a podšívka.
Odpovědět
Ahoj, podobné šaty jakou jsou na 2. obrázku jsem zkoušela v salonu, materiál byl mušelín. Krásně splývavý a na dotek velmi příjemný :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?