Krajka na svatební šaty - tipy, kde koupit - poraďte

Profilova fotka
Ahoj, máte někdo tipy, kde koupit krajku na svatební šaty - buď nějakou hrubou viz první 2 obrázky nebo naopak jemnou (další 2) nejlépe bez kytiček...
Odpovědět
1
2
Ahoj, ja kupovala krajku na marlen.cz. Maji tam super ceny a spoustu na vyber :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Marlen, Textilforum, Sartor, Bolenatex, atd :)
Odpovědět
Koukala jsem na marlen a mají fakt pěkné krajky. Jen nemám představu, kolik látky se na takové šaty může spotřebovat??
Odpovědět
Profilova fotka
@lady_giraffe Záleží jaký střih šaty mají, kde všude krajka bude, jakou má krajka šířku, to je hrozně individuální.. na celokrajkové počítejte minimálně kolem 5m a víc, na zdobení jenom horního dílu šatů cca 1m.
Odpovědět
Profilova fotka
@esiloo @hannahb1 děkuji za rady :-) pořád to nějak není "to pravé"...ale něco by snad šlo
Odpovědět
Profilova fotka
@gabi_blazek Pokud se nebojíte objednávat ze zahraničí, doporučuju ještě zde http://www.bridalfabrics.co.uk/produc... posílají i vzorečky, takže kdybyste váhala, můžete se na krajku nejdřív podívat. Výběr je tam obrovský :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hannahb1 díky moc za tip! pokud tam bude moje vysněná, tak to klidně risknu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabi_blazek Za kvalitu krajek ručím, takže se určitě nemusíte bát :) Skoro si troufám říct, jestli nebude ta vysněná tady, tak už asi nikde :))
Odpovědět
@hannahb1 Jj Platinum bridal fabric mají nádherné látky. Já jsem u nich koupila silný, matný růžový satén před dvěma roky, kdy tady nic takového nebylo k mání. Dceři jsem z nějo ušila plesové šaty a vypadají díky látce opravdu luxusně. Vřele je doporučuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@hannahb1 @radkaja díky za doporučení! určitě si to projdu... zatím jsem našla na jedněch stránkách toto a nemůžu to postit z hlavy :-) : http://stragier.blogspot.cz/2012/01/1...
Odpovědět
@gabi_blazek to je krasná krajka, jen je hoodně hrubá. Myslím, že se moc nehodí na celokrajkové šaty , nebo alespoň by sukně měla být spíše úzká než široká, řasená. Možná by bylo lepší ji použít jen na vršek a sukni udělat z něčeho jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlas s @radkaja, takový typ moc na celokrajkové šaty není, dělám ted sice jedny z podobného typu, ale ne až takhle pevné. Tuhle jedině na ten vrchní díl jak máte hned na první fotce, ony sou zase fajn, že se dá hrát hezky se vzorem.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@radkaja @hannahb1 já to chci od začátku určitě jen nahoru :-) viz obrázek 1,2 takže s Vámi plně souhlasím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Koukněte k nám do profilu, máme tam luxusní kvalitní krajku v metráži za výbornou cenu 650,-Kč/m, šířka cca 140cm. Má hustší zdobený lem na obou koncích a ve vnitřní části je zdobení méně. Přikládám obrázek. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@printia děkuju! na mě je to moc už moc romantické ;-) ale někomu se určitě bude líbit!
Odpovědět
Svatební salon Eva Mikulov má krásné krajky. My máme podobné těm druhým s krajkovým borelekem. sv..salon Dream Brno Merhautova
Odpovědět
přidávám svoji zkušenost s Platinum Bridal Fabrics :-). já jsem si objednávala tuto krajku: http://www.bridalfabrics.co.uk/produc... a je úžasná! poštovné sice bylo šílené, ale nelituju toho. květinovou jsem nechtěla a nic z toho, co jsem našla v českých eshopech, mě neoslovilo...z téhle jsem prostě nadšená a moc se na šaty těším ;-)
Odpovědět
@hannahb1 chtěla jsem se Vás zeptat, jestli nevíte, kde v ČR koupit ten správný tyl na svatební závoj, nejlépe po internetu, protoźe moc mobilní nejsem. Bojím se, že bych objednala nesprávný druh tylu, který by se na závoj nehodil, protože většinou to z fotek moc poznat není.
Odpovědět
Já můžu doporučit látky v Praze Par Excellence, vždy jsem s nimi byla spokojená a dokáží i poradit kolik čeho.. :-)
Odpovědět
@anianka Díky , ale do Prahy se nedostanu.
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja Flex-tex, svatební tyl :) myslím že bude ideální a má super cenu.. ale pozor, ten co prodávají jako bílý je extrémně vybělený, k většině bílých látek je moc světlý (nebo spíš moc svítí, je jako kancelářský papír), takže pokud chcete normálně bílý, tak spíš vybrat z některých těch ivory odstínů..
Odpovědět
@hannahb1 Díky moc, jste hodná. Na ten ve Flex-texu jsem se taky dívala, takže je to ten správný na závoj. Škoda, že neposílají vzorky, abych se trefila do barvy.
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja Bohužel, ty vzorky by mi taky vyhovovaly, ale jsou neoblomní.
Odpovědět
Vzorky ve Flex-tex by vám byly nanic, každá dodávka tylu je jiná. Nevím, kolik mají dodavatelů, ale opravdu každý balík tylu má na světle jiný odstín - i když se jedná o bílou. Občas tam tyl nakupuji na veliké tylové sukně. Na kontraktech v Miláně jsem měla v ruce vzorník tylů na závoje. Vzorník měl asi 3cm na tloušťku, byly v něm hlavně hedvábné tyly, chtěla jsem si něco objednat, ale nevěděla jsem, jaký druh.
Odpovědět
V Praze doporučuji na svatební látky vč. krajek obchod Textil Forum na Vinohradech, nebo v Mikulově zde zmíněnou paní Černou ze salonu Eva, dováží zahraniční krajky. Krajku kupujte až po domluvě s krejčovou, která bude šaty šít. Většina krajek je užší než normální šíře látky, navíc, pokud je bordura, je třeba s ní v položení na látku počítat. Kvalitní krajky jsou velmi drahé, běžná cena začíná na 2000, jsou i za 4500 za metr! Při plánování je třeba kromě bordury počítat i s centrováním vzoru, aby vám doprostřed živůtku hezky vyšel.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@printia Dobrý den, prodsím vás, ajk moc je ještě nabídka krajky aktuální? Pokud ano, okamžitě pro ni jedu =)
Odpovědět
Profilova fotka
@lllucca Zdravím Vás, bohužel, krajka je již pro velký zájem vyprodaná.
Odpovědět
@printia a podobná by nebyla? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkam499 Zdravím Vás, bohužel nikoliv.
Odpovědět
@gabi_blazek taky jsem chtěla krajku bez kytiček, ale byl to nadlidský výkon ji sehnat, chtěla jsem elastickou a hrubou, nakonec jsem měla kytičky :) http://martinastyling.cz/post/1270746...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?