Koupit svatební šaty? Není moc brzo?

Ahoj, zatím jsem s kupováním šatů nechtěla pospíchat, protože ani svatba ještě není nijak konkrétně naplánovaná. Přítel mě požádal o ruku na konci ledna, svatbu v ideálním případě plánujeme někdy v létě (zhruba červen-září). Ale jde o to, že jsem právě objevila v inzerátech šaty, které se mi zdají naprosto dokonalé, přesně takové bych chtěla. Dle popisu si myslím, že by mi i mohli být, ale to je samozřejmě třeba vyzkoušet.. Takže nevím, co teď, ty šaty přímo vybízejí k tomu, abych si je koupila, navíc jsem zjistila, že inzerát byl vložen den po našem zasnoubení, což je zrovna naše výročí :-) A paní bydlí ve městě, kam jezdíme každý víkend :-) To už je nějak moc náhod a znamení najednou. A teď babo raď :-) Já už jsem dokonce paní psala, mám vážné nutkání je jet alespon zkusit, ale bojím se, jestli by nebylo moc unáhlené je kupovat. Vím, že můžu přibrat, zhubnout.. Zhubnout ostatně trochu plánuji, ale vzhledem k tomu, že je to velikost 36-38, šněrovací korzet, tak tak nějaká ta vůle je, takže v tom by asi neměl být problém..
Odpovědět
jestli je to šněrovací korzet, vysněné šaty a budou se Vám líbit i po zkoušce, šla bych do nich
Odpovědět
taky bych je brala :-)
Odpovědět
Tak si je zkus zkusit a uvidíš, jestli se ti budou i přesto líbit. Pokud jo, tak si je kup.
Odpovědět
Pokud se bavíme o červnu - září letošního roku, tak je URČITĚ BER :-D Zakládala jsem tu taky diskuzi o "včasném" kupovaní svatebních šatů a holky to řeší i rok dopředu :-D My máme svatu v září a šaty už se mi šijou.
Odpovědět
Profilova fotka
ja som si kupovala šaty pol roka dopredu :) ale musíš mať istotu, že s nimi budeš spokojná a už nenájdeš krajšie :)
Odpovědět
ahoj, my se berem letos v srpnu a já si v prosinci 2013 koupila ve výprodeji super šaty za 5tis:-)
Odpovědět
Profilova fotka
no jasně,běž do nich :)
Odpovědět
@elineckaaa Ahoj, pokuď plánujete svatbu červen - září 2014, tak máš nejvyšší čas pořídit šaty, zamluvit místo, fotografa, videokameramana atd...... Červen a červenec je největší tlak na všechno a spousta kvalitních dodavatelů bude zamluvená. Já jsem si kupovala svatebky v říjnu 2012 a svatba byla 25.5.2013. Jestli jsi o šatech přesvědčená, jeď si je vyzkoušet a uvidíš jak ti sednou a jak se budeš cítit. Přeji hodně štěstí a správnou ruku. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elineckaaa ani nevíš jak ti závidím, já už sleduji bazar 5 měsíců a prostě ani jedny nebyly ty - "wau tyhle chci", takže bych to brala jako znamení a okamžitě jela za paní je vyzkoušet :) Je možné, že se ti ve skutečnosti líbit nebudou, nebudou sedět nebo něco takového, ale také je možné, že přijedeš a když je uvidíš, tak budeš vědět, že jsou prostě tvoje (a to bych ti fakt přála)....brzo určitě není, co se hubnutí a tloustnutí týká, tak se šněrovačkou by neměl být výrazný problém a ono se ani nenaděješ a tvůj den bude tady...já nestačím koukat :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si saty koupila 1,5 roku predem. Nikdy neni moc brzo pokud se ti libi :)
Odpovědět
Profilova fotka
@elineckaaa jed je vyzkouset a uvidis.. ;) treba tam bude ten feeling* a bude jasno, az se v nich uvidis v zrcadla, napovi ti to... ;)
Odpovědět
Profilova fotka
ja kupovala taky saty rok dopredu :-) a jeste musely prezit cestu letecky do jizni ameriky :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Díky, díky za reakce, úplně jste mě popravdě řečeno vyděsili s tím, že bych už měla vlastně všechno zařizovat tak brzo :-) Nicméně už jsem s paní domluvená, v sobotu nebo v neděli jedu zkoušet :-)
Odpovědět
Ahoj, úplně jsi mi připomněla můj výběr šatů - náhodou jsem koukala na aukru, jedny se mi líbily a protože to bylo za neskutečnou cenu a navíc originální (bílé s tmavomodrými detaily), hned jsem je koupila. Bez zkoušení, riskla jsem to. Doma jsem byla úplně nadšená, šaty sedí krásně, jen lehce upravím ramínka tak měsíc před svatbou. Bylo to sice třičtvrtě roku dopředu, ale prostě jsem věděla že jsou to ony :-) a pokud budeš mít ten pocit i po zkoušení, jdi do toho! :-) Ať Ti přinesou štěstí :-)
Odpovědět
Já už šaty taky mám :D a svatba je 21.6.
Odpovědět
Profilova fotka
@peti1707 Můžu se jen zeptat, od koho to byly šaty z aukra? Jaký prodejce a tak? Také pokukuju po šatech, koukala jsem na aukro, ebay... bojím se to risknout a vyhodit za ně hodně peněz a pak na ně jen smutně koukat... Můj problém je v tom že přes prsa mám nějakou velikost, pasem jsem zas někde jinde... takže buď na míru a nebo myslíte, že by to šněrování vyřešilo? Mohlo by,že? Díky
Odpovědět
@pazdelu Prodejce byla evicemovie, ale myslím že to byly její vlastní šaty, nezaměřuje se na prodej. Přišly ale v perfektním stavu - buď nové, nebo dobře vyčištěné. Holky tady doporučují různé prodejce, kteří šíjí "na míru" např. v Číně, těch je na aukru hodně. Já osobně jsem to riskla proto, že mě šaty vyšly v aukci na 600 Kč i s poštovným :-) Kdyby to měla být částka větší než třeba dva tisíce, tak už bych do toho naslepo nešla a chtěla bych si je vyzkoušet. Šněrování může pomoct, ale ve Vašem případě bych to radši vyzkoušela, právě abyste potom nebyla zklamaná, že je sice upravíte co do velikosti, ale neseděly by tvarem. V každém případě přeju šťastnou ruku při výběru :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, určitě bych do nich šla :-) já jsem si také kupovala šaty a ještě jsem neměla daný termín, ale prostě jsem se do nich zamilovala. Koupila jsem je na bazos.cz. A pokud jsou na šněrování, tak je to výhoda. Dají se pěkně regulovat dle postavy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
děkuju :) A má někdo zkušenost s prodejce na ebay perfection_558?? Děkuji :-)
Odpovědět
@elineckaaa no tak ti nevím, ale já jsem v lednu zamluvila už všechno. Mám kosmetičku, kadeřnici, fotografku, dort....Statek máme zamluvený dokonce už z loňského léta. Příští týden jdeme koupit prstýnky a košili a kravatu a kromě kytky je to vše:-) Pak už jen v létě doladím matriku (termín zamluven od loňského léta) a měsíc před doladíme jídlo a pití na statku a šlus:-))
Odpovědět
@viki83 Upřímně mě děsí, že už bysme měli mít všechno zařízené :-D Vloni vlétě jsem ještě ani netušila, že už letos budeme plánovat svatbu (tedy upřímně, doufala jsem v to, ale přeci nemůžu nic zařizovat jen na základě vlastních přání a doměnek :-D ) Takže když mě přítel na konci ledna požádal o ruku, bylo to překvapení, nicméně jsme se domluvili, že není třeba nic odkládat a že by svatba mohla být hned v létě (tedy příbuzenstvo zatím rozdýchává zásnuby, tohle jsme si zatím víceméně nechali pro sebe, to bude další přichystaný šok :-D ) Takže tedy koukám, že je nejvyšší čas to řešit, snad budou ještě volné termíny a místa. Ale šaty jedu zkusit o víkendu, jednak jste mě tady všichni přesvědčili a jednak jsem se do nich zamilovala, takže bych pak akorát litovala, že jsem je nezkusila :-)
Odpovědět
já když jsem viděla svoje šaty tak se mi líbíli ale teprve když jsem je zkusila věděla jem že to jsou ony. (bylo to tedy asi 2-3 měsíce dopředu,a le my na plánování měli půl roku ;-) (a mezitím jem měla jedny zamluvené. Pokud se v nich budeš cítit skvěle kup je! Ale doporučuji už se na žádné šaty nedívat - co kdyby náhodou jsi našla jiné ;-)
Odpovědět
@elineckaaa myslím si že to je ono - pak by jsi litovala, že to byli ony a ty jsi váhala :-) (jinak z vlastní zkušenosti i z toho ce jsem zde přečetla doporučuji rodinu nezapojovat do žádných příprav ;-))
Odpovědět
@elineckaaa mně požádal přítel loni v dubnu v Benátkách, klekl u gondoly:-) a jsem plánovací typ a chci mít vše dopředu zařízené a následně bez stresu....Místo na svatbu jsem musela řešit dopředu, protože nás bude tak 60 a zjevně ne všude jsou z toho množství lidi nadšení:-) tak ať ti to vše vyjde!
Odpovědět
@ladyhacek No obávám se, že by to minimálně rodiče dost ranilo, kdybych je vůbec nezapojovala, ale mám v plánu tak nějak to zařizovat sama a zapojit je s tím, že jsme se rozhodli, že to chceme tak a tak (je to přeci naše svatba). Až zjistí, že už mám doma šaty (pokud je rovnou koupím), tak se jich to asi dotkne, ale budou to přeci moje šaty, tak si je můžu vybrat sama a nepotřebuju si do toho nechat mluvit od rodičů, kteří by mi je třeba chtěli rozmlouvat.. ;-)
Odpovědět
@elineckaaa právě tohle je těžké - my máme s mojí makou skvělý vztah, ale teď jsem se docela pohádali a byli obě aštvaní - protože my to nějak chtěli a všichni )né jen ona ) nám dotoho mluvili, a nastávají jí nechtěl vůbec ustoupit a já ve středu s toho byla akorát tak smutná a na svatbu jsem se vůbec netěšila. 1.My chtěli jen raut - mamka to je blbý.... > je oběd. 2.šaty si nekupuj to je zbytečnost,ale prosadila jsem si to o mám za tu samou cenu jako půjčovné šaty koupený, 3.přípitek budeme mít šampaňské to je blbý to není aperetiv >takže ho nemáme. 4. výslužky uděláme cukroví - předem rovnou bude v krabičkách a nemusíme se starat > né mamka peče buchty. 5. na hostinu ona i babička zvou bez našeho vědomí lidi , které pomalu ani neznáme. ................. a další prostě si hned na začátku udělej pořádek :-)
Odpovědět
Tak už je mám doma :-) Jsou to ony, moje vysněné šatičky :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?