Koupit nebo si saty pujcit? A jaka je sance saty prodat?

Mam vybrane saty, ale vaham, zda si je vypujcit nebo koupit. Pujceni stoji 8000,- sedi mi dobre, snad jsou jen nepatrne delsi. Nove saty jsou za 11500,- byly by sity presne na me. Predpokladam, ze k tem koupenym budu muset shanet spodnicku-ta stoji kolik? Jaka je sance, ze saty po svatbe prodam-je to model pro sezonu 2016, ale svatba bude az v zari. A za kolik se saty daji prodat a jak odhadnout cenu? Diky za nazory.
Odpovědět
Profilova fotka
@nanani Dobrý den, za mě určitě koupit :). Myslím, že nikdo nebude řešit jestli je to letošní, nebo loňská kolekce, když se mu budou líbit. Nemluvě o výhodně mít vlastní a nové šaty :). Spodnici seženete od 500 korun, záleží na šířce a na poštu kruhů. Jinak možná pošlete fotku šatů pro představu, některé se přeci jen prodávají lépe než jiné :-) .
Odpovědět
Je to fotka z oficialnich stranek, velikost bude 46 nebo 44 pokud se mi podari zhubnout. Priznam se, ze jako vyhodu vidim tu, ze v pripade koupe mam dost casu upravit svou vahu a neni sazka do loterie zda v unoru odhadnu jakou budu mit postavu za pul roku...
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych si pujcila....nemate pak s tim starosti....prvne sem si chtela koupit take ..ale jak sem si vsimla na bazarcich jak dlouho saty nevesty prodavaji a stezuji si ze je nelze prodat...bud se nelibi..a kdyz se libi tak zase spatna velikost...a kdyz je prodaji tak strasne pod cenou...treba jim budouci nevesty nabizeji jen tisicovku a tak..hruuuza....proste zacarovany kruh....
Odpovědět
@nanani Já bych koupila. Cenový rozdíl není nijak dramatický a nemusíš se pak bát, že šaty zničíš. Když se ti potom povedou prodat, což by v týhle velikosti jít mohlo, protože ten výběr v půčovnách není tak velký jako v jiných velikostech, tím líp.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně ušít. :) Ten cenový rozdíl mezi půjčením a ušitím není tak velký. Mnohdy těch 11 tis je jenom půjčovné, takže za ušití super cena a takhle by jsi měla už svoje šaty. Odpadne ti strach ze znečištění, roztržení a pod. Odpadne ti vyzvedávání a vracení šatů. Pokud si teď vybereš šaty v salónu je možné, že v září už budou v úplně jiném stavu, takhle víš, že svoje budeš mít úplně nové a krásně zářivé. Navíc budou přesně na tvoje míry, takže budou ještě pohodlnější. Pokud nedostaneš spodničku jako součást šatů, tak není problém sehnat levně, navíc si ji můžeš nechat pod plesové šaty. Na prodej bych neřekla zda jde o to, že to je letošní model, ale o to zda je to většinový proud a jaká velikost a jaké jsou tvé míry, ale pokud ti dobře sedí ty z půjčovny, pak budeš mít nějakou klasickou konfekci a neměl by to být takový problém. Záleží na modelu třeba pak půjdou doupravit a nosit jako plesové. Já si nechala ušít, stáli mě mnohem více a rozhodně nellituju. Svatba mě teprve čeká, ale vím, že ve skříni mě čekají nádherné šaty, které v den D budou čisťoučké a sednou jakou ulité a nebudu s něma mít ani o minutku starostí navíc.
Odpovědět
Já jsem měla svoje šaty a jsem za to fakt ráda! Nemusela jsem se celý den strachovat, že se jim něco stane a já je budu muset platit. Nu, šaty se doopravdy zničily - ještě kolem půlnoci jsem se radovala, že to vydržely a nic se jim nestalo. Ovšem při tanci mi o ně pak ženich špatně zavadil botou a na vrchní tylové vrstvě je asi metrová díra. Leží mi doma, kdybych je chtěla prodat, musela bych je nechat opravit. Ale byly moje, takže zničení nevadilo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
usit, rozhodne :-) taky me vydesilo 11900 za pujceni, takze bude hodne podobna varianta a budou aspon moje ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já měla šaty šité na míru přes salon. Pak jsem tam šaty nechávala. Moc bych je chtěla doma, jenže co s něma. Jak je to s prodejem nevím.
Odpovědět
@nanani Rovněž jsem přemýšlela, jestli šaty koupit nebo půjčit. Cenově vyšly velmi podobně jako ve tvém případě (8 tis. půjčení včetně všeho, 12 000 prodej). Rozhodla jsem se pro půjčení. Nemusím si shánět a kupovat doplňky - spodnička, závoj, bolerko do kostela aj. Odpadají mi starosti s údržbou šatů - vyžehlí mi je a vyperou, také upraví na míru v týdnu před svatbou. Nebojím se, že je poničím - běžná zašpinění, se kterými se počítá, neplatíš. Samozřejmě pozor musíš dat tak jak tak, jen vím, že holky, které měly šaty vlastní a zašpinily je zespodu od hlíny/trávy, skříply do dveří auta a podobně, nemohly takovou špínu vyčistit a pak to těžko prodávaly. Také bych nechtěla doma skladovat obrovské šaty - na co? Však už v nich příště nepůjdu :-) Často se šaty prodají za zlomek nákladů, které jsi do nich vložila (doplňky, posvatební čištění/úpravy), rovněž musíš k sobě zvát budoucí zájemkyně, obskakovat je u zkoušení šatů u tebe doma a riskovat, že ti je třeba náhodou zase zamažou či poškodí... Já jsem za své rozhodnutí ráda, ale chápu, že jsou nevěsty, které mají své vysněné šaty či speciální přání a pro ně pak je jedinou možností ušití vlastních :-)
Odpovědět
@k_klarca to je rozumny nazor, ja hodne vaham. Vim, ze mi vlastni saty budou doma akorat zabirat misto a bude mi lito je prodat pod cenou.
Odpovědět
Já si šaty koupila. Stály mě tedy cenu půjčovného tj. 8tis. Chtěla jsem si nejdříve půjčit, ale šaty, které jsem si vybrala, byly nad moje možnosti (15tis za půjčení) Takže jsem to už pak neřešila, zvlášť, když se mi povedlo sehnat šaty za takovou cenu! Musím říct, že jsem je tedy hodně poničila. A né jen já - ale mužská část osazenstva mi po nich při tanci hodně šlapala a kromě ušpiněných spodních lemů byl na pár místech i roztržený tyl. Měla jsem na sobě šaty až do 3hod do rána a neřešila jsem, jestli by se s nimi něco stalo... Hrozně jsem se prostě nechtěla převlékat. Ztrácí to pro mě pak to kouzlo. Po svatbě jsem se domlouvala se švadlenou, že by šaty upravila, tzn., buď dala novou vrstvu tylu a nebo tyl s pomocí kamínků nějak vyspravila, abych mohla prodat. Dávala jsem i inzeráty na prodej poškozených šatů a zájem byl velký - cca za 3tis bych je asi prodala. Jenže se mi pak nechtělo :-) Kdykoliv jsem je vytáhla, tak mi to bylo líto. Ve finále jsem je ani nenechala spravit a mám je prostě doma v původním stavu...už 6 let od svatby :-D Zavakuované v pytli a vytáhnu je cca 1-2x do roka, když se s nimi chtějí potěšit moje dcery a zahrát si na princezny. A já si nemůžu pomoct, ale vždycky u nich hrozně vzpomínám a vůbec mi nevadí, že jsem je pak neprodala :-) Asi v tom hrála roli cena - těch 8tis za koupené není moc. A kdybych se rozhodovala znovu...asi bych si je zase raději za 12tis koupila než za 8 tis půjčila :-)
Odpovědět
Také mi švadlena nabízela možnost přebarvení šatů. Upravila by klidně i střih, přebarvila a měla bych dlouhé plesovky. Ale jak říkám - ráda se na ty svoje svatební podívám, takže jsem nechtěla nic :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Přestože já si šaty koupila (jsem hodně malá a mám velký rozdíl prsa pas, tak jsem chtěla, aby mi je švadlena upravila přesně na mě, což v salonu moc nefungovalo), pokud je rozdíl takhle malý a jsou to ty samé, tak bych je půjčila. Při prodeji šatů podle mě nabídka dost převyšuje poptávku, prodáš je pravděpodobně tak maximálně za 3-4 tisíce, což je ztráta skoro jak to půjčovné a nebudou ti půl a více roku ležet doma, žádné starosti se zkoušením atd.
Odpovědět
Názorů už tu zaznělo hodně, jen dodám k tomu čištění, pokud by se ho někdo bál. Měla jsem šaty s vlečkou, která byla zespodu od prachu celá černá, a šaty na tělo byly ze sprnové svatby skrz naskrz propocené. Odnesla jsem je do čistírny a jsou zase jako nové, není na nich vidět vůbec nic, takže v tom problém není (a to jsem měla šaty z několika různých materiálů i s krajkou, a při čištění se nezničilo nic).
Odpovědět
@izzybickerstaff Kolik Te stalo cisteni?
Odpovědět
@nanani 1 "kus" stál 400 Kč (Praha). Měla jsem šaty třídílné (šaty, další odepínací sukně s vlečkou, spodnice). Spodnici bych se ale určitě nebála čistit doma, kdybych chtěla ušetřit, jestli budeš mít kruhovou, tak se navíc nebude dotýkat země a ani moc špinavá nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
@nanani Myslím si, že tyto šaty rozhodně slušně prodáte :)
Odpovědět
Já si koupila šaty v salónu ve výprodeji, stály mě cenu půjčovného :-). Byla jsem moc spokojená, byly v TOP stavu, odvezla jsem si je a byla v klidu, že je přede mnou nikdo nezničí nebo že nebudou takové "použitě" vypadající :-). Dostaly mega zabrat, byly opravdu hodně špinavé, nevěřila jsem, že je vyčistí a nebyl vůbec problém. Po vyzvednutí z čistírny byly jako nové (cena kolem 500 Kč). Dala jsem je na bazárek a zkusila prodat, vystavila jsem je v září a prodala na konci ledna. Zhruby za 60% ceny, za kterou jsem je koupila ;-). Ale je to hodně o štěstí, šatů je na bazaru mraky, počítala jsem spíš s tím, že je neprodám. Určitě koupě nelituji!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?