KOUPIT NEBO PŮJČIT?

Profilova fotka
AHOJ NEVĚSTY, NA SVATBU BYCH SI CHTĚLA SVATEBNÍ ŠATY KOUPIT, PROTOŽE CO JSEM SLYŠELA TY CENY ZA PŮJČENÍ NAPŘÍKLAD NA 3 DNY JSOU NĚKDY AŽ NEÚNOSNÉ. JAKÝ JE VÁŠ NÁZOR A JAKÉ MÁTE ZKUŠENOSTI S KOUPÍ ŠATŮ AŤ UŽ V OBCHODĚ NEBO NA BAZÁRKU, A NEBO NAOPAK S PŮJČENÍM ŠATŮ. DĚKUJI ZA VAŠE NÁZORY
Odpovědět
Já jsem si šaty koupila v salónu a mám je doma a jsem spokojená. Jde spíš o to, jak se tomu stavíš ty. :-) U nás v rodině je zvykem, že rodiče koupí dceři svatební šaty a ta si pak nechá na památku a oblékne si je třeba po 10 letech na výročí apod. Má to tahle moje mamka, babička, prababička i já a moc se mi to líbí. Na druhou stranu si ale přiznejme, že je to dost nepraktické si kupovat šaty za 20 tis. a pak je mít ve skříni, a tak je spousta holek prodává. Záleží tedy spíš na tom, jak k tomu přistupuješ ty. Jen doporučuji: pokud si je budeš chtít koupit a pak prodat, hlavně si nekupuj šunt od Číňanů. Buď si kup kvalitní z bazaru a pak je prodej dál (případně si kup nové a pak je prodej), nebo si je nech ušít od kvalitní české švadleny.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si šaty koupila tady na bazaru a jsem naprosto spokojená. ;-) Co s něma udělám po svatbě ještě nevím, ale na to je času dost si to rozmyslet. ;-)
Odpovědět
Já jsem se vdávala v 8.měsíci těhotenství, tak jsem si je nechala ušít, ale původně jsem si šaty chtěla půjčit ze salónu (za 15.000,- Kč na 3 dny). Látka, krajka a ušití těhotenských šatů mě stálo stejně, bohužel jsem ale přišla o 5.000,- Kč zálohy v salónu.
Odpovědět
Ja jsem se chtela vdavat ve vlastnich satech, takze jsem si saty koupila, ale je fakt, ze je to ta drazsi varianta, pokud chce clovek alespon trosku kvalitni saty. Pujcit se daji krasne saty i treba za 4000Kc, ale aby si clovek koupil saty, tak podle me kvalitni sezene az tak od 9000Kc. Moje saty ted po svatbe visi ve skrini a asi tam uz navzdy zustanou :)
Odpovědět
Profilova fotka
Usít na miru se daji i za 7000,- vím že jedna znama dala za pujcení i 12 000,- tak to bych si je uz radsi nechala usit...
Odpovědět
Nechala jsem si šít a neměnila bych.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechala jsem si je usit od zname a byla jsem naprosto spokena :-) a o cene radsi nemluvim :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@libuse_chroncova , přesně jak tu někdo psal, záleží jak k tomu přistupujete Vy.....:-) Já nevěstám šaty šiju a práce je vždy nad hlavu.... Nevěsty se vždy s rezervou vešly do ceny tak, že je to celé vyšlo levněji než půjčovné... Některé je pak chtějí prodat, některé si je chtějí rozhodně nechat a taky jsem tu měla nevěstu, které jsem šila celé krajkové. Vdávala se v kostele a říkala mi, že až bude mít miminko, tak ho chtějí nechat pokřtít a z krajkovách šatů, které měla na sobě si je nechá u mně přešít na krajkovou zavinovačku (takovou tu až na zem - netuším název)....:-) Tak tedy je to na Vás....:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem nad tím přemýšlela, a nakonec jsem našla nádherné šaty tady na bazaru. A jsou jako nové , kvalitní a sedí perfektně. Za cenu 5000kc.
Odpovědět
taky jsem chtěla svoje, rodina mě zrazovala, prej jako proč když mi budou viset doma ve skříni....ale mě přijde nelogické dát třeba 8000 za půjčení a zas jim je vrátit a ještě třeba doplácet za na trženou látku....8000,- je v trapu a ani mi nic nevisí ve skříni, svatební den zkaženej, páč bych celý den přemýslela nad tím abych je neponičila, nebo bych je hned po obřadu sundala....sehnala jsem šaty, přesně podle mých představ, za 4400,-, nemusim se bát, v klidu v nich můžu sníst polívku, jsou naprosto pohodlný, myslim že ani šaty na převlečení shánět nebudu:).
Odpovědět
Já osobně šaty doporučuju koupit. Pracuju v salonu a šaty prioritně navrhujeme, šijeme a nebo když si slečna přinese obrázek, tak jsme schopni ušít podobné. Cenami se držíme od 3000Kč, protože si vozíme látky a máme na skladě vlastní. Já to doporučuju. Mám i šaty na půjčení, ale co si budeme povídat, každá chceme být jedinečná a to v ušitých šatech budete. Hlavně je to památka. Já sama mám doma šaty po mamince, která si je šila sama. Je to sice bláznivý model, ale je hezký si představovat a jednou určitě i vzpomínat. Největší výhodou je, že se nemusíte hlídat, kdo je zničí nebo umaže a hlavně se děsit, kolik Vám při škodě bude účtováno. takže KOUPIT
Odpovědět
Já jsem si je koupila a teď je nabízím tady v bazarku :-)
Odpovědět
Článek se načítá
I když půjdu proti proudu, tak já doporučuji šaty půjčit... Já sama jsem dlouho taky uvažovala o koupi, na netu se dají sehnat krásné a velice levné šaty, ale koupit si je, vyzkoušet a pokud sedět nebudou tak je posílat zpět (doufat že i peníze přijdou zpátky) a koupit další? Pokud byste si šaty kupovala ve svatebním salonu, kde si je zkusíte, pod 10 tisíc nejspíš nepůjdou... Navíc mám dvě kamarádky, které si na svatbu šaty koupili s tím, že je hned po svatbě prodají. Jedna se vdávala vloni na jaře, druhá předloni a obě mají šaty pořád doma a internet plný inzerátů na prodej svatebních šatů (pod cenou). Takže pokud si je chcete nechat tak proč ne, v opačném případě bych si je radši půjčila. Já šaty ještě vybrané nemám, ale do "druhého kola výběrového řízení" postoupilo 8 nových šatů a všechny se vejdou do 4 tisíc půjčovného :-)
Odpovědět
Já jsem si šaty koupila ve svatebním saloně u nás ve výprodeji za 2500kč,půjčovné by mě stálo víc.
Odpovědět
Profilova fotka
Milé nevěsty, u nás se pohybuje půjčovné max.2500,- na 4-5 dnů. Doplňky k šatům jako závoj, bižu, bolerko nebo kožíšek se pohybují v rozmezí 150-300,- Máme vlastní krejčovskou dílnu a naše modely šijeme v cenové relaci 4000-9000,-
Odpovědět
Já jsem si koupila šaty, když je salon vyprodával :). Mám svoje za cenu půjčovného a pak zkusím prodat nebo si je nechám na památku :). Bohužel se šitím mám špatné zkušenosti, takže jsem si je chtěla nejdřív ozkoušet :). Kdybych nevybrala ve výprodeji, rozhodnu se pro Madoru, kde šijí za příjemné ceny a modely si taky dopředu můžou ozkoušet :).
Odpovědět
Já kupuji, chtěla jsem originální, netuctové a k tomu vím, že podporuji mladou, nadějnou a moc fajn návrhářku ;) která mě tvorbou dostala do kolen a byla jasnou volbou.
Odpovědět
Ja jsem saty koupila za dva tisice ve vyprodeji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?