Koupit nebo půjčit svatební šaty?

Profilova fotka
Půjčujete si svatební šaty v salonech nebo budete mít vlastní, koupené? Co je podle vás lepší?
Odpovědět
Já jsem původně plánovala půjčit, můj vybraný model byl ale ve výprodeji téměř za cenu půjčovného, takže jsem je koupila. A jsem za to opravdu ráda, protože mi je ustřihnou a upraví opravdu na míru. A po svatbě s nimi můžu naložit jak chci, takže za mě určitě koupit, pokud ti to rozpočet dovolí :)
Odpovědět
Určitě je lepší mít svoje svatební šaty. Ať již koupené hotové nebo šité na míru. Půjčování svatebních šatů se tu zavedlo až nedávno, nikde jinde ve světě to není, ani v chudých zemích, i naše maminky a babičky měly vlastní šaty.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si je koupila tady na bazárku a myslím, že to byla skvělá volba - podle fotek a velikostí jsem si předvybrala, co by se mi líbilo, domluvila se, zajela vyzkoušet, a nemusela jsem za šaty dávat 10 tisíc + , navíc jsem se nemusela bát, že když se s nimi něco stane, tak to budu ještě draze doplácet, jako u půjčování. Je jich tady na prodej milión, záleží, odkud jsi, jestli třeba z nějakého menšího městečka, tak by to mohlo být komplikovanější, s posíláním bych u bazarových šatů neriskovala.
Odpovědět
Já v žádném případě nechtěla kupovat - proč jako? Schovávat si je určitě nebudu, aby mi zabíraly místo ve skříni. A prodávat je, to je pak pro mě ztráta času a úsilí :) I půjčené jsem měla upravené na mě, zúžené a tak, takže v tom žádný problém nevidím.
Odpovědět
My jsme ty moje šaty koupili :-) A jsem za to ráda, protože jsem jim dala docela na frak a nevím, co by mi na to řekli v půjčovně...
Odpovědět
Já jsem měla šaty půjčené a nemůžu si to vynachválit, byly vyčištěné, upravené na míru a se všemi doplnky, a skvělé bylo, že mi je salon na místo svatby dodal a poté je vyzvedl u mě doma (odpadla mi další starost)...věděla jsem, že je budu mít jen ten den a pak bych je měla jen ve skříni nebo prodala... ;-)
Odpovědět
Stoprocentně koupit, pokud to jenom trochu je. Mám svoje šaty v šatně už od srpna, chodím se na ně dívat a těším se z nich, občas si je zkusím :-D Můžu si s němi udělat co chci, jakékoliv úpravy, přesně podle svého vkusu, žádné starosti s vracením, roztržením a podobně. Po svatbě si je zabalím s sebou na líbánky, kde si uděláme další focení na pláži. :-) A potom zůstanou u nás doma, ještě promyslím, jak je naaranžuji. Stoprocentně je prodávat nebudu, jednak by to moje srdce neuneslo a druhak dostaneš často za nové šaty jenom zlomek ceny. Pokud si chceš koupit, zkus se určitě podívat do outletů v zemích, kde se šaty běžně prodávají, což je třeba Německo nebo Rakousku. Já takhle koupila ty svoje v podstatě za hubičku. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla půjčené a naprosto mi to vyhovovalo, upravené na míru jsem je měla i tak a oproti nákupu byly za polovinu ceny. Koupila bych je leda v případě, že bych si byla jistá, že je potom prodám, ale mít je ve skříni by mi přišlo vážně zbytečné.
Odpovědět
Určitě záleží i na pořizovací ceně. Já dala za šaty 600 Euro, což je cena, za kterou se tady v Česku běžně pronajímají. Takže pronájem by se v mém případě naprosto nevyplatil.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem chtěla šaty, které se nepůjčují ( krátké). Takže jsem si je koupila na bazarku, měla jsem je doma 2 měsíce před svatbou a ladila. Svatba byla na zřícenině, focení taky plus ve městě,tak jsem chtěla i proto mít svoje. Nejspíš si je nechám,na památku.
Odpovědět
Já jsem si koupila z druhé ruky a udělala bych to stejně. :-) vzhledem k místu svatby jsem předpokládala, že budou nevyčistitelné. Mám rok a půl od svatby a mám je v šatně, místa zaberou malinko. Prodat bych je nechtěla, stály mě navic jen 5000. A vím, jak jsem jako malá milovala zkoušet si máminy svatební šaty. Kdybych neměla o 10kg více než ona, tak bych v nich klidně i vdávala. Je to pěkná vzpomínka.
Odpovědět
Profilova fotka
Také bych se přiklonila k rozhodování podle ceny - někde dáš za půjčovné 16t, což už je cena, za kterou si můžeš nechat ušít šaty na míru. Osobně jsem měla koupené, vyšlo mě to levněji a při svatbě na statku s ohněm apod. jsem se nemusela bát, že se zničí (kamarádka měla šaty půjčené za 13t a doplácela ještě asi 5t za to, že jí někdo propálil krajku cigaretou :-/ a to to ani nebylo vidět...).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ja mela saty koupene za 8 tisic a prodala jsem je za 5 tisic, podle me idealni. Nechtela bych nic, co uz prede mnou mel nekdo na sobe a financni stranka pro me byla taky dost dulezita.
Odpovědět
Profilova fotka
Já koupila také z druhé ruky a osvědčilo se mi to. Šaty byly krásné, přitom za cenu nižší než půjčovné, měla jsem je doma dlouho před svatbou, takže jsem k nim mohla zkoušet další doplňky. V den svatby je také výhoda, že se člověk nemusí bát, aby se šaty nějak moc nezničily. No, a nakonec se kdyžtak dají zase prodat.
Odpovědět
Já měla půjčené a bylo to fajn, šaty čisté a upravené mě na míru. Ale je pravda že byly z malé půjčovny na maloměstě kde i botkama mě půjčovné na víkend vyšlo na 3500. Kdybych si měla půjčovat za Pražské ceny, tak si je asi raději nechám ušít či koupím ve výprodeji :-)
Odpovědět
Já mám šaty své, takže koupené :) pro mě osobně půjčení nepřišlo v úvahu.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za názory :-) byla jsem právě před týdnem na první zkoušce šatů. Šaty byli za 8000,- a paní po mě chtěla hned na místě zálohu 4000,-, což jsem u sebe pochopitelně hned neměla. Doma jsem pak koukala na bazar a našla jsem podobné za 5000,-. Takže je asi jasno :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
ja si budu nechavat sit. Jednak je chci mit podle meho navrhu a jednak si je pak chci nechat upravit na spolecenske😊A taky kdyz se mam rozhodnout, zda dam 15000 za pujceni nebo 18000 za site primo na me, tak jednoznacne vyhrava druha moznost😊A taky se nebudu muset nervovat, ze se s nima neco stane
Odpovědět
Profilova fotka
@atehcz myslím si, že paní myslela na zkoušce v salonu, ne u krejčové :-)
Odpovědět
Já jsem chtěla své, tak jsem si koupila, ale teď je mám problém prodat. Což je škoda, protože jsou krásné a akorát mi leží ve skříni. Kdybych mohla volit znovu, šaty si půjčím.
Odpovědět
ono záleží na okolnostech. Já mám reálně velikost 32 s výškou 170cm, v caxe na mě sice pár šatů měli, ale ne můj styl. V jiném salonu mě navlíkli do 38 s tím, že to klidně zúží (a prsa dají k sobě jak??!!) a ještě to nebylo nic extra za 15 tis. V bazarech je výběr v této velikosti tristní. Proto si nechávám šít, budou to mé vysněné šaty podle obrázku a budou mě stát stejně jako půjčovné, protože jsem domluvená, že je pak vrátím a paní je bude půjčovat dál (jinak by stály 25). Jsem fakt ráda, zvlášť když vím, že to bude vypadat kvalitou stejně jako ze salónu, protože jsem viděla jiné svatební šaty co paní vytvořila.
Odpovědět
Záleží hlavně na tobě. Pokud nemáš alespoň přibližnou představu, jak by šaty měly vypadat, doporučuji si nějaké jít půjčit, protože výběr a cenový rozsah je poměrně velký. Já jsem měla představu konkrétní, co se týče střihu, materiálu apod. a navíc mám ráda proces tvorby něčeho originálního a jedinečného (což při půjčení musí člověk oželet), tak jsem si šaty nechala navrhnout a ušít od návrhářky. Cenově vyšly na 25 tisíc, což je z mého pohledu příjemná cena za kvalitní práci.
Odpovědět
Profilova fotka
@atehcz byla jsem zkoušet šaty v salonu, ne u krejčové...
Odpovědět
Asi nejvetsi vyhoda koupenych svatebnich satu je, ze pokud se je rozhodnes po svatbe prodat, budou te stat ve vysledku jeste mene. Zalezi samozrejme na modelu. Neco honosného bude prodelecne v kazdem pripade a vyplati se to spise pujcit,protoze ti odpadnou i starosti s cistenim.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?